Är Ukrainas nazism rysk propaganda? – Nazipartiet Svoboda härjar i parlamentet och Azov-bataljonen på gatorna

-

ANALYS. Putins invasion av Ukraina har enhetligt fördömts av de västerländska samfunden som ett brott emot folkrätten. I Putins knappt 28 minuter långa video där han argumenterar varför Ryssland valt att invadera Ukraina nämner han att landet har ett nazistproblem och att massor med etniska ryssar i synnerhet fallit offer för dessa nynazister.

Text: Christian Pavón

I svensk media och inom svenskt etablissemang så har detta uttalande blivit anklagat för att enbart vara rysk propaganda och även blivit förlöjligat för att Putin påstås rättfärdiga en hel invasion baserat på ren nonsens, men ligger det någon sanning i Putins påståenden?

Under Ukrainas parlamentaristiska historia får vi inte göra misstaget att förväxla Ukrainas nynazistiska rörelser med svenska nazistiska rörelser. I Sverige har nazistiska eller fascistiska rörelser aldrig varit ens nära att komma in i riksdagen.

Svoboda – ett nazistparti

I Ukraina fick Nazisitiska Svoboda år 2012 10% i parlamentsvalet vilket är Ukrainas motsvarighet till vårt riksdagsval. I det senaste fick Svoboda 2,37%, men det är fortfarande en besvärande hög siffra med tanke på att landet har drygt 44 miljoner innevånare.

År 2014 blev ett stort lägenhetshus nedbränt i Odessa i Ukraina av Svoboda och andra nyfascistiska och nynazistiska grupperingar. Resultatet blev 30 döda.

Under den nya väpnade konflikten mellan Ryssland och Ukraina har videos på nynazistiska grupper som misshandlar folk blivit svårare att finna då Google och andra Big-tech-plattformar tar bort dessa.

Azov-bataljonen

Material som sprids i sociala medier visar allt ifrån en fastbunden man som blir piskad av Azovbataljonen, en bil som blir stoppad och personer som blir misshandlade av denna bataljon, till videor med ukrainska ungdomar som marscherar och skriker sieg heil.

Schutzstaffel (Skyddsdivisionen, SS) var en paramilitär kamporganisation med elitpersonal tillhörande Nationalsocialistiska tyska arbetarepartiet (NSDAP). SS var djupt involverade i omfattande förbrytelser i samband med tex Förintelsen. Bild: Public Domain
Schutzstaffel (Skyddsdivisionen, SS) var en paramilitär kamporganisation med elitpersonal tillhörande Nationalsocialistiska tyska arbetarepartiet (NSDAP). SS var djupt involverade i omfattande förbrytelser i samband med tex Förintelsen. Bild: Public Domain

Det är alltså en stor distinktion mellan de mycket marginaliserade svenska extremistiska nazistiska och fascistiska grupperna och de ukrainska i både nivån på våld och i deras folkliga stöd.

De nynazistiska grupperingarna blev starkare och vissa grundades ur redan existerande nazistiska grupperingar som till exempel Azov som grundades i och med annekteringen av Krim år 2014. Azovs namn betyder en del av det svarta havet och anspelar på Ukraina och Ukrainas oberoende. Azovs symbol är solhjulet som även tyska Schutzstaffeln (SS) använde eller varghaken som också användes av SS samt även används av partiet Svoboda.

Läs mer i NBC News: German TV Shows Nazi Symbols on Helmets of Ukraine Soldiers

Azov och Svoboda är i teorin två olika organisationer, Svoboda som är en parlamentarisk organisation och Azov som är paramilitär, men i realiteten samarbetar dessa regelbundet och vars medlemmar ofta är aktiva i bägge organisationerna.

NBC News: “Ukrainian soldiers with Nazi symbols on their helmets, including the swastika and the SS runes of Hitler’s infamous black-uniformed elite corps” Image: ZDF

Problemet med Nazister i Ukraina har heller inte blivit åtgärdat av landets ledning. Under invasionen av Ukraina har dessa väpnade grupper återigen fått momentum.

Läs mer: “Socialdemokraternas pansarskott” används av ukrainska nazister

Huruvida Putins rättfärdigande inför det ryska folket om en ”avnazifiering av Ukraina” är sant eller bara propaganda för att rättfärdiga en invasion är en fråga vi som utomstående bara kan tvista om, men att Ukraina har ett allvarligt problem med våldsamma nazistiska grupper med ett relativt ansenligt folkligt stöd går inte att förneka.

Text: Christian Pavón

Källor

Christian Pavón
Christian Pavón
Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Frilansare för NewsVoice. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 97 54 18

101 KOMMENTARER

101 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
22 mars 2022 kl 09:41

Time Magazine publicerade 2021 en minidokumentär om neonazisterna och Azov-bataljonen. Idag är det inte politiskt korrekt att peka på problemet med neonazismen i Ukraina. En svensk intervjuas.

https://twitter.com/JackPosobiec/status/1505900743093587970

Jan Norberg
15 mars 2022 kl 17:54

Erik Forsman

 15 mars 2022 kl 15:16

Erik, Hans Dahl och några andra har fått för sig att det inte spelar nån roll om man står till höger eller vänster i olika samhällsfrågor. Likaså att de vilka kritiserar socialister är hatare.

Den individuella friheten kan aldrig begränsas av åsikter som är vänster och tydligt förordar att individen alltid skall underkasta sig kollektivet, oavsett om kollektivet är höger eller vänster. Kommunism är en kollektiv massrörelse som blivit helt obsolet men nu övertagits av globalisterna för att de skall införa sin version av “socialism”.

Globalisterna vill ersätta de troende vänsteranhängarna med sig själva långt upp maktens katakomber. Precis som när PolPot, Leonid Brezjnev 1964–1982 och Maduro i olika tidsepoker hänsynslöst utnyttjade sina resp befolkningar. CP, Ingemar Ljungkvist mfl ger aldrig upp sin befängda tro på socialism. Deras senaste trick är att komma med nasse anklagelser mot alla oliktänkande.

Detta utan substantivera sina påståenden, trots dina ihärdiga uppmaningar att definiera vad han menar med N-ismen. Halmgubbeteknik så det sjunger om det.

När såna som CP stämmer upp i samma upprop som George Soros, mfl så förstår man att valet i September inte kommer att innebära nån förändring av landets anfrätta tillstånd.

Socialistens drömtillstånd är att vi själva inget skall äga, men vi skall ändå vara lyckliga. Klaus Schwab uttrycker samma saker. Dvs Greta och andra socialistiska apologeter har nu hamnat i samma kappsäck. Detta uppmuntrar CP utan att darra på manschetten det minsta.

Erik Forsman
15 mars 2022 kl 15:16

Christian anser sig inte vara fascinerad av N-Z. Ändå skriver han ut ordet inte mindre än 16 gånger i artikeln. Varför tror ni det är så?

Vänsters paradgren är hatet. Detta gränslösa globala hat måste ständigt underhållas. Ständig dammas av. Hur kan vänstern få annars förnuftiga människor att hata så intensivt? Det är i ljuset av detta artikeln skall ses. Trots att han skriver ut ordet 16 gånger vägar han att ge oss en enda definition. Varför tror ni det är så? Själv vägrar han svara. 

Alla politiska demagoger arbetar för att påverka våra känslor. Enbart påverka våra känslor – annars kan vi ju aldrig hata. Hatet döljs genom beskylla andra för “hat och hot”. Artikeln syfte är att drilla undergrupperna; ett slags själens exercis – underhålla hatet mot något de själva vägrar att definiera (upprepa ordet vi lärt oss att hata 16 gånger) och vi förväntas att respondera enbart med våra emotioner.

Vi ska/får aldrig respondera på deras utspel med våra tankar. Aldrig med vår intelligens. Aldrig med vår logik. Gör vi det kommer hatet. Tricket, förfalskningen, själva påverkan är bara möjligt om man genomgående begagnar sig av begrepp och uttryck som inte är definierbara eller att de själva vägrar definiera dessa: förnybara energikällor eller grön omställning är typiska exempel som saknar varje uns av definition. Det så de vill ha det. Det är så de kan påverka.  

Du kan endast bedöma och bemöta uttryck och påståenden som är definierbara, ty det är då vi tvingas aktivera våra tankar, vår intelligens och vår logik och detta genom att vi med definierbara begrepp kan ställa dom mot varandra, jämföra samt dra egna logiska slutsatser. Vänster hatar detta. I boken 1984 finns ett bra exempel på så kallade kollektiva hatminuter. Alla skall tillsammans hata något eller någon som inte ens existerar. Någon eller något som ingen kan definiera.  

Förstår ni nu varför han nämner ordet 16 gånger i artikeln samtidigt vägrar definiera hatobjektet?

John Naeselius
John Naeselius
Gäst
15 mars 2022 kl 13:10

[Ukraine conflict explained by Prof John Mearsheimer Part 2 of 2]

https://youtu.be/kUiFh1QQn3c
Bra förklaring om vad som pågår

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
15 mars 2022 kl 11:38

Om man vill veta vad nazismen är har det relevans att lyssna på de ledande nazisterna själva i den mån som segrarmakternas utrensningar och förfalskningar inte har raderat ut historien. Och nazisterna pekar på britten Houston Steward Chamberlain som sin banbrytare. Hans Grundlagen der Neunzehnt Jahrhundert från 1899 (engelsk översättning Foundations of the Nineteenth Century, kan med fog kallas nazismens bibel.
I en eljest hyfsad biografi om HSC framgår att han pga sjuklighet inte bidrog mkt mer till nazismen från ungefär 1920. Men det stämmer inte. Det finns ögonvittnen på att han utförde korrekturläsningen av Mein Kampf.
Och hans sjuklighet innebar ju att han inte finns med på avbildningar tillsammans med de ledande nazisterna.
HSC påverkade hela det tyska etablissemanget även Kaisern och hade den brittiska eliten inte gillat det hade dom knappast låtit honom få sånt inflytande.Däremot vore det av värde om han inte fanns avbildad.
Och förklaringen till varför HSC verkade i Tyskland var att britterna sen länge på kontinenten byggt upp en psykologisk operation med avsikt att förhindra samarbete mellan finansvärlden och britternas rivaler. Den lyckades och många är fortfarande fångade i britternas psykologiska fälla.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  petergrfstrm
15 mars 2022 kl 14:23

Du envisas som vanligt med att förvilla genom att använda ordet britter för att skylla på medborgarna engelsmännen, när de iinte har med det att göra, utan istället det är ruttenschldagenter -och ‘politiker’ du ska säga tydligt och klart. Du pratar förvirrande om nazismen när det semantiskt öht inte har med nationalsocialismen att göra.. Uppför dig, tack

Torbjörn Sassersson red.
Admin
14 mars 2022 kl 22:11

Christian P. har skrivit två nyhetsartiklar i NewsVoice senaste veckan, båda om Ukraina. Dessa publiceringar är INTE politiska ställningstaganden från varken mig, honom själv eller NewsVoice. Artiklarna är definitivt inte PK-artiklar.

Det intressanta är att en del kommentarer här vittnar om en överkänslighet gällande vissa begrepp och definitioner. Varför det är så överkänsligt vet nog de som reagerar bäst själva.

Nyheter är hårdvaror. Tyckanden och reaktioner är mjukvaror och programmeringar.

Jan Norberg
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
14 mars 2022 kl 22:44

Snorgärsar på vänsterkanten kan tydligen inte lära sig göra skillnad på nazism och patriotism, ivrigt påhejade av viljan att distansera sig så smetar man ihop patriotism med nazism.

CP gör detta enbart för att själv ställa sig in hos vänsterorienterade och för att driva på sin kampanj mot patriotism.

Patriotism är definitivt inte samma sak som nazism som den här artikeln leder tankarna till.

Jag stödjer Eric Forsmans krav på en ordentlig definition av begreppet nazism men framför allt bör CP ge sin definition av nazism och hur han från denna definition landar i likhetstecken med nazism.

Får väl gratulera TS att han genom att ställa sig på samma sida som Nya Dagbladet ackvirerat denna stjärnjurist som skribent.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Jan Norberg
14 mars 2022 kl 23:03

Jan, du hänger kvar i illusionen att höger och vänster i politiken är äkta motpoler.

Båda dessa skenbart motsatta poler är skapade av samma manipulerande kraft.

“They are two wings of the same ugly bird.”
– Edward Griffin

Både höger och vänster är förmyndande, elitistiska, folkförtryckande, kollektivistiska tankefällor.

Kort och koncist: Det är skit samma!

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Jan Norberg
14 mars 2022 kl 23:38

Patriotism är samma sak som nationalpatriotism, dvs man skyddar sitt nationalhem som man skyddar sitt eget boende. Inget märkligt med det alltså, trots att många tycker det är värdeladdat efter åår av fake’media’ indoktrinering. När det är gjort o säkrat (el parallellt om ngn önskar hjälp) kan man använda överskottensenergin till att hjälpa till och skydda andras nationalstater, umgås med dem, handla med dem etc. Detta är råglobalismens stora skräck, därför då kan ju stjackjars dom inte få äga aallt. Jo så det är riktigt att det existerar beröringsskräck, men inte här på Newsvoice (mer än på några få håll på forumet) för då hade diskussionerna inte kunnat ske. Beröringsskräck med begreppet patriotism, som bl a tar sig uttryck i sammanblandning med ordet ‘nazism som i sin tur inte är ngt annat än ett fantasibegrepp,, ett boogeyword för att förvilla. Återigen ungefär som med pandemi, vaccnr, tester osv, när allt av det egentl var fake rakt igenom. Kommunism (rättvisa..för ‘alla’) är ett annat boogeyword, när ordet bolsjevism är det egentliga begreppet (som jag ser det, men jag kan ha fel såklart)

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  jonnyjonson
15 mars 2022 kl 07:53

Men du ska ha en eloge Jan, för du är bland de förste som lägger vikt vid att inte sammanblanda utan distinkt skilja på patriotism o fakebegreppet njazjism. F ö är vita hjälmarnakonceptet en annan lika löjlig situation (som azov, njazji, isis, al qaida etc) vilken hittades på för att förvilla 8/10 lättlurade västerlänningar som sätter sin naiva tilltro till skurk’media’,, ‘vita’ hjälmarna fick väl också en mutoskar för bästa fake’dokumentär 2019, hehe

Jan Norberg
14 mars 2022 kl 21:13

Jag gör ett undantag och kommenterar debatten som uppstått m a a denna artikel.

Det finns en påtaglig rädsla från NV och dess skribenter att ta ställning för patriotism utan att med andra handen snabbt peka på nazismen. Varför Christian P gör det beror sannolikt på att han vill brunsmeta alla patrioter.

Att vissa nazistiska influenser som florerar i Ukraina jämställs med Hitlertysklands variant sker ju bara för att CP själv vill framstå som god PK-representant.

Ivrigt påhejad TS så vill man distansera sig från allt vad patriotism innebär, att försöka måla fram den lilla nazistiska rörelsen i Ukraina som en motvikt i debatten om Rysslands angrepp på Ukraina är ett befängt försök att balansera debatten.

Den här artikeln var ett rejält bottennapp och borde avpubliceras, TS iver att stå i mitten gör att han nu framstår som mer PK än MSM. Bra jobbat TS!!

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Jan Norberg
14 mars 2022 kl 21:42

Jätteroligt att du kommenterar här igen, Jan!

Men du skulle kanske behöva träna något på att inte vara så långsint och inbilla dig en massa saker…

Din röst är viktig, Jan, men det är även Christian Pavóns röst.

Och redaktören TS gör helt rätt i att ta in artiklar från alla möjliga håll och kanter!

Om endast dina åsikter och dina åsiktsfränder skulle publiceras här, Jan, skulle inte tidningen då riskera att bli något monoton?

År det inte solklart där nere i Portugal att vi behöver öppna diskussioner?

Eller försöker du att foga in dig i ledet som en bland alla censur-ivrare, som Likströmsmedia så frikostigt bjuder alla TV-dyrkare på?

En diskussion präglad av oenig mångfald är många gånger intressantare än enbart enig enfald.

Erik Forsman
Reply to  Jan Norberg
15 mars 2022 kl 08:49

Christian använder sig av ordet N-Z utan att svara på frågan hur han definierar begreppet. Jag efterfrågar bara hans definition, vilket han konsekvent undviker att svara på – för det är hans enda vapen -brunsmetning.

Han begagnar sig av negativ “attributisering” (invävd i texten) av samma begrepp som han undviker ge en väl avgränsad definition av. Detta leder till fler frågor: varför gör han så här? Jo för han är som vilken vänsterpolitik korrekt som helst, som använder begrepp som alla förväntas förstå men som ingen vågar ifrågasätta? Ingen vågar ta debatten.

Problemet är att han själv förespråkar en politiskt rörelse som är socialistisk nationell, samtidigt ligger brunsmetning nära till hand mot alla som är patrioter, bara dom inte är vänsterpatrioter, som han själv är? Det måste vara en oerhörd svår balansgång att förespråka nationell socialism samtidigt brunsmeta nationalsocialism som han inte kan definiera? Vill bara lyfta fram att det är den här strategin som den nya vänstern använder sig av. 

Så fort ett ord nämns (läses eller hörs) poppar en bild upp i huvudet på människor och som dessutom har en negativ eller positiv association. Vänd detta vapnet mot dom själva. Vad menar karln egentligen? Det vet han inte själv. Ingen inom vänstern vet det.     

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Erik Forsman
15 mars 2022 kl 14:36

Nä hur ska de kunna veta, de är lika snurriga o desorienterade som deras vokabulär antyder. Ord ger guidning i tillvaron, men om deras ‘ideologi’, dvs internationellglobalistisk fakesocialism bara erbjuder/är sörja, träsk (som den visat i åtskilliga boljshevikländer) så kan de inte sätta stabila ord på företeelsen, och ändar upp i att de som förespråkar detta gissel snärjer in sig i bs, karaktärspåhopp och övr ‘intellektuell’ ohederlighet

Torbjörn Sassersson red.
Admin
14 mars 2022 kl 14:53

Forsman, så här definierar National Encyklopedin ordet nazism:

“Nazismen präglades av miljön i München åren efter första världskriget. Ideologin inrymmer såväl nationalistisk-folkliga tankegångar som stortysk nationalism och antisemitism, och den var antidemokratisk, antiparlamentarisk, antirepublikansk och antisocialistisk. Nazismen bekämpade Weimarrepubliken och Versaillesfördraget. Den verkade som rörelse, snarare än som parti och agerade främst utomparlamentariskt; man förde genom SA en sorts gatans terror- och våldspolitik, och man lade redan tidigt stor vikt vid propaganda. Nazismen kan sägas vara en tysk….”

Vill du korrigera definitionen?

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
14 mars 2022 kl 15:27

All utgivning, allt bokförläggande ned till ägandet av bläcket, innehas av globalisterna. Det finns några självständiga kvar, men de kan räknas på två händer. Mkt som borde stå i ne finns inte där..Mkt som står där är dessvärre ren propaganda, det är rabblande av förklaringar och defs som är uttryckt av de som sk vunnit och nu formulerar historieskrivningen efter eget behag. Analyser är intetstädes närvarande, istället förklaringar o tillrättaläggande. Ungefär så som wikipedia blivit och där ursprungsentreprenören varnat samt tagit sin hand ifrån projektet. Vidare, Konrad Heiden gav nationalsocialisterna öknamnet nazister (de kallade sig aldrig själva så, på samma sätt som vietnameserna inte använde sig av washingtons öknamn på sig själva som nationalpatriotiska frihetskämpar), och Heiden var själv ashkenazi, ett folkslag fr östra europa vars första folkgrupp troligen var kazarer (står inget om kazarien i ne.. trots att det var ett mkt stort landområde mll 600-1100), ett naturfolk som konverterade till judaismn/talmudsmn,, ej att förväxla med judendomen som helt baseras på 10 budorden

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  jonnyjonson
14 mars 2022 kl 15:58

Det är intressant vad du skriver om Khazarerna!
Alldeles i inledningen till detta föredrag om j-darnas historia berättar föredragshållaren, som själv är en j-disk historiker, om hur denna folkgrupp , Khazarerna, helt blankt förnekas existera av ledande personer i Isr-el:

https://www.youtube.com/watch?v=GUlM2a2tsOM&t=2643s

Sten B
Sten B
Gäst
Reply to  Hans Dahl
14 mars 2022 kl 16:31

Sökte på denna judiska folkgrupp och använda olika stavningar och fick upp olika förslag. Blev nyfiken på denna video Kort om khassa arerna + herr Z – YouTube som hade många visningar på kort tid och “Herr Z” i rubriken såg intressant ut. Intressant förklaring till varför judarna har fingrarna i syltburken. Knappast något med folket som sådant. Döm själv om videon värde. Det hon berättar om Zelinski kunde jag själv ha berättat i alla fall.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Hans Dahl
14 mars 2022 kl 16:50

Och ändå är det bara kasarer/ahkenazis som får inneha ‘regerings- och myndighet’sposter i isrel, men de existerar ju inte.. Sepharderna, som är semiter vilket inte kasarashkenazis är, är secondclass, tredjeklassindivider är muslimska o kristna araber o palestinier (vilka är semiter). Att det kan fortgå med denna propaganda o livslögn, beror såklart på att ‘top’echelon av globalisterna är kasarashkenazis. Att tillägga är att alla med kasarursprung inte är ashkenazi

Örjan Wedin
Örjan Wedin
Gäst
14 mars 2022 kl 13:45

Christian Pavóns text är inte särskilt juridisk, fram för allt verkar han representera något som heter Framåt Sverige .

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Örjan Wedin
14 mars 2022 kl 14:04

Det är kul med er små gläfsande VoF(fare) som genast försöker hugga någon i hälen, som ni anser vara lite på flykt och som inte jagar med i er lilla flock!

Hur hade du, Örjan, velat att artikeln skulle ha utformats för att motsvara din smak?

Hade fler paragrafer och juridisk jargong smakat gott som Frolic…?

Örjan Wedin
Örjan Wedin
Gäst
Reply to  Hans Dahl
15 mars 2022 kl 13:21

Man kunde ha konstaterat att nazismen inte är utbredd i Ukraina . Talet om nazism är en förevändning från den ryska ledningen för att motivera anfallet på Ukraina . Vad gäller det juridiska kan jag bara konstatera att skribenten inte uttalar sig som jurist . Därför tycker jag att presentationen är konstig .

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Örjan Wedin
15 mars 2022 kl 13:52

Vad är det du påstår!

Här är utförliga bevis för dessa onda krafters utbredning i Ukraina i form av bilder och annan dokumentation:

https://www.maxicom.se/25-feb-22.html

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Örjan Wedin
15 mars 2022 kl 13:54

comment image

Örjan Wedin
Örjan Wedin
Gäst
Reply to  Hans Dahl
15 mars 2022 kl 14:17

Jag betvivlar inta att de finns , men däremot tror jag inte de har någon större betydelse .

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Örjan Wedin
15 mars 2022 kl 14:32

Ja, vem vet…?

Kanske dessa mängder med vapen som skickas från världens alla hörn och kanter till nassarna blivit för mycket teknik att hålla reda på i stridernas hetta…

Epilog på rim över ett offer för en present från
några svenska ivriga “supportrar”:

Våra pansarskott från Bofors

Smäller högst kriget, förstås!”

Sa en nasse och log.

Men sköt fel, så han dog,

Och nu är där bara ett kors.

Örjan Wedin
Örjan Wedin
Gäst
Reply to  Hans Dahl
15 mars 2022 kl 15:32

Det finns fler enheter än Azovbataljonen, varför skulle all utrustning hamna där.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Örjan Wedin
15 mars 2022 kl 15:43

Det är uppenbart att Azovbataljonen utgör en del av de stridande trupperna i Ukraina och naturligtvis går vapenleveranser från Sverige USA, England osv. till samtliga dessa trupper.

Azovbataljonen får sin del av vapnen, de andra
stridande förbanden får sin del.

Men faktum kvarstår att Sveriges politiska ledare skickar vapen till trupper mitt i ett krig, varav en del av vapnen uppenbarligen kommer i Azovbataljonens händer.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Örjan Wedin
15 mars 2022 kl 15:13

Är du i god tro,
och i så fall extremt dåligt informerad, eller är du styrd av främmande krafter, som verkar för ofrid, krig och kaos, Örjan Wedin?

Och samma fråga gäller svenska ledare som äventyrar Sveriges neutralitet – och som med stor sannolikhet bryter mot svensk lag med sina vapenleveranser till stridande parter i ett krig!

Och den så kallade “nyhetsrapporteringen” i Likströmsmedia i Sverige har inte sagt ett pip om den massiva militära upptrappningen i Ukraina från amerikanskt håll – långt innan kriget i Ukranin bröt ut nu i februari, något som går att läsa om i The Washington Post:

https://www.washingtonpost.com/national-security/2022/03/04/us-weapons-ukraine/

Journalister som ljuger, förvränger och vilseför har sina händer fulla av blod.

Örjan Wedin
Örjan Wedin
Gäst
Reply to  Hans Dahl
15 mars 2022 kl 15:36

Det är bra att Ukraina har något att försvara sig med . Vad gäller likströmsmedia ; jag noterar att de som nyss hade stor förståelse för den ryske presidenten som Folket i bild/Kulturfronts skribenter , Sven Hirdman m.fl. tydligen ändrat uppfattning. På Newsvoice.se är man mer konsekvent .

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Örjan Wedin
15 mars 2022 kl 15:57

Du ser ju själv om du läser artikeln i The Washington Post att kriget i Ukraina föregicks av massiv beväpning av ukrainsk milis och reguljära trupper genom omfattande vapenleveranser från USA.

Är inte det en provokativ handling som leder till en motreaktion?

Låt oss göra det riktigt enkelt för dig att begripa:

Anta att du bor i Vilda Västern och att du och din närmaste granne ligger i luven ordentligt med varandra.

Hur skulle du reagera om plötsligt en massa skjutvapen skulle monteras vid din tomtgräns och peka mot ditt hus – och om det upprättades mer än tjugosex jättegrytor med kokande, svavelosande giftlaboratorier
vid din häck, där Woodopräster rörde om i grytorna och samtidigt kastade vilda blickar mot dig och din familj?

Örjan Wedin
Örjan Wedin
Gäst
Reply to  Hans Dahl
15 mars 2022 kl 17:05

I det här fallet så är ju Ryssland ännu mer välbeväpnat, varför man kunde tagit det med ro .

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Örjan Wedin
15 mars 2022 kl 17:14
"Ryssland vill ha krig, se hur nära de lägger sitt land till våra baser"

https://twitter.com/Tarshatha/status/616403015671652352

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Örjan Wedin
15 mars 2022 kl 17:20

Nytt försök:

USA påstår:

– Ryssland vill ha krig. Se bara hur nära de har lagt sitt land mot våra militärbaser!

https://twitter.com/Tarshatha/status/616403015671652352

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Örjan Wedin
15 mars 2022 kl 17:29
Örjan Wedin
Örjan Wedin
Gäst
Reply to  Hans Dahl
15 mars 2022 kl 18:33

Jag har googlat lite . Det verkar oklart om dessa biolab verkligen existerar . Om be existerar vad exakt har man gjort där .

Örjan Wedin
Örjan Wedin
Gäst
Reply to  Christian Pavón
15 mars 2022 kl 13:25

Jag noterar att du presenteras som jurist . Men jag antar att du yttrar dig som anhängare av Framåt Sverige .
Vad gäller frågan om den ukrainska nazismen tycker jag att du överdriver .

Erik Forsman
Reply to  Örjan Wedin
14 mars 2022 kl 14:36

Underbart gräv Örjan. Det framgår med all tydlighet att ”Framåt Sverige” inte är något annat än: Nationell Socialism. Påminner inte namnet om nationalsocialism? Politiker svarar aldrig på frågor.  

Örjan Wedin
Örjan Wedin
Gäst
Reply to  Erik Forsman
15 mars 2022 kl 13:32

Själv är jag försiktig med att kalla människor för nazister och fascister . De rörelserna uppstod efter första världskriget, i samhällen i djup kris , och representerade vissa stämningar som fanns då . Ideologin diffus . Jag tror inte att vi förstår världen bättre genom att smeta på dessa benämningar på olika grupper .

Fredrik Eriksson
Reply to  Örjan Wedin
15 mars 2022 kl 15:26

Jo (läs ovanstående) inlägg.
Utan dessa ismer förstår man ingenting.
Med dessa skapade innovativa -ismer blir allt klart och tydligt.
Marxism/Socialism/Kommunism är samma som Satanism.
Som också var det Marxismens grundbult.
Att ta bort Gud.

Fredrik Eriksson
Reply to  Erik Forsman
15 mars 2022 kl 15:24

Nationalsocialism
Nazism
Globalism
Liberalism
Idealism
Kommunism
Evolutionism
Marxism

Är samma grader av polariserande elände!
Att i slutändan bara gynna ena parten.
Svenska hjältar får se sin idealism sjunka till avgrundens botten.
Då ovanstående -ismer bara gynnar en part.

Näst står opportunism och vaxxinism.

Last edited 10 månader sedan by Fredrik Eriksson
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
14 mars 2022 kl 12:41

Är hela krigsspektaklet i Ukraina en regisserad scen i en världsteater med syfte att vilseföra människoskarorna?

I följande enormt intressanta diskussion med riklig dokumentation får vi bevis för att Putin är en av världens många ledare som utbildats av World Economic Forum i det som kallas “Young Global Leaders”:
https://rumble.com/vx05v9-walter-veith-and-martin-smith-russia-vs-ukraine-king-of-the-north-vs-king-o.html

Vi får också kännedom om påvens ledande roll i detta spel och att han är tänkt att komma in som medlare.

Vi får höra en ukrainsk parlamentsledamot säga att målet är The New Order, samma visa som Rockefeller och hela globalistpacket rabblat upp under de senaste 60 åren!

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Hans Dahl
14 mars 2022 kl 14:44

Både ja och nej, men mest nej. Min uppfattning är att det är en kamp utspelad ‘högst’ upp i maktpyramiden (högst med citationstecken, då det för mig egentl är en träskkamp). Putin är dock tvungen att ta denna träskkamp, annars innebär det slutet för Ryssland som självständig Nationalstat/Hemland. En kanske trivial jmf, anser dock inte jag då den väl illustrerar vad som kan ske/sker bakom lyckta dörrar, är den när gängledare fr de största mobstäderna möts i filmen ‘Gudfadern’; Corleone vill inte befatta sig med tung narkotika (dvs han vill skydda moral och integritet) medan de andra inte bryr sig om annat än utvidgning. En maktkamp uppstår. Putin är uppvuxen under bolsjevismen finansierad av ‘city’ o wallstreet. Armén hette röda armén. Detta är long gone. Putin förestår nu en äkta nationalstat, han är nationalpatriot, Rysslands armé heter ryska försvarsmakten, och den försvarar nu hemlandet mot den destruktiva kraft som inte vill förändra sig. Ryssland har genomgått en metamorfos 180 gr under Putins ledning. Hegemonglobalismen som (försöker) inte tillåta ngn att äga ngt är dock fortfarande densamma, en monopolistkapitalistisk bolsjevikmasserövringsideologi. Det gäller nu, det gällde på 30talet. Bolsjevikerna hade i slutet på 30talet 1milj fallskärmssoldater, 5000 av världens bästa stridsvagnar, ett överlägset artilleri, flyg samt 150 divisioner redo att invadera europa, allt finansierat av wallstreet o ‘city’ (V Suvorov; the chiefculprit). Putin är tvärtom, dvs en icebreaker.

Örjan Wedin
Örjan Wedin
Gäst
14 mars 2022 kl 11:17

Man kan givetvis klaga på att Svoboda härjar i parlamentet . De har dock bara ett mandat av 438 .

Örjan WEdin
Örjan WEdin
Gäst
14 mars 2022 kl 11:12

För att ge en proportion på frågan. Vid senaste presidentvalet fick den nuvarande ukrainske presidenten 73 procent av rösterna . Azovbataljonens tidigare chef fick knappt två. Artikelförfattarens syfte är väl framställa “specialoperationen” som en befrielse av Ukraina från nazismen . De som flyr utomlands tog väl fel på vädersträck när de skulle möta de ryska styrkorna .

Erik Forsman
14 mars 2022 kl 10:59

Varför kan han inte själv svara på frågan? Hur menar du här Torbjörn? Publicerar han artiklar om sådan som INTE intresserar honom? Varför då i så fall, om det ens nu är sant?
 
Publicerar man (går ut offentligt) med en artikel om ”N-Z”, borde man väl samtidigt ha en egen uppfattning eller allra helst en egen avgränsad definition om vad ”N-Z” är och innebär, annars vet man ju inte vad man själv problematiserar? Vi väntar alla på hans svar här?
 
NewsVioce har konsekvent genom tiderna bett kommentatorerna att problematiseringar om andra världskriget gällande en viss etnicitet, dess inblandning samt i synnerhet dess politiska motpart gott kan tas någon annanstans, vilket jag och många med mig hörsammat. Har den policyn ändrats nu? Varför då i så fall?
 
Till sist; återigen väljer man (Christian Pavón, med redaktörens goda minne) att publikt gå ut med frågeställningar kring ”N-Z” borde man inte samtidigt då inse det kontroversiella i tilltaget? Eller är det så att dylika publiceringar skall behäftas med frågeförbud? Är det premisserna för publicering?
                                                                              
Frågorna ställs i ljuset av att bakom kulisserna förhåller det sig på följande sätt: Vi har tänkare, sedan tyckare. Tänkare publicerar artiklar som tyckarna så att säga skall ”tycka om” (i dubbel bemärkelse). Frågorna vi har är: hur tänker tänkaren här? Vad är det tänkaren vill att vi andra ska tycka?  
 

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Erik Forsman
14 mars 2022 kl 13:03

Instämmer helt!

Torbjörn Sassersson red.
Admin
14 mars 2022 kl 09:55

Dean O’Brien (Freelance photographer documenting the ongoing conflict in Donbass, eastern Ukraine):

“Nothing to see here just members of the ‘western backed’ Ukrainian forces placing images of Nazi collaborator Stepan Bandera on their vehicle. Bandera fought alongside Nazi Germany during WWII, killing thousands of Jews and Poles. Let’s hope their Polish allies don’t see this.”

https://twitter.com/DeanoBeano1/status/1503057125588848643

Ingemar ljungqvist
Gäst
14 mars 2022 kl 08:33

Mycket bra och klargörande artikel. Utmärkt att Sassersson publicerar den. Sedan återstår den svåra frågan: Hur ska vi nå utanför vår egna trägna skara med denna informationen? Här borde vi pröva alla konstruktiva utvägar.

Jan Norberg
Reply to  Ingemar ljungqvist
15 mars 2022 kl 09:18

Ingemar L, du representerar det värsta hyckleriet. Du har dina kommunistiska ideal intakta och därmed driver du kampanj mot allt vad patriotism heter. Du har väl svårt att mobilisera din aversion mot att vanligt folk känner fosterlandskänslor om de inte är socialistiska. Du är en ulv i fårakläder som glatt hycklande vill ha tillbaka kommunismen då den inte rubbar din syn på idealsamhället. Fy Fan!!

Det är skillnad på vänster och höger om man i detta begrepp lägger att en socialist ALDRIG ger upp sina illusoriska ideal om drömsamhället där individen alltid skall stå tillbaka för den socialistiska massans kollektiv. Fy Fan!!

Inte undra på att Sverige fortfarande har en majoritet av väljare som glatt lägger sin röst på något av de 8 i dagens Riksdag.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Jan Norberg
15 mars 2022 kl 16:36

Gång på gång är du ute och cyklar med dina kommentarer, Jonny – och den här gången hässjar du minsann tillika rabarber på vinden!

Ingemar Ljungqvist är en av Sveriges största hälsopionjärer genom tiderna, tillsammans med Lars Bern, Erik Enby, Annika Dahlqvist och några till.

Jag avskyr dessa drev, som startas av makthungriga ynglar som strävar efter att ge sig själva en plats i solen genom att försöka trampa på våra stora nationella hjältar.

Du utger dig själv att vara en patriot, men uppför dig då som en!

Angreppet är väl koordinerat tillsammans med “Jania Rabies” och Erik den Störste” – och alla dessa angrepp är lika orättvist felaktiga!

Och nu efter detta rättfärdiga utbrott av ilska mot orättvisa ska jag lyssna på lugnande toner av min vän Ingemar Ljungqvist om HELANDE TONER:

https://www.youtube.com/watch?v=0YtnlYj8M0M

Örjan Wedin
Örjan Wedin
Gäst
Reply to  Jan Norberg
15 mars 2022 kl 17:11

Jan. Jag brukar inte så ofta vara ense med dig , men i det här fallet instämmer jag delvis. Anhängare av olika kommunistiska fraktioner är klart Putinvänliga , tydligen av någon sorts Sovjetnostalgiskt skäl . Detta trots att den ryske presidenten stöder sig på kyrkan och kritiserar bolsjevikerna , i synnerhet Lenin .

Christian Pavón
Christian Pavón
Gäst
Reply to  Ingemar ljungqvist
15 mars 2022 kl 12:04

Ingemar: Tackar! Jag tror det är väldigt viktigt i dessa tider att avslöja etablissemangets hyckleri på löpande band för det är nog det effektivaste vapnet för att få folk att vilja byta system. Till exempel kan det väl inte bli mycket mer hyckleri än när man fördömer milda invandringskritiska grupper som till exempel SD för att vara bruna medans man själv skickar vapen till riktigt grova nazistiska grupper, långt grövre än några motsvarande sådana grupper i Sverige.

I ett inlägg precis nyligen från Strandhäll på Twitter så säger denna person att hon aldrig kallat Orbans eller hans parti för bruna eller högerpopulister fast hon gjort det massor med gånger(såklart utan skäl dessutom). Detta är inte bara dumt-för internet glömmer inte och sedan ett enormt hyckleri då hon enbart nu släpper kritiken emot Ungern då dessa nu gått med på sanktioner emot Ryssland, något EU-politikerna och svenskt etablissemang ej hade räknat med.

Att ingen etablerad media tar upp denna dubbelmoral är om något ett exempel på att alternativ media behövs. Ett till högprofilerat exempel du kan läsa om är en annan artikel jag skrev angående Corona och hur Ursula Von Der Leyens man är aktiv inom vaccinindustrin, återigen ingenting som etablerad media alls berörde trots att det är totalt källbelagt också.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Christian Pavón
15 mars 2022 kl 14:49

Hela väst är bolshjeviserad, inkl ukraina, zelensky är en bolshjeviklakej, azov är som is el vita hjälmarna el annat shitt och de är initierade o finansierade av västglobalismen som är synonymt med internationell socialism, dvs bolshjevismkommunism/monokapitalism. Hela detta spektakel är antitesen till Nationalpatriotism som är den enda idé som skyddar sitt hemland och vill vara vän med andra hemländer;; dvs ett pedofulglobalismns hatobjekt

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
14 mars 2022 kl 08:03

Eftersom nazism är ett emotionellt tillstånd, kommer det alltid att finnas, det gäller att hålla det så litet som möjligt. Tillståndet är fixerat HAT med dess närliggande harmonier.
Den kända emotionella skalan går från gudalikt (seren) ned till gömma sig för allt med total glömska.

Erik Forsman
14 mars 2022 kl 07:53

Christian Pavón har fortfarande inte svarat på frågan vad en nazist är. Varför detta sjukliga intresse från hans sidan? Varför skrev han den här artikeln? Vad vill han?

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Erik Forsman
14 mars 2022 kl 09:37

Men hans artikel handlar inte om Christians personliga intressen. Artikeln handlar om en allvarlig situation i Ukraina. Christian skrev artikeln som skribent för NewsVoice.

Erik Forsman
Reply to  Christian Pavón
14 mars 2022 kl 14:39

Definiera vad du menar med “sådana organisationer”?

Erik Forsman
Reply to  Christian Pavón
14 mars 2022 kl 15:35

Definiera dom grupperna; vad skiljer ut sig till skillnad från andra grupper? Vad är unik med dom?

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Christian Pavón
14 mars 2022 kl 17:53

Vill inte egentl lägga mig i er diskussion men upprepar att man måste vara försiktig med propagandisternas begrepp. Det finns inga nazister annat som ett öknamn, nazism är ett derogativt begrepp använt och sk uppfunnet av globalisterna som ett instrument för att bekämpa nationalpatriotismen,, dvs hatobjekt 1 för globalismen,, de som befinner sig i ukraina är lika lite nationalpatrioter som ratten på min bil, utan köpta hantlangare o legoknektar och tillkomna på samma sätt och av samma sk individer/globalisterna som initierade is

Erik Forsman
Reply to  jonnyjonson
15 mars 2022 kl 08:59

Precis! Det enda vapnet vänstern har är brunsmetning. Låt oss en gång för alla vrida detta ur deras smutsiga händer. Det enda som håller ihop den förljugna vänstern är godhetspoängen och detta görs med: brunsmetning.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Erik Forsman
15 mars 2022 kl 10:32

Javisst, det är ryggdunkningar sinsemellan o karaktärsnedgörelse gentemot de som inte har samma faktauppfattning som deras åsiktsuppfattning. De senaste påfunden fr clownerna är att fakta är inget försvar, el 2+2=4 är rasistiskt, el äppelpaj är kolonialmat och borde inte tillagas..De har oftast aabsolut inget att komma med mer än babbel, rabbel och falsifieringar o censurförsök. De klarar helt enkelt inte en klinch o därför tar de till ad hominem påhopp, patetiska attacker o anklagelser.. Men de 8/10 som läser deras shitt’media’ måste vakna till insikt, el i allafall hälften av dem. Sker det kommer också mkt annat att ske, då kritiska massan/punkten för riktig förändring börjar nås. Clownernas skräckscenario

Niklas
Niklas
Gäst
14 mars 2022 kl 00:47

Förintelsen? Trodde newsvoice var en vaken sida men ni spyr ut mainstream narrativet av historien

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
13 mars 2022 kl 22:45

Det är som vanligt fake’media’ som styr narrativet via sina begrepp. Ingen ska lura i mig att det skulle vara nationalsocialister aka wehrmacht el ss etc. Vem som helst kan fästa ett märke på vad som helst, o låtsas vara ditt o datt. De som försöker styra västvärlden är monopolister/råkapitalister o inget annat. De måste därför ha en liknande milis som tjänar deras globalisthegemona syfte, må det vara röda armén, is el azov. De kan inte ha ett gäng äkta nationalpatrioter i sin sold då det skulle motverka deras globalistiska strävan. Enl min logik måste det därför handla om neobolsjeviker o inte neongtannat

Erik Forsman
13 mars 2022 kl 19:14

Europajurister Christian verkar något fixerad vid nazister? Varför ger oss inte författarna den avgränsade definitionen av en nazist är (för den måste väl finnas) så vet vad vi talar om, och än viktigare vad vi inte talar om!

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
Reply to  Erik Forsman
14 mars 2022 kl 08:29

Avgränsningen är väldigt enkel, men mörkas så mycket det går med narrativt HÖGER resp. VÄNSTER. Att sitta till höger eller vänster om mittgången i parlamentet är geografi och inte psykologi.
Med rätta borde begreppet vara fixerat HAT att användas här. En mentalt frisk person kan hata några minuter och sen bli arg, medan en fixerat hatande sitter bergfast i sin förvillelse.
Går att lösa upp med jämförande teknologi – två poler!

Erik Forsman
Reply to  Å. Södergren
14 mars 2022 kl 08:56

Den var intressant, men är detta avgränsningen Europajurister Christian menar och avser? Varför skriver han artikeln? Vad vill han? Vad är syftet?

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Erik Forsman
14 mars 2022 kl 09:39

Är inte syftet med artikeln solklart? Vi har en nazifiering av Ukraina. Dessa nazi-inspirerade extremister torterar rysktalande Ukrainare på gatan.

Erik Forsman
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
14 mars 2022 kl 11:17

Varför svarar du i rollen som talesman för Christian Pavón? Kan han inte svara på frågan själv. För om det nu är han som skrivit artikeln, borde han ju själv veta bäst?

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Erik Forsman
14 mars 2022 kl 12:41

Jag svarar eftersom han inte svarat. Jag kan be honom svara.

Tillbaka till din fråga (“Varför ger oss inte författarna den avgränsade definitionen av en nazist är”).

Hur skulle du själv definiera en nazist?

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
14 mars 2022 kl 12:49

Jättebra om artikelförfattaren går in och besvarar frågorna!

Ser även fram emot Erik Forsmans svar på din fråga, Torbjörn, men ta gärna bort ordet n.z.st (fyll i a, i) från det automatiska “filtret” på denna artikel, för annars blir diskussionen enormt trög och utdragen i tid!

Erik Forsman
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
14 mars 2022 kl 13:33

Jag visst det, jag visste det… Nu kom motfrågan, he, he… Men det är inte jag som skrivit artikeln? Inte du heller.

Enligt din egen utsaga ingår inte frågan i skribentens intressesfär. Bara de väcker än fler frågor. Varför då ta sig an något så kontroversiellt, om man inte ens själv personligen har något intresse av dylik frågeställning. Risken finns att han inte är påläst (inget eget intresse) och av samma orsak saknar han just därför de behövliga avgränsade definitionerna – som med all säkerhet är gällande här – det vill säga han kan ingenting om detta, utanför det politiskt korrekta – sin europajuristtitel till trots.
   
Det är bra att NewsVoice tar in frilansskribenter, dock borde redaktören försäkra sig om att kvalitén säkerställs innan rekrytering. I annat fall blir redaktionens som helhet lidande. Vi kommer aldrig att få tillfredställande svar här, då svaren kommer att väcka än fler frågor.

Torbjörn, sänk inte kvalitetsribban på NewsVoice, som vi alla är så måna om. Med andra ord: rekrytera tänkare, som tänker efter innan, inte politiskt korrekta tyckare. Ju kontroversiellare frågor, ju högre krav ställs. Låt karln pyssla med enklare frågeställningar: fotvård eller Mello.  

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Erik Forsman
14 mars 2022 kl 13:38

Jag vet inte ens om Pavon sett dina fråga. Jag tror inte det, men varför inte ge oss din definition på ordet nazist? Varsågod.

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
Reply to  Erik Forsman
14 mars 2022 kl 10:16

jag kan inte tala för en jurist, som enbart behövs i brist på sunt förnuft. Ju lägre etik, ju fler jurister.
Min avsikt är att belysa en livets styrmekanism här, som är: andlig dimension (beslut), emotioner, handling med produkt.
Döm dem efter deras handlingar, står det i skriften.

Erik Forsman
Reply to  Å. Södergren
14 mars 2022 kl 11:19

Precis, hur ser en europajurist på saken, om det nu är så att ju fler jurister, ju lägre etik?

Lennart
Lennart
Gäst
13 mars 2022 kl 18:31

Tyska Waffen-SS var elitsoldater som kämpade mot Stalin i främsta linjen och även svenskar och andra skandinaver deltog. De var inte krigsförbrytare som propagandan gjorde och fortfarande gör gällande. Men det var ett mycket brutalt krig på östfronten. Sovjetunionen hade vägrat underteckna Genèvekonventionerna och tyskarna kände sig inte heller bundna. Apropå krigspropaganda då och nu så lever den dåtida fortfarande kvar, eftersom inget fredsavtal någonsin undertecknades. Fred är krig med andra medel. Från boken Falsehood in Wartime:
”Falsehood is a recognized and extremely useful weapon in warfare. You must have intellectual lies for intellectual people and crude lies for popolar consumption..In war-time, failure to lie is negligence, the doubting of a lie a misdemeanour, the declaration of the truth a crime”.

Svenskarna som stred för “Hitler” (eaec-se.org)

Fredrik Eriksson
Reply to  Lennart
13 mars 2022 kl 19:49

Rekommenderar “The Bad War” av Ms King.
För verklig förankring i nuvarande historik kring bankhegemoni.
Jag försvarar inte Hitler men en sak gjorde han bra, och det var att frigöra Tyskland från nuvarande Bank-Strukturen.
Av en händelse som inträffar just nu fast med omvänd historisk Axel dvs Ryssland.
Allt handlar om det….

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Fredrik Eriksson
13 mars 2022 kl 23:12

Helt riktigt, Ryssland/Kina/Iran/Venezuela/m fl är nationalpatriotiska Stick i stäv mot sioglobalismnen

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Lennart
14 mars 2022 kl 22:01

Det är riktigt och hade Tyskland inte satt ned foten hade europa invaderats av den av råkapitalism finansierade mångmiljonbolsjevikhorden, och hade Ryssland nu inte satt ned foten hade Ryssland invaderats av den av råkapitalist finansierade natohorden

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
13 mars 2022 kl 17:59

Här ser vi samband mellan Himmlers trupper och milisen i Ukraina:
comment image

Vi ser även att solhjulet som ingår i symbolen för
Azov Regiment är förbunden med satanism:
https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Sun_(symbol)#Nazi_Satanism

Här är ett intressant uttalande av påven Franciskus, publicerad i tidningen Tribune om Satan, som han säger vara långt intelligentare än oss människor – och han om någon bör ha besked om det!
https://tribune.com.pk/story/1584114/pope-says-satan-intelligent-humans

Här är en intressant artikel i Newsvoice av Erik Forsman (under psedonym) om detta uttalande av påven:
https://newsvoice.se/2017/12/paven-franciscus-varnar-for-att-djavulen-ar-mer-intelligent-an-du/

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Hans Dahl
13 mars 2022 kl 21:48

Och när det gäller satanismen och hur vi kan skydda oss mot ondskan så är här några korta tal av en enormt insiktsfull person. Han heter Derek Prince och trots att han har varit professor i filosofi vid ett elituniversitet i Cambridge, så är hans tal mycket enkla både till språk och innehåll – men enormt tänkvärda. (Tack, lexa, för detta fantastiska tips!):

https://www.youtube.com/playlist?list=PL_L1za0tEXFWhKHpaUApJcrwtUuffDMB4

(How to Overcome Evil (Complete Series) – Derek Prince)

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
13 mars 2022 kl 17:05

Och propagandan går varm för dessa milis-grupper med SS-emblem och svenska toppolitiker skickar vapen till dem för våra skattepengar – HELT i trots mot Sveriges neutrala hållning.

När har folket fått nog av lögn, propaganda och svek?

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
Reply to  Hans Dahl
13 mars 2022 kl 19:53

svenska folket består till stor del av pansjos och jag hör och träffar sådana och de har inte en aning om det som “händer”, utöver vad som kommer ur TV:n. Och några har t.o.m. sagt att en journalist ljuger aldrig. Det är nog endast tiden som kan “omvända” dem.

Mopping Up
Mopping Up
Gäst
13 mars 2022 kl 12:56

WWIII är kriget om föreställningarna!
Världsmaffian synkar och styr folkens föreställningar genom False Flags och psyologisk krigföring – alla sidor är med i The Great Reset – alla!
Priset och det omtvistade territoriet är… Du!
Enda vägen ut för människan är att bli stor – att upprätta ett suveränt Jag som agerar i egen regi bortanför kollektiven – i individ i sammanhangs-nätverk!
Den tredje vägen!
Det kollektiva kommer fasa ut och Suveräna Jag-starka entrepenörer och Äventyrare kommer skapa framtiden…

https://youtu.be/h24D87SqaLQ
Watchmen intro Bob Dylan the times they are a changin

Diabolic methods of propaganda and perception management are at work now that have no precedent. This is war waged in a new way — against domestic populations as well as those declared as enemies.

…In January 2021, NATO published the final draft of a lengthy study it called Cognitive Warfare. Its intent is to explore the potential for manipulating minds—those of others, our own—beyond anything heretofore even attempted. “The brain will be the battlefield of the 21st century,” the document asserts. “Humans are the contested domain. Cognitive warfare’s objective is to make everyone a weapon.”

In a subsection headed “The vulnerabilities of the human brain,” the report has this to say:

“In particular, the brain:
is unable to distinct [sic] whether information is right or wrong:
is led to believe statements or messages it has already heard as true, even though these may be false;
accepts statements as true, if backed by evidence, with no regards to [sic] the authenticity of that evidence.“
And this, which I find especially fiendish:

“At the political and strategic level, it would be wrong to underestimate the impact of emotions…. Emotions—hope, fear, humiliation—shape the world and international relations with the echo-chamber effect of social media.“
https://consortiumnews.com/2022/03/08/patrick-lawrence-the-casualties-of-empire/

Clark Jenssen
Clark Jenssen
Gäst
13 mars 2022 kl 12:01

Det är ukrainas sak, inget ryssland ska bry sig om

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  Clark Jenssen
13 mars 2022 kl 12:15

Nej att nazisternas ledare planerar stycka Ryssland i fem delar är inget Ryssland ska oroa sig för.
Nazister har väl aldrig varit något hot för Ryssland
Och kärnvapen och biostridsmedel skräddarsydda för ryskt DNA. Ryssland ska inte sjåpa sig om så oviktiga konsekvenser.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Clark Jenssen
13 mars 2022 kl 12:53

Är det en privatsak att svenska toppolitiker sänder vapen som till stridande milis, som Azov Battalion?

Och är alla bio-labben i Ukraina en privatsak?

https://peterkrabbe.wordpress.com/2022/03/13/ukraina-sett-fran-oster-del-3/

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
Reply to  Hans Dahl
14 mars 2022 kl 01:54

Sverige skickade ju 800miljoner i lån ( ?)till dom här gängen efter Maidan
Dom har även varit här och fått utbildning.
Men bandyspelarna skickar dom hem ….

För demokratiutveckling har ju Göran Persson Dan Eliasson och Bild åkt skytteltrafik mellan Sverige och Ukraina. Fortfarande lemlästas rysktalande så inte verkar dom ha varit särskilt framgångsrika.
Parlamentet vill ju till och med ha Bildt i sitt gäng.

Trots alla miljarder i stöd har man inte lyckats lyfta Ukraina ur fattigdom.
Månadslöner 2022 enligt
https://levnadskostnader.com/priser-och-lon-i-ukraina-land/

  • Minimilön Zupanja Ukraina= 76€
  • Genomsnittlig nettolön Ukraina= 295.58€
  • Lön för en revisor Ukraina= 348.88€
  • Lön för en arkitekt Ukraina= 415.63€
  • Lön till barnvakt Ukraina= 136.17€
  • Löner för en servitör Ukraina= 202.92€
  • Lön för en tegelstenare Ukraina= 233.18€
  • Tandläkares lön Ukraina= 1,014.60€

Det finns säkert en massa andra som skor sig på folket i Ukraina.
Känner ett antal personer i Ukraina som gärna vill öka kopplingen till Ryssland. Det talas dock sällan om detta.

LeifB

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
Reply to  Clark Jenssen
13 mars 2022 kl 13:47

John Bauer visste att trollen kunde skifta skepnad till det yttre synliga, men visste att däri fanns ingen själ.

SteffoBlack
SteffoBlack
Gäst
Reply to  Clark Jenssen
14 mars 2022 kl 18:04

Det blir Rysslands sak, när där bor 8,4miljoner ryssar i landet och som under 8 år har blivit utsatta för beskjutningar och granateld och där tiotusentals ryssar redan dödats. De har även utsatts för tortyrer, våldtäkter – både kvinnor och barn. Hundratals byar främst i donetsk och Luhandsk står idag öde pga. vad de utsatts för av den s.k. Ukrainska militären. Så vem skall skydda dessa ryssar i ukraina om inte Putin gör det? Omvärlden har bemött detta med tystnad i 8 år och nu med hån. Nato har samtidigt bara hällt bensin på denna situationför att på så vis uppnå exakt det vi har idag. Ett land som trasas sönder och som sen från grunden kan byggas upp av storglobalisterna på det sätt det behagar dem.

För den som känner till den riktiga historien kring första men framförallt andra världskriget, känner mycket väl igen tillvägagångssättet där dåvarande Polen fick spela samma roll som Ukraina idag får göra. Polacker behandlade det tyska folket på samma sätt DÅ med tiotusentals tyskar som dödades innan -39. Till sist fick en viss tysk person nog av döva europeiska öron och gick in i Polen för att sätta stop för dödandet av tyskar.i polen (Stora tyska landområden som efter första VK och freden i Versailles togs ifrån tyskland och gavs till Polen – en medveten strategi från globalisterna inför rond två och vad som sen skulle komma att hända inte allt för många år senare )

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  SteffoBlack
14 mars 2022 kl 20:09

Brombergmassakern med 50 000 mördade civila tyskar (o det var inte etniska polacker, utan..whoo som mördade..för att provocera o därför gjorde korrupta ‘väst’ inget för de ville ha ww2)(Real history channel, MS Kings historiewebb och Wearswar.com). Yepp upplägget i ukraina fr globalisternas sida är nästan en kopia av ukrainaläget, men dag är spelreglerna liite annorlunda,, det landet/Ryssland globalisterna nu är ute efter att kapa har ju hooppsan världens effektivaste kärnvapenarsenal

Andreas Glad
Andreas Glad
Gäst
13 mars 2022 kl 11:51

Fördömandet av NationalSocialister framstår som lite av hyckleri då man tillåter grupper som AFA och Vänsterpartiet att agera ostörda, trots att deras “ideologi” orsakat, och fortfarande orsakar, mer dödsfall än nationalSocialismen någonsin gjorde. När ska vi “Avsocialistera” Europa?

Ralph
Ralph
Gäst
Reply to  Andreas Glad
13 mars 2022 kl 19:13

Vänstern har INTE stöd av storkapitalet och DEEP STATE, vilket högern och nazisterna däremot har. Detta faktum gör Vänstern och kommunister tämligen ofarliga! Bara en folklig revolution kan ge dessa grupper reell makt !!!!!

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
Reply to  Ralph
14 mars 2022 kl 01:42

Höger eller vänster är vingar på samma rovfågel.
AFA mfl är i säng med globalisterna.
Höger såväl som vänster utnyttjas på samma sätt beroende på vad man vill uppnå.

LeifB

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Ralph
14 mars 2022 kl 08:38

Men kom igen nu..storkapitalet o råkapitalet o monopolistkapitalet o hegemonkapitalet är väl samma,sak..eller..Vad är det dom vill..stjäla/äga’ allt eller hur.. Vad är det kommunism/bolsjevism är ute efter..just det..ideologihegemoni. Så vem tror du startade vad. Tror du bolsjevismen startade råkapitalismen el tror du tvärtom. Nä just det..monopolistkapitalet (som till dags dato stulit 95% av jordens tillgångar, varav 2 släkter äger 90% av de 95%n) totade ihop bolsjevism för en enda sak, att kuva med våld. Monopolistkapitalet attackerar Mänskligheten fr andra flanken genom stöld av människors tillgångar (jmf utskickade ‘top’lakejen schwabben). Strategin kallas pincettmanöver. Slutmålet är kontroll, myntet kan kallas för kontroll och där ena sidan är råkapitalism och andra sidan bolsjevism. Två sidor av samma sak..jaa?

Benny H
Benny H
Gäst
13 mars 2022 kl 11:32

Jovisst har man ett problem med nynazister i Ukraina och detta vet man mycket väl även i västvärlden! Saken är den att dessa nynazister är “våra” nazister som agerar efter “liberala” diktaturens agenda och gör smutsjobbet! Precis som med IS i Syrien, det var “våra” terrorister som stred mot Assad och fick stöd både från EU och USA. Världen är rutten och globalisterna är extra ruttna, helt kriminella för att vara ärlig!

Christian Pavón
Christian Pavón
Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Frilansare för NewsVoice. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 97 54 18

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV