Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Två dagar efter brokollapsen i Baltimore – Pentagon stärker cybersäkerheten för industrin

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 mars 2024
- NewsVoice redaktion
David McKeown och Stacy Bostjanick
David McKeown och Stacy Bostjanick

Kort efter brokollapsen i Baltimore läckte insider-information ut om att containerfartyget som rammade bron den 26 mars utsatts för en cyberattack. Den 28:e mars offentliggör Pentagon en strategi för att stärka cybersäkerheten i amerikansk industri.

Defense Industrial Base Cybersecurity Strategy (DIBS) är ett samarbete mellan försvarsdepartementet och den amerikanska försvarsindustrin när det gäller cybersäkerhet. Tjänstemän är oroade för cyberattacker från främmande makt.

“Våra motståndare förstår det strategiska värdet av att rikta in sig på försvarsindustrin”, säger David McKeown, försvarsdepartementet biträdande informationschef för cybersäkerhet:

“DIB-leverantörer inom den privata sektorn riskerar att utsättas för skadliga cyberaktiviteter av både motståndare och icke-statliga aktörer” och “genom att arbeta tillsammans med DIB [Defense Industrial Base] kan vi bättre garantera säkerheten…”

Stacy Bostjanick, försvarsdepartementets chef för cybersäkerhet inom försvarsindustrin säger:

“Vi måste ta oss an denna extremt komplexa utmaning. Detta är ett väl genomtänkt, mångfacetterat, flexibelt och nyanserat svar på den ständiga och föränderliga utmaningen [att] säkra DIB mot skadlig cyberaktivitet.”

Cybertrategins mål

Strategin ska stärka försvarsdepartementets (DOD) styrningsstruktur för cybersäkerhet i USA:s försvarsindustriella bas, bevara motståndskraften för försvarsindustrin och förbättra cybersäkerhetssamarbetet mellan försvarsdepartementet och den amerikanska försvarsindustrin.

Departementet ska också prioritera cyberresiliens för kritiska produktionskapaciteter för försvaret. Det finns också krav på att säkerställa tillförlitligheten hos produktionsnoder för kritiska vapensystem.

Tidigare i år släppte Pentagon National Defense Industrial Strategy (NDIS), som ska vägleda försvarsdepartementets åtgärder för att skapa ett modernt, motståndskraftigt försvarsindustriellt ekosystem som är utformat för att avskräcka fiender till USA.

“Vi har identifierat möjligheter att stärka cybersäkerheten hos våra DIB-partners, vilket kommer att förbättra vår övergripande cybersäkerhet i USA”, säger vice försvarsminister Kathleen Hicks.

“Eftersom våra motståndare kontinuerligt söker information om USA:s kapacitet måste departementet, i samordning med DIB, förbli motståndskraftigt mot dessa attacker…”

 

Relaterat och källa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq