Dr Francis Christian sparkas för sina tvivel att låta covidvaccinera barn

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 30 juli 2021
- Torbjörn Sassersson
Dr. Francis Christian. Foto: CTV News

COVIDKRISEN. Den kanadensiska kirurgen dr Francis Christian fick sparken efter att han uttryckt sitt tvivel inför att covidvaccinera barn. NewsVoice lägger ut det telefonsamtal med sina chefer där han informeras om att han inte längre är välkommen.

Text, redigering och översättning: Torbjörn Sassersson | Videon finns även tillgänglig på Odysee

Dr Christian kallades till ett möte i slutet av juni. Han blev då avstängd från allt undervisningsansvar med omedelbar verkan och han avskedades även från sin tjänst vid University of Saskatchewan från och med september 2021.

NewsVoice publicerar en inspelning av dr Christians möte med dr Preston Smith, dekan på University of Saskatchewan, dr Susan Shaw, chefsläkare vid Saskatchewan Health Authority och dr Brian Ulmer, chef för avdelningen för kirurgi vid Saskatchewan College of Medicine.

Justice Center representerar dr Christian i sitt försvar mot de anklagelser som riktats mot honom och en tillhörande utredning som utförs av College of Physicians and Surgeons of Saskatchewan.

Dr Francis Christian, pressfoto.
Dr Francis Christian, pressfoto.

Dr Christian har varit kirurg i mer än 20 år och han började arbeta i Saskatoon 2007. Han utsågs till chef för Surgical Humanities Program och chefspositionen för kvalitet och patientsäkerhet 2018. Han grundade Surgical Humanities Program. Dr Christian är också redaktör för Journal of The Surgical Humanities.

Debaklet började den 17 juni när dr Christian skickade ett mail till över 200 läkare där han uttryckte sina tvivel att covidvaccinera barn. Han påpekade samtidigt att han är pro-vaccin och att han inte representerar någon särskild aktivistisk grupp, Saskatchewan Health Authority eller University of Saskatchewan.

Dr Christian poängterar att en patient alltid måste vara fullt medveten om riskerna med det medicinska ingreppet, fördelarna med interventionen och om det finns några alternativ till interventionen.

“Detta bör särskilt gälla ett nytt vaccin som aldrig tidigare har prövats på människor … innan vaccinet rullas ut till barn, måste både barn och föräldrar känna till riskerna med m-RNA-vacciner” – Francis Christian

Dr Christian uttryckte oro över att han inte hade stött på ett enda vaccinerat barn eller en enda förälder som har blivit tillräckligt informerade om riskerna med covidvacciner för barn.

Realterat: Massivt avslöjande: Coronavirus, PCR-tester och injektioner – allt var redan patenterat

Motargument mot att covidvaccinera barn

Francis Christian presenterade följande argument i sitt meddelande till de 200 läkarna:

  • mRNA-vaccinetr är nya, experimentella vacciner som aldrig tidigare använts på människor.
  • mRNA-vaccinerna har inte godkänts fullt ut av den kanadensiska hälsovårdsmyndigheten, lika lite som CDC i USA. Tillståndet är endast för “nödanvändning”. Ett fullständigt vaccingodkännande tar flera år att genomföra och det krävs flera säkerhetsöverväganden, vilket de nya mRNA-vaccinerna inte klarar.
  • Det måste finnas en verklig nödsituation för att en medicinering ska kunna kvalificeras för ett ”tillstånd för akut användning”, men…
  • Covid-19 utgör inget hot för barn. Risken att barn dör av Covid-19 är mindre än 0,003% alltså mindre än risken att de dör av en vanlig influensa. Det finns alltså ingen nödsituation hos barn.
  • Barn överför inte heller lätt coronaviruset till vuxna.

Läs mer: Nya rapporter om allvarliga vaccinskador hos barn och ungdomar

M-RNA-vacciner har kopplats till flera tusen dödsfall enligt Vaccine Adverse Reporting System i USA. Antalet dödsfall verkar vara ovanligt stort i jämförelse med det totala antalet covidvaccinationer. Han kallar det för en “stark signal som inte bör ignoreras”.

Dr Christian konstaterar att vacciner redan har orsakat ”allvarliga medicinska problem för barn” över hela världen, inklusive en signifikant ökad risk för myokardit, hjärtinflammation. Dr Christian påpekar att både den tyska och den brittiska hälsomyndigheten inte rekommenderar vaccinet för friska barn och tonåringar.

Text, redigering och översättning: Torbjörn Sassersson | Videon finns även tillgänglig på Odysee

Relaterat och källor

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq