Mer än 5000 Covid-19-vaccinerade i USA har rapporterat allvarliga biverkningar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 december 2020
- NewsVoice redaktion
Sharyl Attkisson, januari 2019. Foto: Full Measure

VACCINER. CDC hävdar att de båda Covid-19-vacciner som används i USA och som är godkända för akut användning är både säkra och effektiva. Den oberoende journalisten Sharyl Attkisson har sammanställt läget för allvarliga biverkningar fram till den 19:e december.

Den 27 december startar vaccinationerna i Sverige, skriver Regeringen. Det handlar om ett vaccin från Pfizer-Biontech, ett mRNA-vaccin. I första hand ska vaccinet ges till äldre människor i Sverige.

“I takt med att leveranserna utökas kommer fler och fler att vaccineras. Regeringens och Sveriges Kommuner och Regioners gemensamma mål är att alla över 18 år samt alla under 18 år och som är i riskgrupp ska ha erbjudits vaccin under första halvåret 2021, säger socialminister Lena Hallengren.” – Regeringen

Målsättningen är att alla EU:s medlemsländer ska inleda vaccineringen mot Covid-19 den 27 december.

Biverkningar i USA i sammandrag

Den 19 december 2020 hade 215 362 personer i USA fått något av de två vacciner (från Moderna och Pfizer-BioNTech) som godkänts i landet. Över 5000 fall av allvarliga biverkningar har rapporterats in per den 19 december 2020.

 • Vaccinproducenten Moderna har rapporterat in betydligt högre risker för vanliga biverkningar (jämfört med vaccinet från Pfizer-Biontech).
 • 5052 vaccinerade personer har anmält en allvarlig och negativ påverkan på hälsan (ett sk “health impact event”) per den 19 december 2020.
 • CDC definierar ett “health impact event” som en biverkan som gör den drabbade personen oförmögen att utföra normala dagliga aktiviteter, oförmögen att arbeta och som därför är i behov av nödvändig vård.
  Hit räknas alltså inte vaga eller mindre allvarliga biverkningar (red anm).
 • De mer allvarliga biverkningarna utgör en andel på cirka 2,3% av de vaccinerade.
 • Hälsomyndigheten CDC i USA meddelar att en allvarlig allergisk reaktion i form anafylaxi dvs anafylaktisk chock, rapporterats hos 6 patienter. En anafylaktisk chock är en kraftig allergisk reaktion när kroppens immunförsvar reagerar på ett ämne. Reaktionen kommer i regel snabbt och kan vara livshotande.
 • Båda vaccinerna som använts i USA uppges vara effektiva för att minska risken för symptomatisk Covid-19 i minst 14 dagar (Moderna) eller mer än två månader (Pfizer-BioNTech). Läs en tidigare artikel om att vaccinerna primärt är designade för att minska symptomen och inte för att minska risken för att bli smittad.
 • Det är omöjligt att veta hur effektiva vaccinerna är längre fram än till 19 december 2020 i denna redovisning. Det är också ännu omöjligt att veta vilka de potentiellt långsiktiga biverkningarna är.

CDC följer kontinuerligt upp för att dokumentera bieffekter

I USA finns det två system som dokumenterar och hanterar inrapporterade vaccinskador. Dels finns CDC:s “V-säkra aktiva övervakningsprogram”, vilket kan motsvara svenska Läkemedelsverket inrapporteringssystem dit drabbade frivilligt kan anmäla biverkningar. I USA finns även VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System). I Sverige finns inget system som motsvarar VAERS.

ArcanumSkolan 2024

Det V-säkra övervakningsprogrammet i USA är utformat för att finna ännu okända biverkningar som inte kan upptäckas förrän ett mycket större antal människor har tagit vaccinerna. Dessa okända typer av biverkningar är viktiga att dokumentera och de kan finnas eftersom det handlar om nya typer av snabbgodkända vacciner, skriver Attkisson.

Enligt CDC inträffade inte alla hittills rapporterade vaccinbiverkningar omedelbart efter vaccinationstillfällena. Rapporterna om allergiska reaktioner har fått CDC att avråda drabbade personer från att ta ytterligare vaccindoser mot Covid-19-symptom.

Läs den kompletta sammanställningen författad av Sharyl Attkisson. Hon redovisar även flera källor i sin artikel: CDC: More than 5,000 COVID-19 vaccine recipients have reportedly suffered “health impact event”.

Text: NewsVoice

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Har en sambo som jobbar på demensboende och dom boende har redan fått en vaccinationsspruta, nu visar det sig att dom ska få ytterligare en spruta om 2 veckor. Efter den första sprutan skulle personalen hålla uppsikt den första kvarten över den boende. Vilket aldrig varit på tal tidigare. Varför ska man ta två sprutor nu när det alltid har räckt med en mot influensa tidigare.

 • Har en sambo som jobbar på demensboende och dom boende har redan fått en vaccinationsspruta, nu visar det sig att dom ska få ytterligare en spruta om 2 veckor. Efter den första sprutan skulle personalen hålla uppsikt den första kvarten över den boende. Vilket aldrig varit på tal tidigare. Varför ska man ta två sprutor nu när det alltid har räckt med en mot influensa tidigare.

 • Det finns redan stabila fakta angående både PCR test hoax och vaccinationer- gå in på healthimpactnews.com- Den som inte tror på det kan ju gärna låta sig vaccineras så att vi andra som är mer kritisk kan avvakta och se hur det hela utveckla sig.
  Att ingen blir misstänksam när det pratas om att alla skall vaccineras. Ett ingrepp på ens egen kropp, vilket ett vaccin är, skall vara frivillig! Eller blir vi redan betraktat som slavar som skall lyda?

 • Det finns redan stabila fakta angående både PCR test hoax och vaccinationer- gå in på healthimpactnews.com- Den som inte tror på det kan ju gärna låta sig vaccineras så att vi andra som är mer kritisk kan avvakta och se hur det hela utveckla sig.
  Att ingen blir misstänksam när det pratas om att alla skall vaccineras. Ett ingrepp på ens egen kropp, vilket ett vaccin är, skall vara frivillig! Eller blir vi redan betraktat som slavar som skall lyda?

 • “5000 med biverkningar11!2”, visar en lista med helt normala biverkningar vid vaccineringar. Mycket att skriva rubriker om 😛

  • Jag tror du läst artikeln slarvigt:

   “CDC definierar ett ”health impact event” som en biverkan som gör den drabbade personen oförmögen att utföra normala dagliga aktiviteter, oförmögen att arbeta och som därför är i behov av nödvändig vård.”

   När blir biverkningar “normala” om de gör den drabbade personen oförmögen att utföra normala dagliga aktiviteter tex att arbeta och som alltså känner sig så sjuk att denne måste söka vård?

   Detta är vad CDC påstår. Vi påstår inte detta vind för våg.

  • BB, vilken förlossande insikt:

   112 -“med helt normala biverkningar vid vaccineringar”

   “5000 biverkningar – helt normalt och onödigt med rubriker”

 • “5000 med biverkningar11!2”, visar en lista med helt normala biverkningar vid vaccineringar. Mycket att skriva rubriker om 😛

  • Jag tror du läst artikeln slarvigt:

   “CDC definierar ett “health impact event” som en biverkan som gör den drabbade personen oförmögen att utföra normala dagliga aktiviteter, oförmögen att arbeta och som därför är i behov av nödvändig vård.”

   När blir biverkningar “normala” om de gör den drabbade personen oförmögen att utföra normala dagliga aktiviteter tex att arbeta och som alltså känner sig så sjuk att denne måste söka vård?

   Detta är vad CDC påstår. Vi påstår inte detta vind för våg.

  • BB, vilken förlossande insikt:

   112 -“med helt normala biverkningar vid vaccineringar”

   “5000 biverkningar – helt normalt och onödigt med rubriker”

  • Inte för att jag vet, men jag skulle nog sätta en slant på att en eller flera vårdare haft skotsk dialekt under medvetslösheten. Vi hör även då, men kan inte medvetet skjuta bort inflytandet, antar jag.

   • Det är faktiskt sådant som kan hända.
    Jag vaknade upp efter att ha legat nedsövd i ca en vecka. Den här var länge sedan efter en svår MC-olycka. Jag låg nedsövd för att kroppen skulle få stabilisera sig innan operation. När jag vaknade på intensiven efter att allt var klart så pratade jag bara engelska. Jag är svensk-finsk.

    Jag talade visserligen engelska bra innan, och det var ett språk jag använde i jobbet, men jag har inget påbrå. Vaknade trots allt och pratade enbart klockren Queens English.
    Mina nära blev rädda att jag hade fått en hjärnskada, men läkaren lugnande dom och förklarade att det med största säkerhet rörde sig om att jag hade legat under narkos så länge. Det släppte efter en dag typ. Hahaha.
    Otroligt, men sant. Efter en dag så var jag mitt vanliga jag igen. Minns ingenting av den episoden.

 • Hoppsan…nu vilseleder DN.

  Notera följande:

  1. DN nämner inget om 5000 allvarliga biverkningsrapporter.

  2. DN klipper och klistrar påståenden från pressreleaser från Moderna och Pfizer: “Enligt bolaget blev 94,5 procent av testpersonerna skyddade mot covid-19 minst 14 dagar efter andra dosen.”

  Kommentar: Skyddseffekt mot att bli smittad eller mot symptom? Svar: det senare (rätta mig om jag har fel).

  3. DN: “Allvarliga biverkningar rapporterades hos en procent av deltagarna, men andelen var lika hög i kontrollgruppen.”

  Kommentar: Rätt bör vara: 2,3% och kontrollgrupper vid vaccintester får normalt också vacciner, men andra vacciner än de som testas. Slutsatser: alla vacciner ger biverkningar?

  4. Något jag missat?

  Dagens Nyheter idag: Så bra är Modernas vaccin jämfört med Pfizers

  “Modernas covid-19-vaccin väntas bli det andra som rullas ut i Sverige. Men hur bra skyddar vaccinet jämfört med Pfizers – som kommer i mellandagarna – och vilka biverkningar kan man vänta sig?
  – De är väldigt lika beträffande innehåll och rapporterad skyddseffekt, säger Gunilla Karlsson Hedestam, professor på Karolinska institutet.”

  • Något du missat? Nej! Alla vacciner ger otäcka bieffekter. Detta faktum vilseleder industrin genom att jämföra ett vaccin med ett annat vaccin. Kontrollgruppen är inte en random grupp av vanliga friska ovaccinerade människor, utan man jämför bieffekter mot bieffekter. Som att jämföra giftiga ämnen med varandra; ena gruppen gifter gav inte värre förgiftningssymptom än den andra gruppen, därför är gifterna testade, och säkra??? Det är låter tokigt för vanligt folk, men det är så denna handel och vandel går till.

   • Just. Linda Karlström (www.vaccin.me) brukar ta med det i sina avslöjanden att vaccinindustrin testar nya vacciner med gamla vacciner i kontrollgrupper. Det är helt ofattbart att systemmedia sedan helt sonika bara skriver utan att kolla fakta:

    DN: Så bra är Modernas vaccin jämfört med Pfizers
    “Allvarliga biverkningar rapporterades hos en procent av deltagarna, men andelen var lika hög i kontrollgruppen.”

    • Detta är ren affärs och försäljningsteknik där man försöker hitta den ultimata kemiska kombinationen för att kunna kränga av en produkt som går att sälja oavsett antalet sk smittade eller immuna. PCR-testet är ett lagom filter i all pågående desinformation. Det går tydligen att sälja konserverad gröt med vinst idag. https://www.youtube.com/watch?v=qsTxrkTTBk0

  • Inte för att jag vet, men jag skulle nog sätta en slant på att en eller flera vårdare haft skotsk dialekt under medvetslösheten. Vi hör även då, men kan inte medvetet skjuta bort inflytandet, antar jag.

   • Det är faktiskt sådant som kan hända.
    Jag vaknade upp efter att ha legat nedsövd i ca en vecka. Den här var länge sedan efter en svår MC-olycka. Jag låg nedsövd för att kroppen skulle få stabilisera sig innan operation. När jag vaknade på intensiven efter att allt var klart så pratade jag bara engelska. Jag är svensk-finsk.

    Jag talade visserligen engelska bra innan, och det var ett språk jag använde i jobbet, men jag har inget påbrå. Vaknade trots allt och pratade enbart klockren Queens English.
    Mina nära blev rädda att jag hade fått en hjärnskada, men läkaren lugnande dom och förklarade att det med största säkerhet rörde sig om att jag hade legat under narkos så länge. Det släppte efter en dag typ. Hahaha.
    Otroligt, men sant. Efter en dag så var jag mitt vanliga jag igen. Minns ingenting av den episoden.

 • Toppen artikel. Det är uppenbart precis samma fakta som Vernon Coleman använder sig av.
  I nyhetsfloden av artiklar runt Coronan just nu väljer det att ta upp de viktigaste. Detta är en sådan. Bra utval, Torbjörn!

 • “Målsättningen är att alla EU:s medlemsländer ska inleda vaccineringen mot Covid-19 den 27 december.”

  Koordinationen är häpnadsväckande.

  Nästan samtidigt stängde alla länder ner allt mycket värre i den “andra vågen”.

  Propagandaserien “Vaccinkrigarna” kom precis lagom i tid.

  Pandemilagarna klara att klubbas igenom av knapptryckarkompaniet.

  Steg för steg!

  https://newsvoice.se/2019/05/madonna-eurovision-song-contest-2019/

 • Hoppsan…nu vilseleder DN.

  Notera följande:

  1. DN nämner inget om 5000 allvarliga biverkningsrapporter.

  2. DN klipper och klistrar påståenden från pressreleaser från Moderna och Pfizer: “Enligt bolaget blev 94,5 procent av testpersonerna skyddade mot covid-19 minst 14 dagar efter andra dosen.”

  Kommentar: Skyddseffekt mot att bli smittad eller mot symptom? Svar: det senare (rätta mig om jag har fel).

  3. DN: “Allvarliga biverkningar rapporterades hos en procent av deltagarna, men andelen var lika hög i kontrollgruppen.”

  Kommentar: Rätt bör vara: 2,3% och kontrollgrupper vid vaccintester får normalt också vacciner, men andra vacciner än de som testas. Slutsatser: alla vacciner ger biverkningar?

  4. Något jag missat?

  Dagens Nyheter idag: Så bra är Modernas vaccin jämfört med Pfizers

  “Modernas covid-19-vaccin väntas bli det andra som rullas ut i Sverige. Men hur bra skyddar vaccinet jämfört med Pfizers – som kommer i mellandagarna – och vilka biverkningar kan man vänta sig?
  – De är väldigt lika beträffande innehåll och rapporterad skyddseffekt, säger Gunilla Karlsson Hedestam, professor på Karolinska institutet.”

  • Något du missat? Nej! Alla vacciner ger otäcka bieffekter. Detta faktum vilseleder industrin genom att jämföra ett vaccin med ett annat vaccin. Kontrollgruppen är inte en random grupp av vanliga friska ovaccinerade människor, utan man jämför bieffekter mot bieffekter. Som att jämföra giftiga ämnen med varandra; ena gruppen gifter gav inte värre förgiftningssymptom än den andra gruppen, därför är gifterna testade, och säkra??? Det är låter tokigt för vanligt folk, men det är så denna handel och vandel går till.

   • Just. Linda Karlström (www.vaccin.me) brukar ta med det i sina avslöjanden att vaccinindustrin testar nya vacciner med gamla vacciner i kontrollgrupper. Det är helt ofattbart att systemmedia sedan helt sonika bara skriver utan att kolla fakta:

    DN: Så bra är Modernas vaccin jämfört med Pfizers
    “Allvarliga biverkningar rapporterades hos en procent av deltagarna, men andelen var lika hög i kontrollgruppen.”

    • Detta är ren affärs och försäljningsteknik där man försöker hitta den ultimata kemiska kombinationen för att kunna kränga av en produkt som går att sälja oavsett antalet sk smittade eller immuna. PCR-testet är ett lagom filter i all pågående desinformation. Det går tydligen att sälja konserverad gröt med vinst idag. https://www.youtube.com/watch?v=qsTxrkTTBk0

 • Toppen artikel. Det är uppenbart precis samma fakta som Vernon Coleman använder sig av.
  I nyhetsfloden av artiklar runt Coronan just nu väljer det att ta upp de viktigaste. Detta är en sådan. Bra utval, Torbjörn!

 • “Målsättningen är att alla EU:s medlemsländer ska inleda vaccineringen mot Covid-19 den 27 december.”

  Koordinationen är häpnadsväckande.

  Nästan samtidigt stängde alla länder ner allt mycket värre i den “andra vågen”.

  Propagandaserien “Vaccinkrigarna” kom precis lagom i tid.

  Pandemilagarna klara att klubbas igenom av knapptryckarkompaniet.

  Steg för steg!

  https://newsvoice.se/2019/05/madonna-eurovision-song-contest-2019/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *