NATO-Tyskland: 28-åring knivmördad av amerikanska soldater

publicerad 1 september 2023
- Kristoffer Hell
Sörjande i Tyskland. Bilden på de amerikanska soldaterna är ej relaterad till händelsen.

Mordet inträffade på småtimmarna under en festival i tyska Wittlich den 20 augusti när två amerikanska soldater, 25 och 26 år gamla, enligt vittnen attackerade en 28-årig lokalbo och dödade honom med ett flertal knivhugg mot hans överkropp och huvud.

Soldaterna greps av tysk polis som transporterade dem till den amerikanska flygbasen Spangdahlem där de överlämnades till amerikansk militär.

Enligt amerikansk praxis åtnjuter amerikanska soldater baserade utomlands straffimmunitet och kan därför inte åtalas i Tyskland. I och med att lokal polis släppt de två soldaterna vid deras flygbas lade därför de tyska myndigheterna, i enlighet med NATO-avtalet med USA, ned sin utredning.

Nyheten om mordet har chockat den tyska allmänheten och nyheten fått stor spridning i landet.

I Sverige är NewsVoice först med att rapportera om händelsen.

Enligt Wittlichs borgmästare Joachim Rodenkirch var den mördade 28-åringen ett känt ansikte i staden och hade många vänner.

 


Referenser


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: NATO
Stöd NewsVoice 2024
 • Alla NATO-vänner, tillika vänner av USA-imperiet, måste förklara varför USA:s soldater har straffimmunitet gentemot civila. Tyskarna behandlas som om ingen tid förflutit sedan 1945. Så kommer också vi att bli behandlade. Jag har heller inte glömt föraktet i B52:ornas symboliska överflygningen av Stockholms slott.

 • Kanske dags att vakna upp och inse vad det är för slags varelser om styr denna planet?
  Eller blunda hårt och låta bli att se?

 • Men som tur är kommer vi endast få baseringsområden och det är ju inga riktiga baser utan mer bara områden där de för tillfället baserar. Baserat på detta kan NATO-styrkor sen tävla med MENA-styrkor om vilka som kan uppnå högst svensk body-count.

 • Blir Sverige NATO-medlem, så gäller även i Sverige straff-imunitét för amerikanska soldater och und.personal. Faktiskt gäller immunitét redan under officiella övningar med NATO-deltagande.

  NOTO inträde innebär alltså att Sverige i praktiken ockuperas av NATO (läs USA)!

 • På Okinawa i Japan lever USA:s militär också rövare! Man undrar ju när USA slutar ockupera Tyskland, Japan, Italien m m?

  • Svar: Aldrig, om inte NATO (North Atlantic Terror Organization) upplöses.

   I slutet av 1800-talet planerade en liten grupp, där den engelske kungen ingick, hur den européiska kontinentens imperialistmakter – Frankrike, Holland, Belgium, Österrike-Ungern och framför allt Tyskland – skulle besegras och deras kolonier erövras. Genom att liera sig med sionisterna, som lovades en judisk stat i Palestina, planerades tvåstegsraketen VK 1.1 och 1.2.

   VK 1.1 höll på att gå åt skogen, när den svekfulle Lenin drog sig ur kriget, men med hjälp av kommunisterna i Tyskland och USA (demokratiska partiets presidenter) vann ändå den AngloAmerikanska konstellationen.

   Med massiv ekonomisk support av Hitlers NSDAP (av samma bankirer som finansierade den kommunistiska revolutionen i Ryssland) fick man den galningen till makten i Tyskland. Återigen tvåfrontskrig, som självklart omöjligen kunde klaras av den tyska krigsmakten.

   Efter det sista kriget har det AngloAmerikanska Imperiet hållit Kontinental-Europa under klacken. Med massiv propaganda i media och läroböcker har detta sopats under mattan, en mörkläggning som fortfarande pågår.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *