Läkaren Hanna Åsberg intervjuas om covidvacciner och coronakrisen

publicerad 25 oktober 2021
- Börje Peratt
Hanna Åsberg, okt 2021. Foto: Börje Peratt

När Martin Luther spikade upp sina teser på en kyrkport i Tyskland var det inledningen på en proteströrelse mot den katolska kyrkans överhöghet.
När läkarna Hanna Åsberg och Glenn Dormer utanför Folkhälsomyndigheten spikar upp teserna om Covidkyrkans vetenskapliga förfall så är det inledningen på den nya vetenskapliga proteströrelsen – Bota Sverige.

Text, video och redigering: Börje Peratt | Intervjun har tidigare publicerats på Humanism & Kunskap

Hanna Åsberg kommer att stå för det mod och den moral som så länge lyst med sin frånvaro. Hon är dock inte ensam. Glenn Dormer står vid hennes sida. Men när en ensam forskare på KI , Sebastian Rushworth, skrev en bok Varför det mesta du vet om covid-19 är fel blev han tystad och isolerad. Boken mörkades snabbt av medier och kollegor.

De som driver denna covidkampanj är inte intresserade av en saklig dialog. Propaganda och påhittad statistik har haft förtur. Möjligen håller det nu på att vända då en rad politiker grupperar sig och går emot agendan. EU-parlamentariker motsätter sig starkt coronarepressionen (NewsVoice).

Hanna Åsbergs sakliga framtoning är svår att nedvärdera. Även om nuvarande ordförande för den organisation som Hanna Ledde ett antal år (Svensk Förening för Allmänmedicin, SFAM) också ansträngt sig att sticka Hanna i ryggen. Artikeln Vi måste markera tydliggör konflikten och visar hur illa det står till bland läkare som borde veta bättre eller som lämnat moral och patientsäkerhet överbord

Tillsammans med kollegan Glenn Dormer inledde Hanna Åsberg Bota Sverige turnén med en presskonferens utanför Folkhälsomyndigheten sommaren den 23 juni 2021.

De spikade upp punkter som beskriver hur myndigheten vilselett den svenska befolkningen när det gäller Corona och Covid19. På sin resa genom Sverige fick de mycket stöd men hudflängdes också av korrupt press och ängsliga kollegor.

I hotet mot mänskliga rättigheter ingår yttrandefrihet. Än så länge kan vi göra bruk av den.

I filmens värld heter det att man ska göra sig av med sina bästa scener.  Det går under begreppet “Kill your darlings”. Vi hade i denna intervju en sådan scen som rör en studie publicerad i den kanske mest ansedda vetenskapliga tidskriften, The Lancet.

Bild: Viral loads inferred from Ct values were 251 times higher than in cases infected with the original strain in March/April 2020

Artikeln utgår från en studie på vårdpersonal vid ett vietnamesiskt sjukhus och redovisar utfallet av undersökningar på en population som har haft Covid19sjukdom och som varit vaccinerade med i detta fall Astra Zeneca Covid-19-vaccin. Man har då jämfört med Covid19patienter som inte varit vaccinerade och kommit fram till att de vaccinerade bar 251 gånger högre virussmitta än de ickevaccinerade. Denna studie har angripits av s.k. Faktagranskare.

Min slutsats är att eftersom resultaten av diagnoserna visar att de vaccinerade hade 251 gånger högre andel smittovirus än de ickevaccinerade blev det angeläget för korrupta “checkgranskare” att torpedera studien.

I kritiken ingick påståendet att de med högre smitta hade haft Deltavarianten. Michael Yeadon, Pfizers fd forskningchef, menar att “varianterna” inte har någon betydelse och han kallar de olika varianterna för “same-same” eftersom de är så lika. Men osäkerheten kring detta rabalder gjorde att Hanna ville ta bort sin kommentar om studien från intervjun.

Vad som är positivt nu är att fler läkare tycks vilja ansluta sig till Hannas Bota Sverige linje om inte öppet så åtminstone anonymt.

I kampen ingår att omedelbart stoppa denna oprövade “vaccin” som bryter mot Vetenskap och beprövad erfarenhet. Hanna är rädd för att folket inte kommer att vakna förrän de ser och förstår sambandet mellan “vaccinet” och alla de skador och dödsfall som följer av dess injektioner.  Barn dör som Covidvaccinoffer i medicinsk försöksverksamhet

Jag å andra sidan tycker mig märka att de som fallit offer för skräckpropagandan tycks vara ohjälpliga. I Covidkyrkan tror man blint på auktoriteterna och alla upprabblade siffror av smittade och döda. Att statistiken hoppar över sambandet mellan injektioner och allvarliga biverkningar och går direkt till att det skulle vara Covid19smitta är ett monumentalt bedrägeri.

Den bedrägliga statistiken ser vi fortfarande pumpas ut  från FMH när det nu finns mängder av indicier för att de som nu avlider gör det av “vaccinet”. Bedrägeriet påminner om sagan om “kungens nya kläder” där ingen såg nakenheten och bluffen förrän ett barn ropade “Han har inga kläder”.

När ska svenska folket vakna och inse att de utsatts för ett brutalt övergrepp. Ansedda forskare och läkare menar att covidkampanjen är en gigantisk bluff som utnyttjats i en vedervärdig attack på mänskligheten där alla ska “vaccineras”. Trots att alltfler skadas och dör av “vaccinet”

TV profiler som Marcus Oscarsson påstår att det är ovaccinerade som är farliga. Han vet mycket väl att han ljuger men går lydigt i fientlig makts ledband.

Bill Gates tjänade pengar på att få Microsoftägare att prenumerera på ständigt nya uppdateringar och uppgraderingar av virusprogram. Som den smarta affärsman han är har detta nu överförts på människor som tvingas prenumerera på ständigt nya injektioner tills immunförsvaret är helt förintat och de sannolikt hamnar på sjukhus eller “Six feet under”, men tills dess tjänar läkemedelsbolagen på varje spruta de Covidtrogna trycker i sig.

Hanna och Bota Sverige vill stoppa detta för folkhälsan osäkra och oprövade program åtminstone när det gäller våra barn.

Börje Peratt

Relaterade artiklar

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jag hoppas detta vansinniga i denna Mardrömsvärld får ett slut-& det NU-Hur många ska bli allvarligt sjuka/döda av detta-& vad är det för föräldrar som låter sina barn ta denna giftinjektion-fy faan

 • Jag hoppas detta vansinniga i denna Mardrömsvärld får ett slut-& det NU-Hur många ska bli allvarligt sjuka/döda av detta-& vad är det för föräldrar som låter sina barn ta denna giftinjektion-fy faan

 • I kommentarfältet till en annan artikel ställde jag en öppen fråga hur vi bäst kan stödja dessa läkare som vågar stå upp för sin, och vår, sanning/frihet med ett civilkurage som är beundransvärt. Än så länge sträcker sig min insats till ett tacksamt mail via Bota Sveriges hemsida Bota Sverige Jag har fått bekräftelse på mottagandet och att Hanna fått ta del av innehållet. Ingen insats är för liten, allt blir en del av den större helheten. En varm tanke betyder lika mycket som en klapp på axeln i den större verkligheten.

  • Det finns många i vårt land, som hukar för propaganda stormen. Främst från public service. Vi borde bilda nätverk. Vi borde göra som på 60 och 70-talet: Producera flygblad och dela ut.

 • Det var ju på tiden att åtminstone någon läkare i Sverige reagerar på vansinnet. Heder åt denna kvinna och läkare. I takt med att vaccinskador och dödsfall ökar i Sverige lär allt fler vakna upp och resa sig mot regering, myndigheter och bolag. Kanske det svenska ursinnet vaknar till slut.

 • I kommentarfältet till en annan artikel ställde jag en öppen fråga hur vi bäst kan stödja dessa läkare som vågar stå upp för sin, och vår, sanning/frihet med ett civilkurage som är beundransvärt. Än så länge sträcker sig min insats till ett tacksamt mail via Bota Sveriges hemsida Bota Sverige Jag har fått bekräftelse på mottagandet och att Hanna fått ta del av innehållet. Ingen insats är för liten, allt blir en del av den större helheten. En varm tanke betyder lika mycket som en klapp på axeln i den större verkligheten.

  • Det finns många i vårt land, som hukar för propaganda stormen. Främst från public service. Vi borde bilda nätverk. Vi borde göra som på 60 och 70-talet: Producera flygblad och dela ut.

 • Det var ju på tiden att åtminstone någon läkare i Sverige reagerar på vansinnet. Heder åt denna kvinna och läkare. I takt med att vaccinskador och dödsfall ökar i Sverige lär allt fler vakna upp och resa sig mot regering, myndigheter och bolag. Kanske det svenska ursinnet vaknar till slut.

 • En dag ska komma då det reses statyer över Hanna Åsberg och Glenn Dormer, och vi hoppas att det blir under deras livstid. Då kommer att berättas om deras mod och företagsamhet och deras turné runt landet.

  Slutet av deras långa lista finns här:
  https://botasverige.se/

 • En dag ska komma då det reses statyer över Hanna Åsberg och Glenn Dormer, och vi hoppas att det blir under deras livstid. Då kommer att berättas om deras mod och företagsamhet och deras turné runt landet.

  Slutet av deras långa lista finns här:
  https://botasverige.se/

 • Hej.

  Petmoj: Luther ville exponera och protestera mot kyrkans korruption, t ex oskicket att sälja reliker och än värre handeln avlat och ovanpå allt tomma avlatsbrev, färdigsignerade av präst, biskop, kardinal eller t o m påven. Först köper du brevet, sen begår du synden och fyller i och skickar in och så är du förlåten, typ. Men som sagt, det är bara en petighet.

  Skräcken för De Ovaccinerade är förstås tragisk så som det alltid är när annars normalbegåvade och normalfungerande människor låter sig göras hysteriska och hjälplösa. Den är också komisk.

  Hemgjorda tygmasker, pappmasker från färghandeln, kirurgmasker, tandläkares masker, och snusnäsdukar och halsdukar (iofs kul att se snusnäsduken komma till heders igen). Alla dessa stoppar tydligen detta virus, och ingen undrar varför vi inte använt det för att stoppa influensan – det var ju tydligen känt från dag 1 att “masker fungerar”.

  Och visst fungerar masker. Rätt sorts mask, med rätt filter och som används på rätt sätt. FFP 3-masker och filter kostar inte gratis om man säger så, men de stoppar virus. Om man byter filtret och är noga med handhygienen, kläderna och allt det andra. Inte riktigt så det ser ut i samhällena.

  Är själv ovaccinerad (avs. SARS-Cov-2 alltså) och “roar” mig med att be vaccinerade hålla avstånd – jag utsätts ju för högre risk. Det är tillräckligt för att få folk att tänka till och säga “Ja det stämmer ju! Det är ju du som inte kanta vaccinet som är mest i fara!” Kan inte ta vaccinet då min läkare kunde konstatera att risken för propp/aneurysmsom biverkning är magnituder större än risken att drabbas av allvarlig Coronainfektion – och som jag bor har ambulansen 25min att köra ena hållet. Vid slaganfall är det m a o tack & gonatt.

  Börje Peratt, du får helt enkelt hänvisa de troende till VAERS datasamling. Där syns tydligt att biverkningarna från spikprotein-injektionerna är fler på sex månader än alla andra vaccin tillsammans på tjugo år.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • att be vaccinerade hålla avstånd – jag utsätts ju för högre risk” bra argument,
   är själv en antivaxare som blev smittad av mågen när han tagit sprutan.
   väl preparerad efter konstens alla regler var det snart överståndet.
   bara att konstatera vi är utsatta för tidernas humbug.

   • Ja, bra argument dock håller inte för oss som arbetar i vården. Ovaxxade kommer att förlora jobbet och inte få en ny anställning. Alla verksamheter i Sverige går emot lagen om Offentlighet och Sekretess och kartlägger all sin personal vaxxade/ovaxxade.
    Samhällskrav på att alla i vården skall ha tagit spruta i patientnära arbete väger tyngre än läkarintyg eller förståelsen för att denna hysteri har mycket lite med hälsan att göra.

    • Det borde vara precis tvärt om, att vården skulle vara rädd om de ovaccinerade och ha dem patientnära. De vet att vaccinerade har mycket högre virustal i mun och svalj. Det är precis som att de vill skapa personalbrist, för att kunna säga att det är platsbrist, så blir “nästa våg” mycket värre. Verkar vara samma scenario över allt. Men det kommer vända vad tiden lider, när sanningen kryper fram, den går inte att gömma hur länge som helst.
     Men det måste vara en fruktansvärd situation, för dem inom vården. Alla måtte väl fatta, att det är nåt fel på ett vaccin som inte vårdanställda vill ta.

 • Det krävs stark karaktär att riskera en aktiv karriär för att göra det rätta. Att en så stor del av den övriga svenska läkarkåren antingen spelar med eller tiger är ett sorgligt betyg.

  • Ja Hans, Intelligent modig kvinna. Sture Blomberg är en stor tillgång både här och på andra bloggar. Måtte fan ta bofinken!

   • Ja, Stig, må dessa modiga och klarsynta läkare bli en inspiration för andra läkare att frigöra sig från det offentliga lögnaktiga narrativet och istället värna om liv och hälsa för sina medmänniskor!

    Och må likaså journalister inspireras av den modige och klarsynte journalisten Börje Peratt att ta avstånd från lögner och istället sträva efter att skriva och säga det som är sant och riktigt!

 • Hej.

  Petmoj: Luther ville exponera och protestera mot kyrkans korruption, t ex oskicket att sälja reliker och än värre handeln avlat och ovanpå allt tomma avlatsbrev, färdigsignerade av präst, biskop, kardinal eller t o m påven. Först köper du brevet, sen begår du synden och fyller i och skickar in och så är du förlåten, typ. Men som sagt, det är bara en petighet.

  Skräcken för De Ovaccinerade är förstås tragisk så som det alltid är när annars normalbegåvade och normalfungerande människor låter sig göras hysteriska och hjälplösa. Den är också komisk.

  Hemgjorda tygmasker, pappmasker från färghandeln, kirurgmasker, tandläkares masker, och snusnäsdukar och halsdukar (iofs kul att se snusnäsduken komma till heders igen). Alla dessa stoppar tydligen detta virus, och ingen undrar varför vi inte använt det för att stoppa influensan – det var ju tydligen känt från dag 1 att “masker fungerar”.

  Och visst fungerar masker. Rätt sorts mask, med rätt filter och som används på rätt sätt. FFP 3-masker och filter kostar inte gratis om man säger så, men de stoppar virus. Om man byter filtret och är noga med handhygienen, kläderna och allt det andra. Inte riktigt så det ser ut i samhällena.

  Är själv ovaccinerad (avs. SARS-Cov-2 alltså) och “roar” mig med att be vaccinerade hålla avstånd – jag utsätts ju för högre risk. Det är tillräckligt för att få folk att tänka till och säga “Ja det stämmer ju! Det är ju du som inte kanta vaccinet som är mest i fara!” Kan inte ta vaccinet då min läkare kunde konstatera att risken för propp/aneurysmsom biverkning är magnituder större än risken att drabbas av allvarlig Coronainfektion – och som jag bor har ambulansen 25min att köra ena hållet. Vid slaganfall är det m a o tack & gonatt.

  Börje Peratt, du får helt enkelt hänvisa de troende till VAERS datasamling. Där syns tydligt att biverkningarna från spikprotein-injektionerna är fler på sex månader än alla andra vaccin tillsammans på tjugo år.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • att be vaccinerade hålla avstånd – jag utsätts ju för högre risk” bra argument,
   är själv en antivaxare som blev smittad av mågen när han tagit sprutan.
   väl preparerad efter konstens alla regler var det snart överståndet.
   bara att konstatera vi är utsatta för tidernas humbug.

   • Ja, bra argument dock håller inte för oss som arbetar i vården. Ovaxxade kommer att förlora jobbet och inte få en ny anställning. Alla verksamheter i Sverige går emot lagen om Offentlighet och Sekretess och kartlägger all sin personal vaxxade/ovaxxade.
    Samhällskrav på att alla i vården skall ha tagit spruta i patientnära arbete väger tyngre än läkarintyg eller förståelsen för att denna hysteri har mycket lite med hälsan att göra.

    • Det borde vara precis tvärt om, att vården skulle vara rädd om de ovaccinerade och ha dem patientnära. De vet att vaccinerade har mycket högre virustal i mun och svalj. Det är precis som att de vill skapa personalbrist, för att kunna säga att det är platsbrist, så blir “nästa våg” mycket värre. Verkar vara samma scenario över allt. Men det kommer vända vad tiden lider, när sanningen kryper fram, den går inte att gömma hur länge som helst.
     Men det måste vara en fruktansvärd situation, för dem inom vården. Alla måtte väl fatta, att det är nåt fel på ett vaccin som inte vårdanställda vill ta.

 • Det krävs stark karaktär att riskera en aktiv karriär för att göra det rätta. Att en så stor del av den övriga svenska läkarkåren antingen spelar med eller tiger är ett sorgligt betyg.

  • Ja Hans, Intelligent modig kvinna. Sture Blomberg är en stor tillgång både här och på andra bloggar. Måtte fan ta bofinken!

   • Ja, Stig, må dessa modiga och klarsynta läkare bli en inspiration för andra läkare att frigöra sig från det offentliga lögnaktiga narrativet och istället värna om liv och hälsa för sina medmänniskor!

    Och må likaså journalister inspireras av den modige och klarsynte journalisten Börje Peratt att ta avstånd från lögner och istället sträva efter att skriva och säga det som är sant och riktigt!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *