Journalister vittnar i FN om den ukrainska militärens krigsbrott

publicerad 16 maj 2022
- av NewsVoice
Ryska federationen i FN:s säkerhetsråd den 6:e maj 2022. Foto: FN

KRIGSZONER. Den franska oberoende journalisten Anne-Laure Bonnel och den italienska fotografen Giorgio Bianchi vittnar vid ett informellt FN-möte om den ukrainska militärens krigsbrott och kränkningar av mänskliga rättigheter.

Text: NewsVoice

Anne-Laure Bonnel och Giorgio Bianchi vittnar om kränkningar av mänskliga rättigheter i det pågående kriget i Ukraina. Initiativet till ufrågningen kommet från Ryssland och ägde rum den 6:e maj som ett informellt möte i FN:s säkerhetsråd. Vittnesmålen avhandlar systematiska brott mot de mänskliga rättigheterna och krigsförbrytelser som begåtts av den ukrainska militären.

Giorgio Bianchi är en italiensk fotojournalist, dokumentärfotograf och filmskapare född 1973. Giorgio har rapporterat från Syrien, Ukraina, Burkina Faso, Vietnam, Myanmar, Nepal, Indien och i hela Europa. Sedan 2013 har han gjort flera resor till Ukraina.

Anne-Laure Bonnel har skapat rubriker både i Ryssland och Västmedier efter att hon sedan 2015 rapporterat från bägge sidor i konflikten mellan Ukraina och Ryssland. Hon har anklagats för att arbeta för Kreml i Ryssland (precis som NewsVoice), men även hyllats för din orädda och objektiva journalistik när hon rapporterat direkt från krigszonen.

Bonnel rapporterar från fältet, hon har filmat avrättningar, räddningsinsatser och intervjuat den drabbade civilbefolkningen på plats. Hon bekräftar andra journalisters uppgifter om att rysktalande ukrainare massmördas av Ukrainas Väststödda militär. “I have all the evidence. The Ukrainians are shooting”, säger hon till den franska kanalen CNews som intervjuat henne.

Text: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Sanningen kommer fram förr eller senare. Det ska ske tvivellöst.
  Jag känner till många skribenter som ska skämmas över att ha upprepat de sämsta exempel av Völkischer Beobachter.
  De har fördärvat sitt rykte för alltid. Eller deras rykte var feik?

 • Sanningen kommer fram förr eller senare. Det ska ske tvivellöst.
  Jag känner till många skribenter som ska skämmas över att ha upprepat de sämsta exempel av Völkischer Beobachter.
  De har fördärvat sitt rykte för alltid. Eller deras rykte var feik?

 • MSM är reuters, som ägs av black rock och dylik mafia. Man kan inte förvänta sej att få saklig information från dom. Härligt att det finns personer som vill/vågar berätta sanningen.

 • MSM är reuters, som ägs av black rock och dylik mafia. Man kan inte förvänta sej att få saklig information från dom. Härligt att det finns personer som vill/vågar berätta sanningen.

 • Tja, nu kan man nog inte avfärda alla rapporter om nynazisternas härjningar i Ukraina som “rysk propaganda” vilket man från MSM-media i väst försökt med. Och stämmer bara hälften av rapporterna om nynazisternas brott så är det en enorm skandal att MSM i väst försökt dölja övergreppen och bagatelliserat deras härjningar! Men man känner igen agerandet från klimatbluffen och vaccinskojet där alla negativa rapporter sopas under mattan av fulmedia!

 • Tja, nu kan man nog inte avfärda alla rapporter om nynazisternas härjningar i Ukraina som “rysk propaganda” vilket man från MSM-media i väst försökt med. Och stämmer bara hälften av rapporterna om nynazisternas brott så är det en enorm skandal att MSM i väst försökt dölja övergreppen och bagatelliserat deras härjningar! Men man känner igen agerandet från klimatbluffen och vaccinskojet där alla negativa rapporter sopas under mattan av fulmedia!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *