Assad: Muslimska brödraskapet och Turkiet bakom terrorismen i Syrien

publicerad 9 oktober 2020
- av Torbjörn Sassersson red.
Bashar al-Assad - Pressfoto

Syrian Arab News Agency (SANA) har intervjuat Syriens president Assad som uppger att det tioåriga kriget kriget mot inhyrda terrorister i landet fortfarande inte är över. Han tackar särskilt Ryssland för framgångarna och han varnar för Turkiets kontinuerliga inblandning i krig och oljestölder.

Intervjun på SANA (motsvarande svenska SVT) från den 8:e oktober 2020 avhandlar den syriska ledningens insikter i Mellanösternkonflikter som sägs få ständigt bränsle från turkiska och amerikanska interventioner. Särskilt anmärkningsvärt är uppgifter om att det Muslimska brödraskapet ligger bakom terrorismen i samarbete med Erdogans Turkiet och hur kontrakterade terrorister flyttas runt mellan olika konflikthärdar i Syrien, Libyen och det nu i media aktuella området Nagorno-Karabakh mellan Azerbaijan och Armenia. Här pekar Assad särskilt ut Erdogan som en hjärna bakom kringflyttandet av terrorister.

Svenska medier om: Muslimska brödrarskapet i Sverige

BBC News (8 okt 2020): Nagorno-Karabakh: Armenia accuses Azerbaijan of shelling Shusha cathedral

NewsVoice avslöjade i en tidigare artikel uppgifter från den grekiska säkerhetstjänsten som handlar om att Erdogan är involverad i lönsamma omflyttningar av flyktingar som sägs innehåller ISIS-soldater från Afrika och olika regioner i Mellanöstern till de grekiska öarna, flyktingar som Turkiet påstås användas som ett vapen för att islamisera Europa via Grekland som transit-land.

Assad uppger i intervjun att Erdogans Turkiet även ligger bakom oljestölder i Syrien i samarbete med ISIS-terrorister och att det sker under beskydd av amerikanska styrkor.

“So, I would sum his [Erdogans] behavior as dangerous, for different reasons. First of all, because it reflects the Muslim Brotherhood behavior; Muslim Brotherhood is a terrorist extremist group. Second, because he’s creating war in different areas to distract his own public opinion in Turkey from focusing on his behavior inside Turkey, especially after his scandalous relations with ISIS in Syria; everybody knows that ISIS used to sell Syrian oil through Turkey under the umbrella of the American air forces and of course the involvement of the Turks in selling this oil.” – Assad

Assad sätter inga förhoppningar till den så kallade “international community” som han menar endast består av en gruppering av stater som är väl medvetna om vad som pågår i tex Syrien. Istället måste hans regering förlita sig på Syriens egen förmåga och vänligt sinnade länder för att stå emot internationella övergrepp.

“So, they know what Turkey is doing, they are happy about what Turkey is doing, and Turkey is an arm for those countries in fulfilling their policies and dreams in this region. So, no, we cannot bet on the international community at all. You can bet on the international law, but it doesn’t exist because there’s no institution to implement the international law.” – Assad

NewsVoice: Boken ”Syriens tystade röster” gör upp med massmediernas falska bild av kriget

Maria Zakharova. Foto: RT.com
Maria Zakharova. Foto: RT.com

Rysslands inblandning

Här kommer särskilt Ryssland in i bilden som ett vänligt land som ställt upp med militära styrkor under en lång tid. Assad säger i en tidigare intervju att Ryssland inte krävt gentjänster utan att Putins primära mål är att återställa stabilitet i regionen vilket gynnar Ryssland indirekt.

Den ryska regeringens talesperson vid utrikesministeriet Maria Zakharova  säger i ett uttalande den 8:e oktober att vänskapsbandet mellan Ryssland och Syrien nu efter 40 år av samarbeten har bevisat sin styrka och varaktighet.

“With confidence, we can say that those friendship relations have proved their effectiveness and successfully passed the tests of time and the tests of the dramatic events, thanks to the eager stances committed to their public legal roles at the turning points”, sa Zakharova.

Text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Assad
 • Assads Far som också blev elakt förtalad av väst lyckades kämpa ner muslimska böderna i Syrien på 80-talet och räddade liksom sonen världen från de främst av britternas eliter orsakade missförhållandena.
  Usa är sen ett sekel i hög grad utformat så det passar den brittiska agendan och MB är en frimurarorganisation som skapades under brittisk överhöghet.
  Den skenbart försynte Arnold Toynbee fungerade som ideologisk ledare för underrättelsetjänsten och hade inflytande över oligarkins geopolitiska agenda.
  Han gjorde det genom att studera hur imperier tidigare utvecklats och gått under och sökte förstå hur det brittiska imperiet skulle kunna lära hur det går till att hålla ställningarna.
  Målet var och är bland annat att överallt förhindra att samhällen utvecklades till upplysta republiker.
  Vi kan se hur MB överallt tjänar den agendan.

  En intressant omständighet beträffande Nagorno-Karabach är att
  Armeniens ledare tycks ha brittiskt medborgarskap.
  Anglosaxerna verkar vilja få bort Erdogan så det finns dom som tror att han lockas att förgå sig så att han störtas av sina egna i Turkiet.
  Vem kommer dom isf att ersätta honom med?
  Muslimerna förnekade att dom skjöt missiler in i en kyrka.
  Kan det ha varit en falsk flagg?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *