BlackRock massköper boenden som ska hyras ut enligt Great Reset-modellen

publicerad 15 juni 2021
- av Torbjörn Sassersson red.
Laurence D. Fink. Foto från video: Credit Suisse
Laurence D. Fink. Foto från video: Credit Suisse
Bild: Laurence D. Fink BlackRocks VD och grundare. Foto från video: Credit Suisse

ANALYS. Medier i USA konstaterar att BlackRock, världens största kapitalförvaltare, dammsuger bostadsmarknaden. De köper med hög intensitet alla enskilda familjehus som de kan hitta genom att betala 20-50% över begärt pris. Vanliga bostadsköpare har inte en chans.

Bostadsus, fastigheter och familjebostäder som dyker upp på den fria marknaden kan köpas upp till överpriser inom loppet av timmar. BlackRock är en av dessa centrala aktörer som köper upp tusentals nya bostäder och hela stadsdelar, men även andra spelare deltar i processen som pensionsfonder och fastighetsinvesteringsgrupper.

BlackRock pekas ut som världens största kapitalförvaltare och den ledande förespråkaren för The Great Reset, den stora omställningen. Dessa uppköpande entiteter erbjuder sedan medelklassen, som tidigare hade råd att köpa egna boenden, möjligheten att få hyra de fastigheter som BlackRock just köpt upp. Medelklassfamiljer får "möjligheten" att bli permanenta hyresgäster.


Detta kan i förlängningen betyda att medelklassen inte längre kan kapitalisera på ägd egendom som kan öka i värde tex genom renovering och allmän prisutveckling. Det betyder även att arbetarklassen inte heller kan klättra upp i medelklassen. I realiteten flyttas medelklassen ner i en arbetarklass som blir enorm.


 

BlackRock realiserar planen med The Great Reset

"And the new King of Wall Street is leading the charge. BlackRock, with over $7 trillion in assets under management, says its clients will double their ESG investments in just five years. Money managers on the Street are saying climate change is their top concern" - Oil.com

Det handlar om omfördelning av rikedomar, men det är inte rika människors rikedomar som omfördelas. Det är den normala medelklassen som är måltavlan, konstaterar bedömare.

Så här beskriver BlackRock sin mission:

"Our purpose is to help more and more people experience financial well-being. Together with our clients, we’re contributing to a more equitable and resilient world – today and for generations to come." - BlackRock

Läs mer i Off Guardian: What’s REALLY behind the war on home ownership?

Kombinationen av denna självidealiserande beskrivning och målsättningen med att köpa familjebostäder, så att familjer ska kunna hyra dessa istället för att sitta på en egendom som ökar i värde, kan associeras till planerna med The Great Reset som frontas av World Economic Forum. Minns du deras slogan? "You'll own nothing and you'll will be happy".

World Economic Forum: "You'll own nothing and you'll will be happy".
World Economic Forum: "You'll own nothing and you'll will be happy".

När alla världens folk är upptagna med att oroa sig för virus under covidkrisen iscensätter bankvärlden och deras partners något som kallas Going Direct Reset, påstår finanskvinnan Cathrine Austin Fitts. Hon säger att en antal banker som ingår i G7-länderna slutit sig samman i en arbetsgrupp bestående av främst riksbankschefer. Bakom arrangemanget finns BlackRock, en del av Blackstone Group.

Läs mer: Finansexpert om coronakrisen: Maktelit vill ta ekonomisk kontroll över människors liv

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Källor