Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Ryssland: Nej tack till ett nytt geopolitiskt kallt krig – Istället byggs en multipolär värld

publicerad 14 juli 2023
- Kristoffer Hell
Utrikesminister Sergej Lavrov och ASEAN:s generalsekreterare Kao Kim Hourn.
Utrikesminister Sergej Lavrov och ASEAN:s generalsekreterare Kao Kim Hourn.

I en intervju med media från Indonesien förklarade Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov nyligen att världen inte är på väg in i ett nytt Kallt Krig, utan istället håller på att bli mer jämlik och multipolär värld.

“Vi definierar inte den nuvarande fasen av internationella relationer som ett nytt kallt krig. Frågan är en annan och handlar om något annat, nämligen bildandet av en multipolär internationell ordning. Detta är en objektiv process. Alla kan se hur beslutscenter med globalt inflytande stärker sina positioner i Eurasien, Asien, Stillahavsområdet, Mellanöstern, Afrika och Latinamerika.

[Center som] främjar värderingar som nationella intressen, oberoende, suveränitet, kulturell identitet, civilisationsjälvbild och internationellt samarbete.

Med andra ord de är befinner sig alla mitt i den globala utvecklingstrenden och går därför som ett resultat av detta från framgång till framgång”

Lavrov om kriget i Ukraina:

“Ofantliga summor som kunde ha spenderats för att främja tillväxten i världen, inklusive att hjälpa länder med störst behov, bränns upp i form av tusentals ton med militär utrustning och ammunition levererade till ukrainska nynazister

Myntet har också en ljus sida. Västs egoism och förakt för behoven hos det globala syd och globala öst uppmuntrar de senare att finna alternativa samarbetsformer på alla områden.

Attackerna mot ryska guld- och valutareserver i USA och Europa har lett till att det internationella samfundet insett att ingen är immun mot expropriering av tillgångar som befinner sig hos länder i Väst.

Samtidigt ökar effektiviteten hos internationella sammanslutningar Väst inte är med i.

SCO och BRICS är exempel på modern multilateral diplomati, utan vare sig ledare eller följare, och där beslut fattas via samsyn.”

Översättning: Kristoffer Hell

Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq