EU-kommissionär: Vintern 2022 kommer att bli hård men nästa kommer att bli ännu värre

-

EUROPA. Energikommissionär Kadri Simson varnade under ett EU-möte i fredags att vintern 2022 kommer att bli “svår”. Tjänstemän är oroade över effekterna av den pågående energikrisen i Europa. Fokus är på att hantera de skyhöga gaspriserna i Europa och på att utveckla ett nödpaket som ska hjälpa europeiska hushåll och företag att klara vintern 2022.

“Ministerna var oroliga, liksom jag, att det här inte kommer att bli en lätt vinter för oss, och nästa vinter kommer att bli ännu svårare”, sa Simson under en presskonferens efter ett extra tillsatt möte med EU:s energiministrar.

Det är överenskommet att sätta ett tak för energibolagens intäkter och att distribuera översspillande vinster tillbaka till konsumenterna. Planen föreskriver också obligatoriska energibesparingar, som kräver att EU-medlemmarna ska sänka energianvändningen under perioder av hög efterfrågan med 5% och man föreslår en minskning på 10% av den totala elanvändningen.

Ministrarna lyckades dock inte komma överens om ett pristak för grossistförsäljning av naturgas, vilket var ett av de viktigaste kraven som ställdes till Europeiska kommissionen av en grupp på 15 EU-medlemsstater inför mötet, skriver RT.

“Europa står inför energiutpressning från Ryssland, och den globala efterfrågan på gas är högre än utbudet. Vi måste arbeta längs hela kedjan för att ta oss an utmaningen”, sa energikommissionär Kadri Simson i ett uttalande på torsdagen.

Enskilda europeiska länder har också gått framåt med sina egna planer. Tyskland tillkännagav på torsdagen ett program på upp till 194 miljarder dollar för att ta itu med stigande energipriser imed målet att skydda konsumenter och företag från några av de värsta temperaturfallen under den kommande vintern i Europa.

Vintern 2022 kommer att bli hård men nästa kommer att bli ännu värre.... Foto: Roan Lavery. Licens: Unsplash.com
Mörk och kall vinter. Foto: Roan Lavery. Licens: Unsplash.com

Vintern 2022 kräver ransoneringar

Tyskland förlitar sig normalt mycket på rysk gas för uppvärmning av hushåll, men med avstängda leveranser och energianvändning som redan är över genomsnittet för årstiden, kan regeringen tvingas införa ransonering, skriver New Scientist.

Grupen av ministrar hävdade i ett gemensamt brev att ett pristak var den enda åtgärden som kan hjälpa blocket “att mildra inflationstrycket, hantera förväntningar och tillhandahålla ett ramverk i händelse av potentiella leveransstörningar”.

Den Europeiska kommissionen befarar att ett pristak på naturgas kan försvaga blockets förmåga att säkra gasförsörjningen på den globala marknaden. Problemet ska lösas vid ett senare tillfälle, enligt Litauens energiminister Dainius Kreivys.

Det ryska gasföretaget Gazprom uppger att de ryska gasleveranser till EU har minskat med 48% under 2022. Det har orsakat en extrem inflationen i EU-roområdet. Situationen kommer att försämras ytterligare på grund av att de ryska Nord Stream-rörledningarna medvetet saboterats tidigare i veckan av en främmande makt.

Skadorna på naturgasledningarna kommer inte att medföra något annat än ruinering för både Ryssland och EU, sa Dmitry Peskov, en rysk diplomat och pressekreterare för president Vladimir Putin.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Källor

Europas folk förbereds för utslagna mobilnät i vinter – Industrin, militären och samhällsfunktioner prioriteras

Torbjörn Sassersson red.
Torbjörn Sassersson red.http://www.sasser.net/
Torbjörn Sassersson är redaktör på NewsVoice.se. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995 och har i övrigt en bakgrund inom webb-PR, IT och kommunikation.

14 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

14 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mjölner
Mjölner
Gäst
1 oktober 2022 kl 23:17

Vad vet slynan Kadri Simson om kommande vinter ?????
Ni kan väl försöka välja bort detta trams!!

Sten B
Sten B
Gäst
1 oktober 2022 kl 20:39

Ett bidrag till helgunderhållningen. Se det för vad det är; medvetenhet för vad som pågått/pågår i världen men som nu lyfts fram i ljuset. Det är en video i 10 delar. De som följt utvecklingen känner igen en hel del men här ser man fakta i olika sammanhang. Verkligheten överträffar dikten!

https://www.bitchute.com/video/kNS1mw1jmjpt/

Sten B
Sten B
Gäst
1 oktober 2022 kl 14:48

Mainstream medias huvudfunktion i mörkrets perspektiv är att sprida rädsla i första hand, därefter följer förvirring, mörkläggning osv. Det är ett skäl till varför MSM bör bojkottas. Korrupta politiker, myndighetspersoner, tjänstemän är en del av samma agenda med samma syften. Mörkrets fula tryne blir allt tydligare och ett sätt att bekämpa det är att inte låta sig fångas att den uppenbara manipulationen, dvs. inte ge den uppmärksamhet och inte förfalla i rädsla. Här har alt media definitivt ett ansvar om den önskar bli en motpol och inte ett bihang.

Notera att det vi lägger energi på är det vi får mer utav – skräms du av nyheter och tilltag ger du kraft till mörkret, hatar du mörkret gagnar du det. Hur lätt är det inte att förledas och falla i fällan?

JohnnyD
Johnny
Reply to  Sten B
1 oktober 2022 kl 16:13

Det är lätt att förorena sinnet med all virtuell negativitet, oro och rädsla som media presenterar. Daglig meditation för att släppa all stress, oro, rädsla och negativitet är enda vägen jag känner till.

Sten B
Sten B
Gäst
Reply to  Johnny
1 oktober 2022 kl 20:43

Prova att höja “frekvenserna” i sinnesstämningar såsom tacksamhet, frid, lycka, älskvärdhet, vänlighet osv. Rikta det inifrån och utåt så kommer du möta mer av den varan.

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
1 oktober 2022 kl 11:47

Problem, reaktion, lösningen? Så problemfasen är förlängd till över två år?
Reaktionen är för lam ännu? Vrid åt skruven ett varv till – reaktion?.
Sen kommer Klaus på sin vita springare och räddar folket – lösningen!.
Kålrot och rovor kommer återigen klara det svenska folket.
Stor mängd mat per frö!

JohnnyD
Johnny
1 oktober 2022 kl 10:32

Politikerna i Sverige förstörde världen bästa energisystem som levererade billig och stabil el till folk och företag. Dyr och instabil el ökar alla kostnader och sänker levnadsstandard och slår ut företag och folk blir arbetslösa och fattiga.

Martin Hoffman
Martin Hoffman
Gäst
1 oktober 2022 kl 10:28

Och hur kan elanvändningen vara större än andra år?
Är det fler som kör sin batteribil?

Rasmus
Rasmus
Gäst
Reply to  Martin Hoffman
1 oktober 2022 kl 10:54

Jag själv ser ingen direkt anledning till en “Elkris”.

Last edited 2 månader sedan by Rasmus
Clark Jenssen
Clark Jenssen
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
1 oktober 2022 kl 20:09

Eliten påstår att vi har en energikris, sällar du dig till dessa nu?

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
Reply to  Martin Hoffman
1 oktober 2022 kl 11:52

Sedan Regnfälts öppna din plånbok har det tillkommit bortåt 2 miljoner fler kylskåp och spisar + värme.

Benny A
Benny A
Gäst
1 oktober 2022 kl 10:17

Toleransen för skitsnack minskar avsevärt när människor är kalla och hungriga så det här kommer onekligen bli spännande.

Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
Reply to  Benny A
1 oktober 2022 kl 12:37

Exakt! Instämmer!

Torbjörn Sassersson red.
Torbjörn Sassersson red.http://www.sasser.net/
Torbjörn Sassersson är redaktör på NewsVoice.se. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995 och har i övrigt en bakgrund inom webb-PR, IT och kommunikation.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV