Dokumentären “Ukraine: Heading East” visar krigsbrott mot rysktalande ukrainare i Donbas

6

UKRAINA. Det finns 2,5 miljoner flyktingar från Donbas i Ryssland. Frivilliga försöker ge dem en chans till ett nytt liv. Under de senaste 8 åren har Donbas varit en krigszon. 14,000 rysktalande ukrainare har dödats av ryssfientliga regeringstrupper under ledning av väststödda Kiev.

Ukrainska regeringstrupper (Azov-bataljonen) beskjuter Donbas på grund av att populationen består av rysktalande ukrainare. Donbas präglas av det ryska språket och en ryssvänlig population vilket gör hela regionen och dess folk till paria ur det officiella ukrainska synsättet som emanerar från den väststödda regeringen i Kiev.

I slutet av februari 2022 hjälpte ryska trupper och frivilliga från Donbas att förflytta flyktingar till en säker plats, enligt denna dokumentärfilm från RT Doc.

Väststödda Kievs krig mot rysktalande Donbas i Ukraina 2022. Foto: RT Doc
Väststödda Kievs krig mot rysktalande Donbas i Ukraina 2022. Foto: RT Doc

Bilden som RT Doc förmedlar överensstämmer med flera oberoende journalister från olika länder som rapporterat på plats i östra Ukraina.

Västmedier (tex i Sverige) förnekar att krigsbrotten mot ukrainare överhuvudtaget skett. De menar att allt bara är rysk propaganda eller att krigsbrotten utförts av ryska trupper på order av Putin.

Sammanställning: NewsVoice | Källa: RT Doc

Relaterat

Väststödda Kievs krig mot rysktalande Donbas i Ukraina 2022. Foto: RT Doc
Väststödda Kievs krig mot rysktalande Donbas i Ukraina 2022. Foto: RT Doc
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
RenaD
Rena
5 juni 2022 kl 19:57

Det var Ukraina som startade kriget redan i början av februari och det var därför Biden visste att Ryssland skulle gå till motattack och och med våld befria Donbas området!!
https://www.thepostil.com/the-military-situation-in-the-ukraine/

Sten B
Sten B
Gäst
3 juni 2022 kl 15:17

Massmedias kraft och som verktyg för makthavarna är oerhört stark. Folk manipuleras att tänka och tycka på ett visst sätt, vara och agera och bli ett lydigt instrument som gagnar globalismen. Nyheterna är ensidiga och vinklade. Nu precis som alltid annars och alla tycker till sist ungefär samma sak. Ända till ganska nyligen då folk börjat vakna och det kan vi tacka coronan!

Tråkigt att ukrainska folket är lidande, men alla dessa flaggor och Zelinskys fula nuna är att betrakta som ett stöd till globalister och ett tecken på omedvetenhet. Önskar man stödja ukrainarna behöver man inte använda globalisterternas propangaavdelning. Herregud, världen är fortfarande vilsen, men jag tror trots allt vi är på rätt väg. Men fyfan vad skumpig den är!

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
2 juni 2022 kl 12:55

Det är POLITIKER som ställt till detta helvete.
När skall svenska folket inse det?
De stjäl vår LIV och vår EGENDOM!

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
2 juni 2022 kl 12:31

“Om vi ​​tittar på vad som händer i Ukraina, utan att bli vilseledda av de grova förfalskningarna av mainstreammedia , inser vi att respekten för varandras rättigheter har ignorerats fullständigt; Vi har verkligen intrycket att Biden-administrationen, Nato och Europeiska unionen medvetet vill upprätthålla en situation med uppenbar obalans, just för att omöjliggöra varje försök till en fredlig lösning av den ukrainska krisen, vilket provocerar Ryska federationen att utlösa en konflikt.”

Så skriver en mycket högt uppsatt prelat inom Katolska kyrkan, ärkebiskopen Carlo Maria Viganò, som varit Heliga stolens ambassadör i USA.

Carlo Maria Viganò kritiserar därigenom ännu en gång Katolska kyrkans officiella politiska hållning. Han har tidigare mycket kraftfullt fördömt Vatikanens vaccinationsagenda och överseende med pedofili.

Här finner vi Carlo Maria Viganòs offentliga brev om Ryssland-Ukraina-krisen översatt till svenska:
https://insidethevatican.com/news/newsflash/letter-45-2022-mon-mar-7-vigano/

Och här kommenterar den jesuitiska tidskriften “America The Jesuit Review” Viganòs offentliga brev och kallar honom konspirationsteoretiker:
https://www.americamagazine.org/faith/2022/03/07/vigano-ukraine-242526?cx_testId=8&cx_testVariant=cx_1&cx_artPos=0&cx_experienceId=EXFCZN2R10UY#cxrecs_s

De som kritiserar etablissemanget stämplas som konspirationsteoretiker och andra nedsättande epitet, men ständigt undviks en öppen debatt.

Jag lyssnade på P1 häromdagen där det fördes en diskussion om huruvida Sverige ska gå med i Nato. Men det var en helt enig skara pratare som samtliga hade den “politiskt korrekta inställningen”.

Det var som en fotbollsmatch där spelarna elegant kunde rulla bollen i mål, eftersom det inte fanns något motståndarlag på planen.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
2 juni 2022 kl 11:18

Här är en mycket intressant artikel av professor Atilio Borón från Argentina med rubriken ”Kriget i Ukraina är ett omoraliskt krig, framprovocerat av USA och europeiska allierade”:

https://www.globalpolitics.se/kriget-i-ukraina-ar-ett-omoraliskt-krig-framprovocerat-av-usa-och-europeiska-allierade/

Jag ska hälsa så gott till alla frihetskämpar här från signaturen “Tors vrede”, som försett mig med denna artikel och som regelbundet letar fram intressant material som han skickar till mig. Han är för närvarande förhindrad att posta här i tidningen.

Karl Gunnar karlssonkarlgunnar01@gmail.com
Reply to  Hans Dahl
2 juni 2022 kl 16:40

https://rumble.com/vz4g9v-pow-torture-against-the-geneva-convention-apparently-not-for-the-ukrainian-.html Amerikanska journalisten Mark Dougan visar här vad som pågår som vi inte får se i MSM västerländsk propaganda media. Varning för otrevliga bilder för den känslige. I Sverige pratar SÄPO med flera om “terror finansiering”, och Ukraina är klassat som en terrorstat sedan 2014 då konflikten eskalerade och den korrumperade presidenten Zelensky tog makten med villkor att han lovade att skapa bättre relationer med Ryssland vilket han sedan totalt gjort det motsatta istället. Sverige har insamlingsgalor i Globen med mera samt att vi skickar vapen till dessa individer, är inte det terrorfinansiering.. Mer vapen kommer inte att lösa någon konflikt här, men det är uppenbart att det finns intressen från vissa håll att INTE lösa denna konflikt. Miljardären Zelensky och hans oligarker med sina Nazi AZOV hyllas som “hjältar” i Svenska MSM medier. Ingen journalist verkar våga rapportera oberoende så som riktig journalistik ska gå till utan alla håller samma narrativ. En grundsten för att ett land ska kunna kalla sig demokrati är landets kritiska medier som konfronterar makten istället för som i Sverige där våra journalister agerar megafon åt maktens intressen istället för folkets. Den journalist som opponerar sig riskerar att utsättas för HSOC “The art of Deception” ,vilket i sin tur är namnet på det nya CointelPro och ni på newsvoice var dom enda att våga skriva om. NATO/DARPA/NASA