Tyska marinchefen fick sparken efter positivt omdöme om Putin och Ryssland

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 24 januari 2022
- NewsVoice redaktion
Kay Achim-Schönbach. Foto: Bundeswehr.de

VÄRLDEN. Den tyska marinchefen viceamiral Kay-Achim Schönbach tvingades avgå efter att han uttalat sig positivt om Ryssland och Putin samt haft “fel” åsikter om Ukrainakonflikten. Uttalandet skedde den 21:a januari under en sammankomst arrangerad av Manohar Parrikar-institutet för försvarsstudier och analyser (IDSA) i Indien.

Kay-Achim Schönbach sa att så länge som Ukraina har suveränitet och beslutar sig för att gå med i NATO och dessutom uppfyller alla NATO-krav kan landet bli medlem, men eftersom Ukraina är ockuperat i Donbas-regionen av den ryska armén eller rysk milis är det inte lämpligt. Den tyska marinchefen jämför även Ukraina med Georgien, som han inte heller anser bör bli medlem i NATO.

Schönbach säger vidare att Ryssland är en stat som försöker absorbera ukrainska territorier utifrån ett krav på respekt från Putins sida.

Läs mer: NATO:s psykologiska krig mot Putin – “Inga samtal får föras med den som är tänkt att likvideras”

Kay-Achim Schönbach betonar sedan att Ryssland är en stat som verkligen bör få respekt och att omvärlden kan ge denna respekt till ingen kostnad alls, och att en respekt för Putin är något han förmodligen också förtjänar.

“Vill Ryssland verkligen att en liten remsa av ukrainsk jord ska integreras i landet? Nej, det här är nonsens. Putin utövar förmodligen påtryckningar för att han vet att han kan göra det och han delar Europeiska unionens åsikter. Men det han verkligen vill ha är respekt”.

Slutligen slår Kay-Achim Schönbach fast att Tyskland behöver Ryssland som medspelare mot Kina.

Schönbach uppges ha frivilligt lämnat in sin avskedsansökan.

Text: NewsVoice | Foto: Bundeswehr.de | Video: IDSA

Källor

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det sägs at det mesta i kärnvapenväg idag är vätebomber. Kraftfullare men mindre radioaktivitet. En vän brukar skämta och säga att ett riktigt kärnvapenkrig är vad jorden behöver. Så kan naturen börja om igen……

  Tyvärr skulle väl ingen av krigshetsarna kunna ta lärdom dock, de skulle ju vara borta. Hultqvist skulle bli till gelatin.

  Men skämt åsido, om ett gäng ligister ställde upp vapen vid min tomtgräns. Fler och fler för varje år, tills hela tomten var omringad. Då skulle det väl inte vara “respekt” jag ville ha, utan ett försvar.

  Kan man verkligen anklaga Putin för att han har självbevarelsedrift? Men vad vet jag, som den nyttige idiot till rysslandsvän som jag tydligen är eftersom jag tycker Nato är värdens största terror organisation.

  För den som är intresserad av historia så bildades alltså NATO officiellt 1949.
  Och som svar på det Warzawapakten 1955, men upphörde 1991.

  Men man måste väl hålla liv i skådespelet, vad vore jorden utan krig?

 • Inte märkligt att skåda, att den som var/är ärlig och rättfram inte hade el behövde ngn mask. Han nämnde också att han var kristen, vilket inte är lämpligt i en org som styrs av antikristna multitrilliardärer (läs ruttenschldrna o rassefellarna)

 • Men om Putin ska ha respekt måste ju också Xi Jinping ha detsamma enligt allas lika värde för annars kommer DO.

 • Men han antydde ju att Ryssland skulle vändas mot Kina.
  Så summa summarum var det bara ett utspel i Usas intresse.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *