Hitta en smartphone till bästa pris – Priserna stiger

publicerad 23 september 2020
- Extern skribent

SMARTPHONE TILL BÄSTA PRIS. När de allra första mobiltelefonerna kom ut på marknaden var de väldigt dyra, och de fortsatte att vara det under en lång tid framöver. Sedan kom en period med olika typer av mobiltelefoner som var billigare, och därmed mer tillgängliga för allmänheten att köpa.

När sedan smartphones introducerades började priserna återigen att stiga, och hittills verkar de inte ha nått en topp. Här nedanför listas några prisexempel på populära smartphones.

  • Samsung Galaxy S20: 7,990 kronor
  • iPhone 11 Pro Max: 12,290 kronor
  • Huawei P30 Pro: 7,990 kronor
  • Samsung Galaxy Note 20 Ultra: 14,590 kronor

Varför är smartphones så dyra?

En berättigad fråga är varför smartphones har blivit så dyra. Modeller som får anses vara standard, och inte high-end modeller, kostar omkring 8,000 kronor, medan andra mobiltelefoner kostar uppemot 12,000 kronor.

De nya, vikbara mobilerna, går loss på omkring 20,000 kronor. Det finns flera orsaker till att smartphones har blivit så dyra de senaste åren – och det beror inte på dyrare och bättre material.

En stor anledning är att försäljningen av antalet smartphones har sjunkit. Människor använder sina mobiler en längre period och köper inte nya vartannat år som förut, vilket gör att mobiltelefontillverkarna höjt sina priser.

ArcanumSkolan 2024

Förr fanns även fler människor som ännu ej köpt en smartphone medan marknaden nu anses som mer mättad. Eftersom priserna har ökat så pass mycket är det numera viktigt att hitta bäst priser på elektronik innan du köper din vara.

Smartphone till bästa pris

Du kan spara pengar på ditt smartphoneköp genom att göra genomtänkta val. Tänk efter vilka krav som är viktigast för dig, och om du behöver ett stort minne eller om du ändå använder dig utav molntjänster eller säkerhetskopierar mobiltelefonens innehåll regelbundet.

På så vis kan du komma undan med att köpa en modell med mindre minne. En modell med mindre inbyggt minne är vanligtvis mycket billigare än en med mycket minne.

Väljer du dessutom att införskaffa en mobiltelefon som uppfyller alla dina krav så är det troligare att du kommer att behålla den länge. Använd gärna en prisjämförelsesajt för att jämföra olika smartphone-modeller och deras specifikationer.

Du kan då lyckas hitta en mobil som passar dig så bra som möjligt. Genom att behålla din smartphone så länge som möjligt blir din årskostnad för mobiltelefonen lägre. Detta är positivt både för din ekonomi och miljön.

Jämför priser på elektronik

Det sättet som du kan spara mest med pengar på är dock genom att jämföra olika återförsäljares priser och erbjudanden. Eftersom dessa kan variera snabbt, från dag till dag, är det en stor fördel att använda dig utav en prisjämförelsesajt.

På en prisjämförelsesajt, som Priceadvisor, kan du enkelt se olika butikers erbjudanden och du kan prisbevaka produkter. Du kan även jämföra olika modeller på smartphones på en prisjämförelsesajt för att hitta en smartphone till bästa pris.

 

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *