Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Vi Tillsammans: Är coronavaccin för barn nödvändigt och säkert?

publicerad 5 januari 2022
- Gästskribent
Barn. Foto: Alvin Mahmudov. Licens: Unsplash.com https://unsplash.com/@alvinmahmudov

COVIDKRISEN. Coronavaccin för barn är nödvändigt? Är det säkert? Vi tillsammans hjälper människor som värnar om barnens medicinska frihet att hitta och stärka varandra.

Text: Vi Tillsammans

Myndigheter och media beter sig inte riktigt som vi är vana vid. Det offentliga samtalet har en nästan hysterisk fixering vid att alla måste injiceras med en tidigare obeprövad medicinsk produkt. Det gör oss föräldrar oroliga. Är coronavaccin för barn nödvändigt? Är det säkert? Det har gjorts tidigare misstag som skadat ett otal barn, exempelvis medel mot svininfluensan, neurosedyn, men även andra.

Mild barnsjukdom

Efter den inledande paniken så förstod vi att barn faktiskt mycket sällan insjuknade i Covid-19. I övrigt friska barn får milda eller inga symtom alls när de blir smittade. De milda symtomen gör dessutom att våra barn sällan smittar andra.

När vi väl kom till insikt kunde vi föräldrar delvis återfå lugnet. Våra barn var inte i fara.

Coronavaccin utvecklade med expressfart

Det fanns ingen tid att undersöka effektiv behandling utan allt hopp måste läggas vid vaccin utvecklade med expressfart. För att uppnå billig massproduktion valde läkemedelsindustrin en obeprövad mRna-terapi. Lydigt tillät myndigheterna vaccinen att användas långt innan säkerhetsstudier, som fortfarande pågår, var klara. De uppenbara riskerna bagatelliserades i media.

Barn som en sköld

Inget fick komma i vägen för vaccinkampanjen. Vi började ana oråd och blev chockerade när kampanjen tog sikte på de som minst av alla behövde det. Våra barn. Hur kunde någon på fullaste allvar mena att vi skall använda något tidigare obeprövat på barnen. Det mest värdefulla vi har.

De säger att vi behöver ge dessa injektioner till våra barn för att skydda de äldre. De vill använda våra barn som sköldar. Det är ofattbart, både etiskt och moraliskt. Barn skall skyddas mot världens otrygghet, där vi vuxna skall ta smällarna för dem. Inte tvärtom. Hur får de ihop det?

Coronavaccin för barn eller ett starkt immunförsvar?

Det finns saker som är viktigare än att undvika en infektion. Det känns märkligt att behöva säga det. Det är vi vuxna som ger barnen trygghet när de utforskar livet. Vi skadar dem om vi lär dem att vara rädda för varandra. Hur skall de lära sig förstå känslor om de inte kan se varandras leenden, dolda av ett munskydd som konstaterat inte skyddar mot virus?

Ett barn utvecklar och stärker sitt immunförsvar. Det sker helt naturligt genom att utsättas för virus och bakterier. Vi är skapta för att leva fullt ut i denna värld, och vi vuxna måste agera förebild för våra barn.

Text: Vi Tillsammans | Foto: Alvin Mahmudov. Licens: Unsplash.com

Vi tillsammans (vi-tillsammans.nu) vill att objektiv information ska komma fram, och vi vill hjälpa människor som värnar om barnens medicinska frihet att hitta och stärka varandra.

Relaterat

Vi Tillsammans kampanj


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq