Stoppa kriget mot Ryssland – 15 februari 2003 protesterade miljontals mot Irakkriget

Debatt

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 15 februari 2024
- Torbjörn Sassersson

Den 15 februari 2003 protesterade minst 35.000 människor på Norra Bantorget i Stockholm mot att Irakkriget skulle starta. Kanske 100.000 människor protesterade i Sverige den dagen och enligt BBC deltog 6-10 miljoner människor i protester i sextio länder den 15-16:e februari.

De största protesterna ägde rum i Europa. Protesten i Rom involverade tre miljoner människor och listas i Guinness rekordbok från 2004 som den största antikrigsdemonstrationen i historien.

Engagemanget i Sverige handlade om att stoppa ett krig i Irak som inte ens ligger i Europa. I nutid riskerar vi alla i Sverige att dras in i ett krig mot grannlandet Ryssland inom några få år om de krigshetsande politikerna, massmedia, vår ÖB och NATO får som de vill.

Om din son är 14 år idag kan han om 4 år tvingas till värnplikt för att året därpå skickas till en krigsfront i Polen, eftersom NATO-länder måste hjälpa varandra. I Ukraina rekryteras gravida kvinnor till fronten på grund av soldatbrist, så även dina döttrar kan få strida mot ryssarna vid ett utdraget krig, och vapenindustrin älskar utdragna krig (perpetual war).

Samtidigt säger den ryska ledningen att de inte vill ha krig mot NATO och Europa (och det har upprepats ett otal gånger), men våra politiker lyssnar inte. För att starta ett krig mot Ryssland måste alltså NATO:s hemliga arméer av typen Stay Behind (i Sverige kallad Arla Gryning), iscensätta en false flag och dessa förband är specialister på det. Lär av historien.

Vad som behövs idag är en motståndsrörelse mot krig och den förenar alla människor, svenskar, invandrare, muslimer, kristna och ateister. Den gemensamma nämnaren är att ingen normal människa eller familj vill ha krig.

Ingen vill skicka sina barn till krig. Inte ens ryssarnas mammor och pappor vill skicka sin barn till krig, så vi i Sverige är även förenade på den punkten med ryssarna.

De enda som hetsar till krig är en ytterst liten skara av NATO-chefer som Jens Stoltenberg, vår ÖB Micael Bydén, vår Försvarsminister Pål Jonson, några NATO-älskande journalister i systemmedia, några onyttiga idioter på NATO-tankesmedjor som tex Patrik Oksanen och Fri Värld.

Det kanske handlar om 50 personer i Sverige som måste tas i örat och skickas ut. Vi övriga runt 10 miljoner boende i Sverige bör ha en lätt match med dem. Det enda vi behöver göra är att säga: stopp, nu räcker det och ett första steg är att skicka ett mail, ringa ett samtal och senare komma på en massprotest på gator och torg, precis som den 15 februari 2003.

 

Källor och relaterat

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq