Kongressledamoten Matt Gaetz en förebild för svenska politiker

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 17 oktober 2023
- Jan Norberg
Matt Gaetz. Foto: Ike Hayman, Public Domain
Matt Gaetz.

Matt Gaetz är kongressledamoten som gjort allt i sin makt för att återställa amerikaners förtroende för de politiker de valt vart fjärde år. Han är kort sagt en förebild för svenska politiker om de överhuvudtageet ska kunna tas på allvar.

Under ganska låg tid har vi alla jorden runt kunnat följa den amerikanske kongressledamoten Matt Gaetz, han representerar sina väljare i Florida, varifrån han kommer.

Matt Gaetz har varit medlem av kongressen i USA under 7 år och hans framfart har präglats av den passion han har för hederlighet och ansvarskänsla mot den amerikanska befolkningen. Han har med eftertryck uttryckt sin ideologiska övertygelse på en lång rad politiska områden, han har inte väjt för sina korrupta kollegor i kongressen när de gjort allt i sin väg för att chikanera honom i olika sammanhang. Detta oavsett om de tillhör demokraterna eller republikanerna.

Matt Gaetz drivs av en ideologisk passion

Han är mannen som gjort allt i sin makt för att återställa amerikaners förtroende för de politiker de valt vart fjärde år, han är kort sagt en förebild för svenska politiker om de skall kunna tas på allvar.

Jag uppmanar alla vilka inte följer den amerikanska politikens vardag att googla på Matt Gaetz så att var och en verkligen förstår skillnaden mellan en hederlig politiker och politiker styrda av olika särintressen vars lobbyister totalt dominerar och styr den politiska utvecklingen i USA.

Självklart kan man ha invändningar mot den politik han representerar som den republikan Gaetz är, men hans ambitiösa och hederliga framtoning går inte att ifrågasätta. Vare sig man är demokrat eller republikan.

Gaetz tvingade den genomkorrumperade republikanen Kevin McCarthy i januari i år att skriva under ett avtal där han lovade uppfylla vissa löften, mot att McCarthy fick bli talman i House of Representatives (Kongressen). Gaetz fick även McCarthy att skriva under att endast 1 (sic) kongressledamot kunde väcka misstroendevotum mot talmannen.

Något som denne mutkolv (McCarthy) givetvis aldrig trodde skulle kunna bli verklighet. Döm därför om allas förvåning när Gaetz mot alla odds nyligen lyckades avsätta denna republikanska mutkolv från sin roll som Talman.

Lagt kort ligger

Gaetz återkommer ständigt till sitt mantra att det är gentemot den amerikanska befolkningen han känner sig ansvarig, inte den långa rad av lobbyister som representerar de stora särintressen som idag helt dominerar den amerikanska politiken.

Särintressenas inflytande har gjort den amerikanska parlamentarismen till ett skämt, något som utvecklats till en epidemi av korruption där det amerikanska folkets väl och ve kommer långt ned på den priolista som de mutade och korrupta politikerna har på sina respektive dagordningar. Något för de svenska politikerna att fundera på.

Bäva månde särintressena inom Big Tech, Big Pharma, Big Finance, Big Military

Vi har ju alla sett hur den globala oligarkin inom Big Tech, Big Pharma, Big Finance, Big Military och andra påverkat den amerikanska utvecklingen, tyvärr är Sverige inget undantag. Svenska politiker agerar helt i samklang med vad som sker i USA och de är om möjligt ännu mer korrupta än sina amerikanska kollegor.

Man bör då notera att i Sverige årligen beviljar sina politiska partier närmare 200 Miljoner i partistöd (läs här), men när girigheten sätter in så tar ändå svenska politiker (utöver partistödspengarna) emot enorma bidrag från en lång rad särintressen som enkelt slussar sina mutor via lobbyister så att det inte är alldeles för uppenbart för oss väljare.

I USA finns mycket omfattande krav på redovisning av vilka pengar olika politiker och partier får in från sina donatorer. Kevin McCarthy har varit en av de bästa att ragga pengar från de vilka ville påverka dennes och partiets politiska agenda. Något som SD uppmärksammade via sin s.k. tankesmedja Oikos, en skapelse som tillkommit på den ruggigt befläckade Mattias Karlssons initiativ.

Andreas Palmlöv är den som chefar för den insamlingsstiftelse som Sverigedemokraterna via Oikos försökt dölja under namnet Insamlingsstiftelsen för Svensk Konservatism (ISK). När särintressena vill donera till SD så går man enkelt via ISK där Mattias Karlsson och Andreas Palmlöv m.fl. åtar sig att driva den politik som lobbyisterna för särintressenas räkning vill att SD skall driva.

Hur tror du att det gick till när SD anslöt sig till NATO-linjen?

Detta bedrägeri är ganska väl dolt för att inte allmänheten skall förstå och skaffa sig insyn hur totalt genomkorrumperad svensk partipolitik är, det är just detta som Matt Gaetz nu gör uppror emot i sitt eget parti.

Hans framfart är beundransvärd då han ständigt i klartext säger åt sina egna partikollegor, men hans uppror sänder nog chockvågor även in det demokratiska partiet. Kanske något för alternativ media att genomlysa mer på djupet så att vi får bort den till 100 % korrupta partipolitiken som vi mer eller mindre tvingas lägga en röst på vid varje val.

Vill du diskutera lösningar? Det finns många förslag på lösningar av denna korruption och jag diskuterar gärna detta ämne med vem som helst, förutsatt att vederbörande anger sitt rätta namn och är beredd att ställa upp på Newsvoice Youtube-plattform.


Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Matt Gaetz