Stor demonstration mot vaccinpass i Stockholm – Narrativet vänder

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 23 januari 2022
- Torbjörn Sassersson
Foto: Torbjörn Sassersson NewsVoice.se

SVERIGE. Upp till 9000 personer protesterade mot vaccinpass i centrala Stockholm under lördagen, enligt polisen. Arrangemanget som var fredligt genomfört samlade alla typer av människor både för och emot vacciner.

En allt mer växande skara av människor från alla inriktningar samlades för att demonstrera mot vaccinpass. Till protesten kom svenskar och människor med ett ursprung från andra kulturer. Personer för och emot vacciner samlades med uppfattningen att vaccinpass är ett farligt steg mot ett kontrollsamhälle.

Flera svenska massmedier gav en falsk bild av demonstrationen. Skribenter från bla ETC och Expressen hävdade att demonstrationen var högerextremistisk, vilket var helt fel.

Arrangörerna bakom händelsen säger att de inte kan skydda en demonstration i centrala Stockholm från varken dåliga journalister eller extrema grupperingar som passar på att komma till en offentlig tillställning som utannonserats sedan månader.

Talare var EU-parlamentarikern Cristian Terhes (konservativ) från Rumänien, den tyska läkaren Heiko Schöning, Sandra Wigren från Nejtillvaccinpass.se, läkaren Nils Littorin från Läkaruppropet.se och ståuppkomikern Peter Wahlbeck mfl.

ArcanumSkolan 2024

Se separat intervju med Cristian Terhes: Demonstrera för att rädda ditt land mot totalitär kontroll

Video och text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

  • Anhängare från Nordisk Motståndsrörelse passade på att ta sig till Sergels torg i ett eget arrangemang. De hade samma budskap, nej till vaccinpass.

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq