Pierre Poilievre utmanar Justin Trudeaus maktpolitik och journalist med färdigt narrativ

NOTERAT: Kan vi börja skönja en helt ny generation av hederliga, orädda och självsäkra politiker?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 19 oktober 2023
- Torbjörn Sassersson
Den kanadensiska konservativa politikern Pierre Poilievre
Den kanadensiska konservativa politikern Pierre Poilievre äter äpple och hahterar journalist.

NewsVoice publicerade i tisdags en debattartikel av Jan Norberg som presenterar den amerikanska konservativa politikern Matt Gaetz (41), som porträtteras som en ovanligt orädd politiker som är trött på korruption.

Här ser vi prov på Justin Trudeaus utmanare Pierre Poilievre (44) och hans förmåga att hantera en narrativdriven journalist medan han nonchalant tuggar på ett äpple.

NewsVoice har även lyft fram den demokratiska politikern Tulsi Gabbard (42) som utmanade hela det politiska etablissemanget och massmedia genom att kandidera under presidentvalet 2022.

Kan vi börja skönja en helt ny generation av orädda och självsäkra politiker med sinne för fakta och hederlighet som börjar ta plats på den politiska arenan i Nordamerika?

Källa: Pierre Poilievre på Youtube


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Det Jan tar upp är ohyggligt. Har inte läst boken men väl sett
    “The Pharmacist” en dokumentär om opioidkrisen i USA (NETFLIX). Det är mycket, mycket värre än vad man kan tänka sig. Det finns inte ord. Det är också en orsak till jag aldrig skulle ta något piller som bin pharma släpper i från sig.

    Problemet är att morfinbasis är en fantastisk medicin vid akut smärta.

    Frun bröt armen illa och tog regelbundet morfintabletter och så länge smärtan är outhärdligt bildar inte kroppen ett beroende om du trappar ner under tiden smärtan avtar, men alla är inte så stark i psyket att klara detta.

    Se dokumentären. Rekommenderas.

  • En udda politiker, helt klart. Gillar det nonchalanta taget att lite lojt tugga under intervjun. Vidare talar han med djup, bred manligstämma med stöd i magtrakten som ger ett avslappnat intryck, långt från de övriga ”andligt” uppfylld messianska unga globalisteliten som tycks vara hög på sin vision.

    Tankarna går till en erfaren polischef från i deckarserie från 70-talet.

    Han döljer också effektivt sin frustration och avsky inför globalistpacket – från en som sett allt och hört allt och inte längre tillåter sig att reagera med känslor, som annars tycks vara regel bland alla politiker.

    Kan bara behålla lugnet även när den emotionella temperaturen skruvas upp, lär han bli svårslagen.

    Se och lär!

    • Vidare i analysen bär han en perfekt skuren kornblå (konservativ) kostym, och med huvudet lite på sned, som signalerar beredskap och visst ogillande som tittaren påverkas av (vilket även påverkar intervjuaren, på ett negativt sätt – som kommer av sig). Vidare med glasögonen i handen (samt frukten från kunskapens träd i samma hand) inger han samma trygghet som en läkare, av den äldre stammen, till sin neurotiska patient.

      Tro inget annat än att han är ytterst medveten (och har övat) hur han för sig.

  • NewsVoice, hur ska det gå att ha ett replikskifte med artikelförfattaren, om ens repliker inte postas. Vad jag vet skrev jag inget som bröt mot några ‘koder’, eller. Samtidigt begriper jag såklart..hmm men det är inte bra. Men det är så det ser ut i wokeväst, ftf

  • “Kuba höll på att bli ett alltför positivt exempel med framgångsrik marknadsekonomisk utveckling”

    Va fan pratar du om?

    Kuba var USA:s casino, bordell och maffiafäste medan vanligt folk levde i fattigdom och misär.

    Detta måste vara en av mest “bisarra” kommentar du har skrivit!

  • Bra artikel Sasser!!!

    Ännu en lugn och saklig politiker som vågar “ställa på” journalister som är dåligt pålästa och som försöker ställa pk-narrativets alltid lika lögnaktiga frågor. Jag njuter när jag ser den här typen av politiker ta sig an vänstermedias fåfänga försök att styra en diskussion, mer av detta och vi kanske kan se ljuset i tunneln. Om det inte är tåget som kommer!!

    Vid cirka 7 minuter in i intervjun tar han sig an den s.k. opiodkrisen helt i regi av Big Pharma (främst släkten Sacklers imperium Purdue Pharma). Jag skulle vilja rekommendera alla NV-läsare att köpa eller låna boken Smärtans Imperium skriven av Patrick Radden Keefe.

    Boken ger en synnerligen obehaglig beskrivning hur denna judiska släkt (Sackler), invandrade från Europa, byggde upp sitt djävulska imperium i USA och inte skydde några medel för att kunna fortsätta tjäna mångmiljardbelopp.

    De mutade, hotade och tog sig fram som den värsta maffiaklanen, fullt i klass med den illegala gängkriminaliteten vi tex ser i Sverige. Skillnaden är bara att de gjorde detta på ett avsevärt mer sofistikerat sätt och med etablissemangets godkännande. Allt i från advokater, myndigheter till politiker skyddade denna maffiafamiljs framfart.

    Läs denna bok och du kommer förstå hur den kapitalstarka oligarkin fungerar inte bara inom Big Pharma, såsom det beskrivs i boken går det också till så här inom Big Tech, Big Bank och Big Military.

    Om det finns ett intresse från er som läser NV så kan jag åta mig att komma med en kortare bokrecension av denna bok “Smärtans Imperium”. Blir det fler än 10 som vill att jag gör det så blir det nog av, boken är på 484 sidor så det kan ta ett tag innan publicering.

    Jag upprepar min vädjan att vi som läser NV hjälper Sasser att öka besöksfrekvensen på NV:s Youtube kanal. Det vore klart bra om någon av er andra läsare kunde tänka sig att tillsammans med mig och Sasser framträda på den här YT-kanalen. https://www.youtube.com/@NewsVoiceTV/videos

    • Jan, bara för att han tar upp något som alla redan vet..innebär det inte att han är ett jota trovärdig. Han sa att Kina är problemet, emedan vi vet att det är en heelt annan typ av ‘makt’ som kryper längs med väggarna. Den ‘makt’ som nu ‘sd’ en gång för alla bugar inför. The enemy within. Neej, inte muslimer, judar, kristna, buddhister..Got me

      • Jonny Jonson du är flitig i kommentarsfältet och dessutom med vad som synes vara ditt riktiga namn, bra där Jonny.

        Emellertid är dina kommentarer en aning osammanhängande.

        Nåja, törs du ställa upp på en diskussion som publiceras på Newsvoice Youtube kanal??

        Jag misstänker dock att du avböjer då du sannolikt är ännu en tangentbordsriddare som inte vågar framträda.

        Tar du utmaningen ??

        • Namnet är jonnyjonson, men tack ändå. Flitig vet jag inte, jag skriver och jag gör det på en reaktion om texter. Så flitig, nej det har inte med det att göra. Ang osammanhängande, vet jag inte heller, men du får gärna utveckla. Och om du anser att det är osammanhängande, är det väl inte mycket till idé att ha en diskussion.

          F ö är där inte så mycket att diskutera, men väl samtala om. Vi har alla samma fiende som bekämpar hela mänskligheten, Alla grupper. De säger det själva; människan är vår fiende och ska inte äga något, inte ha några rättigheter..

          När man förstått att det är så, är där inte mycket att diskutera. Samtalen kan vi ha här, om t ex vad du skriver och som i mycket är intressant men något.. naivt, i vissa fall.
          Men tack för inbjudan, till ‘deras’ ‘media’plattform..

  • No trust, hur ‘cool’ han än verkar. Han sa att ett lands ledare är en ‘diktator’, och att Kina är ‘problemet’. Han vägrade att svara på vem de verkliga diktatorerna äääär. De som just nu kvaddar västra hemisfären, utifrån o inifrån. Nuup, han måste visa andra framfötter, sina egna dvs, inte ‘deras’..sedan kan vi se. Dock, jag förstår att han måste köra 3dschacket..om det nu är det han gör dvs..Finns kanske en anledning att han ‘åt ett äpple’

    • jonnyjonson

      Verkar som du har mer förtroende för den puckade “journalisten”. Du tar uppenbarligen inte kinas brutala förföljelse av oliktänkande, deras framfart i hongkong, och deras påflugna,hotfulla agerande gentemot taiwan på allvar. Poilievre har rätt – det finns goda skäl att tvivla på kinas goda avsikter!!!

      • Tvivla istället på de som ska sitta i fängelse i väst, för massövergrepp mot världsbefolkningen, a tiny tiny little shittgroup

      • lars k
        rätt märkligt att ingen begripit varför han ‘åt på ett äpple’. Är folk så igenkorkade, nej inte korkade i bemärkelsen, utan iigengenkorkade av propaganda att de inte vet vad äpplet står för. Klart han var nonchig, han måste ju ha ngn upper hand. Men vilken är det..Kolla jrk,jr som nu bekänner färg och ställer sig på ett visst marodörskaps sida, näär det verkligen gäller. Annars kan han inte få monemaffians pengar för att finansiera sin sk valkampanj (på ngt förunderligt sätt så har hans modighet vid massmords’vccn’projektet, för att skydda människor, gjort att inget hänt honom. För modighet, det visade han). Kolla trump (som jag trott på fram till han nu, då han ställer sig på israels sida, ‘varför det’).

        Få vet ju för f..n vem av ‘de folkvalda’ är längre; är de amorala kriminella hela f..ng hänget, och finns det ngn som är (ekn) oberoende av ‘politikerna’.

        Vem är den snubben artikeln pratar om? Är han triljardär så han kan finansiera sin valkampanj..el..Han kan vara hur uppriktig o ärlig som helst, men är han iinte ekon oberoende kabalen, så är det kört från första..nanosekund

  • Det är ju flatheten inför Hanna Stjärne & Co. som störtat Sverige i det socialistiska träsket.
    Aldrig ifrågasatt, närmast fredad från yttre påverkan!

    • Det är flatheten för USA som är orsaken
      USA har inget problem med socialism som gör USAs rivaler svagare
      USA tackades hjärtligt av bolshevikerna för att USAs arme hade räddat deras rörelse i ett kritiskt läge. Sen återvände amerikanerna hem via Vladivostok och USAs företag hjälpte till att bygga fabriker i Sovjet.

      Analogt hjälptes kommunisterna till makten på Kuba och Nicaragua av USAs elit.
      Kuba höll på att bli ett alltför positivt exempel med framgångsrik marknadsekonomisk utveckling som skulle ha kunnat sprida sig till hela Latinamerika.
      Före Castros revolution hade Kuba den högsta per capita utvecklingen i Latinamerika och sjukhus byggdes ut som Castro sen tog äran åt sig för.
      Castros behandling av oppositionen var långt värre än föregångaren Battista. Den sistnämnde hade enkelt kunnat avrätta Castro men han släppte honom fri. Efter Castro’s makttillträde har forskare uppskattat att 50 tusen dödsfall inträffat genom antingen avrättning av exekutionspluton misshandel i fängelser eller dödsfall bland flyende.-
      Det fanns säkert många kriminella bland dessa men många avrättades utan rättegång.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *