NATO-medlemskapet: Sveriges krigsförklaring mot Ryssland

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete (inkl granskningar, utlandsreportage) genom att annonsera, donera eller sponsra.
publicerad 5 mars 2024
- NewsVoice redaktionen
Ulf Kristersson vill inte utesluta att svenska trupper skickas till Ukraina. Foto: SVT.se, montage av NewsVoice
Ulf Kristersson vill inte utesluta att svenska trupper skickas till Ukraina (27 feb 2024).

Ungerns nya president Tamás Sulyok har skrivit under Sveriges ansökan till NATO. Samtliga länder i försvarsalliansen har därmed godkänt Sverige, rapporterar Reuters. Sverige tog just ytterligare ett stort kliv för att starta ett krig mot Ryssland.

Beslutet ska nu skickas till utrikesminister Antony Blinken på USA:s utrikesdepartement, som slutgiltigt ska ratificera beslutet. Därefter ska generalsekreterare Jens Stoltenberg i NATO formellt bjuda in Sverige att ingå i NATO.

Utöver det måste Sveriges regering hålla ett extra regeringssammanträde för att fatta det formella beslutet om inträde. När anslutningsdokumentet därefter lämnats över till USA blir Sverige fullvärdig medlem och NATO-flaggan hissas utanför högkvarteret i Bryssel.

Sveriges krigsförklaring mot Ryssland

Sverige har nu i flera steg direkt eller indirekt förklarat krig mot Ryssland:

 • Sverige har skickat avancerade vapen värda flera miljarder kronor till Ukraina för att bekämpa ryska trupper i Ryssland och Ukraina samt ryska trupper i de östra delar av Ukraina som röstat för att tillhöra Ryssland.
 • Sverige har signerat DCA-avtalet som ger amerikanska trupper och vapen tillträde till 17 svenska militärbaser.
 • Sverige kan ha varit aktivt eller passivt inblandat i bombattentatet mot den ryska gasledningen Nordstream.
 • Sverige kan ha varit inblandat (med kunskap eller material) i Ukraina för att angripa Krimhalvön där Ryssland har ett kontrakt (Kharkiv-pakten) signerat av Ukraina om rätten att få ha en rysk flottbas till år 2042.
 • Sverige deltar i mycket provocerande militärövningar längs den ryska gränsen (nu pågående Nordic Response 2024 och Steadfast Defender 2024)

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • När och om Putins avträde från makt händer, vad kan vi då vänta oss. Tar ryska generaler makten kan nog Kristersons dröm gå i uppfyllelse. Som det nu ser ut kommer Ryssland inte att expandera utan provokationer.
  Ukrainadebaclet är ju snarare en sorts inbördeskrig, där Banderasfalangen med pekuniär-eliten i London avser att plundra Ryssland.

 • Hela debakel om nekandet av Sveriges Nato anslutning genom Ungarn och Turkiet var enligt min mening iscensatt för att väcka det svenska folket. Då det dock inte hände måste man ändra planen och köra med tyngre kaliber som direkt krigshot och påminnelse vad krig egentligen innebär.Det är lätt att se andra länder sönderbombat, undrar hur svenne känner när detsamma händer här.
  Då Nato är en konstruktion från eliten borde den faller sönder i sinom tid. Sverige som den sista bastionen från eliten kommer att visa sitt rätta ansikte när man försöka att rensar denna svampen.
  Diskussionerna var så fruktansvärd ensidiga så att kalla Sverige en demokrati är löjligt.

 • Självklart måste en krigsherre markera för de besegrade, att han har tagit makten över deras territorium – hur skall dessa annars komma till insikt, om att de hädanefter är underkastade segrarens herravälde.

  Så gjorde alltid exempelvis de romerska krigsherrarna, efter sina segrar. Då hade de inte bombflygplan för att visa sin makt. I stället skapade en ‘folkfest’, där de med parader samt under stoj och glam avrättade de besegrades ledare.

  Något väpnat krig blev det ju inte frågan om i det här fallet, huvudsakligen på grund av femtekolonnarnas i Riksdagen massiva majoritet (M-L-KD-SD-S-C-MP mot V), men också på grund av massmedias extremt USA/NATO-orienterade propaganda sedan 80 år.

  Ändock måste man inse att det AngloAmerikanska Imperiets erövring av vårt lands territorium är en krigsseger. Som den kinesiske krigsfilosofen Sun Tzu skrev: ” Den högsta krigskonsten är att kuva fienden utan strid”.

  • Javisst, det hade väl inte förvånat någon om B-52an hade lyft på vingen och pissat lite avlövningsmedel (som eventuellt blivit över från flygningarna över Vietnam) över Kungsträdgården för att markera reviret och som en hyllning till den lille.

 • Maktdemonstration. Två amerikanska bombplan av typerna B-1B och en B-52 flög majestätiskt på låg höjd över Stockholm vid lunchtid 6 mars 2024. Planen eskorterades av två svenska Gripenplan för att ansluta till NATO-övningen Nordic Response 2024.

  Två amerikanska bombplan av typerna B-1B och en B-52 flög majestätiskt på låg höjd över Stockholm vid lunchtid 6 mars 2024.

 • Precis som att vi inte var tillräckligt insyltade ändå.
  Men nu är ivf 97 procent av svenskarna nöjda och trygga med sin framtid.

  Emellertid, om Trump vinner det amerikanska valet, behöver vi dock “prata med våra barn” om detta (DN 2017).

 • Kristerssons svar bevisar hungern efter ett bonusjobb i framtiden, samt att han struntar totalt i det svenska samhällets överlevnad.

  Sedan kan man ställa sig frågan hur “woke-radikaliserad” den svenska befolkningen kan bli. Vad händer när regeringen med tvång skickar våra ungdomar till en säker död i Ukraina. Kommer det att slå hål på woke-radikaliseringen eller offrar de sina barn i Ukraina och tar död på värmen i familjerelationen.

  Mänskligheten är kanske bara en mutation i evolutionen som måste bort enligt universums fortsatta mysterium.

  • Det kommer att hålla på så här tills Donald Trump kommer tillbaka och slänger in globalisterna I en rymdraket och skickar iväg dom bort från oss in i rymden….

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *