Finansexpert om coronakrisen: Maktelit vill ta ekonomisk kontroll över människors liv

publicerad 26 januari 2021
- av Torbjörn Sassersson red.
Catherine Austin Fitts
Catherine Austin Fitts
Catherine Austin Fitts. Pressfoto: Solariadvisors.com

EKONOMI. James Corbett samtalar med Catherine Austin Fitts på temat "unlocking the planet". Austin Fitts är en amerikansk finansexpert som tidigare arbetat för Bush-administrationen. Hon varnar för att ett nytt ekonomiskt system nu implementeras vilket ska ge makteliten en absolut kontroll över varje enskild persons rörelsefrihet.

Text och sammanfattning: Torbjörn Sassersson, uppdaterad kl 07:14 | Bild: Catherine Austin Fitts. Pressfoto: Solariadvisors.com, Catherine Austin Fitts resumé | Video: Corbett Report, Minds.com

När alla världens folk är upptagna med att oroa sig för virus under covidkrisen iscensätter bankvärlden och deras partners något som kallas Going Direct Reset, påstår Austin Fitts. Hon säger att en antal banker som ingår i G7-länderna slutit sig samman i en arbetsgrupp bestående av främst riksbankschefer. Gruppen arrangeras av BlackRock, en stor amerikansk fondförvaltare som är en del av Blackstone Group. BlackRock förvaltade 2017 tillgångar på 5,42 biljoner amerikanska dollar, enligt Wikipedia.

Det är denna grupp som är hjärnan bakom vad som kallats Going Direct reset, en global plan för hur världens ekonomi ska utvecklas mot en digital centralvaluta där varje enskild individ är en ekonomisk mikroenhet.

Det är denna kärntrupp av arkitekter inom BlackRock och deras plan som vi måste fokusera på. Istället lägger många fel fokus på Klaus Schwab, World Economic Forum och The Great Reset, men det är en distraktion, säger Fitts.

Kweilin Street i HongKong - Photo: Sham Shui Po, Commons, CC BY-NC-SA 2.0
"Social credit score" tillämpas redan i Kina. - Foto: Sham Shui Po, CC BY-NC-SA 2.0. Montage: NewsVoice

Social Credit Score

Det nya digitala pengasystemet som just nu byggs ut under coronakrisen innebär en komplett kontroll över varje enskild individ. Den teknokratiska eliten kan sätta upp villkoren för hur en individ får röra sig i relation till individens finansiella status.

"I describe the new system as “the end of currencies.” What they are trying to do involves all the money on the planet and many different industries. So it’s big, complicated, and messy. The question is how do you market a system that if people understood it, nobody would want it? The way you do that is with a health care crisis." - Catherine Austin Fitts

Fitts ber oss föreställa oss det snart fullt utbyggda sociala betygsystemet (social credit score) i Kina, som NewsVoice skrivit om tidigare. Varje persons uppförande och sociala kreditvärde inom betygsystemet avgör där personens rörelsefrihet.

Om du missköter dig kommer systemet att dra in din rörelsefrihet från 10 engelska miles runt din bostad till 5 miles, säger Fitts i ett hypotetiskt exempel. "Vi pratar här om ett komplett kontrollsystem och ett slavsystem" och "slavsystem är extremt lönsamma", säger Fitts.

Från Kina kommer vittnesmål, artiklar och rapporter om hur olydiga invånare förhindras från att åka i kollektivtrafiken eller göra flygresor.

Läs mer: Socialt betygsystem i Kina rankar medborgare – Alla ska bestraffas eller belönas

Läs mer: Digital diktatur – Kinas digitala sociala poängsystem bestraffar redan miljontals medborgare

Austin Fitts förklarar hur detta superteknokratiska system som helhet kommer att fungera. Det ska stå på ett antal pelare, vilka är: militär, massövervakning (underrättelsetjänst), telekom, läkemedelsindustrin, massmedia och centralbanker. Vi uppfattar dessa som separata entiteter i samhället, men i det nya globala systemet utgör dessa entiteter pelare av samma kropp, berättar Fitts.

Läs mer: Militärläkare: Covid-19 används som ett biovapen mot världen

Unlocking the Planet

James Corbett säger en bit in i samtalet att han inte vill att Fitts ska fördjupa sig för mycket i hur makten opererar, men istället på hur sunda och vanliga människor ska kunna bygga ett sunt system parallellt med teknokraterna, vilka har ett extrem kontrollbehov som drivkraft.

Austin Fitts säger då att det är fullt möjligt och hon menar att teknokratiska centraliserade kontrollsystem från början har en stor svaghet. De är alltid mycket ineffektiva i att skapa välfärd för alla i samhället, men att skapa ett nytt bättre och fritt samhälle ställer stora krav på gemene man och kvinna. Fitts menar att vi kan inte delta i byggandet av det teknokratiska samhället, för att erhålla en månadslön, och samtidigt tro att vi parallellt klarar av att bygga en sund värld fri från översittare, kontroll och förtryck.

Här ligger den stora utmaningen för oss alla. Vi måste agera.

Fitts tar som exempel från historien hur lätt det varit och fortfarande är för predatorer på högsta nivå i samhället att sko sig och bygga upp enorma förmögenheter utan motstånd från allmänheten och myndigheter. De flesta människor har en psykologisk svaghet i formen av en allmän ovilja att granska makten och stoppa plundring och utnyttjande av människor och resurser. Vi har en tendens att blunda eller titta åt ett annat håll, menar hon.

Videon som är på 34 minuter tar en vändning mot problemlösning cirka 15 minuter in i samtalet. James Corbett och Catherine Austin Fitts diskuterar här en av de viktigaste aspekterna som krävs för att människor ska kunna behålla eller ta tillbaka kontrollen och det handlar om mat och matproduktion.

Lyssna gärna på resten av samtalet och starta en konversation om problemlösningar nedan i kommentarsfältet.

Text och sammanfattning: Torbjörn Sassersson