Koranen – Ett styrdokument för religiös frid men även våld mot otrogna

publicerad 17 september 2020
- Gästskribent
Koranen. Redaktionell licens: Shutterstock.com
Koranen. Redaktionell licens: Shutterstock.com
Koranen. Redaktionell licens: Shutterstock.com

GRANSKNING & DEBATT. Till alla er som förfäras över Rasmus Paludans koranbränning borde läsa och förstå vad som står i den. Koranen består av 114 suror (kapitel) och i många av dessa finns det uppmaningar till mord, terrorism och förintelse. En sura kan bestå av många verser eller uppmaningar.

Eftersom Koranen inte får kritiseras har svensk polis brutit mot grundlagen och yttrandefriheten. Jag är ganska säker på att Morgan Johansson har ett finger med i detta beslut.


Det är dags att polis och politiker läser denna bok och tar till sig vad det står i den innan man blint sätter grundlagarna ur spel.


Några utdrag ur Koranens kapitel

Jag tror ingen av dessa grupper någonsin har läst den utan man går bara efter den allmänna folkopinionen att det är en vanlig religiös bok, ungefär som Bibeln. Det är det inte, utan Koranen är delvis en handbok i terrorism och dödande. Det är därför islam är så våldsam, därför att styrdokumentet är Koranen.

Sura 9, vers 29: ”Striden mot dem, som ej tro på Gud och den yttersta dagen, ej helighålla vad Gud och hans apostel förklarat heligt och ej bekänna sanningens religion, nämligen dem som fått skriften, tills de villigt giva skatt och ödmjuka sig”.

Sura 33 vers 27: ”Och han gav eder deras (de otrognas) land och hem, deras ägodelar och ett land, som ni aldrig beträtt i arv, ja Gud är allsmäktig”.

ArcanumSkolan 2024

Muhammed lärde ut att:

 • män får våldta och gifta sig med flickor i förpuberteten (65:4),
 • ickemuslimer ska korsfästas/amputeras (8:12, 47:4) och halshuggas (8:12, 47:4),
 • den troende som dödar ickemuslimer blir belönade i paradiset (9:111),
 • icke-muslimer ska kallas svin och apor (5:60, 7:166, 16:106),
 • ickemuslimer är vidriga varelser som inte förtjänar någon nåd (98:6),
 • för islams skull ska man utpressa icke-muslimer (9:29),
 • icke-muslimer ska behandlas som svurna fiender (4:101),
 • män får ha sexslavar och arbetsslavar (4:3, 4:24, 5:89, 33:50, 58:3 och 70:30)
 • män kan slå sina fruar (4:34,
 • Muhammed uppmanar alla män att ha piskor hängande där deras kvinnor kan se dem: Kash. Shaf of Al-Zamakhshari, vol. 1, s. 525,
 • en muslim skall terrorisera ickemuslimer (8:12, 8:60) och
 • i Sahik Muslim står att läsa: ”Jag har blivit beordrad att strida mot folk till de erkänner att det finns ingen annan gud än Allah, och att Muhammed är Allahs budbärare” (1:33).
 • i Sura 9, vers 29 (9:29) står det att ”Striden mot dem, som ej tro på Gud och den yttersta dagen, ej helighålla vad Gud och hans apostel förklarat heligt och ej bekänna sanningens religion, nämligen dem som fått skriften, tills de villigt giva skatt och ödmjuka sig”.

Om detta skrivits i en vanlig bok hade den blivit stoppad och om någon tagit en vers ur denna bok och klistrat den på en annan människa utan att veta att det är från koranen hade den personen blivit åtalad.

Du som är förfärad över detta varför reagerade du inte när Aron Flams böcker nyligen blev beslagtagna? Varför blev det inget upplopp? Var var demonstrationen? Det var ingen upphovsrättslig fråga (En svensk Tiger) utan det var ett avslöjande av socialdemokratin som S ville stoppa. Här hade säkert Morgan Johansson en del i detta också.

Det finns en kvinna med både kurage och ryggrad som heter Hatun Tash från Turkiet. Hon stod på Speakers Corner i London för några dagar sedan och var omringad av muslimer. Trots det var hon inte rädd för att säga vad hon tyckte om denna bok. Hon sa att det var ett stort hål i Koranen. Hon hade ett exemplar där hon hade gjort ett stort hål rakt genom boken. Bara att göra ett hål i Koranen är belagt med dödsstraff. Detta bekymrade inte henne. Muslimerna skrek: döda henne, döda henne! Här har fega svenskar ofantligt mycket att lära.

Allmänt sägs att inte ett ord, mening, punkt eller komma har ändrats från originalet, men Hatun Tash berättade att det finns visst omkring 26 st Koraner med olika text och innebörd. Man ändrar texterna i olika länder för att den sanna Koranen inte ska komma fram. När de har tagit makten och infört sharia och islam, då tar man fram ”originalet” och lever efter den.

Text: Bo Persson

Relaterat

Fd muslimen Mona Walter: Jihadisterna i Sverige måste stoppas

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq