BlackRock massköper boenden som ska hyras ut enligt Great Reset-modellen

publicerad 15 juni 2021
- Torbjörn Sassersson red.
Laurence D. Fink. Foto från video: Credit Suisse
Laurence D. Fink. Foto från video: Credit Suisse
Bild: Laurence D. Fink BlackRocks VD och grundare. Foto från video: Credit Suisse

ANALYS. Medier i USA konstaterar att BlackRock, världens största kapitalförvaltare, dammsuger bostadsmarknaden. De köper med hög intensitet alla enskilda familjehus som de kan hitta genom att betala 20-50% över begärt pris. Vanliga bostadsköpare har inte en chans.

Bostadsus, fastigheter och familjebostäder som dyker upp på den fria marknaden kan köpas upp till överpriser inom loppet av timmar. BlackRock är en av dessa centrala aktörer som köper upp tusentals nya bostäder och hela stadsdelar, men även andra spelare deltar i processen som pensionsfonder och fastighetsinvesteringsgrupper.

BlackRock pekas ut som världens största kapitalförvaltare och den ledande förespråkaren för The Great Reset, den stora omställningen. Dessa uppköpande entiteter erbjuder sedan medelklassen, som tidigare hade råd att köpa egna boenden, möjligheten att få hyra de fastigheter som BlackRock just köpt upp. Medelklassfamiljer får “möjligheten” att bli permanenta hyresgäster.


Detta kan i förlängningen betyda att medelklassen inte längre kan kapitalisera på ägd egendom som kan öka i värde tex genom renovering och allmän prisutveckling. Det betyder även att arbetarklassen inte heller kan klättra upp i medelklassen. I realiteten flyttas medelklassen ner i en arbetarklass som blir enorm.


 

BlackRock realiserar planen med The Great Reset

“And the new King of Wall Street is leading the charge. BlackRock, with over $7 trillion in assets under management, says its clients will double their ESG investments in just five years. Money managers on the Street are saying climate change is their top concern” – Oil.com

Det handlar om omfördelning av rikedomar, men det är inte rika människors rikedomar som omfördelas. Det är den normala medelklassen som är måltavlan, konstaterar bedömare.

Så här beskriver BlackRock sin mission:

“Our purpose is to help more and more people experience financial well-being. Together with our clients, we’re contributing to a more equitable and resilient world – today and for generations to come.”BlackRock

Läs mer i Off Guardian: What’s REALLY behind the war on home ownership?

Kombinationen av denna självidealiserande beskrivning och målsättningen med att köpa familjebostäder, så att familjer ska kunna hyra dessa istället för att sitta på en egendom som ökar i värde, kan associeras till planerna med The Great Reset som frontas av World Economic Forum. Minns du deras slogan? “You’ll own nothing and you’ll will be happy”.

World Economic Forum: "You'll own nothing and you'll will be happy".
World Economic Forum: “You’ll own nothing and you’ll will be happy”.

När alla världens folk är upptagna med att oroa sig för virus under covidkrisen iscensätter bankvärlden och deras partners något som kallas Going Direct Reset, påstår finanskvinnan Cathrine Austin Fitts. Hon säger att en antal banker som ingår i G7-länderna slutit sig samman i en arbetsgrupp bestående av främst riksbankschefer. Bakom arrangemanget finns BlackRock, en del av Blackstone Group.

Läs mer: Finansexpert om coronakrisen: Maktelit vill ta ekonomisk kontroll över människors liv

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Källor

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Blackrock
 • Rental Costs on the Rise Amid Diminished Supply

  “Demand for rentals in the US is increasing at an alarming pace. Single-family rentals rose 10.9% in October year-over-year, according to a report by CoreLogic. There are simply not enough rental properties available to meet demand. Vacancy rates are at a 25-year low as those priced out of the buyer’s market search for housing.
  Rentals in every price range are on the rise. The lower-priced homes that represent 75% or less the regional median rose 9.5%.”

  “On a regional basis, Miami saw the largest spike with rentals increasing 29.7% in the past year.”

  https://www.armstrongeconomics.com/markets-by-sector/real_estate/rental-costs-on-the-rise-amid-diminished-supply/

 • Rental Costs on the Rise Amid Diminished Supply

  “Demand for rentals in the US is increasing at an alarming pace. Single-family rentals rose 10.9% in October year-over-year, according to a report by CoreLogic. There are simply not enough rental properties available to meet demand. Vacancy rates are at a 25-year low as those priced out of the buyer’s market search for housing.
  Rentals in every price range are on the rise. The lower-priced homes that represent 75% or less the regional median rose 9.5%.”

  “On a regional basis, Miami saw the largest spike with rentals increasing 29.7% in the past year.”

  https://www.armstrongeconomics.com/markets-by-sector/real_estate/rental-costs-on-the-rise-amid-diminished-supply/

 • Vi ska inte äga något. Nå vad äger vi i dag då? Det man äger gör man vad man vill med, annars äger man det inte.

  Tänk efter vad kan finnas som du kan göra vad du vill med? Äger du en bil? Kan du göra vad du vill med din bil? Nej de kan du inte. 

  Äger du ett hus (lagfarten) om du har kvar bottenlånet? Nej för du kan inte göra vad du vill med ditt hus; om husets värde understiger bottenlånet (säkerheten för banken) har banken rätt att säga upp lånet dvs tvinga ditt att förtidsamortera huset, på rot. Detta då huset inte längre kan vara säkerheten för bottenlånet. Det är således inte mycket kan du kan göra vad du vill med.   

  Om du å andra sidan amorterar av huset äger du det, och sitter således i orubbat bo, då ingen kan höja dina boendekostnader, till skillnad från när du hyr, då kan fastighetsägaren höja hyran som denna vill. Du har att betala eller bli vräkt. 

  • Hyr själv så jag är inte så insatt i kostnader för eget hus. Men är det inte så att både stat och kommun kan göra liver riktigt surt även för dem som betalat av alla lån? Typ fastighetsskatt som skulle tvinga bort många pensionärer från deras hem. Sen har ju även kommunen en massa skyhöga avgifter som t.ex. tvångsanslutningsavgifter för vatten och avlopp eller om de anlägger en väg i anslutning till ditt hus.

   De har ju i princip redan gjort det smått omöjligt att bo på landet med ingen som helst samhällsservice och höga bensinpriser. Kan de göra lantlivet omöjligt så kan de även försvåra boende i eget hus. Tanken är väl att ska bo i små lätt övervakade kistlägenheter inne i stan.

   • Jo, absolut finns möjligheten att öka kostnaden för skatt och avgifter. Nu har ju Magdalena Andersson föreslagit sänkta ränteavdrag, och alla tycks ju positiva till det. Det är ju rätt tid att göra det nu när räntekostnaderna är extremt låga, men när börsen kraschar (och det gör den när oligarkerna så önskar) så far räntorna i taket.

   • Stämmer det du skriver Anders. Tidigare var kommunerna nöjda med att sommarställen enbart hade enskilt avlopp (enkel stenkista) om man inte hade diskmaskin, VC eller dusch, utan enbart diskade några bestick under sommarhalvåret, den tiden är nu definitivt förbi och det är klart att man kan tvinga bort människor in till stan vilket ligger i Agenda 2030. Usch säger jag bara.

   • Carina och Erik.

    Många bostadsrätter och hus är högt belånade och de flesta konsumerar istället för att amortera. Vilket betyder att banken i princip är både ägare och hyresvärd.

    Banker som Handelsbanken, Nordea, Swedbank, SEB och Danske Bank har alla olika derivat av Vanguardfonder som största ägare. Vilket betyder att ägare och hyresvärd redan är den som vill hyra ut enligt den nya modellen.

    Om t.ex. Riksbanken höjer räntan har de flesta ingen marginal och då återtar banken fastigheten. Ändrar “våra” svekfulla politiker på regelverket, så att det tillkommer en ny stöld många inte har råd att betala, får de antingen belåna eller sälja fastigheten.

    Med en artificiellt skapad bostadsbrist har de ju tvingat människor att köpa sin bostad vilket har lett till en bostadsbubbla som kommer ruinera väldigt många när den väl brister.

    Här kan man verkligen se hur den hungriga spindeln spunnit ett intrikat nät för ovetande flugor.

    • Om du är fattig, men har jobb (saknar sparkapital) gäller efter köpet av fastighet att så fort som möjligt amortera av topplånet/lånen (fattiga saknar likvida medel) så fort det bara är möjligt även om det gäller att leva på noll och nix med gröt och blodpudding de första åren. Sedan sitter du i orubbat bo. Amorteringsfria lån är det värsta du kan tänka dig.

  • Man kan tro att man äger sitt hus när det är betalt men så är ej fallet , dom kan ta ditt hus när det passar dom , Fastighetsskatter , Elavgifter VVS avgifter mm bara att höja tills du ej kan betala.

  • Man kan tro att man äger sitt hus när det är betalt men så är ej fallet , dom kan ta ditt hus när det passar dom , Fastighetsskatter , Elavgifter VVS avgifter mm bara att höja tills du ej kan betala.

   • Ju billigare ett hus är, ju lägre blir fastighetsskatten. Det finns i nuläget ingen majoritet för återinförande av fastighetskatter a ´la the good old days. Elavgifter är samma för alla (abonnemanget) ju minder du utnyttjar ju lägre utgift. Själva har vi investerat i 2500 kilowatt solcellsanläggning (inga lån på den delen) samt värmer huset med vedspis vintertid (billigt) med eget avlopp och egen borrad brun. Sommartid självförsörjande på div grönsaker så utgifterna för huset är försumbara – alltid bra som en reträttort om allt skiter sig.  

    • EU vill förbjuda eldning med egen ved och bara tillåta pellets av spillmateriel som du då tvingas köpa. Men visst medför en sommarstuga med lite lägre standard och pris en mindre risk. Sen är de ju dock oerhört kreativa när de gäller stöld via skatter och avgifter. Men som reträttort är det nog ett mindre dåligt alternativ framför att tälta i skogen.

 • Vilka intressen finns i Sverige? Har dålig koll på fastighetskoncentrationerna. Man får väl utgå ifrån att Wallenberg nästlat in sig med ägande. Just det, Petter Stordalen är förstås en av de största aktörerna!

  • Kom ihåg när jag läste din kommentar att utländska riskkapitalbolag under ett antal år köpt upp en massa lägenheter i miljonprogrammen, där de gjort sig av med gamla hyresgäster genom renovräkning.

   dagensarena skriver: “Sedan 1990 har var fjärde kommunal lägenhet sålts till privata värdar. 2016 såldes 11 350 allmännyttiga bostäder till privata värdar, enligt Boverkets siffror. Allt oftare är köparna internationella företag som vill in på den svenska bostadsmarknaden.

   Två färska exempel är tyska Vonovia och amerikanska Starwood. En storspelare som köpt upp lägenheter under längre tid är D Carnegie & Co – med amerikanska riskkapitalbolaget Blackstone som största ägare – som idag är en av Sveriges största ägare av hyreshus i miljonprogrammens områden.”

   https://www.dagensarena.se/innehall/internationella-foretag-koper-upp-fastigheter-miljonprogrammen/

   Kollade för skojs skulle upp Vonovia, Starwood och Blackstone på Yahoo Finace. Största ägare i alla tre är Vanguard och BlackRock.

   Så det här har ju hållit på under en längre tid och med den här plandemin håller de väl på att knyta ihop den gamla säcken.

   • PS. Här har vi nog också vilka som verkligen har lobbat för det införandet av marknadshyror som är på gång.

    • Tack Anders! Ja där ser man vad som sker bakom ryggen på svenskarna, men i öppen dager. Varför skulle någon ha reagerat på uppgiften före coviden? Det är ju först med WEF:s deklarationer om planerna för ägandet som mönstret blir uppenbart.

     • Höjd standard och marknadshyror betyder ju också att de förr eller senare blir tvungna att även höja bostadstillägg och -bidrag. Det kommer i så fall bli ett antal miljarder som får bäras av skattebetalarna.

      Men tanken är väl att det ska bli så dyrt att vi blir tvungna att dela klaustrofobiskt små lägenheter med andra, utan tillstymmelse till något som helst privatliv.

      • Bra gräv Anders! Har flera vänner som kämpar med näbbar och klor för att sno ihop till livets nödtorft redan i dag och är synnerligen utsatta om marknadshyror slår in.

       Det är en het inrikespolitiskt potatis just nu, om V gör allvar i sak och fäller regeringen på just den punkten. Blir detta verklighet kommer vi att erbjuda sängplatser för de närmaste vännerna. Vi måste hålla ihop och hjälpa varandra.

       • Genom att skapa en omöjlig ekonomisk situation för precis alla så blir det fler som accepterar en skuldavskrivning med påföljande evig träldom.

        Här är en video med en snubbe som håller ett tio minuter lång inspirerande tal med väl valda kraftyttryck. Den här videon borde bli viral.

        https://www.bitchute.com/video/Te1m0td2fUhX/

   • Nu borde väl ändå den hittills globalistvänliga vänstern och dess väljare vakna – eller sover den fortfarande djupt hypnotiserad av fraser som “global rättvisa och hållbarhet” mässade av Hr Schwab och hans kumpaner?

 • Vi ska inte äga något. Nå vad äger vi i dag då? Det man äger gör man vad man vill med, annars äger man det inte.

  Tänk efter vad kan finnas som du kan göra vad du vill med? Äger du en bil? Kan du göra vad du vill med din bil? Nej de kan du inte. 

  Äger du ett hus (lagfarten) om du har kvar bottenlånet? Nej för du kan inte göra vad du vill med ditt hus; om husets värde understiger bottenlånet (säkerheten för banken) har banken rätt att säga upp lånet dvs tvinga ditt att förtidsamortera huset, på rot. Detta då huset inte längre kan vara säkerheten för bottenlånet. Det är således inte mycket kan du kan göra vad du vill med.   

  Om du å andra sidan amorterar av huset äger du det, och sitter således i orubbat bo, då ingen kan höja dina boendekostnader, till skillnad från när du hyr, då kan fastighetsägaren höja hyran som denna vill. Du har att betala eller bli vräkt. 

  • Hyr själv så jag är inte så insatt i kostnader för eget hus. Men är det inte så att både stat och kommun kan göra liver riktigt surt även för dem som betalat av alla lån? Typ fastighetsskatt som skulle tvinga bort många pensionärer från deras hem. Sen har ju även kommunen en massa skyhöga avgifter som t.ex. tvångsanslutningsavgifter för vatten och avlopp eller om de anlägger en väg i anslutning till ditt hus.

   De har ju i princip redan gjort det smått omöjligt att bo på landet med ingen som helst samhällsservice och höga bensinpriser. Kan de göra lantlivet omöjligt så kan de även försvåra boende i eget hus. Tanken är väl att ska bo i små lätt övervakade kistlägenheter inne i stan.

   • Jo, absolut finns möjligheten att öka kostnaden för skatt och avgifter. Nu har ju Magdalena Andersson föreslagit sänkta ränteavdrag, och alla tycks ju positiva till det. Det är ju rätt tid att göra det nu när räntekostnaderna är extremt låga, men när börsen kraschar (och det gör den när oligarkerna så önskar) så far räntorna i taket.

   • Stämmer det du skriver Anders. Tidigare var kommunerna nöjda med att sommarställen enbart hade enskilt avlopp (enkel stenkista) om man inte hade diskmaskin, VC eller dusch, utan enbart diskade några bestick under sommarhalvåret, den tiden är nu definitivt förbi och det är klart att man kan tvinga bort människor in till stan vilket ligger i Agenda 2030. Usch säger jag bara.

   • Carina och Erik.

    Många bostadsrätter och hus är högt belånade och de flesta konsumerar istället för att amortera. Vilket betyder att banken i princip är både ägare och hyresvärd.

    Banker som Handelsbanken, Nordea, Swedbank, SEB och Danske Bank har alla olika derivat av Vanguardfonder som största ägare. Vilket betyder att ägare och hyresvärd redan är den som vill hyra ut enligt den nya modellen.

    Om t.ex. Riksbanken höjer räntan har de flesta ingen marginal och då återtar banken fastigheten. Ändrar “våra” svekfulla politiker på regelverket, så att det tillkommer en ny stöld många inte har råd att betala, får de antingen belåna eller sälja fastigheten.

    Med en artificiellt skapad bostadsbrist har de ju tvingat människor att köpa sin bostad vilket har lett till en bostadsbubbla som kommer ruinera väldigt många när den väl brister.

    Här kan man verkligen se hur den hungriga spindeln spunnit ett intrikat nät för ovetande flugor.

    • Om du är fattig, men har jobb (saknar sparkapital) gäller efter köpet av fastighet att så fort som möjligt amortera av topplånet/lånen (fattiga saknar likvida medel) så fort det bara är möjligt även om det gäller att leva på noll och nix med gröt och blodpudding de första åren. Sedan sitter du i orubbat bo. Amorteringsfria lån är det värsta du kan tänka dig.

  • Man kan tro att man äger sitt hus när det är betalt men så är ej fallet , dom kan ta ditt hus när det passar dom , Fastighetsskatter , Elavgifter VVS avgifter mm bara att höja tills du ej kan betala.

  • Man kan tro att man äger sitt hus när det är betalt men så är ej fallet , dom kan ta ditt hus när det passar dom , Fastighetsskatter , Elavgifter VVS avgifter mm bara att höja tills du ej kan betala.

   • Ju billigare ett hus är, ju lägre blir fastighetsskatten. Det finns i nuläget ingen majoritet för återinförande av fastighetskatter a ´la the good old days. Elavgifter är samma för alla (abonnemanget) ju minder du utnyttjar ju lägre utgift. Själva har vi investerat i 2500 kilowatt solcellsanläggning (inga lån på den delen) samt värmer huset med vedspis vintertid (billigt) med eget avlopp och egen borrad brun. Sommartid självförsörjande på div grönsaker så utgifterna för huset är försumbara – alltid bra som en reträttort om allt skiter sig.  

    • EU vill förbjuda eldning med egen ved och bara tillåta pellets av spillmateriel som du då tvingas köpa. Men visst medför en sommarstuga med lite lägre standard och pris en mindre risk. Sen är de ju dock oerhört kreativa när de gäller stöld via skatter och avgifter. Men som reträttort är det nog ett mindre dåligt alternativ framför att tälta i skogen.

 • Vilka intressen finns i Sverige? Har dålig koll på fastighetskoncentrationerna. Man får väl utgå ifrån att Wallenberg nästlat in sig med ägande. Just det, Petter Stordalen är förstås en av de största aktörerna!

  • Kom ihåg när jag läste din kommentar att utländska riskkapitalbolag under ett antal år köpt upp en massa lägenheter i miljonprogrammen, där de gjort sig av med gamla hyresgäster genom renovräkning.

   dagensarena skriver: “Sedan 1990 har var fjärde kommunal lägenhet sålts till privata värdar. 2016 såldes 11 350 allmännyttiga bostäder till privata värdar, enligt Boverkets siffror. Allt oftare är köparna internationella företag som vill in på den svenska bostadsmarknaden.

   Två färska exempel är tyska Vonovia och amerikanska Starwood. En storspelare som köpt upp lägenheter under längre tid är D Carnegie & Co – med amerikanska riskkapitalbolaget Blackstone som största ägare – som idag är en av Sveriges största ägare av hyreshus i miljonprogrammens områden.”

   https://www.dagensarena.se/innehall/internationella-foretag-koper-upp-fastigheter-miljonprogrammen/

   Kollade för skojs skulle upp Vonovia, Starwood och Blackstone på Yahoo Finace. Största ägare i alla tre är Vanguard och BlackRock.

   Så det här har ju hållit på under en längre tid och med den här plandemin håller de väl på att knyta ihop den gamla säcken.

   • PS. Här har vi nog också vilka som verkligen har lobbat för det införandet av marknadshyror som är på gång.

    • Tack Anders! Ja där ser man vad som sker bakom ryggen på svenskarna, men i öppen dager. Varför skulle någon ha reagerat på uppgiften före coviden? Det är ju först med WEF:s deklarationer om planerna för ägandet som mönstret blir uppenbart.

     • Höjd standard och marknadshyror betyder ju också att de förr eller senare blir tvungna att även höja bostadstillägg och -bidrag. Det kommer i så fall bli ett antal miljarder som får bäras av skattebetalarna.

      Men tanken är väl att det ska bli så dyrt att vi blir tvungna att dela klaustrofobiskt små lägenheter med andra, utan tillstymmelse till något som helst privatliv.

      • Bra gräv Anders! Har flera vänner som kämpar med näbbar och klor för att sno ihop till livets nödtorft redan i dag och är synnerligen utsatta om marknadshyror slår in.

       Det är en het inrikespolitiskt potatis just nu, om V gör allvar i sak och fäller regeringen på just den punkten. Blir detta verklighet kommer vi att erbjuda sängplatser för de närmaste vännerna. Vi måste hålla ihop och hjälpa varandra.

   • Nu borde väl ändå den hittills globalistvänliga vänstern och dess väljare vakna – eller sover den fortfarande djupt hypnotiserad av fraser som “global rättvisa och hållbarhet” mässade av Hr Schwab och hans kumpaner?

 • Kapitalförvaltarna BlackRock, State Street och Vanguard är storägare i topp 500 bolag och i princip styr dessa bolag. En stor del av BlackRock ägs av Vanguard som i sin tur ägs av våra egna eviga ägare.

  What she uncovers is that the stock of the world’s largest corporations are owned by the same institutional investors. They all own each other…

  The smaller investors are owned by larger investors. Those are owned by even bigger investors. The visible top of this pyramid shows only two companies whose names we have often seen… They are BlackRock and Vanguard…

  BlackRock, itself is also owned by shareholders. Who are those shareholders? We come to a strange conclusion. The biggest shareholder is Vanguard. But now he gets murky. Vanguard is a private company and we cannot see who the shareholders are.

  Reports from Oxfam and Bloomberg say that 1% of the world, together owns more money than the other 99%. Even worse, Oxfam says that 82% of all earned money in 2017 went to this 1%.
  In other words, these two investment companies, Vanguard and BlackRock hold a monopoly in all industries in the world and they, in turn are owned by the richest families in the world, some of whom are royalty and who have been very rich since before the Industrial Revolution.”

  https://humansarefree.com/2021/05/only-two-companies-control-the-planet.html

  “Global Elite Use 3 Giant Financial Companies To Control 88% Of The Corporations Listed On The S&P 500”
  https://humansarefree.com/2021/06/global-elite-use-3-giant-financial-companies-to-control-88-of-the-corporations-listed-on-the-sp-500.html

  Det är så här de har fortsatt att styra oss genom den “fria marknaden” som inte alls är fri och vår “representativa demokrati” som inte heller den är det minsta demokratisk. Men slavar som inbillar sig att de är fria presterar bättre och eftersom den prestationen nu blivit överflödig har även illusionen blivit detsamma.

 • Kapitalförvaltarna BlackRock, State Street och Vanguard är storägare i topp 500 bolag och i princip styr dessa bolag. En stor del av BlackRock ägs av Vanguard som i sin tur ägs av våra egna eviga ägare.

  What she uncovers is that the stock of the world’s largest corporations are owned by the same institutional investors. They all own each other…

  The smaller investors are owned by larger investors. Those are owned by even bigger investors. The visible top of this pyramid shows only two companies whose names we have often seen… They are BlackRock and Vanguard…

  BlackRock, itself is also owned by shareholders. Who are those shareholders? We come to a strange conclusion. The biggest shareholder is Vanguard. But now he gets murky. Vanguard is a private company and we cannot see who the shareholders are.

  Reports from Oxfam and Bloomberg say that 1% of the world, together owns more money than the other 99%. Even worse, Oxfam says that 82% of all earned money in 2017 went to this 1%.
  In other words, these two investment companies, Vanguard and BlackRock hold a monopoly in all industries in the world and they, in turn are owned by the richest families in the world, some of whom are royalty and who have been very rich since before the Industrial Revolution.”

  https://humansarefree.com/2021/05/only-two-companies-control-the-planet.html

  “Global Elite Use 3 Giant Financial Companies To Control 88% Of The Corporations Listed On The S&P 500”
  https://humansarefree.com/2021/06/global-elite-use-3-giant-financial-companies-to-control-88-of-the-corporations-listed-on-the-sp-500.html

  Det är så här de har fortsatt att styra oss genom den “fria marknaden” som inte alls är fri och vår “representativa demokrati” som inte heller den är det minsta demokratisk. Men slavar som inbillar sig att de är fria presterar bättre och eftersom den prestationen nu blivit överflödig har även illusionen blivit detsamma.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *