Global ekonomi: BlackRock och Vanguard kontrollerar 90% av Väst

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 juni 2021
- NewsVoice redaktion
Anonym affärsman. Foto: Sergey Nivens. Licens: Shutterstock.com
Temabild: Anonym affärsman.

Dr Joseph Mercola har i artikeln “The Same Shady People Own Big Pharma and the Media” sammanställt en analys om hur några få investment-banker, riskkapitalbolag och försäkringsbolag äger de stora industrierna i världen.

Två företag som sticker ut i mängden av investerarföretag är BlackRock och Vanguard som genom sitt ägande kontrollerar de industrier som producerar eller hanterar: läkemedel, råvaror (olja, metaller etc), kreditkort, flygtransporter, online-handel, telekom, kosmetika, mat, vapen, bilar, elektronik och massmedier.

Konsekvenserna är globala

Läkemedelsföretagen kontrollerar Covid-19-responsen i världen och massmedierna sprider villigt läkemedelsbolagens propaganda, en falsk officiell berättelse som leder in allmänheten på irrvägar, skriver Mercola.

Som ett exempel nämner Mercola att Vanguard och BlackRock är de två största ägarna i: Time Warner, Comcast, Disney och News Corp, vilka utgör fyra av de sex största medieföretagen vilka kontrollerar mer än 90% av det amerikanska medielandskapet.

BlackRock och Vanguard bildar utöver det ett monopol som äger nästan allt du kan tänka dig också. Sammantaget äger de 1600 amerikanska företag, som 2015 hade en sammanlagd omsättning på 9,1 biljoner dollar.

ArcanumSkolan 2024

När du lägger till den tredje största globala ägaren (State Street) omfattar deras kombinerade ägande nästan 90% av alla S&P 500-företag.

Vanguard är den största aktieägaren i BlackRock. Å andra sidan har Vanguard en unik struktur som gör det svårt att urskilja ägarstrukturen, men många av de äldsta, rikaste finansfamiljerna i världen kan kopplas till Vanguard-fonder.

Se videon och läs hela artikeln

Sammanställning: NewsVoice

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Vi har ju redan en inofficiell världsregering som nu äntligen bestämt sig för att komma ut ur smyggarderoben och göra det hela officiellt.

  En får hoppas att den officiella övergången blir en fin symbolisk tillställning med bandklippning till det förgångna och ballonger till alla vaccinerade barn.

  • Detta är skrivet för USA, men vi borde förstå att planerna och skeenden gäller i lika stor grad i EU och i Sverige!
    
   https://forbiddenknowledgetv.net/financial-takeover-and-your-bank-account-blackrock-envestnet-yodlee-and-the-fed-reserve/
    
   Ur texten:
    
   De “ledare” som ansvarade för att förstöra miljontals liv under det senaste halvåret träffades den senaste helgen vid G7-mötet för att planera för den fortsatta förstörelsen av den västerländska civilisationen. Där beslutade dessa förslavade globalistiska hantlangare gemensamt att fortsätta genomföra masslidande, enligt instruktionerna från deras banksteröverherrar. 
    
   Undersökningsreporter CoreysDigs.com synar ärendet. Den här korta videon sammanfattar hennes senaste arbete och avslöjar den viktiga roll som BlackRock spelar i den nya världsordningens ekonomiska övertagande.
    
   Under den andra månaden när COVID-19 slog till i USA, kombinerade så kallade forskare, politiker, offentliga personer och nyhetsmedier klimatförändringar med COVID. Det stod i varje rubrik, på varje webbplats – och de flesta av oss visste vart detta var på väg, att det handlade om mycket mer än alla klimatinitiativ och COVID-begränsningar.
    
   Ja, hantlangarna finns på plats för att kontrollera och övervaka, men medan allmänheten är hypnotiserad med rubriker av förestående klimat- och COVID-undergång, sker den största konstruerade överföringen av rikedom som världen någonsin har bevittnat.
    

   • De har ju byggt upp en massa separata delmoment som inte ser ut att vara relaterade till varandra förrän tidpunkten kommer då de bestämt sig för att knyta ihop allting i fullbordan av Agenda 2030.

    Kollar man t.ex. Volvos ägare Geely så är Vanguard största ägare och det är ju förklaringen till varför Volvo ska sluta med förbränningsmotorer eftersom det är ett led i globalisternas klimatagenda.

    Skulle man titta på alla de företag som pushat för HBTQ, BLM, massinvandring och som varit direkt fientliga mot sina vita kunder o.s.v. så hittar man nog dessa finansiella jättar som toppägare.

    Men om vi röstar rätt 2022 så kanske vi kan vända det här. LOL

   • Sen är banker, bankirer och politiker bara verktyg. De verkliga förövarna verkar utifrån blodsband där en stor del är av den blå sorten. Det är dom som är den inavlade globalist “eliten”.

    • Akta dig så du inte får Peter Grafström mot dig; han kommer att påminna dig om att du glömt nämna de brittiska oligarkerna 🙂

     • Det som benämns som det brittiska imperiet är nog ett resultat av att de förlade huvudkontoret på ön Storbritannien. Sen flyttade de kontoret över pölen och voilà, det amerikanska imperiet. Men eftersom vi nu ska go global blir det ett allomfattande världsimperium utan nationella beteckningar.

      Den osynlige kejsaren kommer dock vara av samma gamla linjer av ingifte. Det är väl inom denna lilla klick som det nu råder en form av demokrati där alla får möjlighet att vara kung/kejsare för en dag.

     • Jag tycker Öystein Rönnes sammanfattning passar här.

      Det kinesiska biologiska laboratoriet i Wuhan ägs av GlaxoSmithKline, som (av en händelse) äger Pfizer! ” (den som tillverkar vaccinet mot viruset som (av en händelse) kom från Wuhan Biological Lab och som (av en händelse) grundades av Dr. Fauci, som (av en händelse) promotar vaccinet! ”

      Av en händelse förvaltas GlaxoSmithKline av ekonomidivisionen i Black Rock, som (av en händelse) förvaltar finanserna för Open Foundation Company (Soros Foundation), som (av en händelse) förvaltar franska AXA!
      Soros (av en händelse) äger det tyska företaget Winterthur,

      som (av en händelse) byggde ett kinesiskt laboratorium i Wuhan och som köptes av tyska Alianz, som (för tillfället) har Vanguard som aktieägare, som (för tillfället) är aktieägare i Black Rock, som (för tillfället) kontrollerar centralbanker och förvaltar ungefär en tredjedel av det globala investeringskapitalet.

      ”Black Rock” är också (för tillfället) en större aktieägare i MICROSOFT, som ägs av Bill Gates, som (för tillfället) är en aktieägare i Pfizer (som – kom ihåg? Säljer ett mirakelvaccin) och (för tillfället) nu är den största sponsorn av WHO!
      Nu vet du hur en död fladdermus som säljs på en marknad i Kina har smittat HELA PLANETEN!

      https://rumble.com/vfnlnv-ystein-rnne-32-hur-en-fladdermus-kunde-smitta-en-hel-vrld.-eller.html

 • Vi har ju redan en inofficiell världsregering som nu äntligen bestämt sig för att komma ut ur smyggarderoben och göra det hela officiellt.

  En får hoppas att den officiella övergången blir en fin symbolisk tillställning med bandklippning till det förgångna och ballonger till alla vaccinerade barn.

  • Detta är skrivet för USA, men vi borde förstå att planerna och skeenden gäller i lika stor grad i EU och i Sverige!
    
   https://forbiddenknowledgetv.net/financial-takeover-and-your-bank-account-blackrock-envestnet-yodlee-and-the-fed-reserve/
    
   Ur texten:
    
   De “ledare” som ansvarade för att förstöra miljontals liv under det senaste halvåret träffades den senaste helgen vid G7-mötet för att planera för den fortsatta förstörelsen av den västerländska civilisationen. Där beslutade dessa förslavade globalistiska hantlangare gemensamt att fortsätta genomföra masslidande, enligt instruktionerna från deras banksteröverherrar. 
    
   Undersökningsreporter CoreysDigs.com synar ärendet. Den här korta videon sammanfattar hennes senaste arbete och avslöjar den viktiga roll som BlackRock spelar i den nya världsordningens ekonomiska övertagande.
    
   Under den andra månaden när COVID-19 slog till i USA, kombinerade så kallade forskare, politiker, offentliga personer och nyhetsmedier klimatförändringar med COVID. Det stod i varje rubrik, på varje webbplats – och de flesta av oss visste vart detta var på väg, att det handlade om mycket mer än alla klimatinitiativ och COVID-begränsningar.
    
   Ja, hantlangarna finns på plats för att kontrollera och övervaka, men medan allmänheten är hypnotiserad med rubriker av förestående klimat- och COVID-undergång, sker den största konstruerade överföringen av rikedom som världen någonsin har bevittnat.
    

   • De har ju byggt upp en massa separata delmoment som inte ser ut att vara relaterade till varandra förrän tidpunkten kommer då de bestämt sig för att knyta ihop allting i fullbordan av Agenda 2030.

    Kollar man t.ex. Volvos ägare Geely så är Vanguard största ägare och det är ju förklaringen till varför Volvo ska sluta med förbränningsmotorer eftersom det är ett led i globalisternas klimatagenda.

    Skulle man titta på alla de företag som pushat för HBTQ, BLM, massinvandring och som varit direkt fientliga mot sina vita kunder o.s.v. så hittar man nog dessa finansiella jättar som toppägare.

    Men om vi röstar rätt 2022 så kanske vi kan vända det här. LOL

   • Sen är banker, bankirer och politiker bara verktyg. De verkliga förövarna verkar utifrån blodsband där en stor del är av den blå sorten. Det är dom som är den inavlade globalist “eliten”.

    • Akta dig så du inte får Peter Grafström mot dig; han kommer att påminna dig om att du glömt nämna de brittiska oligarkerna 🙂

     • Det som benämns som det brittiska imperiet är nog ett resultat av att de förlade huvudkontoret på ön Storbritannien. Sen flyttade de kontoret över pölen och voilà, det amerikanska imperiet. Men eftersom vi nu ska go global blir det ett allomfattande världsimperium utan nationella beteckningar.

      Den osynlige kejsaren kommer dock vara av samma gamla linjer av ingifte. Det är väl inom denna lilla klick som det nu råder en form av demokrati där alla får möjlighet att vara kung/kejsare för en dag.

     • Jag tycker Öystein Rönnes sammanfattning passar här.

      Det kinesiska biologiska laboratoriet i Wuhan ägs av GlaxoSmithKline, som (av en händelse) äger Pfizer! ” (den som tillverkar vaccinet mot viruset som (av en händelse) kom från Wuhan Biological Lab och som (av en händelse) grundades av Dr. Fauci, som (av en händelse) promotar vaccinet! ”

      Av en händelse förvaltas GlaxoSmithKline av ekonomidivisionen i Black Rock, som (av en händelse) förvaltar finanserna för Open Foundation Company (Soros Foundation), som (av en händelse) förvaltar franska AXA!
      Soros (av en händelse) äger det tyska företaget Winterthur,

      som (av en händelse) byggde ett kinesiskt laboratorium i Wuhan och som köptes av tyska Alianz, som (för tillfället) har Vanguard som aktieägare, som (för tillfället) är aktieägare i Black Rock, som (för tillfället) kontrollerar centralbanker och förvaltar ungefär en tredjedel av det globala investeringskapitalet.

      “Black Rock” är också (för tillfället) en större aktieägare i MICROSOFT, som ägs av Bill Gates, som (för tillfället) är en aktieägare i Pfizer (som – kom ihåg? Säljer ett mirakelvaccin) och (för tillfället) nu är den största sponsorn av WHO!
      Nu vet du hur en död fladdermus som säljs på en marknad i Kina har smittat HELA PLANETEN!

      https://rumble.com/vfnlnv-ystein-rnne-32-hur-en-fladdermus-kunde-smitta-en-hel-vrld.-eller.html

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *