Project Veritas avslöjar att Twitter ska öka censuren globalt

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 18 januari 2021
- Torbjörn Sassersson
Den seniora chefen Vijaya Gadde och Twitters VD Jack-Dorsey (mitten) på Twitter. Journalisten James O'Keefe till höger från i januari 2021.

MEDIA. En senior exekutiv chef på Twitter planerar detaljerna för politisk censur i global skala. Denne säger i ett internt videogruppmöte som läckt från Twitter att företaget ska vara mycket mer aggressivt i framtiden mot konton som de anser postar “vilseledande information” eller “kodad retorik”. Avslöjandet är resultatet av en insider som spelade in gruppmötet.

Den seniora chefen Vijaya Gadde med titeln “Legal, Policy, and Trust Lead” diskuterar under ett gruppmöte som spelades in den 8 januari 2021 Twitters globala strategi för censur. Videomötet spelades in av en insider och visslare som gav inspelningen till den undersökande organisationen Project Veritas.

Hon säger bland annat:

“Vi måste vara mycket fokuserade på att kunna genomdriva någon av dessa policyer eller verkställighetsbeslut som vi fattar i stor skala.”

”Vi bestämde oss för att eskalera vår tillämpning av medborgerlig integritetspolicy och använda en etikett som inaktiverar engagemang för att stoppa spridningen av potentiellt inflammatoriskt innehåll, vilket är innehåll kring valstörningar, valbedrägerier, valstöld, den typen av saker.”

Den seniora chefen Vijaya Gadde och Twitters VD Jack-Dorsey (mitten) på Twitter. Journalisten James O'Keefe till höger från i januari 2021.
Bild: Den seniora chefen Vijaya Gadde och Twitters VD Jack-Dorsey (mitten) på Twitter. Journalisten James O’Keefe till höger från i januari 2021. Foton från Twitters interna gruppsamtal respektive Project Veritas. Kollage: NewsVoice

Project Veritas skriver att Gadde försvarade raderingen av tweets som hävdar att det förekommit valbedrägerier under USA-valet 2020 i USA. Gadde säger att Twitter kommer att gå längre än att enbart begränsa hur många som kan se tweets som företaget inte vill att användare ska få tillgång till.

Läs mer om deboosting i NewsVoice: Stort avslöjande: Facebook förhindrar det fria ordet genom deboosting

Vijaya Gadde säger att många fler konton, som de bedömer sprider konspirationsteorier och Qanon-teorier, ska spärras permanent. Beslutet togs enligt Gadde den 7 januari 2021. Den 14:e januari avslöjade Project Veritas att Twitters VD Jack Dorsey kommer att öka censuren på Twitter.

“We Are Focused on One Account [President Trump] Right Now, But This is Going to be Much Bigger Than Just One Account” – Jack Dorsey

Jack Dorsey säger i den senaste läckan att positivt innehåll på Twitter ska favoriseras.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Källa

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq