Tack Dan Eliasson för att du visar oss vägen till frihet

publicerad 25 januari 2021
- av Torbjörn Sassersson red.
Dan Eliasson - Pressfoto (polisen) Lars Hedelin
Dan Eliasson - Pressfoto (polisen) Lars Hedelin
Dan Eliasson - Pressfoto (polisen) Lars Hedelin

DEBATT. Är debattartikeln "Vad fan får du för dina skattepengar? Du får Dan Eliasson .... snuskigt högavlönad" av Christer Nilsson ett personangrepp mot en Eliasson som nyligen praktiserat civil olydnad på Kanarieöarna?

Torbjörn Sassersson, 2016 - Foto: Anna Böhlmark, Pelicanmedia.se
Torbjörn Sassersson, 2016

Frågan kan diskuteras, men vi måste komma ihåg att Eliasson är en av Sveriges mäktigaste människor med fullt personbeskydd av maktetablissemanget.

Efter att Dan Eliasson brutit mot coronareglerna genom sin liberala festresa till Kanarieöarna, fick han en rejäl belöning av Regeringen, ett nytt toppjobb med en snuskigt hög lön på Regeringskansliet.

Signalen till folket är att en maktperson kan fullkomligt skita i det mesta och om denne gör det kommer dessutom en riklig belöning. Signalen innebär att andra makthavare kan göra samma sak, men signalen visar att även folket får leva efter samma regler som de med makt. Detta gäller tydligen i allra högsta grad coronaregler.

Dan Eliasson är en makthavare enligt den definition som tex SVT nyligen redovisat i sin TV-serie vaccinkrigarna. NewsVoice spelar bara enligt de regler som maktapparaten redovisat inför folket i Sverige.

Dan Eliasson är välkommen med en replik till NewsVoice. Den kommer naturligtvis aldrig eftersom maktetablissemanget över flera år tydligt visat att det inte längre behöver besvara folket än mindre ställas till svars inför folket. Det gör liksom precis som det vill och det leder till att Sverige nu blivit ett utvecklingsland där folket inte längre behöver lyssna på makten. Ni vet det och vi vet det. Vi kan liksom göra som vi vill nu, precis som maktpersoner som kan göra som de vill.

Tack Eliasson för att du visar oss vägen till frihet. Vad ska vi hitta på för civil olydnad idag? Kanske en liberal semesterresa med falskt coronapass till Mallorca?

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 11:04, 26 jan