Trumps första videointervju sedan han lämnade Vita Huset

publicerad 5 april 2021
- av Jan Norberg
Donald Trump, mars 2021. Foto: RightView.com

DEBATT. Kommer Donald Trump att satsa på USA-valet 2024 och vad tycker han om medias behandling av Joe Biden? Trump intervjuades av sin svärdotter Lara Trump och det är Trumps första videointervju sedan han lämnade Vita Huset.

Text: Jan Norberg | Videokälla: Therightview.com, återpublicerad på NewsVoice Oddysee-kanal

Efter att ha tittat på denna intervju inser man att moraset som nu pågår i USA under Joe "Sleepy" Biden kommer att mobilisera den amerikanska befolkningen till ett ökat motstånd och mer protester.

Alla väntar nu bara på vad Donald Trump tänker dra för drag den närmaste tiden. Han förefaller fylld av ett lugn och en övertygelse att vad som nu pågår på en rad olika områden ökar förväntningarna på en motreaktion. Om jag tillåter mig att spekulera så låter Trump förfallet pågå ett tag till innan han träder fram på arenan.

Läs mer: Facebook raderade Lara Trumps intervju med Donald Trump

Donald Trump lät säker på att snart framträda i det format där han bäst kommer till sin rätt, i sk Trump-rallies. Han har nog ingen större brådska då allt som Biden-administrationen just nu gör är hans bästa draghjälp. Det blir alltmer klart för en majoritet av vanliga amerikaner att den polarisation som Biden nu driver är Trumps bästa argument då han tar till orda.

Jag tror att Trump som sitt första delmål tänker ta ledarskapströjan för Republikanska partiet så att han vid det sk mellanårsvalet 2022 kan rensa ut alla korrupta ledamöter i Kongressen och Senaten. Debatten efter Presidentvalet har ju med önskvärd tydlighet visat vilka villigt körde kniven i ryggen på honom. Det glömmer inte Donald Trump.

Trump dominerar det republikanska partiet på ett sätt som är lite svårt för oss svenskar att förstå. Det finns en uppdämd förväntan att Trump snart kliver in i nomineringsprocessen inför mellanårsvalet 2022. Bäva månde överlöparna vilka sätter sina ekonomiska välgörare från olika lobbyorganisationer före lojaliteten med det amerikanska folket.

Om det är något som jag personligen är en smula tveksam till är att Donald Trump blir 78 år då det är presidentval nästa gång, dvs han är då lika gammal som Joe Biden är nu, så min högst personliga gissning är att han utser någon i närståendekretsen som sin vicepresident. Varför inte Donald Trump Junior?

Text: Jan Norberg