Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Journalister vittnar i FN om den ukrainska militärens krigsbrott

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 maj 2022
- NewsVoice redaktion
Ryska federationen i FN:s säkerhetsråd den 6:e maj 2022. Foto: FN

KRIGSZONER. Den franska oberoende journalisten Anne-Laure Bonnel och den italienska fotografen Giorgio Bianchi vittnar vid ett informellt FN-möte om den ukrainska militärens krigsbrott och kränkningar av mänskliga rättigheter.

Text: NewsVoice

Anne-Laure Bonnel och Giorgio Bianchi vittnar om kränkningar av mänskliga rättigheter i det pågående kriget i Ukraina. Initiativet till ufrågningen kommet från Ryssland och ägde rum den 6:e maj som ett informellt möte i FN:s säkerhetsråd. Vittnesmålen avhandlar systematiska brott mot de mänskliga rättigheterna och krigsförbrytelser som begåtts av den ukrainska militären.

Giorgio Bianchi är en italiensk fotojournalist, dokumentärfotograf och filmskapare född 1973. Giorgio har rapporterat från Syrien, Ukraina, Burkina Faso, Vietnam, Myanmar, Nepal, Indien och i hela Europa. Sedan 2013 har han gjort flera resor till Ukraina.

Anne-Laure Bonnel har skapat rubriker både i Ryssland och Västmedier efter att hon sedan 2015 rapporterat från bägge sidor i konflikten mellan Ukraina och Ryssland. Hon har anklagats för att arbeta för Kreml i Ryssland (precis som NewsVoice), men även hyllats för din orädda och objektiva journalistik när hon rapporterat direkt från krigszonen.

Bonnel rapporterar från fältet, hon har filmat avrättningar, räddningsinsatser och intervjuat den drabbade civilbefolkningen på plats. Hon bekräftar andra journalisters uppgifter om att rysktalande ukrainare massmördas av Ukrainas Väststödda militär. “I have all the evidence. The Ukrainians are shooting”, säger hon till den franska kanalen CNews som intervjuat henne.

Text: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq