Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

TV4 presenterar försiktig normalisering av klimatkannibalism

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 september 2019
- NewsVoice redaktion
Magnus Söderström diskuterar kannibalism, 3 sep 2019. Foto: TV4 Efter fem
Magnus Söderström diskuterar klimatkannibalism, 3 sep 2019.

Beteendevetare Magnus Söderlund anser att vi måste se över möjligheten att acceptera kannibalism för att rädda klimatet sk klimatkannibalism. Det finns dock problem. Ett problem är att människan som ska ätas måste vara död. “Det är väl liksom det normala då när man äter människor…”, säger Söderlund.

Just nu pågår mässan “Gastro summit – om framtidens mat” på Stockholmsmässan. På plats håller beteendevetare Magnus Söderlund seminarier om möjligheten att äta människokött – för att rädda klimatet. TV4, Efter fem rapporterar.

Tilde de Paula som är programledare på TV4 Efter fem verkar inte vara helt med på noterna, men lyckas ändå ställa relevanta frågor. Hon frågar bland annat vilka hinder som finns för att acceptera klimatkannibalism.

Söderlund svarar:

“Det första är ju då att den här människan som ska ätas upp ska vara död. Det är väl liksom det normala då när man äter människor och att döda människor är ju i största allmänhet ett tabu i sig även om det tummas lite på det i den meningen att människor mördar varandra ganska vilt…”

“Det är antagligen så att människokött aldrig kommer att bli någon stor, storskalig historia för människor i västvärlden i vår tid…”

Söderlund avslutar sin medverkan med orden:

“Om vi nu måste vrida och vända på exakt varenda sten, i alla fall så småningom när det gäller olika klimat- och hållbarhetsfrågor, så är det ju ändå viktigt på något sätt att väcka den här frågan.”

NewsVoice kommentar klimatkannibalism

Se videon på TV4

Idag måste svenska medborgare själva aktivt säga nej till organdonation. Om du inte nekar att donera dina organ är du automatiskt en donator. Om samma myndighet dvs Socialstyrelsens donationsregister kommer att få ansvar för tillämpad kannibalism i Sverige får vi anta att donation av ens egen kropp som föda måste föregås av en fråga om personen i fråga godkänner att ätas upp efter sin död.

Finns det risk med att livsuppehållande utrustning på sjukhus stängs av i förtid för tex patienter i koma om det finns en skriande efterfrågan på människokött?

Är det rimligt att de anhöriga i första hand får möjligheten att äta upp sin egen självdöda  familjemedlem?

Hur gör vi med barnen? Finns en minimiålder på donatorn?

Vilket pris kommer mänsklig kött få? Vad blir kilopriset? Kommer priset att skilja sig om köttet härrör från en yngre människa eller tex en gammal och sjuk människa? Kommer atletkött eller kändiskött att betinga ett högre pris?

Om en svensk statsminister dör kommer köttet att säljas till högstbjudande på den öppna marknaden eller kommer partiledningen få första chans?

Hur kommer det att gå för #Sverigebilden?

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Källa: TV4 Efter fem, 3 sep 2019

Relaterat

Lena Adelsohn Liljeroth - Foto: Marianne Lindberg de Geer
Lena Adelsohn Liljeroth – Foto: Marianne Lindberg de Geer (http://www.mldg.se/)


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq