Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Tyska marinchefen fick sparken efter positivt omdöme om Putin och Ryssland

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 januari 2022
- NewsVoice redaktion
Kay Achim-Schönbach. Foto: Bundeswehr.de

VÄRLDEN. Den tyska marinchefen viceamiral Kay-Achim Schönbach tvingades avgå efter att han uttalat sig positivt om Ryssland och Putin samt haft “fel” åsikter om Ukrainakonflikten. Uttalandet skedde den 21:a januari under en sammankomst arrangerad av Manohar Parrikar-institutet för försvarsstudier och analyser (IDSA) i Indien.

Kay-Achim Schönbach sa att så länge som Ukraina har suveränitet och beslutar sig för att gå med i NATO och dessutom uppfyller alla NATO-krav kan landet bli medlem, men eftersom Ukraina är ockuperat i Donbas-regionen av den ryska armén eller rysk milis är det inte lämpligt. Den tyska marinchefen jämför även Ukraina med Georgien, som han inte heller anser bör bli medlem i NATO.

Schönbach säger vidare att Ryssland är en stat som försöker absorbera ukrainska territorier utifrån ett krav på respekt från Putins sida.

Läs mer: NATO:s psykologiska krig mot Putin – “Inga samtal får föras med den som är tänkt att likvideras”

Kay-Achim Schönbach betonar sedan att Ryssland är en stat som verkligen bör få respekt och att omvärlden kan ge denna respekt till ingen kostnad alls, och att en respekt för Putin är något han förmodligen också förtjänar.

“Vill Ryssland verkligen att en liten remsa av ukrainsk jord ska integreras i landet? Nej, det här är nonsens. Putin utövar förmodligen påtryckningar för att han vet att han kan göra det och han delar Europeiska unionens åsikter. Men det han verkligen vill ha är respekt”.

Slutligen slår Kay-Achim Schönbach fast att Tyskland behöver Ryssland som medspelare mot Kina.

Schönbach uppges ha frivilligt lämnat in sin avskedsansökan.

Text: NewsVoice | Foto: Bundeswehr.de | Video: IDSA

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq