Global ekonomi: BlackRock och Vanguard kontrollerar 90% av Väst

9
287
Anonym affärsman. Foto: Sergey Nivens. Licens: Shutterstock.com
Anonym affärsman. Foto: Sergey Nivens. Licens: Shutterstock.com

GLOBAL EKONOMI. Dr Joseph Mercola har i artikeln “The Same Shady People Own Big Pharma and the Media” sammanställt en analys om hur några få investment-banker, riskkapitalbolag och försäkringsbolag äger de stora industrierna i världen.

Två företag som sticker ut i mängden av investerarföretag är BlackRock och Vanguard som genom sitt ägande kontrollerar de industrier som producerar eller hanterar: läkemedel, råvaror (olja, metaller etc), kreditkort, flygtransporter, online-handel, telekom, kosmetika, mat, vapen, bilar, elektronik och massmedier.

Konsekvenserna är globala

Läkemedelsföretagen kontrollerar Covid-19-responsen i världen och massmedierna sprider villigt läkemedelsbolagens propaganda, en falsk officiell berättelse som leder in allmänheten på irrvägar, skriver Mercola.

Som ett exempel nämner Mercola att Vanguard och BlackRock är de två största ägarna i: Time Warner, Comcast, Disney och News Corp, vilka utgör fyra av de sex största medieföretagen vilka kontrollerar mer än 90% av det amerikanska medielandskapet.

BlackRock och Vanguard bildar utöver det ett monopol som äger nästan allt du kan tänka dig också. Sammantaget äger de 1600 amerikanska företag, som 2015 hade en sammanlagd omsättning på 9,1 biljoner dollar.

När du lägger till den tredje största globala ägaren (State Street) omfattar deras kombinerade ägande nästan 90% av alla S&P 500-företag.

Vanguard är den största aktieägaren i BlackRock. Å andra sidan har Vanguard en unik struktur som gör det svårt att urskilja ägarstrukturen, men många av de äldsta, rikaste finansfamiljerna i världen kan kopplas till Vanguard-fonder.

Se videon och läs hela artikeln

Sammanställning: NewsVoice

Relaterat


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
9 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Per Melin
Per Melin(@perra)
16 juni 2021 kl 14:17

Viktig information. Vi närmar oss pudelns kärna. Nu kan människor äntligen börja komma till insikt om vilka det är som verkligen bestämmer bakom Bill Gates, Anthony Fauci, Georges Soros, Jeffrey Epstein, Björn “C-vitamin är en livsfarlig syra” Olsen, Fredrik “Sverige behöver lockdown” Elgh, Stefan Löfven, Annie Lööf, Angela Merkel, Joe Biden, FN, WHO, IMF och andra illustra entiteter.

Sannolikt styr samma maktintressen ytterst även Kina och Ryssland:
comment image?itok=efxwC6Aj
comment image?w=1024

Last edited 5 månader sedan by Per Melin
Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
16 juni 2021 kl 14:59

Vi har ju redan en inofficiell världsregering som nu äntligen bestämt sig för att komma ut ur smyggarderoben och göra det hela officiellt.

En får hoppas att den officiella övergången blir en fin symbolisk tillställning med bandklippning till det förgångna och ballonger till alla vaccinerade barn.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Anders Johansson
17 juni 2021 kl 00:50

Detta är skrivet för USA, men vi borde förstå att planerna och skeenden gäller i lika stor grad i EU och i Sverige!
 
https://forbiddenknowledgetv.net/financial-takeover-and-your-bank-account-blackrock-envestnet-yodlee-and-the-fed-reserve/
 
Ur texten:
 
De “ledare” som ansvarade för att förstöra miljontals liv under det senaste halvåret träffades den senaste helgen vid G7-mötet för att planera för den fortsatta förstörelsen av den västerländska civilisationen. Där beslutade dessa förslavade globalistiska hantlangare gemensamt att fortsätta genomföra masslidande, enligt instruktionerna från deras banksteröverherrar. 
 
Undersökningsreporter CoreysDigs.com synar ärendet. Den här korta videon sammanfattar hennes senaste arbete och avslöjar den viktiga roll som BlackRock spelar i den nya världsordningens ekonomiska övertagande.
 
Under den andra månaden när COVID-19 slog till i USA, kombinerade så kallade forskare, politiker, offentliga personer och nyhetsmedier klimatförändringar med COVID. Det stod i varje rubrik, på varje webbplats – och de flesta av oss visste vart detta var på väg, att det handlade om mycket mer än alla klimatinitiativ och COVID-begränsningar.
 
Ja, hantlangarna finns på plats för att kontrollera och övervaka, men medan allmänheten är hypnotiserad med rubriker av förestående klimat- och COVID-undergång, sker den största konstruerade överföringen av rikedom som världen någonsin har bevittnat.
 

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
17 juni 2021 kl 02:03

De har ju byggt upp en massa separata delmoment som inte ser ut att vara relaterade till varandra förrän tidpunkten kommer då de bestämt sig för att knyta ihop allting i fullbordan av Agenda 2030.

Kollar man t.ex. Volvos ägare Geely så är Vanguard största ägare och det är ju förklaringen till varför Volvo ska sluta med förbränningsmotorer eftersom det är ett led i globalisternas klimatagenda.

Skulle man titta på alla de företag som pushat för HBTQ, BLM, massinvandring och som varit direkt fientliga mot sina vita kunder o.s.v. så hittar man nog dessa finansiella jättar som toppägare.

Men om vi röstar rätt 2022 så kanske vi kan vända det här. LOL

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
17 juni 2021 kl 02:37

Sen är banker, bankirer och politiker bara verktyg. De verkliga förövarna verkar utifrån blodsband där en stor del är av den blå sorten. Det är dom som är den inavlade globalist “eliten”.

Erik Forsman
Erik Forsman(@ale2)
Reply to  Anders Johansson
17 juni 2021 kl 06:16

Akta dig så du inte får Peter Grafström mot dig; han kommer att påminna dig om att du glömt nämna de brittiska oligarkerna 🙂

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Erik Forsman
22 juni 2021 kl 06:43

Jag tycker Öystein Rönnes sammanfattning passar här.

Det kinesiska biologiska laboratoriet i Wuhan ägs av GlaxoSmithKline, som (av en händelse) äger Pfizer! ” (den som tillverkar vaccinet mot viruset som (av en händelse) kom från Wuhan Biological Lab och som (av en händelse) grundades av Dr. Fauci, som (av en händelse) promotar vaccinet! ”

Av en händelse förvaltas GlaxoSmithKline av ekonomidivisionen i Black Rock, som (av en händelse) förvaltar finanserna för Open Foundation Company (Soros Foundation), som (av en händelse) förvaltar franska AXA!
Soros (av en händelse) äger det tyska företaget Winterthur,

som (av en händelse) byggde ett kinesiskt laboratorium i Wuhan och som köptes av tyska Alianz, som (för tillfället) har Vanguard som aktieägare, som (för tillfället) är aktieägare i Black Rock, som (för tillfället) kontrollerar centralbanker och förvaltar ungefär en tredjedel av det globala investeringskapitalet.

”Black Rock” är också (för tillfället) en större aktieägare i MICROSOFT, som ägs av Bill Gates, som (för tillfället) är en aktieägare i Pfizer (som – kom ihåg? Säljer ett mirakelvaccin) och (för tillfället) nu är den största sponsorn av WHO!
Nu vet du hur en död fladdermus som säljs på en marknad i Kina har smittat HELA PLANETEN!

https://rumble.com/vfnlnv-ystein-rnne-32-hur-en-fladdermus-kunde-smitta-en-hel-vrld.-eller.html

Last edited 5 månader sedan by Magnus Lindgren
Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Erik Forsman
17 juni 2021 kl 12:34

Det som benämns som det brittiska imperiet är nog ett resultat av att de förlade huvudkontoret på ön Storbritannien. Sen flyttade de kontoret över pölen och voilà, det amerikanska imperiet. Men eftersom vi nu ska go global blir det ett allomfattande världsimperium utan nationella beteckningar.

Den osynlige kejsaren kommer dock vara av samma gamla linjer av ingifte. Det är väl inom denna lilla klick som det nu råder en form av demokrati där alla får möjlighet att vara kung/kejsare för en dag.

Mattias RahmD
Mattias Rahm(@disqus_0dbpx6ffax)
20 juni 2021 kl 09:57

Den här Mercola verkar säga vad som helst för att få oss att fortsätta tro att det finns ett virus.