Många äcklade av New York Times artikel om att det finns en “tid och plats” för kannibalism

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 juli 2022
- NewsVoice redaktion
Kannibalmat? Bild och licens: Elements.envato.com
Kannibalmat?

Många läsare uttryckte obehag efter att The New York Times publicerat en artikel som hävdar att kannibalism har en växande relevans i popkulturen. Matskribenten Alex Beggs insinuerar i sin artikel att det finns en “tid och en plats” för kannibalism. Läsare anser att tidningen försöker smygnormalisera kannibalism, skriver Fox News.

Text: NewsVoice

Artikeln är rubricerad “A Taste for Cannibalism?” med underrubriken: “En mängd nya magstarka böcker, TV-program och filmer tyder på att vi aldrig har sett så läckra ut – för varandra”.

New York Times förvånade och äcklade många om suggestiv artikel (23 juli, 2022) om kannibalism.
New York Times förvånade och äcklade många om uppmuntrande artikel (23 juli, 2022) om kannibalism.

Skribenten Alex Beggs presenterar “insikter” om kannibalismens växande relevans i popkulturen och hyllade en författares påstående om att kannibalismens “tid är nu”.

Läs mer: TV4 presenterar försiktig normalisering av klimatkannibalism

Beggs hänvisar till romanförfattaren Chelsea G. Summers berättelse om en karaktär som åt upp sin avlidne pojkväns lever serverad med toskansk stil, på rostat bröd.

Alex Beggs försöker ta reda på vad som kan underblåsa det växande intresset i samhället efter kannibalismberättelser. Artikeln lyftar bla fram pandemin, klimatförändringar och skolskjutningar som möjliga orsaker.

Den liberala författaren Adam Best skriver ironiskt att man vet att samhället har blivit dåligt när till och med New York Times rekommenderar att vi kan börja äta varandra.

Hill-reportern Zach Budryk kommenterade att inramningen i NYT får det att låta som en spännande trend om begreppet kannibalism.

Text: NewsVoice

Källor och relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq