Indien satsar på homeopati – Bygger ut forskningsinstitut med ett permanent campus

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 januari 2024
- NewsVoice redaktion
Indiens premiärminister Shri Narendra Modi
Indiens premiärminister Shri Narendra Modi satsar på homeopati

Den 12 januari 2024 lades grundstenen till det permanenta campuset Regional Research Institute for Homoeopathy i Azara, Guwahati. Det meddelade den indiska regeringens informationsbyrå.

Institutet  grundades som en klinisk forskningsenhet för homeopati redan 1984 och det ligger i Odalbakra, Guwahati. Det tillhandahåller laboratorietjänster och tillgodoser med hjälp av homeopati hälsobehoven hos den regionala befolkningen. Institutet är framgångsrikt gällande kliniska prövningar för många vanligt förekommande sjukdomar.

Regional Research Institute for Homoeopathy under Central Council for Research in Homoeopathy, Ministry of AYUSH, Govt of India is a pioneer institute in the field of Homoeopathy in North East India to research in homoeopathy and to serve mankind” – RRIH

 

Regional Research Institute for Homoeopathy
Regional Research Institute for Homoeopathy, eget verk

Institutet samarbetar i folkhälsoforskningsprojekt med prestigefyllda organisationer som tex: NIPER, All India Institute for Ayurveda och State Homoeopathic Medical College.

Central Council for Research in Homeopathy (CCRH) är en ledande forskningsorganisation som lyder under Ministry of Ayush, Indiens regering, som åtar sig, samordnar, utvecklar, sprider och främjar vetenskaplig forskning inom homeopati i Indien.

CCRH bedriver en mångsidig forskning över hela Indien genom ett nätverk bestående av 27 institut, enligt ett pressmeddelande.

Dr Subhash Kaushik, generaldirektör för CCRH, informerade om att verksamheten på RRIH baseras på “utmärkta standarder” och att institutet har en rik erfarenhet av behandling av bland annat icke-smittsamma sjukdomar.

 

Källa och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Homeopati kan bygga på ett för mig överraskande förhållande. Kemister upptäckte att när man utgår från substanser med högre koncentration och späder ut dem så kan det ibland bli så att de verksamma molekylerna klumpar ihop sig och bildar aggregat. Den rumsliga formen av molekylerna blir större.
    Om man späder i samma behållare och sen tar en skopa därifrån måste man då råka få med den delen där det nya objektet finns. Alla prov man tar kommer inte att innehålla samma saker.
    Om detta är vad som är verksamt kan det alltså vara större sammanlänkade objekt när man späder.

    Bizarre chemical discovery gives homeopathic hint
    19:00 07 November 2001
    From New Scientist Andy Coghlan

    “Dilution typically made the molecules cluster into aggregates five to 10 times as big as those in the original solutions. The growth was not linear, and it depended on the concentration of the original.

    “The history of the solution is important. The more dilute it starts, the larger the aggregates,” says Geckeler. Also, it only worked in polar solvents like water, in which one end of the molecule has a pronounced positive charge while the other end is negative.

    Biologically active
    But the finding may provide a mechanism for how some homeopathic medicines work – something that has defied scientific explanation till now. Diluting a remedy may increase the size of the particles to the point when they become biologically active. “

    • Alltid då man kritiserar eller diskuterar homeopatin så är focus på potentieringen eller det bättre ordet dynamiseringen.
      Homeopati betyder lika lidande efter grekiskan homoios “lika” och pathos “lidande” Varför diskuteras aldrig kärnan eller den centrala frågan i denna vetenskap? Hahnemann som lancerade homeopatin 1796 började inte potensera sina läkemedel förrän 1827 för att slippa biverkan från de många gånger Mycket giftiga ämnen han använde.
      Redan Hippocrates 460-370 f.kr.använde sig av homeopati.Det finns nedtecknat bevarat sedan hans tid att han använde sig av likhetsregeln.Han botade kolera.Kolera ger våldsamma diarreer och kräkningar.
      Hippocrates använde sig av växten Veratrum album i lämplig liten dos.
      Veratrum album framkallar koleraliknande symtom vid förgiftningar,

  • Bli inte överentusiastiska för homeopati. Det är ngt lurt med det. Och jag är ingen entusiast till mainstream. Tvärtom jag är mycket kritisk mot de bevis som virologer åberopar
    Se här vad Jordan Grant fick för svar från mainstream virologin när han frågade varför de inte har lyckats isolera virus direkt från tagna prover.

    1)”The virus is too weak to isolate/purify directly from the fluids.”
    2)”You’re not a virologist, you don’t get to determine what isolation is.”
    3)”A virus needs a host in order to replicate, so that’s why we use the cell culture.”
    4)”There’s not enough virus present in the fluids to isolate/purify it.”

    Notera punkt 4 Den punkten innebär antagligen att de behöver många enskilda viruspartiklar för att påvisa existens.
    Men varför skulle det behövas?
    Inom fysiken kan de isolera enskilda atomer och hålla dem på plats och göra experiment med.
    Virusar är väldigt mycket större.
    Många distinkta fysikaliska parametrar borde göra det möjligt att isolera dem.
    Punkt 4 är inte samma som homeopatins submolekylära utspädning men det påminner mig om det.
    Tänk om homeopatisk förtunning uppmuntras att tas på allvar för förvirra allmänhetens insyn inom medicin? Så att annat ovetenskapligt nonsens ska bli taget på allvar
    Jag påstår inte att homeopati inte fungerar men om det fungerar så döljer de kanske något om hur de gör.
    De kanske använder ngn billig ingrediens för avgiftning och förlorar inkomst om folk fixar det själva.

    • Angående Homeopati måste du först prova hos en Homeopat sen efter det kan ställa kritiska frågor.

      Ang. virus. Jag frågade en vaccinforskare, vill inte uppge hennes namn. Hur de forskar på Hiv-virus om det inte kan finna virus i sin vaccinforskning – “Vi forskar inte på virus, det går inte.” hon fortsatte “Vi forskar på cancerceller som har virus”. Och hur vet ni att cancercellerna har virus? “Ja det forskar vi på?”
      Däri ligger hela vaccin- och virusforskningen, ingen vet.

      • Dom får betalt för att inte ta fram den hemska sanningen att virologins profitgenererande hemligheter och humbug skadar enormt mycket. Efter att ha tagit del av sanningen om polio kan jag säga det utan tvekan.
        Läste tex nyss att indiska forskare fann att 2012 fick 47000 indier polio. Samma som polio har varit hela tiden men det döptes om på 50-talet för att rädda debaclet med Salks vaccin.
        Så det används sen 1958 (tror jag det var) en annan term än poliomyelitis men det är samma. Dessutom är det i detta fall – 2012 – vaccinet som orsakat 12 ggr fler offer.
        Hundra år gammalt ljug för big pharmas profit
        Eftersom vaccinet tillverkas med utgångspunkt för att det är ett virus och toxikologin inte används så kommer toxinerna med automatiskt.
        Det är helt groteskt. Hela virologin behöver saneras och jag tror det skulle vara bra om fysiker fick mer inflytande över forskningen där. Cell-biologi ser ut som om det passar bra ihop med fysikers nanoteknologiska vetenskap.
        Naturen verkar ha lyckats bättre med att få nanoteknologin att fungera stabilt och det finns mycket intressant fysik att lära sig genom studiet av cellen. Jag gissar att nanoteknologer studerar det biologiska fallet men jag vet inget om det.
        Dom skulle kunna stimulera den stackars haltande medicinska vetenskapen in på ett bättre spår. Men de biovetenskapliga grenarna behöver nog bredda sig för att kunna hävda sig om det sker en sån utveckling.

        • https://youtu.be/tTX_PQrsz8Y

          Video synopsis
          Multisjuklighet – flera sjukdomar hos en person – är nu en storskalig epidemi, och inte bara i rika länder.
          Med ökningen av multisjuklighet tar många patienter 7-8 läkemedel åt gången, vilket leder till en 80-procentig risk för biverkningar.

          Enligt Dr Peter Fisher behövs effektiva alternativ, särskilt för antibiotika som det inte har upptäckts några nya klasser av sedan 1970-talet och överanvändning av befintliga har lett till antibiotikaresistens och ineffektivitet.
          Medan den brittiska regeringen har en strategi för att bromsa problemet med antibiotikaresistens, kommer den inte att fixa det.

          Dr Fisher hävdar att homeopati är en effektiv behandling som kan minska antibiotikaanvändningen. Till exempel har en studie tydligt visat att den är effektiv vid övre luftvägsinfektioner hos barn.

          Han citerar en storskalig studie av nästan 7 000 patienter i Frankrike som jämförde patienter som besökte homeopatläkare med de som besökte konventionella läkare. Studien hade tre kohorter – muskuloskeletala problem, övre luftvägsinfektioner och sömn- och psykiska störningar. De som sågs av homeopatiska läkare hade en minskad användning av läkemedel och antibiotika.

          En andra studie från Frankrike med 500 barn med återkommande övre luftvägsinfektion visade återigen en dramatisk skillnad i behandling och resultat mellan de som besökte utövare som integrerade homeopati och de som inte gjorde det.

          Om och om igen visar bevisen ett mönster av minskade antibiotika och andra läkemedel när homeopati införlivas.

    • Homeopatin behöver inga undermedel, enbart rent vatten. Det är vattenmolekylens polära egenskaper och att vatten är laminärt som gör att vatten kan imitera det man löser upp i det. Masaru Emoto visade det med sina frusna vattenfigurer och Luc Montagnier de kunde båda bevisa hur vatten kommunicerar redan från vårt medvetandeplan. Det är därför också viktigt att homeopatiska produkter inte blir utsatta för starka magnetfält.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *