Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Hela världen hotas av den totala okunnigheten hos en amerikansk styrande elit

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 oktober 2022
- NewsVoice redaktion
Paul Craig Roberts - Foto: Boom Bust RT.com
Paul Craig Roberts - Foto: Boom Bust RT.com
Paul Craig Roberts – Foto: Boom Bust RT.com

OPINION. Som jag har beskrivit har vi närmat oss ett ödesdigert ögonblick i världshistorien, inte på grund av global uppvärmning, covid, överbefolkning, vit rasism eller någon av de “kriser” som ett okunnigt media överdrivit om, utan för att vi står inför ett kärnvapenkrig med sitt ursprung i den västerländska elitens totala dumhet.

Text: Paul Craig Roberts 

David Johnson publicerar dagligen en lista med kommentarer av presstituerade och påstådda “ryska experter”. Jag betar av dessa kommentarer, men jag stöter sällan på något som är det minsta intelligent. I USA och bland våra europeiska marionetter består “rysk analys” av russofobiska utbrott. Ryssland si, Ryssland så, och så vidare. Dessa okunniga utbrott har skapat en sinnesstämning bland västerländska beslutsfattare som inte är verklighetsförankrad och som lurar Washingtons beslutsfattare till att begå dödliga misstag.

Jag läste att Ryssland har besegrats i Ukraina eller kommer att bli det. Jag läste att den 4-stjärnige general Petraeus, en av de dummaste av Washingtons politiska generaler, har förklarat att Putin är desperat och befinner sig i en oåterkallelig situation samt att Ukraina kommer att bli NATO-medlem efter segern mot Ryssland.

Jag sitter och funderar på hur en så här fullständigt korkad person får vara fyrstjärnig amerikansk general. Gud hjälpe oss.

Förr i tiden innan det kalla kriget, som jag var inblandad i, lyssnade vi på varandra och debatterade om vem som var ansvarig för det kalla kriget. I The Committee on the Present Danger (CPD), där jag var medlem, lyssnade vi också på Sovjet såväl som på den amerikanska vänstern som trodde att konflikten existerade för att tjäna budgetintressen och makten i det amerikanska militära säkerhetskomplexet.

Aldrig har sovjetiska ledare förolämpats och ignorerats på det sätt som Putin. President Reagan berättade för kontingenten som följde honom till Reykjavik till ett möte med Gorbatjov, att alla som intog en oförskämd eller avfärdande inställning till den sovjetiska delegationen omgående skulle bli avskedade.

Under de för länge sedan civiliserade dagarna, tog den amerikanska regeringen inga risker som kunde leda till ett kärnvapenkrig med Sovjetunionen.

Under 2000-talet är den amerikanska regeringens oförskämda avfärdande av våra bekymmer med Ryssland utan motstycke. Genom att störta Ukrainas regering och tvinga fram ett krig, överdriver nu Washington kraftigt sin egen krigskapacitet.

Vad förklarar då bristen på Washingtons försiktighet?

Svaret är att ett västerländskt media har reducerat sig till ett lydigt propagandaministerium, så Washingtons beslutsfattare får därmed ingen tillförlitlig information. Pressen, västerländska politiker och så kallade “ryska experter” har skapat en låtsasvärld för beslutsfattare som får dem att tro att de fortfarande kontrollerar situationen. Ingenting kanvara längre från sanningen.

Så vi har en situation som består av arroganta amerikaner som svämmar över av hegemonisk hybris, europeiska marionetter som lyder instruktioner från Washington och en rysk regering som tvingas försvara sig själv och det ryska folket.

Detta är en explosiv situation, särskilt som Putin har varit långsam med att inta en fast ståndpunkt. Putins respekt för internationell rätt betyder ingenting för Väst, för vilka internationell rätt inte är något annat än ett vapen som ska användas mot dem som inte lyder. Putins respekt för internationell rätt läses av Washington som en obeslutsamhet inför att försvara ryska intressen.

Konsekvensen blir, som jag alltid har sagt, att Washington misstolkar situationen och korsar alltför många ryska röda linjer. Då tar det hus i helvetet. Det som oroar mig är att vi är mycket nära den punkten.

Putins senaste offentliga uttalanden och hans tal till det ryska folket visar tydligt att Rysslands ledning äntligen och motvilligt har tappat all tro på att nå en överenskommelse med väst. Det är den västerländska diplomatins totala misslyckande som har berett vägen för krig. Kreml vill inte ha krig, men Washington har övertygat Kreml om att det inte går att förhandla bort krig.

Västvärldens orimlighet att vägra ett ömsesidigt säkerhetsavtal med Moskva, västvärldens fullständiga inblandning i vad Kreml betraktade som en polisiär aktion i Donbassregionen och nu Washingtons sabotage av Nord Stream-ledningarna, tillsammans med oupphörliga hot för att hantera Rysslands förödande motslag, har resulterat i att Moskva förbereder sig för krig.

NATO är en obetydlig militär styrka och USA har ingen chans att segra mot Ryssland i ett konventionellt krig. Det enda sättet Washington kan undvika ett förödmjukande nederlag är genom att använda sig av kärnvapen. Man ka kan färvänta sig att Kreml vet det och därför inte väntar på en första attack.

Washingtons fullständiga och totala misslyckande med att skapa en allierad affärspartner av ett villigt Ryssland, är det värsta diplomatiska misslyckandet i världshistorien.

De judiska neokonservativa kräver en hegemoni på Rysslands bekostnad. Det amerikanska militärindustriella komplexet kräver ett Ryssland som en fiende för att motivera sin makt och budget. Utrikesdepartementet behöver ett ryskt hot mot Europa för att hålla normala relationer mellan Europa och Ryssland från att lossa Washingtons grepp om sitt europeiska imperium. En amerikansk president som hade för avsikt att normalisera relationerna med Ryssland drevs bort från sin tjänst.

Alla dessa själviska materiella intressen, utan ett ärligt media för att avslöja och kontrollera dem, har öppnat vägen till ett tredje världskrig, ett krig som för alltid kommer att ta bort Väst som en makt ur historieböckerna.

Text: Paul Craig Roberts | Översättning: NewsVoice

Källa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq