Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Lars Bern kommenterar Löfvens influensatal till nationen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 november 2020
- NewsVoice redaktion
Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

Varför håller statsministern ett brandtal om en smitta som inte är särskilt anmärkningsvärd? Det frågar sig Lars Bern i denna vaccinpolitiska kommentar. Bern påpekar, som flera andra insatta i hälsofrågor, att det viktigaste vi bör göra idag är att studera de dödstal som Socialstyrelsen och SCB presenterar. Dessa siffror är relativt låga i år.

Text: NewsVoice | Video: Lars Bern

Motivet för talet var nog framförallt att frisera Socialdemokraternas fallande opinionssiffror, tror Bern.

“Det mest anmärkningsvärda med Stefan Löfvens tal är att han inte har vidtagit några åtgärder efter vårens misslyckande med en överdödlighet i en dåligt fungerande äldrevård. Lars Bern menar att våra politiker står under inflytande från läkemedelsföretagen som har insett att det är betydligt mer lönande med en livslång behandling istället för mediciner som botar.” – SwebbTV

Bern säger att ett vaccinationer mot influensa och corona är något oerhört lönsamt eftersom det inte ger livslångt skydd utan ständigt måste förnyas och dessutom har läkemedelsbolagen, precis som med “narkolepsivaccinet” Pandemrix, befriats från allt ansvar vid skador hos de som tagit vaccinerna.

Läs mer: Vaccinerna mot C19 skyddar inte mot infektioner och liknar smärtstillande hostmedicin

Vad som visar sig nu i slutet av 2020 är att dödstalen inte är avsevärt mycket högre än den har varit ett normalt influensaår, säger Bern. NewsVoice har talat med en läkare som menar att dödstalen till och med är något lägre, sett över hela året, beroende på hur man räknar och tar hänsyn till data.

“Sammantaget kan man konstatera att Stefan Löfven inte har lyft ett finger för att komma tillrätta med situationen på äldreboenden trots att det finns enkla behandlingar.”

Text: NewsVoice | Video: Lars Bern


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq