Klaus Schwab får kritik för överstatlig agenda men är populär hos miljardärer

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 20 januari 2023
- Torbjörn Sassersson
Klaus Schwab, 18 jan 2023 i Davos. Foto: Masako Ganaha

VÄRLDEN. Tusentals framstående politiker och affärsmän samlas just nu i Davos (Schweiz) för det årliga mötet i regi av World Economic Forum. Kritiker anklagar dem för att centralisera makten runt handplockade individer inom den globala eliten och aldrig förr har så många miljardärer deltagit.

Under veckan i Davos, Schweiz, arrangeras det årliga mötet för World Economic Forum (WEF) med temat: “Samarbete i en fragmenterad värld”. Konferensen fokuserar på “levnadskostnadskrisen” allt inom ramen för Schwabs “The Great Reset” och “Den fjärde industriella revolutionen”, som också är namnet på hans bok.

Klaus Schwab har sagt att Covid-19 representerar ett sällsynt och smalt fönster av möjligheter (a window of opportunity) för att reflektera, ombilda och omstarta världen. Han ser även andra globala hot som möjligheter, vilket Kristoffer Hell uppmärksammat i artikeln: Klaus Schwab varnar för utplånandet av stora delar av mänskligheten.

World Economic Forum ger sken av att vara en oberoende, opartisk och filantropisk organisation som arbetar för allmänhetens bästa och inte är knuten till några speciella särintressen, men denna bild är falsk enligt kritiker över hela världen.

Michael Nevradakis, Ph.D. skriver i sin opinionsartikel “Davos: Gates, Schwab, Global Elites Face Growing Criticism of Their ‘Master the Future’ Agenda” att kritiker beskriver WEF som en fanatisk politisk organisation som maskerar sig som en neutral aktör med det egentliga målet att centralisera makten till handplockade globala eliters besittning och för att verka utan varken offentlig insyn eller ansvarsskyldighet.

Schwab frågade retoriskt vad det innebär att “mästra framtiden”:

”Vad innebär det att bemästra framtiden? Jag tror att ha en plattform där alla samhällsaktörer är engagerade – regeringar, näringsliv, civila samhällen, unga generationer … jag tror är det första steget för att möta alla utmaningar.”

Schwab kommenterar att kritiken mot WEF och dess globala partners måste övervinnas och att det bara handlar om negativa, kritiska och konfronterande attityder.

Den undersökande journalisten Jordan Schachtel skriver att WEF:s svar på kritiken är defensiv och att WEF antyder att all kritik är resultatet av en “extremistisk agenda” och att WEF därför är ett offer för “desinformationskampanjer”.

Nevradakis ger fler exempel på kritik från medier och politiker som öppet valt att ta avstånd från WEF som fenomen och WEF:s agenda. Han nämner namn som förekommit mycket den senaste tiden i oberoende medier, namn som Robert F. Kennedy Junior och Florida-guvernören Ron DeSantis.

Ryska kanalen RT konstaterar att prominenta statsöverhuvuden hoppar över eller missar arrangemanget i Davos detta år. USA:s president Joe Biden, Frankrikes president Emmanuel Macron, Englands premiärminister Rishi Sunak och Rysslands president Vladimir Putin tillsammans med hela den ryska affärseliten samt Kinas Xi Jinping och kinesiska affärseliten, kommer inte heller.

Av gruppen med sju G7-ledare är det bara Tysklands förbundskansler Olaf Scholz som deltar i Davos i år, tillsammans med EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen, skriver RT.

Miljardärer älskar Schwab

Däremot kommer det ovanligt många miljardärer till Davos. Enligt affärstidningen Bloomberg deltar totalt 116 miljardärer i WEF i år, vilket är en ökning med 40% jämfört med 2013. De flesta av dessa kommer från USA med 33 delegater. Ytterligare 18 miljardärer kommer från Europa och 13 från Indien, enligt Bloomberg Billionaires Index.

Sammantaget deltar ändå ovanligt många delegater detta år, skriver Michael Nevradakis för The Defender. Bland annat kommer ovanligt många från läkemedelsindustrin. Nevradakis listar en lång rad av prominenta företagsledare, kungligheter och statsöverhuvuden. Totalt finns fler än 2 700 deltagare från 130 länder listade.

Trots närvaron av så många personer på hög nivå vid det årliga WEF-mötet, har Schwab tidigare sagt att han inte gör politiska eller ekonomiska uttalanden som på något sätt påverkar politiska personligheter, en sanning med modifikation

Schwab fotograferades när han vid G20-konferensen i Indonesien i november 2022 frotterade sig med en stor grupp av globala statschefer.

Schwab har även skrutit om att alumner från hans Young Global Leaders har penetrerat många regeringar i flera länder, där också WEF-policyer antas i stor utsträckning, skriver Nevradakis. NewsVoice har tidigare redovisat hur Schwab med egna ord berättar hur han med sina “elever” som Macron och Trudeau tagit positioner i flera kabinetter.

Klaus Schwabs sanna intentioner avspeglas möjligen i hans sätt att möta oberoende medier som alla verkar ratas av WEF och WEF:s medlemmar. I fallet nedan visar Schwab hur ointressant det är för honom att svara på frågor från den oberoende medborgarjournalisten Anaha Masako från Japan.

Video: Klaus Schwab (WEF ordförande) vill inte svara på frågor av oberoende journalist, Davos 18 jan 2023. Foto: Masako Ganaha, Japan

Oberoende journalister har förgäves försökt få intervjutider med många av WEF:s deltagare. Det som återstår för dessa är att försöka fånga dessa elitmänniskor som promenerar till och från de olika schemalagda mötena i Davos, något som tex Rebel News satt i system vid varje Davos-möte.

Text: Torbjörn Sassersson, uppdaterad k 07:36, NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • När jag var ung hade mitt recept att hantera ondskan varit att plöja fram som en motorsåg i Davos. Problem i form av hot kunde lösas med fysiska resurser om inget annat fick gehör. Jag var ingen slagskämpe, även då tämligen stillsam men med en snäv livsuppfattning. Min uppfattning ändrades successivt i takt med min förfining inom en rad kampsporter. På en hög nivå började jag tröttna eftersom jag kände ingen utveckling längre, hade provat ”allt” och utmaningen att fullända min fysik svalnade. Den mentala delen hade dock alltid varit en förutsättning och det var där utvecklingen fortsatte. Livet påkallade min uppmärksamhet genom att utmana mig – jag pressades att utveckla en djupare medvetenhet.

  För att göra en lång historia kort är det för mig tveklöst att det bästa sättet att skapa harmoni och hantera ovälkomna inslag i livet att börja inifrån. Det kan vara frestande att i vredesmod kasta sig över Svabben och hans gelikar. Det löser inget annat än för stunden för grunden till deras existens ligger inte utanför oss utan de är en spegling av våra ouppklarade, mörka sidor.

  Vi måste inse att i vår fortsatta existens krävs en högre medvetandenivå. Att slå någon på käften är ett misslyckande, framgång är om situationen aldrig uppkommer. Kampen är aldrig utanför oss, det är enbart en påminnelse om det som måste förändras inombords. Självförsvar då? Givetvis, men du försvarar dig mot det som du skapade igår.

  Det handlar inte om att vara passiv utan aktivt vara medveten om sig själv, observera tankar och upphöra tolka från det begränsade sinnet. Svabben och WEF skulle inte kunna uppkomma om mänskligheten haft en högre medvetandenivå. Nu pågår en medvetandeförhöjning via alla dessa kriser och elände som belyser mörkret inom mänskligheten. Tag medvetet itu med det och Svabben med anhang kommer tyna bort i en annan tillvaro där de kommer utmanas att hantera sin djupa omedvetenhet. Vi möter alltid det vi skapar och vi kan inte skylla på yttre omständigheter. 

 • Globalistens verktyg i detta fallet är att hålla lammen nere på en låg emotionell frekvens, [rädsla]. Lammen måste upp till nivån [uttråkning], för att låta all nonsens från Schwab med bihang passera med en axelryckning.

  • Ja det är klart! Konspirationsteorier är livsfarliga!

   Det har SVT konspirerat ihop……..

   Åhhhh Gud! Om de åtminstone kunde presentera grundläggande fakta korrekt så skulle väl folk inte börja “konspirera” lika mycket. Och de lyckas alltid avvika från ämnet. Sorgligast är väl Henrik Sköld! SVTs egen “expert”……på sociala medier?

   https://www.svt.se/nyheter/utrikes/miljoner-har-sett-pfizer-vd-s-mikrochip-klipp-pa-sociala-medier

   Ett chip i varje piller! Man får hoppas Henrik Sköld får jobbet att samla upp dem när de kommer ut igen. Vi får ju stå ut med all skit de producerar för våra pengar, så karman borde ju vara rättvis.

  • SÅ ARBETAR VI

   SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant”.

   • Vet inte om jag är ledsen eller arg längre.

    SVT, ni hånglar upp Goebbels i brygga varje dag med era lögner.

    Sten B har nog rätt ändå. Stäng av filmerna, serierna, spektaklet.

    Lev rent. Prata rent. Tänk rent.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *