Sajten Coronapassport ska underlätta resandet

5
Foto: Bambi Corro. Licens: Unsplash.com https://unsplash.com
Foto: Bambi Corro. Licens: Unsplash.com

FÖRETAG. Tjänsten Coronapassport ska underlätta internationellt resande och tekniken levereras av ett svenskt bioteknikföretag. Runt 35 svenska kliniker har idag anslutit sig till Coronapassport.

Tataa Biocenter är ett bioteknikföretag som hakat på coronavågen för att utveckla nya affärsmöjligheter. Företaget som ligger bakom Coronapasset skriver i ett pressmeddelande att länder kräver negativt PCR-test för SARS-CoV-2 för inresa, men att reglerna inte är enhetliga och kan ändras med kort varsel. Det innebär en besvärlig utmaning för människor som tidigare varit vana vid ett problemfritt resande i arbetet eller på semestern.

NewsVoice skrev tidigare om hur svårt och dyrt det var att i augusti genomföra en normal flygning till den grekiska ön Samos. För en familj på fyra personer blir kostnaden 20,000 kr för flygstolar eftersom alla charters hos flygbolagen ställts in. Dessutom måste en normalfamilj på fyra personer lägga ner minst 6400 kr på PCR-test (näs- eller halssvabbning) och då är inte ens hotellet betalt. Trots negativt PCR-test i hemlandet finns ändå risken att en slumptest som utförs i semesterlandet ger ett positivt utslag vilket kan leda till flera veckors karantän.

Poängen med Coronapassport är att den resande får tillgång till uppdaterad information, land för land. På sajten finns uppgifter om vårdgivare som erbjuder test för aktiv infektion och intyg utfärdas enligt de krav som respektive land ställer.

Coronapassport är alltså inte ett resepass utan en tjänst.

Provresultat från ett PCR-test transporteras för analys till Tataa Biocenter i Göteborg och ett slutgiltigt svar rapporteras till vårdgivaren samma dag eller senast dagen därpå, uppger Tataa. Vårdgivaren rapporterar data till Folkhälsomyndigheten och vid negativt testsvar utfärdas ett friskhetsintyg.

Testet är framförallt till för resenärer, men kan även passa individer som vill träffa personer som tillhör riskgrupper och vill förvissa sig om smittfrihet samt semesterfirare som ska återvända till arbetet.

TATAA Biocenter grundades 2001 kring avancerad forskning och utveckling inom bioteknik vid Chalmers Tekniska högskola och utvecklar ultrakänsliga molekylära analysmetoder. Företaget har knoppat av företaget Life Genomics som erbjuder bla icke-invasiv fosterdiagnostik. TATAA var bland de första att utveckla ett PCR-test för SARS-CoV-2 för diagnostisk användning inom Europa.

Anslutna vårdgivare till Coronapassport är idag runt 35 kliniker.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
21 september 2020 kl 18:16

Ut texten till denna äckliga reklam:

“Tataa Biocenter är ett bioteknikföretag som hakat på coronavågen för att utveckla nya affärsmöjligheter. Företaget som ligger bakom Coronapasset skriver i ett pressmeddelande att länder kräver negativt PCR-test för SARS-CoV-2 för inresa, men att reglerna inte är enhetliga och kan ändras med kort varsel.”

TA – TAA..! Ta ifrån! Ta till sig! Ta genom att prostituera sig! TA! TAA……!

Gates to hell:
https://www.vaken.se/gates-sponsrat-projekt-i-afrika-ska-introducera-biometriskt-id-for-betalningar-och-vaccinationer/

Thomas Nygren
Thomas Nygren
Gäst
18 september 2020 kl 12:03

Ytterligare ett nytt verktyg för Coronarepression. Och vi får själva betala för att bli kontrollerade! Nästa Nobelpris postumt till Georg Orwell. Han måste rotera i sin grav, när han ser hur rätt han har haft.

Conny LundbergD
17 september 2020 kl 22:25

Det här är ingenting annat än New World Order/Agenda 2030 i färd med att iscensätta sina groteska planer!!! Om vi accepterar detta så får vi fortsätta att acceptera alltmer sjuka normer!

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Conny Lundberg
18 september 2020 kl 09:04

Exakt!

http://www.piahellertz.com/Agenda_2030_17_mal_del%201.pdf
(Agenda 2030, 17 mål för att totalt förändra vår värld, Del 1, Pia Hellertz)

Helena Janlöv Remnerud
Helena Janlöv Remnerud
Gäst
17 september 2020 kl 17:33

Tataa…. låter ungefär som Kaching… dvs någon har kommit på något som det blir klirr i kassan av. … Nu verkar det vara huggsexa i rädslans fotspår….. Tror jag stannar hemma i min trädgård.