Ukraina stoppar utländska journalister från att rapportera från fronten

publicerad 25 augusti 2023
- Kristoffer Hell
Bild: krigets Ukraina. Montage: K. Hell baserat på skärmdumpar från letemps.ch och nydailynews.com
Bild: krigets Ukraina.

Den 22 augusti stoppade Zelenskyregimen utländska journalister från att rapportera från fronten i kriget mot Ryssland. Åtgärden vidtogs utan förvarning eller förklaring.

Obekräftade uppgifter pekar på katastrofalt antal med döda ukrainska soldater i den misslyckade offensiven.

Senaste tillfället Kiev stoppade utländska media från att rapportera från kriget var i september 2022 i Kharkovregionen.

Den 15 november 2022 rapporterade Newsvoice också om hur Kiev stoppade journalister från CNN och Skynews från att rapportera om ukrainska krigsbrott mot civila.

Text: Kristoffer Hell

Referenser

  1. TASS: Heavy Ukrainian losses likely cause of reporters being banned from frontline — report
  2. NewsVoice: Ukraina utvisar västjournalister så att de inte kan dokumentera krigsbrott
  3. NewsVoice: Journalister vittnar i FN om den ukrainska militärens krigsbrott


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Hehe, ja det är viktigt som någon sa, att dårarna får vara ifred när de genomför sina misstag. Så hur ska nu majoriteten i vest som supportar vapenkranen till kiev kunna få fler sympatisörer. Deras egna favvis’journalister får ju inte rapportera fler lögner, så hur ska de då klara sina komfortzoner. Jo just det, de fabulerar bara än mer såklart. Stackare

  • Tänker på alla dessa stackars Ukrainare som västvärlden offrar bara för att de vill komma åt Ryssland. Min dröm är att alla de politiker och ledare i väst som bidragit med pengar och vapen för att förlänga detta meningslösa krig ska åtalas för krigsbrott. I händelse av ett storskaligt krig så hoppas jag att den första och största bomben landar i washington dc på bästa sändningstid.

  • Den gängse metoden när det går dåligt i krig i länder med diktatur som Ukraina. Västvärldens regimer gör samma sak när de hindrar folk från att läsa ryska media på nätet! Diktaturens kreatur finns överallt…

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *