Medvedev: Tyska fabriker som producerar missiler riktade mot Moskva är legitima mål

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 oktober 2023
- Torbjörn Sassersson
Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev.

Den tidigare ryska presidenten Dmitry Medvedev varnade åter igen för att konflikten i Ukraina kan leda till ett tredje världskrig på grund av de västliga ledarna. “Antalet högt uppsatta idioter ökar i NATO:s medlemsländer”, skrev han på Telegram på söndagen.

Medvedev, som för närvarande är vice ordförande för Rysslands säkerhetsråd kallade Storbritanniens nyutnämnde försvarsminister Grant Shapps för en “färsk idiot”. Medvedev syftar på Shapps idé att skicka brittiska militära instruktörer till Ukraina för att utbilda lokala trupper för krig mot Ryssland.

Om detta sker skulle de brittiska soldaterna bli ett “legitimt mål” för ryska styrkor, varnade Medvedev.

Medvedev beskrev också chefen för det tyska parlamentets försvarsutskott, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, som “ännu en dåre” efter att hon uppmanat Berlin att leverera kryssningsrobotar med långsdistanskapacitet av typen Taurus till Kiev.

Zimmermann hävdade också att ukrainska attacker mot mål i Ryssland med hjälp av dessa tysktillverkade vapen skulle vara i full överensstämmelse med internationell lag, skriver RT.

Medvedev svarar med att i så fall kan ryska anfall mot tyska fabriker där missilerna tillverkas också vara i full överensstämmelse med internationell lag.

Medvedev:

“Another fool from Bundestag, the chairwoman of German Defence Committee with an unpronounceable surname, is clamouring to immediately provide the ukrobanderovtsy with Taurus missiles to enable the Kyiv regime to hit deep into Russia’s territory to weaken the supply of our army. That is, it is in accordance with international law. Well, in that case, the strikes against the German plants which produce these missiles, will also fully correspond to international law.”

RT skriver:

“Moskva har upprepade gånger varnat för att västländernas vapenleveranser till Ukraina bara förlänger striderna och ökar risken för en direkt militär konfrontation mellan Ryssland och Nato.

Ryska tjänstemän har också hävdat att vapenleveranserna, utbytet av underrättelseinformation och utbildningen av Kievs trupper redan innebär att västländerna de facto har blivit parter i konflikten.”

Den tidgare svenska stridspiloten Fabian Fjälling varnade i en NewsVoice/FaktaTV-intervju för att den svenska SAAB-frabriken i Linköping på samma sätt kan bli ett mål för ryska attacker om Sverige skickar Gripen-plan till Ukraina i kriget mot Ryssland.

Läs mer och se video: Fd kapten inom flygvapnet: Skicka inte JAS till Ukraina – Ryssarna kan spränga SAAB-fabriken i Linköping

Mycket lite tyder på att de europeiska ledarna insett vidden av sina beslut att låta Europas länder vara proxystater åt det Washintong-styrda NATO och USA:s särintresse att bekämpa Ryssland på en bredade front än Ukraina (red anm).

Källor

  • Medvedev på X
  • RT: Western ‘idiots’ want World War III – ex-Russian president

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq