Hela världen hotas av den totala okunnigheten hos en amerikansk styrande elit

9
Paul Craig Roberts - Foto: Boom Bust RT.com
Paul Craig Roberts – Foto: Boom Bust RT.com

OPINION. Som jag har beskrivit har vi närmat oss ett ödesdigert ögonblick i världshistorien, inte på grund av global uppvärmning, covid, överbefolkning, vit rasism eller någon av de “kriser” som ett okunnigt media överdrivit om, utan för att vi står inför ett kärnvapenkrig med sitt ursprung i den västerländska elitens totala dumhet.

Text: Paul Craig Roberts 

David Johnson publicerar dagligen en lista med kommentarer av presstituerade och påstådda “ryska experter”. Jag betar av dessa kommentarer, men jag stöter sällan på något som är det minsta intelligent. I USA och bland våra europeiska marionetter består “rysk analys” av russofobiska utbrott. Ryssland si, Ryssland så, och så vidare. Dessa okunniga utbrott har skapat en sinnesstämning bland västerländska beslutsfattare som inte är verklighetsförankrad och som lurar Washingtons beslutsfattare till att begå dödliga misstag.

Jag läste att Ryssland har besegrats i Ukraina eller kommer att bli det. Jag läste att den 4-stjärnige general Petraeus, en av de dummaste av Washingtons politiska generaler, har förklarat att Putin är desperat och befinner sig i en oåterkallelig situation samt att Ukraina kommer att bli NATO-medlem efter segern mot Ryssland.

Jag sitter och funderar på hur en så här fullständigt korkad person får vara fyrstjärnig amerikansk general. Gud hjälpe oss.

Förr i tiden innan det kalla kriget, som jag var inblandad i, lyssnade vi på varandra och debatterade om vem som var ansvarig för det kalla kriget. I The Committee on the Present Danger (CPD), där jag var medlem, lyssnade vi också på Sovjet såväl som på den amerikanska vänstern som trodde att konflikten existerade för att tjäna budgetintressen och makten i det amerikanska militära säkerhetskomplexet.

Aldrig har sovjetiska ledare förolämpats och ignorerats på det sätt som Putin. President Reagan berättade för kontingenten som följde honom till Reykjavik till ett möte med Gorbatjov, att alla som intog en oförskämd eller avfärdande inställning till den sovjetiska delegationen omgående skulle bli avskedade.

Under de för länge sedan civiliserade dagarna, tog den amerikanska regeringen inga risker som kunde leda till ett kärnvapenkrig med Sovjetunionen.

Under 2000-talet är den amerikanska regeringens oförskämda avfärdande av våra bekymmer med Ryssland utan motstycke. Genom att störta Ukrainas regering och tvinga fram ett krig, överdriver nu Washington kraftigt sin egen krigskapacitet.

Vad förklarar då bristen på Washingtons försiktighet?

Svaret är att ett västerländskt media har reducerat sig till ett lydigt propagandaministerium, så Washingtons beslutsfattare får därmed ingen tillförlitlig information. Pressen, västerländska politiker och så kallade “ryska experter” har skapat en låtsasvärld för beslutsfattare som får dem att tro att de fortfarande kontrollerar situationen. Ingenting kanvara längre från sanningen.

Så vi har en situation som består av arroganta amerikaner som svämmar över av hegemonisk hybris, europeiska marionetter som lyder instruktioner från Washington och en rysk regering som tvingas försvara sig själv och det ryska folket.

Detta är en explosiv situation, särskilt som Putin har varit långsam med att inta en fast ståndpunkt. Putins respekt för internationell rätt betyder ingenting för Väst, för vilka internationell rätt inte är något annat än ett vapen som ska användas mot dem som inte lyder. Putins respekt för internationell rätt läses av Washington som en obeslutsamhet inför att försvara ryska intressen.

Konsekvensen blir, som jag alltid har sagt, att Washington misstolkar situationen och korsar alltför många ryska röda linjer. Då tar det hus i helvetet. Det som oroar mig är att vi är mycket nära den punkten.

Putins senaste offentliga uttalanden och hans tal till det ryska folket visar tydligt att Rysslands ledning äntligen och motvilligt har tappat all tro på att nå en överenskommelse med väst. Det är den västerländska diplomatins totala misslyckande som har berett vägen för krig. Kreml vill inte ha krig, men Washington har övertygat Kreml om att det inte går att förhandla bort krig.

Västvärldens orimlighet att vägra ett ömsesidigt säkerhetsavtal med Moskva, västvärldens fullständiga inblandning i vad Kreml betraktade som en polisiär aktion i Donbassregionen och nu Washingtons sabotage av Nord Stream-ledningarna, tillsammans med oupphörliga hot för att hantera Rysslands förödande motslag, har resulterat i att Moskva förbereder sig för krig.

NATO är en obetydlig militär styrka och USA har ingen chans att segra mot Ryssland i ett konventionellt krig. Det enda sättet Washington kan undvika ett förödmjukande nederlag är genom att använda sig av kärnvapen. Man ka kan färvänta sig att Kreml vet det och därför inte väntar på en första attack.

Washingtons fullständiga och totala misslyckande med att skapa en allierad affärspartner av ett villigt Ryssland, är det värsta diplomatiska misslyckandet i världshistorien.

De judiska neokonservativa kräver en hegemoni på Rysslands bekostnad. Det amerikanska militärindustriella komplexet kräver ett Ryssland som en fiende för att motivera sin makt och budget. Utrikesdepartementet behöver ett ryskt hot mot Europa för att hålla normala relationer mellan Europa och Ryssland från att lossa Washingtons grepp om sitt europeiska imperium. En amerikansk president som hade för avsikt att normalisera relationerna med Ryssland drevs bort från sin tjänst.

Alla dessa själviska materiella intressen, utan ett ärligt media för att avslöja och kontrollera dem, har öppnat vägen till ett tredje världskrig, ett krig som för alltid kommer att ta bort Väst som en makt ur historieböckerna.

Text: Paul Craig Roberts | Översättning: NewsVoice

Källa

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
9 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Budbäraren
Budbäraren
Gäst
6 oktober 2022 kl 10:49

Kanske dags för herrskapet att ta del av vad Anders Björkman på Heiwaco har att förtälja om dessa “tjiernvåpen” så kanske en stor sten faller från axlarna och ni slipper bidra till att vidmakthålla skrämselpropagandan nr 1, det finns nog med verkliga hot att ta itu med, puss på bollarna.

Mats Jangdal
Mats Jangdal
Gäst
5 oktober 2022 kl 15:14

En mycket trovärdig text och det mest skrämmande jag läst sedan kubakrisens dagar!
Att inte … nej orden sviker. Alltså, att inte bättre klokskap är installerad i de västliga demokratiernas politiska, militära, mediala och industriella ledningar, är häpnadsväckande.
Det kan bli hela vår civilisations undergång.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
5 oktober 2022 kl 11:59

Eftersom anglosaxerna inte förstörde båda linorna av NS2 så är dom kyligare än propagandan ger sken av.
Men ingen förnekar att det ändå kan bli ett omfattande kärnvapenkrig.
Det kanske finns en plan för att snabbt tvätta bort den förmörkande dimma som då förväntas uppstå dvs den sk nukleära vinterns orsak?
Den förväntade typen av sot består i hög grad av rent kol och den absorberar solinstrålningen och omvandlar den energin till termisk energi. Därför får inte biosfärens fotosyntes tillräckligt.
Om man tvättar bort sotet och skapar CO2 av det försvinner det problemet och CO2 i stratosfären ökar inte heller den globala uppvärmningen.
Åratal senare når detta CO2 ner till den höjd där det bidrar till GW så bör det bli en liten knyck uppåt av temperatur.
Hur mycket det kostar att tvätta atmosfären så, har jag ingen klar uppfattning om.
Men det gäller miljarder människors överlevnad att få bort det.
Ett totalt kärnvapenkrig har förutspåtts ge 150Mt sot~Kol vilket skulle kräva 300Mt Syrgas för att omvandlas till CO2. Och den O2-gasen måste tillföras stratosfären ovanför molnen delvis högt över flygplans räckvidd.
Bleka odds… men doctor Strangeslove et consortes överlever i skyddsrummet med ten girls for every boy…

zacharias
zacharias
Gäst
5 oktober 2022 kl 10:16

Nix, detta är inte korkat, det är planerat. En “naturlig” upptrappning så att folk skall acceptera WW3. Det psykologiska spelet har ytterst få begripit. Media vill få det att se ut som “oundvikligt” och därmed “är det ingens fel”.
Bakgrunden är “den brända Jordens taktik” dvs, om inte VI kan styra Jorden, skall ingen annan ha den. För den som minns så försökte USA spränga en vätebomb i Marianergraven redan på 60-talet, som ett “test”. Det stoppades veckan innan. Hade “testet” genomförts hade vi idag inte haft en planet, bara gruskorn som roterade runt Solen.
Allt detta kan förstås om man ser ett större perspektiv och inser vad de förändringar som nu sker faktiskt beror på.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  zacharias
5 oktober 2022 kl 10:59

Bra replik, o var el i vilken sekt’text’ står det att; om inte “vi kan äga allt ska heller ingen annan göra det, och framförallt inte goyems då de är trälar”..Du vet det och 20% till

Ulf ClaréusD
Reply to  jonnyjonson
5 oktober 2022 kl 17:30

Jonny, du nämner det som inte får sägas, vilket PCR också gör i viss mån: “De judiska neokonservativa kräver en hegemoni på Rysslands bekostnad”.
Benjamin Disraeli sa’ på 1800-talet, att framtidens ödesfråga skulle bli “rasfrågan”, det som man alltså inte får prata om. Folk är dödsrädda för att “säga för mycket”. Att den vite, kristne mannen är utpekad för utrotande, har framgått med all önskvärd tydlighet i media och inte minst inom reklamen och i skendebatten BLM.

När Putin i den stora salen inför ryska myndighetspersoner, för nån’ vecka sedan höll sitt klara och tydliga tal, då annekteringen av de fyra nya regionerna i Ukraina tillkännagavs officiellt, frapperades jag stort av att ALLA där i salen var vita män och kvinnor, många blonda blåögda och ingen mörkhyad person fanns, vad jag kunde se. Majoritetens religiösa tillhörighet var förmodligen den ortodoxa.

Jag refererar till den välkända boken “Jewish History Jewish Religion; The Weight of Three Thousand Years” av Israel Shahak först utgiven 1994.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Ulf Claréus
6 oktober 2022 kl 12:41

Javisst, läst boken. Shahak har fått utstå mycket spott o spe från talmuderna, de verkliga rasisterna och som “förestår” all “liberalvästdemokrati”, ftf. När dessa förjeträdjare pratar om “demokrati”, så pratar de om den indirekta ‘demokratin’ och inte om Folkstyresdemokrati, den äkta.

Indirekt ‘demokrati’, el indirekt vadsomhelst, ändar till slut upp i korruption av de sk representerande..Direkt Fokstyre skyr de, därför som värre än pesten. Så, när de pratar om att skydda ditt o datt, rädda dutt o dett, så pratar dessa missbrukare bara om sig själva. ‘För att vi som missbrukare av Mänsklighetens förtroende, inte ska bli avslöjade så måste vi rädda oss genom att hindra, stoppa, exterminera (helst så det inte märks) genom ex med vjaccjccnr..

Glenn
Glenn
Gäst
Reply to  zacharias
5 oktober 2022 kl 22:39

Jepp , allt är planerat.Har man lyckat vakna å satt på antennerna så ser man mönstret. Målet är totalt kaos innan……….naturligtvis konspiratoriskt tänk. Får skärpa mig. Många analyser med många ord finns det – men få berör målet och tror att sakernas tillstånd beror på inkompetens. Njaaaa, våg tänka ett steg till.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
5 oktober 2022 kl 08:19

“Beslutsfattarna”/beslutsföljarna dvs, är korrupta. Med korruption följer idioti, med idioti följer korruption