Trender inom heminredning – Fem populära trender

publicerad 17 november 2020
- Extern skribent

Inredning till hemmet och trender inom heminredning är något som ligger många varmt om hjärtat och vi är många som kan spendera timmar kring att kolla på heminredning online. Kort och gott är inredningen en livsstil där man gärna vill hitta ny och skön inspiration, nya idéer och upptäcka nya tips till våra egna hem.

Det finns mängder av ställen på nätet där man kan finna en mängd olika trender och inredningsstilar. Ett av dessa ställen är inredningsshoppen som har just heminredning. Inredningsshoppen är ett av de ställen där man samlat det mesta som behövs för att kunna skapa aktuella trender inom heminredning.

Inredningsshoppen har ett oerhört stort utbud, allt ifrån möbler till snygga köksredskap till hemmet. Inredningsshoppen.se ser hela tiden till att kunna erbjuda sina kunder de senaste trenderna och har ett stort sortiment med olika stilar för att det ska finnas något för alla.

Fem trender inom heminredning som just nu är populära runt om i våra hushåll

Trend 1: Second hand. Ingen har nog missar det stora fokuset som ligger kring att handla second hand, vilket är väldigt bra för alla parter. En heminredning som blandar gammalt och nytt med fokus på det förstnämnda är något som blivit populärt. Något som är en rådande trend just nu är att man köper secondhand möbler för att sedan på ett väldigt billigt och snyggt sätt göra om dem så de passar stilen man har i hemmet.

Trend 2: Lyxiga badrum. Ett rum i hemmet som det definitivt har blivit mer fokus på är badrummet. Man vill kunna skapa en behaglig och avslappnande miljö för att kunna göra vardagen lite extra härlig. Det man vill lyfta fram i denna trend inom heminredning kretsar mycket kring att få ha ett behagligt duschutrymme oavsett om det är ett badkar eller en dusch samtidigt som man vill få in naturfärger tillsammans med någon härlig grön växt.

Trend 3: Miljövänlig heminredning. Det har blivit ett allt större fokus och intresse om hur man faktiskt kan leva så miljövänligt som möjligt hemma. Något som kallas för en low waste livstil. Det kan också vara att man väljer att inhandla miljömärkta sängkläder eller handdukar till hemmet vilket på så vis skapar enkla förändringar kring heminredningen men som fortfarande är miljövänlig. Inspiration hämtad från heminredning på inredningsshoppen.se.

Trend 4: Naturfärger. Trenden går ut på att inreda med färger från havet, skogen och slutligen jorden. Heminredningen 2020 utgår egentligen ifrån de olika sandfärger som innefattar både färger mot det beigea men också färger som går emot en ljus varmgrå ton tillsammans med varma, mörkgröna och blåa färger. Man talar om att man eftersöker den färgskala som bidrar till att hemmet känns rofyllt och ger en härlig och avslappnade känsla i denna trend inom heminredning.

Trend 5: Inredning utan mönster. Man vill inte längre fylla sitt hem fullt med olika mönster på kuddar och plädar exempelvis, utan man vill hellre ha enfärgade texturer på inredningen. Allt för att försöka hitta en så avskalad stil som möjligt. Samtidigt är det viktigt att det inte blir för dystert utan att man istället blandar olika färgnyanser istället för olika sorters mönster.

Sammanfattning av trenderna

Om man skulle sammanfatta dessa trender inom heminredning skulle tipsen kring inredningen 2020 bygga på att få en relativt enkel stil i hemmet. Man tar färger som är inspirerande till naturen, som skulle kunna vara ljusa sandfärger, mörkgrönt och mörkblått. Materialet som man inreder med ska även vara inspirerat ifrån naturen, då de träslagen som är emot det ljusa hållet fortsätter att dominera. Man får såklart inte glömma att inreda dessa olika trender ovan tillsammans med fina gröna växter.

Just nu talar man mycket om exempelvis palettblad och fikusar som ger en varm och härlig känsla. Att använda sig av hemsidor som ger ett samlat och bra intryck är att rekommendera främst då det blir enkelt att få en bra översyn över produkterna, och ett större utbud än hos vanliga aktörer. Inredningsshoppen.se gör det här väldigt bra, så besök gärna deras hemsida.

Extern skribent

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq