Tusenmannamarschen blev en stor framgång för mänskliga rättigheter mot coronarepression

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 6 mars 2021
- Torbjörn Sassersson

SVERIGE. NewsVoice besökte och filmade direkt från Tusenmannamarschen i Stockholm som enligt deltagarna blev en stor framgång för budskapet att coronarestriktioner inte måste utformas så att dessa lamslår ett helt samhälle. Trots att Sverige inte har lockdown har många människor och småföretag ändå påverkats negativt. Nu måste vi återgå till ett normalt liv igen, anser många som deltog.

Text: Torbjörn Sassersson | Video ovan: Läkaren Heiko Schöning från Tyskland var en av talarna. Foto: Nya Dagbladet | Videos nedan: NewsVoice

Systemmedierna har redan svartmålat hela händelsen och deltagarna genom att använda de vanliga falska invektiven. Dessa medier kan helt enkelt inte rapportera sanningsenligt.

Aftonbladet skrev att det kom runt 100 personer och Polisen uppgav cirka 300-400 personer, enligt SvD. Uppskattningsvis fanns det snarare 2000 personer på Medborgarplatsen inklusive passiva deltagare och besökare som stannade för att titta. Den mest aktiva skaran som stod närmast runt arrangörens flakbilsplattform kan ha varit 100-200 personer. Dessa samlades tätt för att förhindra polisen från att dra ner Filip Sjöström och talare från plattformen.

Vi filmade en fantastiskt positiv demonstration med kreativa och frihetsälskande människor och företagare från “all walks of life” som tröttnat på ovetenskapliga coronarestriktioner och politisk Covid-19. Vi filmade även hur systemmedierna: SR, Ekot, ETC, SVT, Expo, Aftonbladet samlade sig som magneter runt speciellt en person, en man med en grön väst med texten: “Jag är en konspirationsteoretiker. Är du? Jesus är svaret”. Gissa varför.

Vi filmade hur polisen brutaliserade demonstranter, men även skötte vissa situationer bra. De har ju sina order. De sägs att 6 poliser skadades, men säkert det dubbla antalet civila skadades vid nedbrottningar och av polisens pepparsprayningar.

Marschen lyckades nå Kungsträdgården med ett reducerat deltagarantal, men framgången var ett faktum för arrangören. I Kungsträdgården greps bland annat en av arrangörerna, Samuel.

Efter eventet filmade vi med två kameror hur Antifa-aktivister attackerade en demonstrant. Vi jagade angriparna parallellt med polisen. Polisen bad att få vårt filmmaterial och den angripne personen säger till Nya Dagbladet och NewsVoice att polisen ska ha uppgivit att det finns goda chanser att mannen fälls eftersom han greps. Vi återkommer med detaljer.

Vi återkommer med mer rapportering imorgon.

Text: Torbjörn Sassersson

Tusenmannamarschen 6 mars, 2021. Foto: Nya Dagbladet

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Poliserna har munblöja..snacka om hjärntvättade när dom ger sig på fredliga demonstranter med batong och pepparspray.. 😀

 • Batongerna åkte ju fram och hade de fått order skulle de också börjat vina, men det hade inte sett bra ut för regimen så här ett år innan valet. Civilkurage genom fredlig “olydnad” är enda vägen då det gör dem maktlösa. Att inbilla sig att alla bara stillatigande ska se på medan de förstör samhällsekonomin för att försöka tvinga alla att “frivilligt” delta i ett groteskt medicinskt experiment är höjden av maktfullkomlig arrogans.

 • Tänk om det inte finns tillräckligt med en kropps livstid för att pumpa i sig all vaccin mot alla virus som finns? Ej heller volym.

 • Återblick!

  Sommaren 2020, Sverige befinner sig mitt i pandemin, max 50 personer får samlas.
  Polisen ger tillstånd till BLM trots att man vet att fler än 50 personer uppenbarligen
  kommer komma. Poliser helt utan skyddsutrustning.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/vi-forstod-att-det-skulle-komma-manga-fler-an-50

  Man misshandlar polisen, kastar sten och saboterar blåljus fordon. 5 personer anhålls.

  Mars 2021. Plandemin har pågått över ett år. Människor får inte längre samlas eller umgås.
  Fakta tystas, vetenskap ignoreras, inget annat än restriktioner spelar någon roll. Inga andra mänskliga behov existerar än behovet att försöka släta ut statistiken. Kostnaderna i människoliv pga restriktionerna har sedan länge övertrumfat själva sjukdomen.

  Människor samlas för att fredligt demonstrera. Sjunger och kramas. Polisen kallar det nu för “uppseendeväckande dåligt omdöme”. Om det vore ett brott att ha dåligt omdöme borde väl regeringen sitta på livstid?

  https://www.svt.se/nyheter/polisen-om-coronademonstration-uppseendevackande-daligt-omdome

  Polisen ger sig nu på stillastående demonstranter som står och håller om varandra. Sliter i dem, drar och släpar, som om det på något sätt skulle förminska smittspridningen? Några poliser skadar sig själva i tumultet, oförlåtligt!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=Kwqi2_CtvKc

  Nu heter det “våldsamt upplopp”, och inte “mestadels fredliga demonstrationer”. 50 personer avlägsnas och en “misstänks” för blåljussabotage…..

  Men skam den som ger sig!

  Aftonhatets youtubekanal startades 2013 och har 17 300 prenumeranter.
  Deras “här upplöser demonstranterna demonstrationen” video har ca 2500 visningar.

  https://www.youtube.com/watch?v=Tzx1MyShTuo

  Nästan lika många tummen ner som tumme upp. Kommentarsfältet som alltid blockat.

  Riks youtubekanal startade januari 2020 och har 26 500 prenumeranter. Deras film “Kaos när demonstranter försöker forcera polisavspärrningar” har 19 000+ visningar.

  https://www.youtube.com/watch?v=N1w3adWo1Fk

  684 tummen upp och en del finurliga kommentarer….

  Regimmedia är döende” RIP!

  Bara SVT som kommer behöva släpas till galgen!

  Propagandan har urartat helt, de ljuger inte ens med finnes längre. Poliser i gasmask med batong pepparsprayar och slår ner gamla damer som demonstrerar. Drar iväg människor genom att släpa dem i deras livremmar, personerna är helt passiva.

  “Våld mot polisanställda kommer aldrig att accepteras, säger rikspolischef Anders Thornberg”. Mmmm det var ju det som var det viktiga här.

  Om polisen istället ställt sig på knä för yttrandefriheten……

  Misstänker att ingen av demonstranterna kastat sten och bränt bilar då?

  “Media is the virus” står det på ett plakat i SVTs artikel. Spikejournalisterna avslöjar sig själva….

 • Sveriges regering har tydligen en helt annan inställning till demokrati och yttrandefrihet i Ryssland än Sverige enligt Ann Linde.

  Samtidigt skrev Sveriges utrikesminister Ann Linde på Twitter:
  “Folkmassorna möttes av kravallpolis som i flera fall använde våld för att mota bort dem – och runt 3 000 gripanden gjordes runtom i landet.”

  Samtidigt skrev Sveriges utrikesminister Ann Linde på Twitter:

  ”Följer med stor oro åtgärderna mot fredliga protester i Ryssland.”

  Ann Lindes Twittrande om icke sanktionerade protester i Ryssland under Corona tider. Undrar vad hennes inställning är till en demonstration i Sverige för var mans rätt till att röra sig fritt och uttrycka sin rätt till det fria ordet? Gäller detta bara för kampen om demokrati i Ryssland men utesluter oss medborgare i Sverige?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *