Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Tusenmannamarschen blev en stor framgång för mänskliga rättigheter mot coronarepression

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 6 mars 2021
- Torbjörn Sassersson

SVERIGE. NewsVoice besökte och filmade direkt från Tusenmannamarschen i Stockholm som enligt deltagarna blev en stor framgång för budskapet att coronarestriktioner inte måste utformas så att dessa lamslår ett helt samhälle. Trots att Sverige inte har lockdown har många människor och småföretag ändå påverkats negativt. Nu måste vi återgå till ett normalt liv igen, anser många som deltog.

Text: Torbjörn Sassersson | Video ovan: Läkaren Heiko Schöning från Tyskland var en av talarna. Foto: Nya Dagbladet | Videos nedan: NewsVoice

Systemmedierna har redan svartmålat hela händelsen och deltagarna genom att använda de vanliga falska invektiven. Dessa medier kan helt enkelt inte rapportera sanningsenligt.

Aftonbladet skrev att det kom runt 100 personer och Polisen uppgav cirka 300-400 personer, enligt SvD. Uppskattningsvis fanns det snarare 2000 personer på Medborgarplatsen inklusive passiva deltagare och besökare som stannade för att titta. Den mest aktiva skaran som stod närmast runt arrangörens flakbilsplattform kan ha varit 100-200 personer. Dessa samlades tätt för att förhindra polisen från att dra ner Filip Sjöström och talare från plattformen.

Vi filmade en fantastiskt positiv demonstration med kreativa och frihetsälskande människor och företagare från “all walks of life” som tröttnat på ovetenskapliga coronarestriktioner och politisk Covid-19. Vi filmade även hur systemmedierna: SR, Ekot, ETC, SVT, Expo, Aftonbladet samlade sig som magneter runt speciellt en person, en man med en grön väst med texten: “Jag är en konspirationsteoretiker. Är du? Jesus är svaret”. Gissa varför.

Vi filmade hur polisen brutaliserade demonstranter, men även skötte vissa situationer bra. De har ju sina order. De sägs att 6 poliser skadades, men säkert det dubbla antalet civila skadades vid nedbrottningar och av polisens pepparsprayningar.

Marschen lyckades nå Kungsträdgården med ett reducerat deltagarantal, men framgången var ett faktum för arrangören. I Kungsträdgården greps bland annat en av arrangörerna, Samuel.

Efter eventet filmade vi med två kameror hur Antifa-aktivister attackerade en demonstrant. Vi jagade angriparna parallellt med polisen. Polisen bad att få vårt filmmaterial och den angripne personen säger till Nya Dagbladet och NewsVoice att polisen ska ha uppgivit att det finns goda chanser att mannen fälls eftersom han greps. Vi återkommer med detaljer.

Vi återkommer med mer rapportering imorgon.

Text: Torbjörn Sassersson

Tusenmannamarschen 6 mars, 2021. Foto: Nya Dagbladet


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq