Macron är inte covidvaccinerad hävdar politiker – Macron lovade att göra livet svårt för de ovaccinerade

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 oktober 2022
- NewsVoice redaktion
Jean Lasalle. Foto: NTD.com
Jean Lasalle. Foto: NTD.com
Jean Lasalle. Foto: NTD.com

COVID. Macron tog inte vaccinet, hävdar politikern Jean Lasalle. Uttalandet har nu väckt ilska hos miljontals franska medborgare som i princip tvingades att ta covidvaccinerna för att kunna leva normala liv och försörja sig. 

Den franske politikern och före detta parlamentsledamoten Jean Lassalle hävdade i en intervju för kanalen NTD nyligen att den franske presidenten Emmanuel Macron och stora delar av den franska regeringen inte är vaccinerade mot Covid-19.

Han förklarade under intervjun att han tog Covid-19 sprutorna för att han han var parlamentsledamot:

“Men jag visste inte att Monsieur Macron inte var vaccinerad. Jag visste inte heller att de flesta i regeringen och ett stort antal av mina kollegor och andra parlamentsledamöter inte heller var det”, sa han under intervjun. (engelsk textad kort version)

Jean Lassalle var ledamot i det franska parlamentet under åren 2002-2022 och kandiderade till presidentposten år 2017.

Han berättar under intervjun att han fick Covid-19-vaccinet från läkemedelsbolaget Johnson, vilket skadade hans hjärta och var nära att döda honom. Han har därför hjärtopererats fyra gånger sedan början av 2022.

Enligt Le Media EN 442 undantogs det franska parlamentet och den franska senaten från de i övrigt omfattande kraven på vaccinpass som gällde i Frankrike för de flesta medborgare. Vaccinpassen gällde alltså för alla förutom för de som beslutat om dem.

Emmanuel Macron - Pressfoto: Europaparlamentet
Emmanuel Macron – Pressfoto: Europaparlamentet

Macron ville göra livet surt för ovaccinerade

Frankrikes president Emmanuel Macron deklarerade i januari 2022 att han lovade att krångla till livet för icke-vaccinerade franska medborgare genom att ytterligare begränsa deras möjligheter att delta i dagliga aktiviteter och det sociala livet.

“När det gäller de icke-vaccinerade vill jag verkligen krångla till det för dem. Och vi kommer att fortsätta att göra det här, till slutet. Det här är strategin”, sa han till tidningen Le Parisien i en intervju.

Han tillade att detta skulle innebära: “att begränsa deras tillgång till aktiviteter i det sociala livet så mycket som möjligt”AFP

France24 rapporterade om försöket att tvinga franska medborgare till att ta injektionerna.

Nu har vreden väckts hos de franska folket när de fått reda på att varken Macron eller de flesta av hans kollegor, tog sprutorna. om uppgifteran stämmer från Lasalle.

En fransk medborgare vid namn Loridan Erik skriver på Twitter:

“Så enligt Jean Lasalle är Macron inte vaccinerad” … “Som sagt, jag undrar vem det är en överraskning för: deras vänner i Davos berättade för dem vad som fanns inuti och att de inte borde gå i närheten av det.”

I september 2021 meddelade Riksdagen att det är en arbetsplats där ingen ska behöva vaccinera sig mot sin vilja.

“Vi har inga formella möjligheter att ställa något sådant krav, ledamöterna är ju folkvalda och har rätt att delta i riksdagsarbetet oavsett om de vaccinerar sig eller inte”, sa talman Andreas Norlén till SvD.

Text: NewsVoice

Folkhälsan bromsar covidsprutan – men det är för sent för många drabbade barn och ungdomar


Så här kan du stötta Newsvoice