Petra Agapi och Magnus Stenlund vill att Svea Kanal ska gillas av hela svenska folket

Svenska medielandskapet har fått en ny kanal: Svea Kanal

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 4 februari 2024
- Torbjörn Sassersson
Magnus Stenlund och Petra Agapi
Magnus Stenlund och Petra Agapi

Petra Agapi och Magnus Stenlund slutade på SwebbTV, men startade snabbt Svea Kanal. Målet är att sända intervjuer och nyhetskommenterande inslag varje dag och de lovar att utveckla sin fysiska nya studio med tiden. “Det viktiga var att komma igång snabbt snarare än att ha all teknik på plats”, säger Stenlund till NewsVoice.

Agapi och Stenlund kallar Svea Kanal för A-media-kanal  där A står för alternativmedia. I kontrast till A-media finns B-media, och nyhetsparet syftar då retsamt på Bonnier och Aftonbladet.

Svea Kanal testar olika sociala medieplattformar

Svea Kanal ska sändas på Rumble, Youtube, Bitchute, Odysee, X (Twitter), Telegram och Facebook.

“Vi gör detta på många plattformar för att inte riskera att bli censurerade eller bortplockade. Vi vill nå så många som möjligt, även av de som inte vaknat och via har redan 13.000 följare i Facebook-grupperna Svea Kanal och Svea Kanal Magnus Stenlund.”

“Att vi finns på flera andra plattformar handlar om att också säkra upp så att om vi inte delas där kommer vi nå fram på de andra plattformarna.”

Svea Kanal – PM Sverige och PM Konspiration

Kanalen ska satsa på inslag i intervjuformat, dels på PM Sverige och dels på PM Konspiration.

Svea KanalPM Sverige tar upp dagsaktuella händelser i Sverige och ute i världen “eftersom det är allt tydligare att det är därifrån vårt land numera styrs”, säger Magnus Stenlund till NewsVoice.

PM Konspiration är däremot ett nytt koncept, där vi vill ta upp allt sånt som fått en sådan etikett, för att belysa dessa ämnen från alla vinklar.

Svea Kanal kommer också att innehålla vanliga ledare med Stenlund och krönikor med Agapi.

“Vi hoppas att vi mellan dessa inslag hinner göra kortare nyhetsuppdateringar, där Petra svarar för inrikesnyheter och Magnus står för utrikes och ekonomi.”

Petra Agapi har en bakgrund som egenföretagare, som heminredare, producent, krönikör och webbdesigner. Petra gjorde succé som sommarpratare på SwebbTV sommaren 2023, då hon hade överlägset flest lyssnare av alla.

Magnus Stenlund har en bakgrund som civilekonom och jurist, men också som lärare på yrkeshögskolan, i flera ämnen. Han har arbetat utomlands som finans- och kreditanalytiker bl a i Tyskland, Baltikum och Ukraina. På SwebbTV gjorde han över 400 inslag.

Magnus och Petra rekommenderar i första hand och till en början Svea Kanal på Rumble.

Första avsnittet av PM Konspiration handlar om sprängningen av Nordstream.

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Svea Kanal