Därför var det viktigt för Biden att starta kriget i Ukraina – Putin ska krossas

publicerad 4 juni 2022
- av Hans Myrebro
Joe Biden. Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 2.0

ANALYS. Joe Biden var vice president i Obamas regering där John Kerry var utrikesministerår 2014. De arbetade åt samma håll när det gäller Ryssland, men Biden var den drivande kraften när det gällde att få till stånd en statskupp i Ukraina och sedan starta kriget i Ukraina.

Text: Hans Myrebro

Därför ställde han villigt upp när det började dra ihop sig på Maidan-torget i Kiev. Han sprang där omkring tillsammans med bl.a. John McCain och delade ut “godis” till de avlönade högerextremister som svarade för våldsinslagen.

Dessa hade under många år uppfostrats och hjärntvättats genom främst USA:s försorg. Namnkunniga nazister från Hitler-tiden sågs som föredömen.

Viktoria Nulands insats kunde starta kriget i Ukraina

Viktoria Nuland, USA:s europaansvarige, kunde nämligen i samband den statskupp som ägde rum i Kiev, februari 2014, berätta att Washington sedan 1991 hade spenderat 5 miljarder USD i Ukraina på ”demokratifrämjande åtgärder”.

I själva verket var det frågan om att huvudparten av stödet gick till omstörtande verksamhet genom så kallade ”frontgrupper”, vilka arbetade med nazistledaren Svoboda från Hitler-tiden, som föredöme.

Man kan inte säga att man arbetar för demokrati samtidigt som man genomför en statskupp.

Ledstjärnan kom då att bli ett brinnande hat mot ryssar och alla som inte ansågs vara genuint germanska. Dessa betecknades som untermenschen dvs lägre stående människor på tyska. Motsatsen är übermenschen (övermänniskor).

Statsskicket var ett demokratiskt, men oligargiskt system där ekonomisk utveckling var obefintlig och där makten inte låg hos politikerna utan hos rika oligarker – där fanns ändå en kämpande demokrati.

Den demokratin föruddes och störtades av det Washington-gäng i vilken Viktoria Nuland ingick. Sedan kunde Nuland i egenskap av amerikansk politiker tillsätta en person från extremhögern, Arsenij Jatsenjuk, som premiärminister, detta i ett av Ryssland broderländer, Ukraina. Tydligare än så kan man knappast staka ut vägen till krig.

Men det ekonomiska och moraliska stöd som USA serverade gick aldrig till bekämpande av odemokratiska oligarker, utan till att uppblåsa rasistiska stämningar i nazistisk stil mot den ryska befolkningen och andra minoriteter som gärna benämndes untermenschen och som man ansåg klart skilde sig från den germanska rasen. Denna form av mental ruttenhet återfanns främst i de västliga delarna av landet.

Svenska pansarskott och ukrainska nazister
Svenska pansarskott och ukrainska nazister

Nazistsiska Azov-bataljonen

Redan från och med Ukrainas bildande arbetade alltså USA på att så ut en draksådd av okunskap och genuint hat, som efter statskuppen kom att sprida sig österut med hjälp av bland annat den nazistiska Azov-bataljonen mot den ryska gränsen, alltså mot ett land som under Andra världskriget fick uppleva hur fler än 20 miljoner av dess medborgare slaktades av nazisterna. Kan man tänka sig en mer opsykologiskt och satanisk strategi?

Läs mer: “Socialdemokraternas pansarskott” används av ukrainska nazister

Det är verkligen ynkligt, att de ukrainska soldaterna inte inser, att de inte slåss för sitt fosterland, utan att de kämpar för att Uncle Sam skall behålla makten över Ukraina.

Det var nämligen där, den 24 februari 2014 som Ukraina förlorade sin självständighet och blev en amerikansk vasallstat.

Och varför vill Uncle Sam, Biden, behålla den makt över Ukraina som man tillvällade sig genom en statskupp för 8 år sedan? Jo, han kan då använda landet som ett slagträ i sitt mål att fragmentera och destabilisera Ryssland.

Historisktkorrekt.se
ANNONS: Historisktkorrekt.se

Målet är att störta Putin

Carl Gershman, som är chef för amerikanska National Endowment for Democracy (NED), en privat, kongressstödd och anslagsgivande institution, som med ett enormt stöd från USA arbetar med att omstörta och förstöra olika regimer, kunde den 26 september 2014, beskriva Ukraina som, ”den största trofén, och ett viktigt steg på vägen att störta Putin.”

Där fick du frågan besvarad, varför det är så viktigt för Biden att starta kriget i Ukraina. De presidenter som har suttit vid makten efter 2014 har alla varit Oncle Sams knähundar.

Ukrainska ledningens krig för att utrota rysktalande Ukrainare

Kriget i Ukraina började för åtta år sedan och så fort statskuppen var genomförd och en regering med flera nazister som ministrar på viktiga poster kunde då släppa loss paramilitära grupper mot en närmast obeväpnad rysk minoritet i de östra delarna av landet.

Läs mer: Dokumentären “Ukraine: Heading East” visar krigsbrott mot rysktalande ukrainare i Donbas

Där startade det helvete som USA under många år arbetat med att förverkliga. Att USA därigenom ställer till ett helvete för fler än 44 miljoner människor ser man som oväsentligt. USA har aldrig tagit ansvaret för något förintelsemaskineri som ofta fått arbeta på högvarv.

Du kan inte starta ett krig utan massmedia

När vi letar efter tydliga orsaker till kriget i Ukraina kan vi absolut inte bortse från den demoniska roll som det västerländska mainstream media spelar.

NATO – Ett monster på katastrofkurs
NATO – Ett monster på katastrofkurs

Mediabranschen har för länge sedan spelat ut sin roll som objektiv informatör och har i stället hängivet sig åt en omättligt krigshysteri och utpekare av den makt eller stat som härnest bör elimineras.

Till slut når man sitt mål och allmänheten förstår vilken som är näste man att hängas, i detta fall Putin. Sedan kan man slå sig för bröstet självbelåtet och sturskt. Kom ihåg att Franklin Roosevelt behövde två extra år av extrem medial retorik för att få det amerikanska folket att förstå, att ett krig mot Hitler var absolut nödvändigt. Roosevelts allierade i Europa tog på sig jobbet att klara av den första fasen. Utan en massmedial krigsagenda blir kanonerna arbetslösa.

Sedan var det, det där med pengarna. USA är det enda landet som tjänar multibelopp på detta europeiska krig, som de till sist lyckades få till stånd.

Text: Hans Myrebro | Läs gärna mer i min bok: NATO-ett Monster på Katastrofkurs