Boken “Syriens tystade röster” gör upp med massmediernas falska bild av kriget

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 oktober 2019
- NewsVoice redaktion
Aleppo bombat, Syrien

Bilden som förmedlats av massmedierna om kriget i Syrien är ofullstän­dig eller falsk. Det hävdar frilansjournalisten Patrik ­Paulov i sin nya bok “Syriens tystade röster”. ­Är ­Syrienkriget egentligen inte ett inbördes­krig, utan ett interventionskrig? Svaret är ja, enligt Paulov, som tar upp Sveriges inblandning.

Bok av Patrik Paulov: Syriens tystade röster
Bok av Patrik Paulov:
Syriens tystade röster

Paulov har genom egna granskningar, vittnen på plats i Syrien, läckta diploma­tis­ka dokument och artiklar i alternativa och etablerade medier funnit att den officiella versionen av kriget, som svenska medier och politiker förmedlat och fortsätter att förmedla än idag, är djupt falsk.

En kärnfråga handlar om den omfattande ut­länds­ka inbland­ningen i kriget från USA:s, Turkiets och flera gulfstaternas sida. Är ­Syrienkriget egentligen inte ett inbördes­krig, utan ett interventionskrig? Svaret är ja, enligt Paulov.

Patrik Paulov tittar även på Sveriges roll, ett lands om anslutit sig till EU:s sanktioner och backat upp en oppositionsrörelse som har deltagit i både en folkfördrivning och mord tillsammans med en terrorist­organisation.

Röster om boken

Fredsforskaren Jan Øberg skriver bland annat följande om om boken:

ArcanumSkolan 2024

”Jag är mycket glad för och tacksam över att Patrik Paulovs utomordentliga bok Syriens tystade röster just har publicerats … [D]et är en omfattande, oberoende analys som görs genom att boken i så hög grad har fokus på just Syriens egna människor – vanligt folk som alltid kommer bort i mediebevakningen till fördel för ledarna – samtidigt som Paulov plockar sönder den officiella mediebilden av just stormaktsspelet …

Egentligen gör Paulov inget annat än vad en journalist bör göra: han ställer frågor, gräver där han står och söker dokumentation i stället för att klippa och redigera i huvudsak amerikanska nyhetsbyråer. Han bidrar alltså till folkupplysning, mångfald och debatt.”

Patrik Engellau redaktör på “Det Goda Samhället” skriver:

Johan Croneman om kriget i Syrien - DN.se
Johan Croneman om kriget i Syrien – DN.se

”Folk som liksom jag har så svårt att tolka skeendena i Mellanöstern kan få ledning av Patrik Paulov, före detta utrikeschef på tidningen Proletären, som i boken Syriens tystade röster ger åtminstone några kraftfulla ledtrådar. Kanske är Paulov partisk till Bashar al-Assads förmån. Det kan jag inte bedöma, men Paulov ger ett annorlunda perspektiv som jag sedan 2011 längtat efter att få presenterat.

En sak som förbryllat mig är vem som egentligen stridit mot president Bashar al-Assad. Den officiella linjen i västerlandet har varit att det syriska folket i den arabiska vårens anda reste sig mot förtryckaren Assad, men vem det syriska folket är har jag aldrig fått kläm på.

Att jihadister i olika förklädnader och under olika täcknamn figurerat har varit tydligt, men dessutom har det talats om en liberal och allmänt västvänlig opposition mot Assad som fått enorma mängder stöd från USA (dock att vapnen oroväckande ofta tycks ha hamnat hos jihadisterna).

Paulov – och jag hoppas jag inte feltolkar honom – gör rent hus med dessa föreställningar. Det syriska kriget har hela tiden stått mellan å ena sidan staten, det vill säga Bashar al-Assad och den syriska armén, och å den andra sunnimuslimska jihadister mer eller mindre nära knutna till Muslimska brödraskapet. Det syriska folket har på det hela taget stått på Assads sida och desto mer ju mer de fått tillfälle att betrakta jihadisternas grymma förtryck i de områden de lyckats ’befria’.”

Vittnen på plats i Syrien

Agnes Mariam, abbedissa, Qara, Syrien:

“Nittiofem procent av rebellerna är extrema islamister allierade med al-Qaida. Sanningen är den att västländerna uppmuntrar och stödjer terrorism i Syrien. De stödjer rebeller som håller på att förstöra hela det syriska samhället. Jag menar att väst har ett ansvar för varje civil människa som dödas i Syrien.”

Tony Sayegh, läkare, Aleppo:

“Jag vet att det finns många syrier som flytt till Sverige, så jag skulle vilja passa på att säga till dem att ert land behöver er. Kom tillbaka och hjälp till att återuppbygga det. Syrien är så gott som befriat från terrorister”.

Fadia Restom, exilsyrier, Jönköping:

“Jag skulle vilja ställa alla politiker och journa­lister till svars för allt de sagt och gjort, för alla lögner. De har aldrig lyssnat på oss vanliga syrier. Jag gick i grundskolan och gymnasiet i östra Aleppo. Jag känner min hemstad och mitt folk. Men politikerna och journalisterna har bara lyssnat på den andra sidan.” 

Aleppo bombat, Syrien
Bild: Aleppo, 2012. Destruktion som terroristorganisationen al-Nusra Front tagit ansvar för. Foto: Wikimedia Commons

Utdrag ur boken “Syriens tystade röster”

Patrik Paulov, pressfoto
Patrik Paulov, pressfoto

“Att spegla den utländska inblandningen i kriget är en annan central del av innehållet på de följande sidorna. Det smutsiga spelet bakom konflikten är så massivt och har fått så fasansfulla effekter att det borde granskas och studeras under lång tid framöver.

Det är ett avskräckande exempel på hur det kan gå när rika, mäktiga länder i väst tillsammans med medeltidslika kungaregimer i Mellanöstern bestämmer sig för att störta ett annat lands regering – genom att ösa in vapen och pengar till krafter som går i al-Qaidagrundaren Usama bin Ladins fotspår.

Den i Sverige mest nedtystade delen av denna inblandning utifrån handlar om vårt eget lands agerande. Vid sidan av biståndet till livsviktiga humanitära insatser i FN-regi och det stora mottagandet av flyktingar från Syrien finns mindre kända och mindre smickrande insatser från svensk sida, som när den svenska regeringens representanter deltog på konferenser och planerade att ”skapa demokrati” i Syrien tillsammans med Saudiarabien och andra kungadiktaturer. Eller när svenskt bistånd gick till krafter som bedrev etnisk rensning tillsammans med den av FN terrorstämplade organisationen Jabhat al-Nusra.

Den utländska inblandningen är ett ämne som kommer upp i samtalet med Aleppoläkaren Tony Sayegh i maj 2016.

Om du fick bestämma, vad borde omvärlden göra för att hjälpa Syrien och dess folk att komma bort från krigets helvete? frågar jag honom.”

”…det vi behöver är att USA, Europa, Turkiet och Gulfstaterna lämnar oss i fred och slutar stödja terroristerna. Det borde tas ett beslut i FN:s säkerhetsråd om att andra stater ska hålla sig borta från Syrien och att alla de som stött terroristerna ska bestraffas.

När ni lämnat oss i fred, när ni glömt oss, då är jag liksom de flesta syrier övertygade om att den syriska armén kan skapa fred.”

“Att skeppa in tusentals ton vapen till extremistgrupper som bombat skolor och bussterminaler, förstört infrastruktur och industrier och tystat meningsmotståndare – det har inte bidragit till demokrati, det har inte stärkt respekten för de mänskliga rättigheterna och det har inte skapat bättre levnadsförhållanden.

Kriget och dess fasor går inte att göra ogjorda. Men det finns möjligheter att minska lidandet i Syrien. Det finns möjligheter för ett enskilt litet land som Sverige att snabbt och med enkla medel göra en positiv insats.

När detta skrivs i maj 2019 hörs nödropen inifrån Syrien om akut brist på bränsle, mediciner och andra livsnödvändiga varor. Att lägga till den förödelse och nöd som åtta år av krig orsakat.”

Källa

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Tony Cartallucci och Nile Bowie publicerade 2012 en välinformerad skildring av konflikten i gratis-boken War on Syria.
  http://landdestroyer.blogspot.com/p/war-on-syria-gateway-to-wwiii.html
  Landdestroyer.blogspot har under lång tid haft en bra bevakning och analys av imperiets omstörtningar.
  Där finns värdefull info av typ
  Naming Names: Your Real Government
  Countering the Corporate-Insurgency
  Empire’s Double Edged Sword: Global Military + NGOs
  Anders Romelsjö har på ett förtjänstfullt sätt hållit evidens aktuella som han visar i kommentaren ovan. Det är viktigt att som han behålla koll och inte tappa bort starka argument där msm konsekvent sviker och där snuttifieringen fördummar.

 • Tony Cartallucci och Nile Bowie publicerade 2012 en välinformerad skildring av konflikten i gratis-boken War on Syria.
  http://landdestroyer.blogspot.com/p/war-on-syria-gateway-to-wwiii.html
  Landdestroyer.blogspot har under lång tid haft en bra bevakning och analys av imperiets omstörtningar.
  Där finns värdefull info av typ
  Naming Names: Your Real Government
  Countering the Corporate-Insurgency
  Empire’s Double Edged Sword: Global Military + NGOs
  Anders Romelsjö har på ett förtjänstfullt sätt hållit evidens aktuella som han visar i kommentaren ovan. Det är viktigt att som han behålla koll och inte tappa bort starka argument där msm konsekvent sviker och där snuttifieringen fördummar.

 • En resumé’ och inlägg om det (Trumps) 3-dimensionella schackspelet om de ändlösa krigen (Orwells 1984). På följande video diskuteras slutfasen på IS och Turkiets inmarsch i Syrien.
  https://www.youtube.com/watch?v=3uTUNjwolY0… “X22 report” är nog den mest undervisande sajten om [DS],s metoder (emotionell frekvensnivå 1,1 på tidigare visad skala, lömskt hat).
  Ett citat från Orwell: Ju mer ett samhälle fjärmar sig sanningen, desto mer visar det hat mot dem som säger den.

 • En resumé’ och inlägg om det (Trumps) 3-dimensionella schackspelet om de ändlösa krigen (Orwells 1984). På följande video diskuteras slutfasen på IS och Turkiets inmarsch i Syrien.
  https://www.youtube.com/watch?v=3uTUNjwolY0… “X22 report” är nog den mest undervisande sajten om [DS],s metoder (emotionell frekvensnivå 1,1 på tidigare visad skala, lömskt hat).
  Ett citat från Orwell: Ju mer ett samhälle fjärmar sig sanningen, desto mer visar det hat mot dem som säger den.

 • Patrik Paulov har i åratal skrivit utmärkta artiklar om Syrien i tidningen Proletären. Boken är utmärkt, den bästa boken på svenska jämte Tim Andersons “Det smutsiga kriget om Syrien”.

  Patrik Paulov skriver inte så mycket om det väl underbyggda stödet av USA och allierade till IS och terroristorganisationer. Källor här är bland annat ledande generaler och politiker i USA samt rapporter i tidningar som New York Times, Newsweek och BBC. Gång på gång har jag förgäves förmedlat uppgifter om detta till MSM-media i Sverige, som tigit med något enstaka undantag.

  Några uppgifter:
  1. I ett tal till studenter i Harvard 2/10 2014 sa USA:s vicepresident Joe Biden att ISIS är en skapelse av USA:s allierade.
  2. DN återgav 13/5 2015 en intervju med president Obama i den Londonbaserade arabiskspråkiga tidningen Asharq al-Awsat. Obama sa ”Islamiska staten (IS) är i förlängningen ett resultat av den USA-ledda invasionen av Irak”.
  3 I en intervju våren 2015 uppgav pensionerade generallöjtnant Michael Flynn, en tid Donald Trumps säkerhetspolitiske rådgivare, att USA:s administration medvetet “släppt fram” Al Qaeda och ISIS i Syrien och Irak.
  4. Förre presidentkandidaten och f.d. militäre NATO-chefen Wesley Clark menar live i CNN våren 2015 att ISIS är skapad och finansierad av ”våra närmaste allierade.”
  5. BBC och sedan bland annat Reuters och Newsweek rapporterade i november 2018 att USA och kurdiska SDF i bussar transporterat bort uppemot 3.500 IS-krigarterrorister från Raqqa till kommande strid i Idlib.
  6. Business Insider skrev hösten 2015 “Since 2013, the CIA has been training and equipping various moderate rebel elements in the Syrian civil war in an effort to undermine the regime of Syrian President Bashar al-Assad”.
  7. Presidentkandidaten Tulsi Gabbard, och några andra kongressledamöter motionerade har motionerat att USA:s regering ska stoppa stödet till terrorister – en indikation att detta stöd existerar Motionerar: H.R.608 – Stop Arming Terrorists Act
  8. Süddeutscher Zeitung skrev hösten 2017 att USA hade vapen för 500 miljoner dollar för transport på omvägar till Syrien.

  Hur få fram detta i media? Kolliderar med den etablerade pressens grundfalska rapportering om Syrien och vårt väldiga beroende av den brutala krigarstaten USA.

  (Fler exempel finns här:https://www.globalpolitics.se/starka-bevis-for-att-usa-stodjer-isis-sedan-aratal/)

  • Det du ibland kallar “USA” är inte det egentliga USA, utan är vad Trump inför media häromdagen sa med egna ord… då han sa vad Eisenhower en gång benämnt “det militärindustriella komplexet” och är redskap för världskommunistglobalisterna i deep state, och Trump sa att det ska avslutas – det som är det komplexets affärer i världen. Han dränerar träsket. Skriver Proletären det? Om inte duger den som dörrmatta, inget annat.

 • Patrik Paulov har i åratal skrivit utmärkta artiklar om Syrien i tidningen Proletären. Boken är utmärkt, den bästa boken på svenska jämte Tim Andersons “Det smutsiga kriget om Syrien”.

  Patrik Paulov skriver inte så mycket om det väl underbyggda stödet av USA och allierade till IS och terroristorganisationer. Källor här är bland annat ledande generaler och politiker i USA samt rapporter i tidningar som New York Times, Newsweek och BBC. Gång på gång har jag förgäves förmedlat uppgifter om detta till MSM-media i Sverige, som tigit med något enstaka undantag.

  Några uppgifter:
  1. I ett tal till studenter i Harvard 2/10 2014 sa USA:s vicepresident Joe Biden att ISIS är en skapelse av USA:s allierade.
  2. DN återgav 13/5 2015 en intervju med president Obama i den Londonbaserade arabiskspråkiga tidningen Asharq al-Awsat. Obama sa “Islamiska staten (IS) är i förlängningen ett resultat av den USA-ledda invasionen av Irak”.
  3 I en intervju våren 2015 uppgav pensionerade generallöjtnant Michael Flynn, en tid Donald Trumps säkerhetspolitiske rådgivare, att USA:s administration medvetet “släppt fram” Al Qaeda och ISIS i Syrien och Irak.
  4. Förre presidentkandidaten och f.d. militäre NATO-chefen Wesley Clark menar live i CNN våren 2015 att ISIS är skapad och finansierad av “våra närmaste allierade.”
  5. BBC och sedan bland annat Reuters och Newsweek rapporterade i november 2018 att USA och kurdiska SDF i bussar transporterat bort uppemot 3.500 IS-krigarterrorister från Raqqa till kommande strid i Idlib.
  6. Business Insider skrev hösten 2015 “Since 2013, the CIA has been training and equipping various moderate rebel elements in the Syrian civil war in an effort to undermine the regime of Syrian President Bashar al-Assad”.
  7. Presidentkandidaten Tulsi Gabbard, och några andra kongressledamöter motionerade har motionerat att USA:s regering ska stoppa stödet till terrorister – en indikation att detta stöd existerar Motionerar: H.R.608 – Stop Arming Terrorists Act
  8. Süddeutscher Zeitung skrev hösten 2017 att USA hade vapen för 500 miljoner dollar för transport på omvägar till Syrien.

  Hur få fram detta i media? Kolliderar med den etablerade pressens grundfalska rapportering om Syrien och vårt väldiga beroende av den brutala krigarstaten USA.

  (Fler exempel finns här:https://www.globalpolitics.se/starka-bevis-for-att-usa-stodjer-isis-sedan-aratal/)

  • Det du ibland kallar “USA” är inte det egentliga USA, utan är vad Trump inför media häromdagen sa med egna ord… då han sa vad Eisenhower en gång benämnt “det militärindustriella komplexet” och är redskap för världskommunistglobalisterna i deep state, och Trump sa att det ska avslutas – det som är det komplexets affärer i världen. Han dränerar träsket. Skriver Proletären det? Om inte duger den som dörrmatta, inget annat.

 • Hela omstöpningen av Mellanöstern är långt ifrån någon ‘arabisk vår’ utan en medveten insats från en global elit som med sina stora tillgångar styr politiken och media i den s.k. fria världen. Anledningarna till detta är många, t ex vill man skydda petrodollarn, dvs det faktum att den mesta handeln med råvaror och främst olja sker med dollar. Både Sadam Hussein och Gadaffi ville bryta sig ur den starka pengaelitens grepp och Gadaffi ville t.o.m. utmana genom att lansera en afrikansk gulddinar. Så här beskrev finanstidningen The Global Oracle det i maj 2011:
  “Ett faktum sällan nämnt av västvärldens politiker och massmediernas förståsigpåare: Libyens centralbank är 100 % statsägd … För närvarande skapar den libyska regeringen sina egna pengar, den libyska dinaren, med hjälp av sin egen centralbank. Få människor kan hävda annat än att Libyen är en suverän nation med egna stora tillgångar, i stånd att bära upp sitt eget ekonomiska öde. Ett stort problem för globalistiska bankkarteller är att de för att göra affärer med Libyen måste gå genom den libyska centralbanken med dess nationella valuta, ett ställe där de har absolut noll herravälde eller makt-mäklande förmåga. Härav följer att uppgiften att undanröja Libyens centralbank (CBL) måhända inte dyker upp i Obamas, Camerons och Sarkozys tal, men det är förvisso högt uppe på den globalistiska dagordningen att dra in Libyen i den egna fållan av medgörliga länder.” … “Libyen har inte bara olja. Enligt IMF hade Libyens centralbank nära 144 ton guld i sina bankvalv. Vem behöver BIS, IMF och deras regler med den sortens bas för tillgångarna?”
  Men det finns inte bara ekonomiska intressen, det handlar också om att härska genom att söndra. Pengaeliten har en stark förankring i judiskt kapital och Israel vill kväsa sin självständige granne Syrien. När nu så många sjunger mångkulturens lov så undrar man varför man inte försöker stötte detta mångkulturella Syrien där sunnimuslimer, shiamuslimer, olika kristna grupper, kurder, yazider har kunnat leva sida vid sida? Men mångkultur är inte något som eftersträvas i grunden av dessa globalister utan snarare en kommersiell ‘skräpkultur’ helst utan bildning, insikt eller moral, där medborgarna ska fångas i ytliga intressen. Se på den fördummande smörja och bristande analys som vi dagligen matas med från den ‘publik service’. Tyvärr kommer det att ta lång tid innan sanningen når ytan eller snarare blir medveten för allmänheten. Media i allmänhet är i händerna på de som vill forma bilden av världen och verkligheten på det sätt som gynnar deras egna mål av total dominans.

 • Vi har varit många i alternativmedia som har belyst problemet. Bra att det kommer ut en bok som gör likadant, även om de svenska riksdagarnas och regeringarnas medverkan till terroism och krigsförbrytelser har pågått mycket länge. Folket som ständigt har valt in dessa nazi-sionister är givetvis också medskyldiga och SD är inget undantag, tyvärr. Hela 8-partiet är en hydra som kontrolleras av nazi-sionisterna som vill ta över världen.

 • Hela omstöpningen av Mellanöstern är långt ifrån någon ‘arabisk vår’ utan en medveten insats från en global elit som med sina stora tillgångar styr politiken och media i den s.k. fria världen. Anledningarna till detta är många, t ex vill man skydda petrodollarn, dvs det faktum att den mesta handeln med råvaror och främst olja sker med dollar. Både Sadam Hussein och Gadaffi ville bryta sig ur den starka pengaelitens grepp och Gadaffi ville t.o.m. utmana genom att lansera en afrikansk gulddinar. Så här beskrev finanstidningen The Global Oracle det i maj 2011:
  “Ett faktum sällan nämnt av västvärldens politiker och massmediernas förståsigpåare: Libyens centralbank är 100 % statsägd … För närvarande skapar den libyska regeringen sina egna pengar, den libyska dinaren, med hjälp av sin egen centralbank. Få människor kan hävda annat än att Libyen är en suverän nation med egna stora tillgångar, i stånd att bära upp sitt eget ekonomiska öde. Ett stort problem för globalistiska bankkarteller är att de för att göra affärer med Libyen måste gå genom den libyska centralbanken med dess nationella valuta, ett ställe där de har absolut noll herravälde eller makt-mäklande förmåga. Härav följer att uppgiften att undanröja Libyens centralbank (CBL) måhända inte dyker upp i Obamas, Camerons och Sarkozys tal, men det är förvisso högt uppe på den globalistiska dagordningen att dra in Libyen i den egna fållan av medgörliga länder.” … “Libyen har inte bara olja. Enligt IMF hade Libyens centralbank nära 144 ton guld i sina bankvalv. Vem behöver BIS, IMF och deras regler med den sortens bas för tillgångarna?”
  Men det finns inte bara ekonomiska intressen, det handlar också om att härska genom att söndra. Pengaeliten har en stark förankring i judiskt kapital och Israel vill kväsa sin självständige granne Syrien. När nu så många sjunger mångkulturens lov så undrar man varför man inte försöker stötte detta mångkulturella Syrien där sunnimuslimer, shiamuslimer, olika kristna grupper, kurder, yazider har kunnat leva sida vid sida? Men mångkultur är inte något som eftersträvas i grunden av dessa globalister utan snarare en kommersiell ‘skräpkultur’ helst utan bildning, insikt eller moral, där medborgarna ska fångas i ytliga intressen. Se på den fördummande smörja och bristande analys som vi dagligen matas med från den ‘publik service’. Tyvärr kommer det att ta lång tid innan sanningen når ytan eller snarare blir medveten för allmänheten. Media i allmänhet är i händerna på de som vill forma bilden av världen och verkligheten på det sätt som gynnar deras egna mål av total dominans.

 • Den som kan ‘läsa mellan raderna’ om alla dessa krig i demokratins namn (oavsett vad gammelmedia publicerar), har sedan länge förstått att Paulov’s bok behöver läsas av många.

 • Vi har varit många i alternativmedia som har belyst problemet. Bra att det kommer ut en bok som gör likadant, även om de svenska riksdagarnas och regeringarnas medverkan till terroism och krigsförbrytelser har pågått mycket länge. Folket som ständigt har valt in dessa nazi-sionister är givetvis också medskyldiga och SD är inget undantag, tyvärr. Hela 8-partiet är en hydra som kontrolleras av nazi-sionisterna som vill ta över världen.

 • Jag som är en syrier har gjort allt jag kan för att få ut sanningen om kriget medans väst världen har pumpat ut lögner och propaganda om den. Men äntligen har folk börjat vakna och den här boken är verkligen väl behövd. Jag hoppas att folk läser den och tar till sig den.

 • Den som kan ‘läsa mellan raderna’ om alla dessa krig i demokratins namn (oavsett vad gammelmedia publicerar), har sedan länge förstått att Paulov’s bok behöver läsas av många.

 • Ett väl behövlig dokument,stor tack till författaren. När man har ögon och öron öppna ser man de återkommande mönster i alla dessa så kallade krig för demokrati.
  Det värsta är skyldigheten av media och journalister som inte gör sitt jobb och istället prostituerar sig för den rådande makten istället för att avslöjar och därmed försvaga den.
  Tack att det finns alternativmedia som belyser skeenden ur ett annat perspektiv. Möjligen kan det ju vara det dåliga samvete av Sveriges regering som har tillåtet många flyktingar till Sverige dessvärre ibland fel sort och utan egentlig fungerande organisation för att integrerar eller hjälpa på riktig. För att tillåter ekonomiska flyktingar i större utsträckning än dem ur krigshärjade länder är väl att hjälpa på fel ända.

 • Jag som är en syrier har gjort allt jag kan för att få ut sanningen om kriget medans väst världen har pumpat ut lögner och propaganda om den. Men äntligen har folk börjat vakna och den här boken är verkligen väl behövd. Jag hoppas att folk läser den och tar till sig den.

 • Om man skulle utgå från att vi är det fredsälskande folk som det säges så skulle vi ha brutit de diplomatiska förbindelserna med USA under Vietnamkriget, säkert ännu tidigare. Men det är mammon som styr och Sverige ligger bland de tio främsta länderna att sälja vapen.
  Mellanösternproblemet har varit svårt att förstå för en vanlig person som mig. Mycket beroende på att judarna förföljdes av Hitler. Så man kan tycka att de hade rätt att få ett eget land.
  Jag håller just på att läsa Hans Myrebros bok “NATO ett monster på katastrofkurs” Och nu börjar jag förstå hur det har utvecklats med NATO och vilka det är som styr denna så kallade försvarsorganisation. Nato har försett IS med vapen ! IS och andra obskyra sekter har NATO satt vapen i händerna på. Hillary Clinton är verkligen en ond människa fast det talar inte media om.
  Jag ska läsa Patrik Paulovs bok och se om han verkligen går tillbaka till början ? Yinonplanen på 1980-talet som skulle splittra och försvaga arabländerna. Som skulle underlätta för ett “Greater Israel”.

 • Ett väl behövlig dokument,stor tack till författaren. När man har ögon och öron öppna ser man de återkommande mönster i alla dessa så kallade krig för demokrati.
  Det värsta är skyldigheten av media och journalister som inte gör sitt jobb och istället prostituerar sig för den rådande makten istället för att avslöjar och därmed försvaga den.
  Tack att det finns alternativmedia som belyser skeenden ur ett annat perspektiv. Möjligen kan det ju vara det dåliga samvete av Sveriges regering som har tillåtet många flyktingar till Sverige dessvärre ibland fel sort och utan egentlig fungerande organisation för att integrerar eller hjälpa på riktig. För att tillåter ekonomiska flyktingar i större utsträckning än dem ur krigshärjade länder är väl att hjälpa på fel ända.

 • Om man skulle utgå från att vi är det fredsälskande folk som det säges så skulle vi ha brutit de diplomatiska förbindelserna med USA under Vietnamkriget, säkert ännu tidigare. Men det är mammon som styr och Sverige ligger bland de tio främsta länderna att sälja vapen.
  Mellanösternproblemet har varit svårt att förstå för en vanlig person som mig. Mycket beroende på att judarna förföljdes av Hitler. Så man kan tycka att de hade rätt att få ett eget land.
  Jag håller just på att läsa Hans Myrebros bok “NATO ett monster på katastrofkurs” Och nu börjar jag förstå hur det har utvecklats med NATO och vilka det är som styr denna så kallade försvarsorganisation. Nato har försett IS med vapen ! IS och andra obskyra sekter har NATO satt vapen i händerna på. Hillary Clinton är verkligen en ond människa fast det talar inte media om.
  Jag ska läsa Patrik Paulovs bok och se om han verkligen går tillbaka till början ? Yinonplanen på 1980-talet som skulle splittra och försvaga arabländerna. Som skulle underlätta för ett “Greater Israel”.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *