Så här vill Washington, EU och NATO stycka upp Ryssland enligt läckt Ukrainakarta

publicerad 13 januari 2023
- Kristoffer Hell
Foto på karta från den ukrainska militära underrättelsetjänsten GUR:s högkvarter.

OPINION. Kartbilden bekräftar den av USA-ledda Västs dolda agenda med kriget i Ukraina. Det handlar om att krossa världens till ytan största land, den Ryska Federationen, och stycka upp den i ett antal mindre territorier som är lättare att kontrollera för det Amerikanska Imperiet.[1]

Text: Kristoffer Hell

Generalmajor Kirill Budanov, 37, chef för den ukrainska militära underrättelsetjänsten GUR.
Generalmajor Kirill Budanov, 37, chef för den ukrainska militära underrättelsetjänsten GUR. Foto: Oleksandr Medvedev (english.nv.ua)

 

Detta är bakgrunden till Rysslands beskrivning av konflikten som en kamp mellan visionen om en unipolär värld, där Washington spelar rollen som den plats från vilket allt på planeten styrs, och Moskvas (och många andras) multipolära vision, där världens länder samexisterar i respekt och acceptans för varandra.[2]

Det enda som återstår av Ryssland på kartan nedan är den lilla tårtbit uppe till vänster som identifieras med de kyrilliska tecknen: “РФ”, RF, som står för “Российская Федерация” den Ryska Federationen. Ovan denna tårtbit ses ett “Ф”, F som står för “Финляндия” – Finland.

Foto på karta från den ukrainska militära underrättelsetjänsten GUR:s högkvarter.
Foto på karta från den ukrainska militära underrättelsetjänsten GUR:s högkvarter.

Kartan förtäljer också historien om ett möjligt motiv till Finlands och Sveriges iver att plötsligt överge den framgångsrika neutralitetspolitiken och ansöka om medlemskap i den imperialistiska krigsorganisationen NATO.

Finland, och i och med det hela Norden, verkar ha blivit lovat inte bara ett återbördande av de landremsor Finland förlorade till Sovjetunionen under andra världskriget, utan hela karelen, hela Murmansk, samt större delen av Leningrads Oblast – mer än en fördubbling av Finlands nuvarande areal.[3, 4, 5, 6]

Med ett Finland som är medlem i NATO innebär detta att det Amerikanska Imperiet då kommer att ha tagit över den Ryska Federationens bas för den Norra Havsflottan vid Severomorsk på Kolahalvön.

Finland före och efteratt Rysslandsstyckats upp av EU och NATO. Bild: K. Hell
Finland efter att den Ryska Federationen krossats och flottbasen vid Severomorsk tagits över av NATO – enligt ukrainas militära underrättelsetjänst GUR. Bild: K. Hell

Redan under andra världskriget uppdrog Storbritanniens premiärminister Winston Churchill åt den brittiska försvarsstaben att planera inför det krig där Sovjetunionen styckades upp: “Operation Unthinkable”.[7]

Planen var att istället för att upplösa Nazitysklands krigsmakt, Wehrmacht, skulle istället de alllierade (utom Sovjetunionen, förstås) att tillsammans med nazityska stridskrafter anfalla Sovjetunionen.

Planen verkställdes aldrig och istället arbetade USA mellan 1945-1949, året du Sovjetunionen till slut fick egna kärnvapen, fram nio andra planer på hur landets skulle krossas: Bushwhacker, Broiler, Sizzle, Shakedown, Offtackle, Dropshot, Trojan, Pincher, Frolic.[8]

Newsvoice har tidigare rapporterat om att Ukraina, sedan våren 2022, tagits över av USA och sedan dess bäst betraktas som namnet på en NATO-front.[9, 10]

Nu har världen, tack vare journalister på nyhetsportalen liga.net, efter ett besök hos chefen för ukrainas militära underrättelsetjänst, generalmajoren Kirill Budanov, kunnat presentera bevis som förklarar varför USA och resten av Väst fortsätter att pumpa in vapen i ett land som redan förlorat ett krig där invånarna i folkomröstningar valde Moskva istället för Kiev som huvudstad.[11]

Flyttar man blicken österut, till kartans högra sida, kan man se också hur gränserna ritats i bortre asien. Gränsen till det nya planerade landet markerat med ett rött “K” (för Kamtjatka?) är öppen söderut med gränser som går ned i och vad som idag heter Kina.

Kriget i Ukraina är starten på det Anglo-Amerikanska imperiets sista världskrig, varefter deras sedan länge planerade världsregering kommar att upprättas på ruinerna av det som är kvar av mänsklighet och civlisation på planeten.

Är det här något den svenska regeringen svävar i okunnighet om: att syftet med kriget i Ukraina inte handlar om Ukraina utan har som syfte att krossa och stycka upp Ryssland?

Text: Kristoffer Hell

Referenser och relaterat

 1. Ukraina: Defence Intelligence of the Ministry of Defence of Ukraine
 2. TASS: Putin predicts unipolar world to be superseded by model based on sovereignty of nations
 3. Wikipedia: Republic of Karelia
 4. Wikipedia: Murmansk Oblast
 5. Wikipedia: Leningrad Oblast
 6. Wikipedia: Finland
 7. Wikipedia: Operation Unthinkable
 8. Canadian Dimension: From 1945-49 the US and UK planned to bomb Russia into the Stone Age
 9. Newsvoice: Ukraina är idag namnet på en NATO-front och inte ett land – Analys
 10. Newsvoice: Ukraina finns inte längre – kriget och landet drivs sedan i våras av USA och NATO
 11. news.liga.net: In his office, Budanov has a map with a “dismembered” Russia – photo

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • A poem why Sweden and Finland should not join NATO

  In peaceful lands of fjords and pine
  Where calm and harmony do entwine

  To join a military alliance
  Would be a suicidal reliance

  With friends and trade across the sea
  Why risk it all for a military key?

  We’ve known peace for so many years
  Joining NATO will bring us only fears

  An act of war, a threat to our land
  Will force us to take a militarized stand

  It’s not in our nature to fight and kill
  We prefer to find a peaceful thrill

  So let us keep our neutrality
  And let our future be bright and free

  We’ll stay out of conflicts far and wide
  And in peace, our nations will abide.

  It’s a matter of principle and culture,
  NATO does not align with our future.

 • Nej något 3:e världskrig vill man ju inte ha. Hörde också nämnas i något inslag att ryssarna kommer få tillgång till nya vapen baserade på “new advanced understanding of physics”.. el nåt åt det hållet. Var i ungefära ordalag vad som sades i förbifarten (kan ha varit på RT, minns inte). Undrar vad det skulle kunna betyda.

  • WW3 kommer du att få ändå. Det är den globala elitens plan för att decimera befolkningen på ett “naturligt sätt”. De som blir kvar kommer att kontrolleras varje sekund av sitt “liv”. De blir biologiska AI-robotar. Vill DU det?

   • Det närmsta och äldsta man komma här är cyborgs, androider: förprogrammerade varelser utan själ även kallade archons. Själlösa drönare som fungerar efter ett (avaserat bortom vår förmåga att förstå) program. Det ruskiga är att det är vad en AI är, och utveckling går mot att vi ska bli likadana. Det i sig är enligt mitt tycke i vart fall en bekräftelse på att det ligger en sanning i de galna myterna.

  • Vad jag hört måste de avslöja sina planer för att tvaga sina händer rent karmiskt. Vet inte om det gäller i det här fallet dock eller exakt hur det funkar.

   • Vet naturligtvis lika lite som andra om Karma ens existerar; delar jag har läst när jag försökt gå tillbaka det ursprungliga källorna så långt det bara går att komma, har begreppet Karma missförståtts som varande någon sorts moralisk återverkan: uppgörelse från en handling eller uteblivna dito, när det i själva verket handlar om konsekvens orsak och handling – att allt hänger i hopp i form av konsekvenser från tidigare handlingar. Inte utifrån någon moral (vem moral i så fall?) Nog så radikalt på sin tid (och sant) men trivialt i dag. Alltså mer som reaktion och motreaktion i klassisk fysik. På samma sätt förklaras Chakra som betyder hjul (eller kugghjul) som (förhoppningsvis) samspelar i ryggraden och detta innan någon visste vad eller hade sett ett kugghjul ens.

  • Hur vet vi ens om dom gör det? Tycker snarare det är tvärtom. Ingen, absolut ingen förutsåg t ex pandemin med världsomspännande lock down.

   Det som läcker vill väl påverka omgivningen i en viss riktning. På samma sätt som “hemliga” dokument (publiceras dessa är väl dom inte hemlig längre?) läcker till media och det av en orsak. Vem som helst kan “läcka” vad som helst till vem som helst om vad som helst. I bland slår detta knut på sig själv när hemliga avslöjanden blir bekräftelse på det makten vill förneka – man påverkar genom att förneka avslöjandet. Det som blir kvars skapas i människors sinnen uppfattas som absolut sant. Finns många ex på detta. Man lanserar ett hemligt avslöjande samtidigt som samma källa även levererar en så kallad konspiratorisk teori. På så vis kontrollerar man bägge narrativen, men ingen är sant.

   • Ja som du säger: lögnen behöver upprepas om och om igen framförallt för dom som inte vill att sanningen ska komma fram. Därför behöver sanningen inte försvaras, bara lögnen.

    Det som nu sker är att propagandan blir lag (lagen om hets mot folkgrupp) likt religiösa lagar som fungerar på samma sätt.

 • Vägen ur detta är genom att ekonomin kollapsar och det inte finns några pengar att finansiera krig och den meningslösa upprustningen.
  Det finns en bank i världen med muskler i vilken används pengar som smörjmedel i samhällen för att stötta mänskliga rättigheter, innovation, skapande och det som främjar helheten. I denna bank kan man få lån utan ränta och eller man kan få pengar till sina idéer. Denna bank M1 förhindrade också 3:e världskriget och har idag kontanter i 1 600 banker i världen. Den slovakiska riksbanken (Slovenská Národná banka) räknade de tillgångar som M1 i denna bank har till sin balansräkning för att kunna trycka mer fiatpengar. När detta upptäcktes så blev banken ålagd att offentliggöra detta plus alla 23 resolutioner som M1 har skrivit. I dessa resolutioner t.ex. nr 23 nämns även den genociden som pågår i värden samt Rockefeller.
  På nätet finns det flertalet videor men länkar till resolutioner och två översatta videor till svenska hittar du på denna länk:  https://www.bitchute.com/channel/Kjv53w53tCkC/
   
  Jag sätter tilltro till dessa pengar täckta med guld samt förbud mot att trycka fiatpengar som ett stopp på alla planer som destabiliserar världen. 

 • Ryssland är för starkt militärt för att låta sig styckas. I början av 1990-talet då bolsjevik staten Sovjet Unionen föll samman i sina beståndsdelar, då var Ryssland som svagast men ingen styckning av Ryssland hände, så varför skulle det hända nu?

  Kan tänka mig att det till slut blir en vapenvila Ukraina och en ny järnridå där Europa förbjuds handla med Ryssland. Ryssland handlar med Kina och Indien samt övriga länder och klarar sig bra med det. Well, bara min bedömning.

  Frågan är om både EU och NATO överlever kriget i Ukraina?

 • Kristofer, vilka är ”Amerikanska Imperiet” Detta låter lite som Lars Bern när han talar anglosaxiska oligarkerna tillika finanseliten. Lite mer specifikt: vilka krafter avses och är synonyma med det Amerikanska Imperiet? Det blir lite dunklet vad artikeln avser med epitetet.

   • Du hänvisar tillbaka till en debattartikel i
    Washington post som 2013 köptes upp av Jeff Bezos från Meyer-Graham; Bezons även känd som verkställande direktör och styrelseordförande för Amazon.com och så klart även verkställande direktör för tidningen.

    Det är inte riktigt lik dig från tiden då du drev Blueshift att korsreferera tillbaka till ett etablissemang och nyhetsorgan du tidigare medels etnisk profilering kritiserade så häftigt, men du har all min förståelse för att dylika argument tonas ner.

    NewsVoise har också åtskilliga gånger deklarerat att tidningen inte ska bli en plattform för kritiska studier av sionizmen. Det finns andra sajter man i så fall kan vända sig mot. No hard filling, då alla ändå vet.

    • zionismen är helt och hållet den anglosaxiska aristokratins skapelse. Ett bihang till deras imperium för att hålla finansvärlden hårt knuten endast till dem. Det fanns sen den Viktorianska eran och fram till 1915 en intern spricka inom imperiets oligarki eftersom Britterna hade stark fredlig konkurrens från flera länder inte minst Tyskland. Och finansvärlden kan inte hantera det och samtidigt vara lojala med det mindre konkurenskraftiga imperiet. För det fordrades FED och krig genom först Edward VII’s och sen Milnergruppens intensiva intrigerande.
     Dom låg även bakom en stark inträngning i USAs maktstruktur.
     Först 1915 var därför sprickan inom oligarkin reparerad och finansvärlden föst in i fållan.
     Då enades dom i Paris om att Tsaren måste bort.
     Men detta föregicks av en långvarig brittisk frimuraroperation för att bygga upp den bilden av judisk makt som britterna tjänade på och som imperiet fortfarande tjänar på.
     Och det var bara en minoritet även inom frimurarna som kände till hela bilden.
     En del judiska författare trodde själva på det och var stolta över det.
     I stort sett alla som du litar på förmedlar den framgångsrika brittiska psyopen.

    • Kära herr mentalskötare,

     Svaret på frågan om varför använda wapost som källa till begreppet “Amerikanska Imperiet” var just för att visa att begreppet inte är en luddig minoritetsuppfattning uppfunnet av foliehattar utan lanserades av amerikanska tankesmedjor efter 9/11, med den distinkta innebörden Amerikas Förenta Stater.

     I övrigt hänvisas till newsvoice kommentarsregler: fokus på sakfrågor relevanta för artikeln och inga ad hominem: öppna eller lönnliga.

 • Intressant artikel.
  Men oavsett var gränser går så kallas Ryssland för Ryssland.
  Och ryssar för ryssar.
  Kriget i Ukraina används just nu för att krossa Europa.
  USA och andra medlöpare tvättar pengar där som plundras från folken.
  Målet är att både USA och Europa plundras på både liv och resurser.
  Kim Jong un är ordförande för statsutredning i WEFs styrelse.
  Putin och Kim skakar hand med varandra. Ingen ska lura i mig att Putin inte samarbetar med maffian i väst.

 • Varken USA eller Nato har det som behövs för att åstadkomma det. Vi vet också att ukrozionazi myndighetspersoner är kända för att sniffa och sedan uttala sig om stora saker. Denne Kiril är en av de.

  Det som kommer att hända är att USA självt bryts sönder i mindre delar efter ett inbördeskrig orsakat just av den tsunami krisen som är på väg. Texas och Kalifornien bli säkert bland de första som vill bryta löss, följt av Louisiana m flr. Detta är just vår tid unthinkable. Finland ska komma ihåg att den blev till år 1917 tack vare Sovjet/Ryssland. Priset för otacksamhet lär vara väldigt högt annars

  OBS: Korthuset EU går till historien som en postmodern Potemkinkuliss med ett vaxmuseum i Bryssel med bland annat kretinernas drottning von der Lügen och dåren Josep Borrell.

 • Ryssland gick in i Donbass som en förebyggande åtgärd – blott en vecka innan Kiev invaderade Donbass: ett angrepp Kiev och Väst förberett inför sedan den amerikanska statskuppen i Kiev 2014.

  För Ryssland handlar kriget om överlevnad.

  Detta är vad kartan i artikeln från den ukrainska militära underättelsetjänsten visar.

  Den visar även att kriget också handlar om mänsklighetens överlevnad – liksom att Kina kommer att angripas.

  Innan något av detta sker har kärnvapenkriget brutit ut.

  • Ja, hur ska de annars kunna döda över 200 miljoner i USA, 50 miljoner i England och 50 miljoner i Tyskland på kort tid?
   Genterapin verkar inte döda tillräckligt snabbt.

 • Ryssland säger att det vill ha mark där Ryssar bor. Därför kriget i Ukraina. Skyddar sin befolkning…

  Kan inte Ungern få tillbaka sin mark som blev stulen 100 år sedan? Trianon……….. Där över 70% av Ungern styckades bort.
  Sök och kolla på kartor.. hungary before after trianon

  Finland bör också få tillbaka sin mark som Ryssland stulit.

  Kan inte folkförflyttningsverktyget som Kommunismen i Sovjet använde återställas? Ryssar skickades till andra länder för att ta över landet, dessa bör flytta tillbaka till Ryssland. Inte omtyckt av de ryssar som flyttades dit men tacksamt för dessa länder. I Estland säger Jüri Lina att kring 1/3 är ryssar.

  Vad vi än gör, ta inte sida i Ukraina/Ryssland-kriget. Oavsett vilken sida man tar så ställer man sig på sidan att skapa World War 3. Tredje Världskriget. Vem vill ha ett tredje världskrig? Politiker/eliten/psykopaterna/satanisterna/frimurare eller vanliga folket? Vilka vill ha ett par års rent helvete med svält, mördande, lidande, sjukdomar, rädsla och allt annat trevligt? Alla de som tar sida i denna konflikt vill det (medvetet eller omedvetet)

  • Kan inte Danmark-Norge få tillbaka den mark som blev stulen vid vid freden i Brömsebro och Roskilde?
   Ge Gotland tillbaka till Danmark! Bohuslän till Norge där det hör hemma och Skåne och Halland till Danmark.
   Jag tror det var i hemska Aftonbladet jag såg en rubrik om att St. Petersburg kunde bli svenskt…..

  • Ungrarna har inte blivit slaktade av kiev juntan, så jämförelsen är dålig. Finland krigade med tyskarna mot sovjet och får nog nöja sej med nuvarande gränsen. En systematisk folkförflyttning al a sovjet pågår även i europa (från menaländer/afrika och uza (mexiko, sydamerika..) Att se ensidigt på händelser visar att hjärntvätten fungerar.

  • Tja, då ska USA också upplösas omedelbart och alla där åka hem till Europa, Afrika, Asien m m och de tillbaka landet till urbefolkningen. Det blir ju den logiska slutsatsen av ditt resonemang. Givetvis handlar kriget i Ukraina om globalisternas agenda för världen och Ryssland kommer hellre att bomba skiten ur USA och andra västländer innan någon uppstyckning sker av Ryssland. Den krassa verkligheten…

  • Det äger nog sin riktighet. Ska en nation bestå, behövs ett yttre (och inre) skydd. Det yttre är buffertzon; alltså i bästa fall att man idkar betydande påverkan över angränsande nationer, likt Sovjetunionen hade över Finland och Syrien tidigare. I sämsta fall DMZor: alltså demilitariserade zoner. Ryssland saknar detta i dag. Det i sig hotar en nation.

   De övriga länderna i Europa ( med några få undantag) har gett upp allt detta genom samgående och underkastelse under EU.

 • Det fungerar som lockbete på lättledda vasaller men frågan är om det verkligen är vad USA tror att dom kan förverkliga.
  Om dom verkligen har såna planer måste de göra helt om med både utbildning och det skräp medierna fylls av.

  Det skulle krävas ett seriöst nationsbyggande som liberalernas ideologi alltid bekämpat.
  Kina och Ryssland sysslar med det hela tiden medan USA splittrar befolkningen.
  En nation som är kapabel till ett sånt seriöst nationsbyggande kan även konkurrera fredligt och behöver inte kriga.
  USA har dilemmat att det är just krigsekonomi som ter sig lönsam men inte nationsbyggande.

   • Byggande av den egna kinesiska nationen avsåg jag. Usa har ju ibland påstått att dom skulle bygga upp nationer där de ingrep men gjorde tvärtom och följde samma ide som formulerats av Rumsfeld och Cebrowski där tanken är att skapa failed states.
    Annars har Lyndon Larouche-kretsen hänvisat till en äldre upplaga av amerikaner som verkligen var nationsbyggare av det tidiga Usa med en finansieringsmodell som gav infrastruktur och industrialisering till britternas fasa. Den amerikanska förebilden inspirerade tyskar fransmän ryssar och kineser.
    Men britterna organiserade krig och radikala rörelser överallt bland annat kommunismen som anglosaxerna målmedvetet spred medan de utåt spelade oskyldiga. Alla de ledare i de ovan nämnda länderna som vill bygga sina nationer bekämpades. Men Ryssland Kina och Brics syftar till ett nationsbyggande av det goda slaget. Och den nu bortgångne Larouche har länge varit uppskattad utanför väst bland annat för dessa ideer. Schillerinstitutet bär renässansidealen vidare.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *