Journalist frikänd efter att polisen brottat ner honom

2
240
Jesper Johansson, 2021. Foto: Nya Tider
Jesper Johansson, 2021. Foto: Nya Tider

JURIDIK. Journalisten Jesper Johansson som av åklagare Richard Hoffman anklagades för våldsamt motstånd frikändes av Stockholms tingsrätt den 2 september. Trots att poliserna vittnade i kontrast till videomaterialet valde rätten att lyssna på försvarets version av händelserna som tillsammans med videomaterialet var mer övertygande.

Text: Nya Riks

“Från domen kan man utläsa att ”det som framkommit tyder sammanfattningsvis inte på att poliserna saknat rättsliga förutsättningar att ingripa mot Jesper Johansson varför inte myndighetsutövningen i sig varit obefogad” men menar att åklagaren inte ”förmått visa att rörelserna [Johanssons påstådda motstånd] gjorts i annat syfte än att rädda kamerautrustningen från att skadas”.

I övrigt beskriver domaren polisens agerande som förvirrat och otydligt i sin kommunikation och skriver att Johansson inte uppsåtligen kan ”ha försökt hindra tjänsteutövningen” eftersom poliserna helt enkelt helt misslyckades med att förklara vad de ville.”

Läs hela artikeln om fallet i Nya Riks

Text: Nya Riks

Relaterat


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
12 september 2021 kl 19:23

Reportern Jesper Johansson friad – Poliserna ljög i rätten
“Jesper Johansson blev åtalad för våldsamt motstånd sedan han blivit nedbrottad av polis som sade ”Du ska inte filma mig i ansiktet!” Nu berättar Johansson för Nya Tider om hur åklagaren försökte sabotera försvarets arbete och hur poliserna ljög när de vittnade under rättegången.”

https://www.nyatider.nu/reportern-jesper-johansson-friad-poliserna-ljog-i-ratten/

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
12 september 2021 kl 21:47

Inte bara maskerade poliser som ljuger och särbehandlar sanningssägare!

Nu straffar IVO läkaren Mikael Nordfors istället för dem som underlåtit vård.
https://www.expressen.se/gt/lakaren-mikael-nordfors-stoppas-grovt-oskicklig/

Vill svenska folket ha folkmord där lagar, jounalister och sakkunniga ignoreras?

Exempel på sakkunskap som företaget IVO:s huvudmän inte vill kännas vid.

Öppet brev till Stefan Löfven och Johan Carlson (december 8, 2020)
https://ekoappen.se/blogg/oppet-brev-till-stefan-lofven-och-johan-carlson/

FHM har erkänt att det finns otillåtet och oredovisat innehåll i vaccin.

FHM PANDORAS ASK HAR SPRÄNGTS ÄNNU EN GÅNG Skickade till FHM 2021-08-30 via epost. Begärde ett överklagbart bslut senast 2021-08-30 kl 1600. Det gläder mig att FHM inte har svarat för det innebär att FHM har erkänt att det finns otillåtet och oredovisat magnetiskt material i modRNA-injektionerna. Tjänare Folkhälsomyndigheten och dess GD …
https://kostkunskap.blogg.se/

Last edited 2 månader sedan by Magnus Lindgren