Blivande riksbankschef Jens Stoltenberg vill att svenskarna ska ställa upp i ett krig mot Ryssland

publicerad 2 februari 2024
Blivande riksbankschef Jens Stoltenberg
Blivande riksbankschef Jens Stoltenberg vill att svenskarna ska strida mot Ryssland.

Blivande riksbankschef Jens Stoltenberg vill att svenskar ska vara beredda att offra sina liv i ett krig mot Ryssland, men svenskar blir allt mer NATO-skeptiska. Enligt en undersökning mellan juli och november 2023 har stödet för NATO minskat från 65 till 57%.

Ginna Lindberg på Sveriges Radio intervjuade den 31 januari 2024 NATO-chefen Jens Stoltenberg, som snart går vidare i sin karriär.

Stoltenberg säger att Sveriges första uppgift som NATO-medlem blir att bidra till att hindra Putin från att vinna kriget i Ukraina, skriver SR.

“Stoltenberg säger att han räknar med att Sverige blir medlem i NATO inom några veckor, och att han fått försäkringar från den ungerska premiärministern om att Ungern kommer att rösta ja strax efter att det ungerska parlamentet samlas i slutet av februari. Den svenska ansökningsperioden har historiskt sett varit kort” – SR

Jens Stoltenbergs uttalande om behovet av att få med svenskar i ett krig mot Ryssland kommer bara en vecka efter att Stoltenberg offentligt sagt att NATO inte kan se ett direkt eller överhängande hot från Ryssland.

ArcanumSkolan 2024

NATO vill inte heller att situationen i Ukraina eskalerar till ett fullskaligt krig med Ryssland, enligt ett tidigare uttalande.

“Vi ser inget direkt eller överhängande hot mot någon NATO-allierad. Därför följer vi naturligtvis noga vad Ryssland gör”, svarade Stoltenberg på en fråga under en presskonferens den 23 januari, 2024.

Trots intensiva uppmaningar från regeringen, höga politiker och höga myndighetspersoner som Överbefälhavaren, om vikten av NATO-medlemskap för att trygga vår nationella säkerhet, tycks ändå trenden hos människor vara att bli mer tveksamma mot en svensk NATO-anslutning.

Blivande riksbankschef Jens Stoltenberg
Foto: NATO.int

Blivande riksbankschef Jens Stoltenberg

Deutche Welle (DW) skriver att Jens Stoltenberg snart kommer att kliva av som chef för NATO. Han har erbjudits ett toppjobb för norska centralbanken.

“Jens Stoltenberg kommer snart att avgå efter nästan ett decennium av tjänstgöring där han fyra gånger ombads stanna kvar – vid ett tillfälle även efter att han redan accepterat ett nytt jobb som chef för den norska centralbanken.” – DW

I Ukraina har tillgången till fotsoldater minskat kraftigt efter stora förluster i kriget mot Ryssland.

Många medier har tidigare rapporterat om att desperationen i det USA-styrda Ukraina om att få tag på nya soldater som ska ersätta de som stupat i fält. Ukrainas militära ledning rekryterar unga, gamla och även gravida kvinnor för strid. Nu är det dags för svenskar att ställa upp i detta krig, antyder blivande riksbankschef Jens Stoltenberg.

 

Text: Torbjörn Sassersson och Christian Pavón

Källor: Kantor Public, Nya Tider nr 52 (år 2023) sid 4, Sveriges Radio och Deutche Welle

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Rysslands norra front vill imperiet binda upp trupper och annat för att Ryssland inte ska ha samma tyngd på de andra fronterna.
  Svensk militär kan möjligen ha intrycket att det kan räcka med att vara ett starkare men ändå potentiellt hot mot Ryssland.
  Annars är det märkligt att de och näringslivet tar så lätt på eskaleringen i norr. Går eskaleringen längre verkar det sannolikt att USA och Ryssland hellre låter förstörelsen drabba Europa innan huvudmotståndarna släpper lös det värsta mot varandra.
  Detta med en operation i röda havet kan psykologiskt ses som en lättnad för fårskocken som medierna hanterar.

 • Det finns öden värre än döden och därför har våra förfäder ibland riskerat allt. Der ska vi också göra. Nu begär dessa uppkastningar att vi ska offra livet för att hjälpa dem att servera oss ett öde värre än döden: deras globalistfascistiska utopi. Nejdu, din dj-vla Stolle! Du pekar inte ut vilken vilken kulle jag ska dö på! Dagarna är räknade för era flottiga fingrar i köttgrytorna!

  • Helt rätt!

   Vore man legosoldat kunde man visserligen som levandes utan moral åtminstone jobba för pengar.

   Vore jag ungdom idag skulle jag tvärvägra. Sitta “livstid” på en av Sveriges anstalter och få allt serverat. Skämas lite för man får bättre mat än pensionärerna. Men dra en lättnades suck för man slipper malas ner i idioternas krig.

 • Det bör stå bortom allt rimligt tvivel nu för varje människa som kan tänka. Passiva protester stoppar inte dessa diktaturens kreatur. Alla makthavare och opinionsbildare som ordbajsar om corona, klimatet, Ukraina, Nato, “den regelbaserade världsordningen” är våra verkliga fiender. Alla som har något med WEF, trikaterala kommissionen, Bilderberggruppen mm att göra är Sauruns orcher. De driver en bottenlöst ond agenda och de står nu och trampar utanför våra dörrar….

 • Vad pellejönsen jens vill är bara löjligt, ingen lyssnar på honom. Han har gjort sina snortade uttal, han är out.

  • Officerskåren lyder i sverige svenskspecialitetjag är veteran vet hur dom tänker. bunkra mina vänner bunkra och bygg kontakter ensamär inte stark.

  • De ÄR pellejönsar, precis som du skriver. Problemet är att dessa pellejönsar har all makt och folk är utan makt. Sedan mer än femtio år har de lurat oss och gjort oss förvirrade. Nu är vi vid vägs ände. De behöver oss inte mer, nu skall de bara plocka av oss det lilla vi har kvar. Sedan kommer de att döda oss – de av oss som inte redan är döende av giftsprutan.

 • Det vore verkligen fantastiskt om ett krig bröt ut genast.

  Jag har bunkrat upp med enorma mängder popcorn och toalettpapper och ser verkligen fram emot att få höra den mest underhållande och glädjefyllda nyheten någonsin från SVT.
  Det blir verkligen något extra med SVT:s mest minnesvärda nyhetshändelse någonsin:

  “I dag förklarade NATO krig mot Ryssland, USA förklarade krig mot Kina, och Israel startade krig med Iran.”

 • Varför hetsar SOCIALISTERNA svenskar att gå i KRIG?
  Inte försvara vårt land?
  Sverige är förvandlat till ett DÅRHUS!

 • Enligt Cervenca har de håvat in sextio miljarder och det var några veckor sedan så det är väl ännu mer nu. Att norrmännen nominerar den här galningen till Nobels fredspris är väl – förutom att det är horribelt, mest att betrakta som en desperat åtgärd för att tvätta hans rykte rent. En iskall person utan minsta spår av empati enligt mig!

 • Krig, krig, krig!

  Öka anslagen till krigsindustrin, casha in!
  Bomba, bomba, bomba, låna ut pengar till återuppbyggnad och casha in!
  Bomba, bomba, bomba, och konfiskera mark och naturresurser och casha in!

  Cash is King! Bara naturligt att han går till centralbanken. Går vi i krig kan ju staten också ta tillgångar direkt av folket för att “understödja” kriget.

  https://www.youtube.com/watch?v=LvD6C0O-5Mg

  Ta av stolpskottet allt han har och skicka hen till fronten i Ukrina, med alla andra krigshetsare!

  • Där sitter två jurister och pladdrar. Precis som i SVT och SR. Det bara pladdras i svenska medier. Är svenskarna numera så fruktansvärt barnsliga, så att de inte längre kan ta emot information som sägs rakt ut, utan den måste presenteras under “trevliga former”.

   Dessa jurister pladdrar om regelverket för hur Sverige skall förberedas för krig. Vad de missar är att den svenska regeringen inte längre behärskar vårt territorium, detta har de överlåtit till USA.

   Juristerna pladdrar vidare om att landet skall ställas om enligt ett fastställt regelverk. Med vadå? frågar sig vän av ordning. Sverige har ingen krigsmakt, annat är ett par tusen man (vilka nu, på vår koloniallednings i USA order, skall skickas till Jemen för att döda houtier) samt en handfull haubitsar och några flygplan. Sverige har inga beredskapslager, dessa sålde politikerna ut för 2-3 decennier sedan. Svensk matproduktion kan endast föda cirka 4 miljoner människor.

   Inför det kommande kriget – ja, det kommer antagligen innan året är slut – står Sverige med brallorna nere. Sveriges politiker klarar ju inte ens av att få ordning på något hundratal invandrade tonårsgangsters. Är det verkligen någon som tror att dessa imbecilla femtekolonnare kommer att kunna organisera Sverige på något vettigt sätt? Naturligtvis inte. I stället kommer de att ge våra kolonialherrar fria händer att skapa ordning i landet och det kommer inte att ske med silkesvantar – eller med gulligt pladder.

 • Ja går man med i en krigsallians, så får man sin vilja fram att vara med och kriga.

  För nu är det inte fråga om, om kriget kommer, nu heter det snart äntligen kommer kriget.

  Lönsamt som bara den, Wallenberg var pådrivare i NATO frågan, och var personligen med vid första kontakten vid ansökan om medlemskap.

  Senaste uppgiften var väl att han redan tjänat runt 30 miljarder kronor tack vare medlemskapet, mera kommer.

  Förr hette det att makten utgår från folket, numera heter det att makten utgår från det utvalda folket, vi andra har bara att lyda och dö.

 • Vi behöver bygga ut den institutionaliserade slutna psykiatriska vården där de obotligt sjuka kan leva ut sina liv utan att orsaka skada för andra.

 • Idiotin bara växer, från krigsförklare till kommande riksbankschef.
  Stoltenberg har kanske de rätta anlagen för att överse båda
  posterna. Krig med Ryssland vill han ju ha som alla NATO intressenter.
  Han tycker att svenskarna kan offra livet för de imperialistiska
  krafterna som så gärna vill ha förödelse som målsättning. Stöpt i
  NATO maskineriet, kan han bara tala gott om mördarmaskineriet och dess
  globala tentakler för krig. Ett tredje världskrig står för dörren.

 • Återigen är det dags att offra livet för att berika gräddan.
  Och sen snackas det om att koldioxid är miljöförstörande. Vilken miljönytta har NATO et cohortes gjort i Ukraina plus alla krig i Arabvärlden nu på senare tid?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *