Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Den politiska och finansiella eliten kommunicerar via det krypterade nätverket TopLink

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 7 december 2023
- Torbjörn Sassersson
Torbjörn Sassersson och Hans Erixon

Att den politiska eliten och finansmiljardärerna kommunicerar med varandra via det hemliga nätverket TopLink är det inte många som känner till. Det är här som dialogerna förs och besluten tas när det digitaliserade samhället nu byggs.

Hans Erixon, som är ingenjör och egenföretagare med bakgrund inom svensk och utländsk industri, kommenterar integritetshotet i och med att Regeringen med Erik Slottner (KD) i spetsen, vill införa World Economic Forums koncept för den digitala identiteten och den digitala identitetsplånboken i Sverige.

Statsminister Ulf Kristersson och statsrådet Erik Slottner med ansvar för Rikets digitaliseringsplan och myndighetsföreträdare såsom DIGG-myndighetens generaldirektör Anna Eriksson och Skatteverkets generaldirektör Katrin Westlin-Palm ligger bakom processen.

The Great Reset kallas idag för den stora transitionen.

Hans Erixon menar att medicinsk kontroll nu paras med digital kontroll över enskilda människors privatekonomi. Enbart de positiva aspekterna som rationaliseringar lyfts fram och det finns en övertro på tekniklösningar.

Allt är inte dåligt med digitalisering

Ett digitalt system kan reda ut hur många människor det finns i Sverige, hur många pass som utfärdats och det går att förhindra människor från att missbruka samordningsnummer. Utebliven kontroll av fingeravtryck gör att systemet kan missbrukas tex den digitala plånboken. Allt ska baseras på sk blockchain-teknik och den tekniken behöver också bygga på att människor inte fuskar med pass och identitet.

Ansiktsigenkänningsteknik kommer att vara en avgörande teknik eftersom den är mer tillförlitlig än fingeravtryck, enligt Hans Erixon.

I Kina har automatiserade böter införts med hjälp av ansiktsigenkänning. Om någon går mot röd gubbe får denne en böteslapp. Samma lösning kan tillämpas på fortkörning.

TopLink

Denna elit utvecklar nu sina metoder och system för att driva världen. Erixon berättar om det slutna kommunikationsnätverket TopLink som allmänheten aldrig får tillgång till. TopLink infördes av World Economic Forum (inloggningssida) år 2009 och det används så att toppolitiker och tjänstemän kan kommunicera utan att meddelandena hamnar i registraturerna.

“Grouped around 250+ insight areas covering key economies, industries and global issues, members of the Expert Network can access TopLink, the Forum’s digital interaction platform, to contribute their expertise and thought leadership on some of the most important and globally relevant challenges and opportunities.” – weforum.org

Faktablad om TopLink (PDF)

Erixon säger att sett meddelanden mellan utrikesminister Tobias Billström och George Soros son Alexander Soros som förväntas ta över sin pappas miljardrikedomar för att styra upp världen.

 

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: TopLink