AstraZeneca drar globalt tillbaka blodproppande covidvaccin – Räddade miljontals liv enligt EU:s hälsovårdsmyndigheter

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 maj 2024
- NewsVoice redaktion
Covidvaccinampuller
Fabrika Photo, Elements.envato.com

Läkemedelsföretaget AstraZeneca har meddelat att man drar tillbaka sitt Covid-19-vaccin från de globala marknaderna, men hävdar att injektionerna räddat miljontals liv, skriver BBC.

Beslutet kommer efter att läkemedelstillverkaren nyligen medgett att vaccinet kan orsaka potentiellt dödliga blodproppar.

AstraZeneca hamnade i centrum för en kontrovers efter att flera västländer stoppat användningen av vaccinet på grund av att det orsakat blodproppar. EU:s hälsovårdsmyndigheter vidhöll dock att fördelarna med vaccinet fortfarande övervägde riskerna och att vaccinet räddat miljontals liv under pandemin, skriver RT.

“I ett uttalande sade AstraZeneca: ”Enligt oberoende uppskattningar räddades över 6,5 miljoner liv bara under det första året av användning.”

Efter mer än tre miljarder doser drar AstraZeneca tillbaka covidvaccinet.

Företrädeare för AstraZeneca säger att de är ”otroligt stolta” över vaccinet, men att man fattat ett “kommersiellt beslut”. De sa att ökningen av nya koronavirusvarianter innebar att efterfrågan skiftat till nyare uppdaterade vacciner.

I kapplöpningen för att lyfta världen ur pandemin utvecklades covidvaccinet av forskare vid University of Oxford på rekordtid. En process som normalt tar 10 år minskades till cirka 10 månader, skriver BBC.

 

Källor och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Regeringen meddelar idag:

  “Den 14 maj reser sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson till Göteborg för att medverka vid Vitalis-konferensen och besöka AstraZeneca.”

  “Just nu pågår förhandlingar om EU:s läkemedelslagstiftning. Regeringen står bakom förslagets övergripande syften för att förbättra tillgång och tillgänglighet till läkemedel, främja forskning och utveckling av nya läkemedel till rimligt pris.”

  https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2024/05/sjukvardsministern-besoker-goteborg-och-astrazeneca/

  • Acko Ankarberg och sjukvårdsminister? Främja forskning och utveckling av nya läkemedel till rimligt pris?
   Frågan är väl varför så många behöver läkemedel från läkemedelsindustrin oavesett pris.
   Vad säger sjukvårdsministern om det?

 • Vilka sagor dom kommer med “Enligt oberoende, obs uppskattningar, räddades över 6.5 miljoner liv bara under det första året av användning”. Vilket hittepå.
  Kanske fortsättningen skulle varit…under nästa år dog över 10 miljoner…
  Som att säga, operationen lyckades, men patienten dog.

 • Min hjälte och välgörare som fick mig att till syvende och sist avstår kommer här:

  Ang Covid-19: Myndigheterna med Anders Tegnell i spetsen har ju löst hela problemet med covid-19, genom detta förfarande:

  “De skyddade (vaccinerade) måste skyddas för de oskyddade (ovaccinerade) genom att man tvingar de oskyddade (ovaccinerade) att skydda sig (vaccinera sig) med det skydd (vaccinet) som inte hjälper de skyddade (de vaccinerade).”

 • Nu när världen börjar förstå vad giftet gör så är det dags att dra tillbaka det som återstår så att spåren börjar sopas igen !

  Början på skademinimering ?

  • [Denna kommentar är raderad, off-topic tex: Tesla, Trump, Tidvattnet, nakna kirurger, psy-op, kabbalen, Judar, Satans Synagoga, dubbelfakturerade turturduvor, Gamla Testamentet].

  • Haha, den var bra den. Ja, ‘räddade livet på 6,5 milj..’ är en lika stor bluff och yxhuggen siffra som vanzinnet var. Iinget, absolut inget är över förrän Samtliga sitter i arresten i väntan på åtal och längsta fängelsestraff, som inte bör ta mer än 5min för en ickekorrupt domarkår att besluta om. Om nu ens denna domarkår längre existerar i sverje

  • Lysande formulerat, lika lysande som de flesta av dina inlägg.

   Denna kamp vi nu åser har pågått under många mansåldrar och kommer att fortsätta, men cabalen är dömd till undergång, det är bara en tidsfråga. Allt som lever har ett medvetande och medvetandet är fundamentalt, kom först. Det är medvetande som skapar materian och allt vi ser omkring oss.

   Transhumanismen och AI saknar just detta på samma sätt som det stora Egot som alla människor bär med sig också saknar ett medvetande och är bara en parasit som inte kan leva av sig själv.

   Allt som är medvetet är ett hot mot det som inget medvetande har. Kampen att digitalisera världen, viljan att genetiskt hacka oss och inplanera nanoteknologi är just kampen mot medvetande självt. kampen från cabalens sida är gagnlös; den kommer att sluka sig själv och gå under.

   Det vansinniga vet om detta och den acceleration vi nu ser är bara desperata dödsryckningar. Deras vision kommer aldrig att realiseras.

   • Emanuell Kant hävdade att vi inte kan veta saker eftersom de är (i sig själva) utanför vårt sinne (nomina). Det vi vet är saker som uppfattas av sinnet (fenomen) och att kategorier som antal, förlängning och kausalitet är vad sinnet påtvingar fenomenen, dvs uppfattas av sinnet.

    Då ställer man sig frågan hur Emanuell Kant kan veta det, om han samtidigt påstår att det är omöjligt att veta det? Därmed avslöjar han att kontroll över vårt sinne är motivet till hans teser.

    Detta vad Emanuell Kant hävdar tror jag inte alltid är sant. Vi kan visst veta saker “utanför” vårt sinne och uppfatta saker som dom är, i sig självt, trots att upplevelser av saker (som dom är i sig själva) sker i sinnet då allt utspelar sig i sinnet – sinnet är världen.

    Är det sant att verkligheten uppfattar sig själv, utvecklas också förståelsen av verkligheten som i sig skapar ökad förståelse och som skapar därför allt mer intelligens, om sig själv. Stämmer detta kommer också den mänskliga intelligensen kunna skapa allt som är möjligt att skapa, även möjligheten att begränsa sin egen förståelse. Det är kring detta kampen står.

    För att hindra medvetandeutveckling proklameras att vi inte kan förstå verkligheten som den är utanför oss själva. Uppfattas verkligheten av sig självt, är det också synonymt med hur vi uppfattar verkligheten. Därför måste naturvetenskapen och filosofin slå fast att det är omöjligt och det i ljuset av detta AI skall ses.

    Man kan ställa sig frågan vad en AI uppfattar om man låter den “se sig själv” i en spegel? “Ser” den då en låda (ett programspråk) eller “ser”, “den”, “sig själv” och vad innebär det för lådans eller programspråkets förståelse av sig själv? Det blir en negation.

    Om AI tar över eller blir en del av vårt medvetande kan också AI:n programmeras till att begränsa vår förståelse hur vi påverkar och integrerar med verkligheten, då har man lyckats med att nå total kontroll över vårt medvetande och därmed förståelsen om verkligheten och då kan vi inte längre påverka verkligheten med vårt medvetande.

    Jag tror kontrollen över vårt medvetande är samma sak som kontrollen över oss. Det är ett “chicken race” vi nu är inne i. Tänker och ser man världen utifrån detta perspektiv kan heller aldrig makten få makt över ditt medvetande så länge du är medveten om det.

    • Hela den här cirkusen är enbart om mänsklig medvetandet. Det handlar varken om vinster eller förluster. Det är kontroll över det mänskliga medvetande som är målet.

     Att sanningen om vacciner kommer fram är i intresse för dessa krafter därför att människor i allmänhet kommer att känna sig lurade, besvikna, hämndlystna, och rädda för att bli drabbade av biverkningar m.m.

     Dessa känslor blir katalysator till att människor bygger en kausalisk relation med sina predatorer och i framtida inkarnationer får beta av denna kausalitet.

     Det är känslor och tankar som i varje ögonblick bygger vår värld och situationer som vi möter i den.

     Om en människa är så medveten att hon stänger av tankar och känslor, blir hon inte läsbar för sin omgivning och därmed osynlig. Detta vet predatorer och därför är det viktig att hålla människor fångna i rädsla och därmed ha kontroll över utveckling.

    • Tack! Vi alla behöver tänka, mer och oftare, och träna hjärnan och sinnet att expandera. Expandera lådan vi tankemässigt lever i.

  • Ja den kommentaren var bra!

   Men på ett sätt är det säkert mer sant än deras fullständigt ovetenskapliga påstående om 6,5 miljoner.

   Var gång ett läkarmedelsbolag blir riktigt girigt och marknadsför något som är absolut och oåterkalleligt dödligt, och inte lite mer subtilt som det mesta skit de sakta dödar av befolkningen med.

   Ja var gång det sker så får väl folk sig en tankeställare. Prata med en vaccinfrälst en gång. Ja Astras Vaccin skulle man ju inte ta, det var ju bevisligen farligt. Men Pfizer var tydligen OK?

   Tankesteget från att ett vaccinföretag lanserar ett livsfarligt, dödligt vaccin till att de andra bolagen kanske också skulle kunna göra det verka lite långt för personen. Men vissa kanske fattar?

   Så Astra kanske inte alls ljuger. Rent tekniskt kanske så många som 6,5 miljoner personer förstått att är ett livsfarligt vaccin godkännt, som man sen drar tillbaks av låt säga “oklara skäl”. Ja då kanske alla är det. Kanske var Astras lite för dödligt för avfolkningsagendan?

   Så kanske Astra räddade rätt många genom att de helt enkelt avstod att “vaccinera” sig alls? Ja när Folkmordsmyndigheten viskar “säkert och effektivt” faller ju vissa fortfarande i trans.

   Men när Hin Håle står där och fräser och det rinner blod i mungipan så förstår man att “säkert och effektivt” nog inte syftar på någon skyddsmekanism.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *