Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

SwebbTV intervjuar journalist som misshandlats av Västeråspolisen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 september 2021
- NewsVoice redaktion
Västerås-polis, 23 sep 2021. Foto: Börje Peratt
SwebbTV, Västerås
SwebbTV

SVERIGE. SwebbTV intervjuade journalisten Börje Peratt (72) och den fd sjuksköterskan Marianne Liljeholt som båda skadades av två poliser som vred Peratts arm mot en dörrstolpe respektive drog ner Liljeholt bakifrån så att en konstaterad fraktur uppstod.

Se videoinslaget (spola fram till 6 min 15 sek)

NewsVoice rapporterade tidigare om hur vaccinkritiker besökte en vaccinationsmottagning i Västerås för att helt fredligt överlämna vaccinkritisk dokumentation till ansvarig personal. SVT uppger att en polis skadats i handen, att personerna “trängde sig in”, “stormat” och därmed gjort “olaga intrång” och inne i lokalen “ofredat” personal. Händelsen skedde i Servicehälsans vaccinationslokal på Kopparlunden i Västerås på torsdagen den 23 september.

Börje Peratt uppger att vaccinationskritikerna som han filmade överhuvudtaget inte var inne i vaccinationslokalen alltså var det inte fråga om en stormning, olaga intrång eller ofredande av personal.

Västerås-polis, 23 sep 2021. Foto: Börje Peratt
Västerås-polisen “Peter”, 23 sep 2021. Foto: Börje Peratt

Både SVT och Sveriges Radio utlämnade helt i sina artiklar och inslag att de två personerna skadades av polisen.

“Efter att ha velat lämna över ett delgivnings-papper till en rektor i en skola i Västerås blev en pensionerad sjuksköterska och en 72-årig dokumentärfilmare misshandlade av polis. Den pensionerade sjuksköterskan fick en fraktur i armen och blev körd till häktet. Dokumentärfilmaren fick sin arm vriden ur led.” – SwebbTV

NewsVoice har inte lyckats identifiera den mest brutala polismannen, men Peratt uppger att han hans förnamn förmodligen är Peter.

Text: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq