Trumps första videointervju sedan han lämnade Vita Huset

4

DEBATT. Kommer Donald Trump att satsa på USA-valet 2024 och vad tycker han om medias behandling av Joe Biden? Trump intervjuades av sin svärdotter Lara Trump och det är Trumps första videointervju sedan han lämnade Vita Huset.

Text: Jan Norberg | Videokälla: Therightview.com, återpublicerad på NewsVoice Oddysee-kanal

Efter att ha tittat på denna intervju inser man att moraset som nu pågår i USA under Joe “Sleepy” Biden kommer att mobilisera den amerikanska befolkningen till ett ökat motstånd och mer protester.

Alla väntar nu bara på vad Donald Trump tänker dra för drag den närmaste tiden. Han förefaller fylld av ett lugn och en övertygelse att vad som nu pågår på en rad olika områden ökar förväntningarna på en motreaktion. Om jag tillåter mig att spekulera så låter Trump förfallet pågå ett tag till innan han träder fram på arenan.

Läs mer: Facebook raderade Lara Trumps intervju med Donald Trump

Donald Trump lät säker på att snart framträda i det format där han bäst kommer till sin rätt, i sk Trump-rallies. Han har nog ingen större brådska då allt som Biden-administrationen just nu gör är hans bästa draghjälp. Det blir alltmer klart för en majoritet av vanliga amerikaner att den polarisation som Biden nu driver är Trumps bästa argument då han tar till orda.

Jag tror att Trump som sitt första delmål tänker ta ledarskapströjan för Republikanska partiet så att han vid det sk mellanårsvalet 2022 kan rensa ut alla korrupta ledamöter i Kongressen och Senaten. Debatten efter Presidentvalet har ju med önskvärd tydlighet visat vilka villigt körde kniven i ryggen på honom. Det glömmer inte Donald Trump.

Trump dominerar det republikanska partiet på ett sätt som är lite svårt för oss svenskar att förstå. Det finns en uppdämd förväntan att Trump snart kliver in i nomineringsprocessen inför mellanårsvalet 2022. Bäva månde överlöparna vilka sätter sina ekonomiska välgörare från olika lobbyorganisationer före lojaliteten med det amerikanska folket.

Om det är något som jag personligen är en smula tveksam till är att Donald Trump blir 78 år då det är presidentval nästa gång, dvs han är då lika gammal som Joe Biden är nu, så min högst personliga gissning är att han utser någon i närståendekretsen som sin vicepresident. Varför inte Donald Trump Junior?

Text: Jan Norberg

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Björn Larsson
Björn Larsson
Gäst
6 april 2021 kl 17:55

Det normala är att en presidentkandidat utser en vicepresidentkandidat som tilltalar en kompletterande väljargrupp, och därför finns ofta en spänning mellan dem. Biden valde Harris för att hon skiljer sig i de enda två parametrar som vänstermänniskor bedömer människor efter: Kön och hudfärg (nåja, hon är i alla fall solbränd, hennes jamaicanska slavägande släkt på faderssidan sägs härstamma från Irland, och FN har utsett modersidans Indien till världens mest rasistiska land). Obama utsåg Biden för att han var vit och äldre. Men han tyckte absolut inte om honom! Hans råd inför valet 2020 löd: “- You don’t need to do this, Joe.”

Mest tydlig var nog kontrasten mellan president och vicepresidentkandidat mellan Roosevelt och den mer högerinriktade Truman inför valet 1944. Roosevelt höll Truman helt utanför uppdateringar om krigsförloppet så han visste ingenting när han plötsligt tog över efter presidentens död av sin för allmänheten hemlighållna polio. “- Vadå, utvecklar vi kärnvapen, vad är det?”

Det kanske tydligaste undantaget har Trump/Pence varit. Pence har spelat den perfekte vicepresidenten. Inte tagit positioner mot sin president. Inte haft ambitionen att kandidera själv. Samtidigt är han som en extremt from och behärskad kristen en kompletterande kontrast till Trumps personlighet.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
6 april 2021 kl 06:56

Ja, moraset som nu pågår i USA under Joe “Sleepy” Bidén – det finns det faktiskt bilder och ljud på här:

The leader of the Western world is ‘cognitively deficient’ – YouTube

Och sen har vi dessutom det stora avslöjandet, som mycket snart kommer ut till allmänheten, vilket definitivt kommer att sätta stopp för Bidén och Demokraterna och den dolda maktelitens agenda. 

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
5 april 2021 kl 21:14

Länken till sidan, tack!