Bok: “Se odjuret i vitögat – Om tillit, civilkurage och motstånd i en mörk tid” av Naomi Wolf

publicerad 11 mars 2024
Dr Naomi Wolf. Foto: Epoch Times
Dr Naomi Wolf, 2022.

I över 30 år har kvinnors sexuella och reproduk­tiva hälsa varit ett centralt tema för den amerikans­ka författaren ­Naomi Wolf. Ett tema som givit henne både uppmärksamhet och uppskattning.

Naomi Wolf: Se odjuret i vitögat
Naomi Wolf: Se odjuret i vitögat

Men genom covidpandemin kom detta att förändras. Nu upptäckte Naomi Wolf att det inte ­längre var tillåtet att i offent­lig­heten öppet diskutera kvinnors hälsa. Hon som ­tidigare givits stort utrymme i de mest inflytelse­rika tidningarna fick nu istället utstå ­mediala deplattformeringar, hätska person­angrepp och sociala utfrysningar.

I Se odjuret i vitögat berättar ­hon hur under denna tid hennes liv tog en ny dramatisk vändning.

Hon beskriver de långtgående politiska förändringar som in­träffade och tar pulsen på det nya samhälls­klimat som följde i deras spår. Hon skildrar hur den frihetliga och demokratiska ordning, som hon själv hade betraktat som närmast ­orubblig, krackelerar och ­­antar drag av tyranni, censur och totalitarism.

För ­Naomi Wolf blir det en tid präglad av såväl smärtsamma person­liga upp­brott och ­ideologiska omprövningar som nya trösterika vänskaper och livsperspektiv.

Tucker Carlson:

“Under den civilisationskris som har drabbat oss har Naomi Wolf varit en förutseende iakttagare, en skarp analytiker och en modig förkämpe för sanning och frihet. Hennes bok är ett sannings­testa­mente i en galen tid.« Jeffrey Tucker

»När västerländska ledare för fyra år sedan tappade sitt förnuft och anammade en auktoritär ideologi var Naomi Wolf en av få som från första början förstod vad det var som skedde.”

Naomi Wolf är en amerikansk författare, journa­list och professor. Hon är fil.dr. i engelsk littera­tur vid Oxford University. Idag är hon verksam som vd för Daily­Clout, en medial plattform som även driver rättsliga processer, och som skribent på substack­en ­Out­spoken.

Tidigare har hon ­varit krönikör i tidningar som Guardian och ­Sun­day Times och rådgivare åt Bill ­Clinton och Al Gore i deras presidentkampanjer.

Naomi Wolf debuterade 1991 med The Beauty Myth (­Skönhetsmyten: Hur föreställningar om skönhet används mot kvinnor, 1992), som New York Times ­kallade »en av 1900-talets viktigaste ­böcker«. Sedan dess har hon ut­givit över tio böcker, bl.a. Miscon­ceptions: Truth, Lies, and the Unexpected on the Journey to Motherhood (2001); Vagina: A New ­­Biogra­phy (2012); Out­rages: Sex, Censor­­ship and the Criminalisation of Love (2019); och The Pfizer Papers: Pfizer’s Crimes Against Humanity (2024).

Naomi Wolf:

“Den 19 juni 2021 twittrade jag om att ­kvinnor kunde få oregelbundna menstruationer efter att ha fått mRNA-vaccin. För att förstå att det är ett allvarligt förebud om ett hälso­pro­blem behöver man inte vara biolog. Det var uppen­bart att om kvinnor fick menstrua­tionsbesvär 2021 så skulle de senare få ferti­litetsproblem vilket var vad som skedde.

När jag hade lagt upp den där tweeten vändes hela min värld uppochner. Plötsligt blev jag portförbjuden från Twitter, Face­book och Youtube. En flodvåg av hånfulla nyhetsinslag om mig dök upp samtidigt över hela världen.

Även Daily Mail, Sunday Times och Guardian – mina uppdragsgivare i åratal – ­publi­cerade artiklar med liknande innehåll. Inte en enda av de redaktörer som tidigare hade beställt artiklar av mig svarade när jag ringde eller mejlade. En av investerarna i mitt företag drog tillbaka ett sexsiffrigt bidrag. Ingen av dem som förr hade bjudit in mig till glamorösa evenemang kontaktade mig. Ingen företrädare för de traditionella medierna vågade överskrida den osynliga gränslinje som uppstått mellan min tankevärld och majoritetskulturen.

Jag hade blivit radioaktivt besmittad för att jag sa sanningen om kvinnors hälsa. Uppenbar­ligen fanns det något som ansågs mycket viktigare än den.”

Beställ boken på Karneval Förlag


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • ‘Vaccinated Will All Die of Turbo Cancer Soon’.
  https://www.thetruthseeker.co.uk/?p=282995;

  Kanske befinner vi oss i ett vänteläge till dess den verkliga, stora smällen anländer.
  En brittisk MP säger: ‘Vaccinated Will All Die of Turbo Cancer Soon’.
  “De vaxade kommer snart börja dö i hundratals miljoner döda” påstår Andrew Bridgen MP, att en senior minister har berättat för honom.
  Bara att vänta och se.

 • De så starkt överdrivna tvångsåtgärderna under den så kallade covidpandemin fick nog många att inse att det inte räcker med att gå och rösta vart fjärde år för att värna om vår och våra efterkommandes frihet från förtryck och övergrepp.

  Det var en samordnad maktuppvisning världen över som utfördes med skiftande hårdhet i olika länder. I Filippinerna sköts människor ihjäl som bröt mpt utegångsförbudet. I Nya Zeeland tvångsvaccinerades människor mot sin vilja.
  I Spanien tvingades människor att hålla sig inne i sina hem mitt i sommarvärmen, trots att solljuset är så skyddande. I Österrike rådde tidvis utegångsförbud uppe på den mest ödsliga alp.

  Över hela världen gick små och mellanstora företag i konkurs viket har gett plats för de så kallade “hållbara” jätteföretagen att ta över marknaden. Nationer skuldsattes enormt över hela världen, dels genom enormt stora kostmader för så kallade covidvacciner, dels genom de skador hela världsekonomin tillfogades.

  Vad tjänade allt detta till? Var det för att utvärdera effekten av olika former av tvång? Var människor “försökskaniner” i ett jättelikt forskningsprojekt för att studera manipulering av DNA?
  Var det en generalrepetition inför kommande planerade “katastrofåtgärder”, när kuppen att göra WHO till en världsofattande “katastrofdiktatur” genomförts i tysthet och mörkläggning?

  Vad kan vi göra?

  Det viktigaste är att vi ta avstånd från hemliga organisationer, som frimurarna och alla liknande ljusskygga sällskap. De som styr använder sig av dem för att placera edsvurna individer, som “kvalificerat sig” genom att visat villighet att vara hänsynslösa, på ledande poster.

  Vi behöver ett öppet samhälle utan mörkläggning och sekretess!

  Här får vi mycket viktiga råd av den kloke Edward Griffin vad vi mer kan göra:
  https://www.youtube.com/watch?v=tM26C3PC-nE&t=53s
  (G Edward Griffin – The Masonic Conspiracy Unveiled!)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *