Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Marin Armstrong: Svårare att resa efter tredje världskriget år 2032

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 23 oktober 2023
- Torbjörn Sassersson
Res säkert med Covid-19-resepass. Foto och licens: Shutterstock.com
Res säkert med Covid-19-resepass.

Ekonomen Martin Armstrong, som CIA satte i fängelse i 12 år för en mjukvara, tror att våra möjligheter att kunna resa fritt kommer att väsentligt begränsas och hans datorgenererade prognos visar att Ukrainakriget var starten på det tredje världskriget.

Armstrong förklarar att prognosprogrammet Sokrates såg en uppgång i krigscykeln från och med 2014 och även valde Ukraina som den hetaste geografiska platsen för starten av ett tredje världskrig.

Sokrates utgår från en massiv historisk databas och kan sedan räkna ut vart händelseutvecklingen är på väg ungefär som att plotta en orkans rörelser. Mjukvaran utvecklades under många år och den drog CIA:s uppmärksamhet.

SVT sände 2015 dokumentären The Forcaster som NewsVoice skrev om. Armstrongs dataprogram kan ställa exakta prognoser för väsentliga händelser på finansmarknaden genom algoritmer som använder historiska data. De ekonomiska förutsägelserna är så exakta att mjukvaran till och med kan förutse krig och geopolitiska drag, eftersom dessa tre företeelser hänger ihop på den stora scenen.

CIA ville 1998 ha programmet, men Armstrong vägrade att dela med sig och han fick därför 12 års fängelse (1999-2011) för civil olydnad mot domstol och för påstådd konspiration för att iscensätta ekonomiska bedrägerier. Armstrong anser sig vara oskyldig.

När Martin Armstrong kom ut ur fängelset arrangerade han omedelbart en konferens och deltagare kom från hela världen för att lyssna. Algoritmerma på hans gamla laptop hade under tiden fortsatt att förutspå händelser på finansmarknaden.

SVT visade dokumentären “The Forecaster” till den 16:e sep 2015 på SVT Play.

Relaterat: The Forecaster: Amerikanska finansmän försökte ta över Ryssland redan 1999

Armstrong kallar vägen till 2032 för “extremt volatil ” och han tror att världen kommer att vara totalt förändrad efter 2032. En aspekt av vår vardag som kommer att att förändras dramatiskt är vår frihet att resa.

“Det kommer att bli allt svårare att resa i takt med att totalitära regeringar begränsar den fria rörligheten. Det här kan mycket väl vara det sista året som vi kan anordna en personlig konferens med samma internationella publik.”

“Att kulturer möts har blivit en av de mest insiktsfulla aspekterna av dessa sammankomster, och även om det virtuella alltid är möjligt, kan detta vara den sista personliga världsekonomiska konferensen.”


Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq