Naomi Wolf: Bidens vaccinmandat är en biofascistisk kupp

publicerad 12 september 2021
- av NewsVoice
Naomi Wolf (eget verk) Kweilin Street Hong Kong. Foto: Sham Shui-Po. Licens. CC-BY-NC-SA-2.0

USA. Journalisten Naomi Wolf anser att Biden-administrationen genomfört en biofascistisk kupp och därmed startat ett krig mot det amerikanska folket när han deklarerar att runt 100 miljoner amerikaner ska vaccineras för att få behålla sina jobb och förbli säkra gentemot sina egna barn.

Text Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Joe Biden sa i sitt tal den 10 september till nationen att han kan använda försvardepartementet för att påtvinga vaccination på de personer som omfattas av dekretet. Arbetstagare och inhyrd personal inom vården, alla anställda på myndigheter och företag med minst 100 anställda har 75 dagar på sig att bli fullt vaccinerade med två doser.

Biden sa att de som inte följer dekretet riskerar att förlora sina jobb. Människor kläs av sin kroppsliga autonomi och kroppar underställs experimentell medicinering, varnar Wolf.

En biofascistisk kupp

Naomi Wolf misstänker att det medicinpolitiska draget är kopplat till nya bevis som visar att smittskyddsexperten dr Anthony Fauci medverkade till att finansiera det laboratorium i Wuhan som pekats ut som källan till spridningen av SARS Cov-2. Hon menar att det verkar som om administrationen försöker dra undan uppmärksamheten från pågående försök att dra Fauci inför rätta.

Steve Bannon som är värd för showen Real America’s Voice ber Naomi Wolf förklara vad hon menar med begreppet biofascistisk kupp. Wolf svarar att när Biden administrationen uppges vara beredd att använda försvarspartementet – det vill säga militären – för att påtvinga massvaccination så handlar det om en kupp.

Joe Biden säger även att administrationen är beredd att köra över folkvalda guvernörer ute i delstaterna och The National Guard. Biden har till och med sagt att administrationen ska göra sig av med alla guvernörer som motsätter sig planen, flikar Bannon in.

Naomi Wolf kommenterar att hon aldrig hört talas om att en amerikansk president hotar guvernörer på detta sätt. Hon säger att syftet verkar vara att stänga demokratin med hjälp av en chockeffekt och medan människor fortfarande kontemplerar vad deras president just sagt kommer – bildligt sagt – deras ytterdörrar sparkas in av stövlar.

Wolf som är författare till boken “The End of America” (2007), om ett auktoritärt samhällsövertagande, varnade i april 2021 för att vaccinpassen utgör ett av de allvarligaste hoten mot de mänskliga rättigheterna. Biden har tagit detta ett steg längre.

Nu hotas även amerikas föräldrar eftersom de pekas ut som farliga för sina egna barn om de är ovaccinerade. Administrationen kan ta tillfället i akt att beslagta barnen, varnar Wolf.

Hon säger i en intervju för Fox News att nu är det hög tid att säga ifrån och sätta stopp för den fascism som idag sprids på samma sätt som under 1930-talet när argument som “for the greater good” också användes för att bygga upp auktoritär makt. 

Text: NewsVoice | Video: Real America’s Voice

Relaterat

Sean & Rachel at Fox News invited New York Times best-selling author, scholar, and feminist leader Naomi Wolf. Naomi discusses how she had previously been celebrated and praised for her views, but issues of freedom centralizing around the pandemic have polarized her reputation into one of a villain.