Medvedev: Tyska fabriker som producerar missiler riktade mot Moskva är legitima mål

publicerad 2 oktober 2023
- Torbjörn Sassersson red.
Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev.

Den tidigare ryska presidenten Dmitry Medvedev varnade åter igen för att konflikten i Ukraina kan leda till ett tredje världskrig på grund av de västliga ledarna. “Antalet högt uppsatta idioter ökar i NATO:s medlemsländer”, skrev han på Telegram på söndagen.

Medvedev, som för närvarande är vice ordförande för Rysslands säkerhetsråd kallade Storbritanniens nyutnämnde försvarsminister Grant Shapps för en “färsk idiot”. Medvedev syftar på Shapps idé att skicka brittiska militära instruktörer till Ukraina för att utbilda lokala trupper för krig mot Ryssland.

Om detta sker skulle de brittiska soldaterna bli ett “legitimt mål” för ryska styrkor, varnade Medvedev.

Medvedev beskrev också chefen för det tyska parlamentets försvarsutskott, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, som “ännu en dåre” efter att hon uppmanat Berlin att leverera kryssningsrobotar med långsdistanskapacitet av typen Taurus till Kiev.

Zimmermann hävdade också att ukrainska attacker mot mål i Ryssland med hjälp av dessa tysktillverkade vapen skulle vara i full överensstämmelse med internationell lag, skriver RT.

Medvedev svarar med att i så fall kan ryska anfall mot tyska fabriker där missilerna tillverkas också vara i full överensstämmelse med internationell lag.

Medvedev:

“Another fool from Bundestag, the chairwoman of German Defence Committee with an unpronounceable surname, is clamouring to immediately provide the ukrobanderovtsy with Taurus missiles to enable the Kyiv regime to hit deep into Russia’s territory to weaken the supply of our army. That is, it is in accordance with international law. Well, in that case, the strikes against the German plants which produce these missiles, will also fully correspond to international law.”

RT skriver:

“Moskva har upprepade gånger varnat för att västländernas vapenleveranser till Ukraina bara förlänger striderna och ökar risken för en direkt militär konfrontation mellan Ryssland och Nato.

Ryska tjänstemän har också hävdat att vapenleveranserna, utbytet av underrättelseinformation och utbildningen av Kievs trupper redan innebär att västländerna de facto har blivit parter i konflikten.”

Den tidgare svenska stridspiloten Fabian Fjälling varnade i en NewsVoice/FaktaTV-intervju för att den svenska SAAB-frabriken i Linköping på samma sätt kan bli ett mål för ryska attacker om Sverige skickar Gripen-plan till Ukraina i kriget mot Ryssland.

Läs mer och se video: Fd kapten inom flygvapnet: Skicka inte JAS till Ukraina – Ryssarna kan spränga SAAB-fabriken i Linköping

Mycket lite tyder på att de europeiska ledarna insett vidden av sina beslut att låta Europas länder vara proxystater åt det Washintong-styrda NATO och USA:s särintresse att bekämpa Ryssland på en bredade front än Ukraina (red anm).

Källor

 • Medvedev på X
 • RT: Western ‘idiots’ want World War III – ex-Russian president

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Ryssland har redan planerat en kraftfull vedergällning. Det är dock viktigt att påpeka att Ryssland inte söker krig med NATO och har ingen avsikt att angripa ett EU-land som är medlem i NATO.

  Jämfört med många andra länder har Sverige gett betydande stöd, men enligt Ryssland håller Sverige en del av ansvaret för förlusten av tusentals unga ryska män.

  USA verkar sträva efter att eskalera och sprida konflikten i EU, vilket är deras mål. Det är viktigt att inte tolka det på något annat sätt.

  Ett försvagat och krigsdrabbat EU gynnar den amerikanska krigsindustrin. Överflyttningen av kapital och industri till USA från EU stöder deras nya planer att återuppliva industrin och tillverkningen i hemlandet.

  Med andra ord, en stor konflikt i Europa kan vara en garanti för att USA behåller sin dominans med dollarn i flera decennier till.

  Det är mer sannolikt att Ryssland kommer att avfyra 200-300 ultraljudsmissiler mot Sveriges mest strategiska industrier och hamnar, vilket skulle tydligt demonstrera vilka konsekvenser som kan förväntas om andra fortsätter att stödja Ukraina.

   • Nej, vare sig Putin eller för den delen nån annan i Ryssland har nånsin sagt nånting sådant om Saab fabriken. Det är en svensk påhittad historia/gissning.

    Däremot är det utom all tvivel bevisat för alla andra länder i mellanöstern och östblocket att Israel låg bakom koranbränningar med sin agent här i Sverige med syftet att hindra Sveriges Nato-ansökan.

    Men med tanke på att Sverige självvållat sett till att Ungern är nu emot Sveriges nato-inträde så känns som om Ryssland och Israel försök var helt i onödan!

    I vilket fall, om Ryssland bestämmer att attackera Tyskland eller Sverige, blir det storskalig och inte en enda fabrik.

    • Tack för svaret Reza!
     Då var medias bassunering ännu ett fallsarier!
     Men kunde se logiken i detta iallafall, för att inte skicka Jas plan.
     Allt är ett spel för galleriet. Vi måste utgå från det.
     Som Albert Einstein myntade!
     Gud spelar inte tärning.

    • Vi har sagt att några JAS blir det ivf inte förrän NATO-medlemskapet är formellt klart. Efter det ser Ryssland annorlunda på Sverige som mål om JAS skickas över.

 • Scholz och Baerbock är komplett galna. Analytiker som S Hersh menar att Scholz var informerad om NS-sprängningen i god tid före.
  De liksom USA tror att Ryssland “deltar i spelet” medan Ryssland i själva verket menar vad de säger. Särskilt Putin. Medvedev representerar den hårdare linjen så frågan är om Putin står helt bakom? Jag tror det i detta känsliga läge och Ryssland kommer sannolikt att vedergälla om de nya långdistansvapnen används mot ryska mål långt innanför gränsen.

  Som jag förstår det är det komplett kapitulation och ny regering i Kiev som gäller från rysk sida. Alltså, förhandlingar om eld upphör är uteslutna pga alla tidigare förhandlingssvek från väst (senast Minsk-avtalet). Tysk utrikespolitik styrs numera i praktiken helt öppet från Washington.

  Börjar det skjutas målsökande mellan Ryssland och Europa’s fabriker är steget mot WW3 på mycket god väg. Kommer Ryssland försöka att snabbt avgöra i Ukraina eller agera som hittills med utnötning. Ju längre tid det tar ju större risk för eskalering till något värre.

 • Haha, bara ryssarna inte är så tosseda att de går i deen fällan. I såfall tredje gången gillt det globalistiska etabusemanget lyckats provocera fram handlingar som de sedan pumpar ut i sin västmonopolistmedia, och skvallrar för dess befolkning att; ‘titta nu, bara titta och se hur brutala de är..som anfaller srackars oss, vi som inte gjort något..’. Dvs, folk ‘inser’ då att nu, nu minsann måste vi gå i krig för att försvara vår ‘frihet’. Haha, en ‘frihet’ som varit koloniserad sedan minst 100år tillbaks

 • Möjligen är det USA:s taktik att driva Tyskland och dess industri mot en vedergällning från Ryssland? USA har redan sprängt den tysk/ryska gasledningen och saboterat Tysklands och EU:s ekonomi genom att hota EU att införa sanktioner mot Ryssland vilket kostat tusentals miljarder euro vid det här laget. Så visst kan det vara i USA:s intresse att få bort Tyskland som konkurrent! Dock är det ju inte speciellt slugt att driva samman Ryssland som är världens största energileverantör och dessutom har ca 30% av jordens naturresurser med Kina som är världens största tillverkningsland i armarna på varandra? Det är ju resultatet av USA:s inte fullt så genialiska utrikespolitik som mest går ut på sanktioner, krig, hot om krig och subversiv verksamhet via organisationer som CIA, NSA etc.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *